amigdas.com

Indian sau asiatic: caracteristicile speciilor

Elephant indian - trăsături distinctiveElephantul indian este cel mai mare animal, îmblânzit de om. În țările din Asia de Sud și de Sud-Est, elefanții sunt venerați pentru puterea și inteligența lor. În panteonul hindușilor, zeul lui Ganesha cu capul unui elefant este personificarea înțelepciunii. El aduce noroc și prosperitate casei.

Relația cu omul

Istoria interacțiunii dintre om și elefantul asiatic se întoarce în mai multe secole. Spre deosebire de indomitabil Frați africani, gigantul asiatic a găsit o limbă comună cu oamenii acum 5500 de ani. Animalele sunt ușor de înmulțit, se adaptează rapid la noile condiții de existență. În India antică, au fost o putere puternică de luptă, care a fost folosită în timpul luptelor.

Elephant indian - dimensiuni și viteză de mișcareÎn timp de pace, oamenii au folosit puterea mamiferelor imense pentru a-și desfășura munca grea. Animalele participă la logare. ei transportă copaci tăiați, panouri de stivuire, barje de încărcare. Capacitatea de transport a unui animal este de 350 kg. Odată cu introducerea mecanizării, numărul lucrătorilor de elefanți din regiunea asiatică scade treptat. Cu toate acestea, în zonele impenetrabile, mlaștine din India, elefanții continuă să joace un rol important în activitățile economice.

În Thailanda și India, elefanții sunt învățați să călătorească. În vremurile vechi, conducătorii elefanților indigeni-rajas. Acum, o excursie pe spatele unui animal gigantic sa transformat într-o atracție populară pentru turiști. pasageri urca pe scară pe spatele unui animal uriaș și plasat într-o cutie specială-gaudh. Poate găzdui până la 4 persoane. Gestionează un mijloc neobișnuit de transport - șoferul (mahaut). Cu ajutorul unui bambus, el dă comenzi și direcționează mișcarea.

Elefanții de cai din India participă la ceremonii religioase. În timpul procesiunii solemne pe spatele lor, figuri de zeități, relicve sacre sunt purtate pe străzi.

Elefanții - albinoși cu o culoare rare de lumină a pielii sunt considerați animale sacre. În Thailanda, elefanții albi sunt în mod tradițional proprietatea monarhului, iar statul este denumit colorat "Țara albului elefant".

Elefantul indian este folosit de oameni din cele mai vechi timpuriAnimalele inteligente au învățat să-și demonstreze talentele în moduri diferite. Elefantii asiatici interpreteaza cu numere in arena circului, joaca fotbal, deseneaza poze.

În același timp, oamenii nu simpatizează mereu cu animalele gigantice. Elefii sălbatici adesea tramplează culturile, distrug plantațiile de trestie de zahăr, orez, banane. Prin urmare, sătenii se luptă cu ei. Pentru a reduce populația este, de asemenea, afectată de a trage animale pentru a obține colții lor.

Numărul total de elefanți asiatici este estimat la aproximativ 50 mii. La mijlocul anilor optzeci, animalul a fost luat sub protecție și inclus în Cartea Roșie Internațională. În ciuda măsurilor luate, organizarea rezervelor, numărul de elefanți din sălbăticie scade constant cu 2-3% pe an.

Geografie și numere

Elefanții sălbatici trăiesc în zonele subtropicale și tropicale ale subcontinentului asiatic. Ele pot fi găsite în India, Myanmar, Thailanda, Cambodgia, Laos, Nepal, Indonezia. Habitatul principal este pădurile dense. La poalele Himalaya Elefanții indieni se ridică în timpul verii la o înălțime mai mare de 3 mii de metri deasupra nivelului mării și ajung la linia de zăpadă. Mumii giganti, de asemenea, adaptate la viața în zonele umede și se simt bine pe malurile corpurilor de apă.

Elephant indian în decor tradițional din IndiaElefanții asiatici sunt împărțiți în subspecii:

 • Indian;
 • Ceylon;
 • malaezian;
 • Sumatra.

Cele mai rare specii trăiesc pe insulele Sunda. Numărul elefanților din Malay este mai mic de 500 de persoane, iar Sumatranul este și mai mic. Soiul Ceylon de pe insula Sri Lanka are aproximativ 2,5 mii de exemplare. Cele mai multe dintre elefanții din India - mai mult de 3-5 mii de animale. Este renumit pentru abundența giganților din statul indian Uttar Pradesh, unde numără 400 de elefanți indieni.

apariție

Elephas maximus sau elefantul asiatic aparține familiei de animale proboscis. Viața sa cea mai apropiată în Africa. Speciile asiatice diferă de omologul lor în dimensiuni mai mici:

 • înălțime - 2,5-3,5 m;
 • lungime trunchi - 5,4 - 6,4 m (coada 1,2 -1,5 m);
 • greutate - 2 700 kg (feminin) și 5 400 (mascul).

Corpul este masiv, voluminos. Pielea este încrețită, densă (2,5 cm grosime). Zonele cele mai delicate din interiorul auriculei și din jurul gurii. Culoarea pielii închise predomină de la maro la gri. Albinos cu ochi galbeni și piele ușoară sunt rare. Pe corp cresc o lână rigidă rigidă.

Cum elefanții merg la un loc de udarePicioarele sunt scurte. Piciorul se termină cu copite: pe picioarele din față sunt 5, pe spate - 4.

Capul este mare, cu o craniu aplatizată în partea din față. Urechi, relativ mici, în formă de 4-gon. O caracteristică caracteristică a tuturor probosciselor este fuziunea nasului cu buza superioară. Trunchiul funcționează ca un organ respirator, olfactiv și tactil. Cu ajutorul acestuia animalul extrage alimente, bea apa, se bat. Proboscis se termină într-un singur proces în formă de deget.

Colțurile sunt mai mici decât în ​​speciile africane. Lungimea lor este de maxim 1,5 m, iar masa este de până la 25 kg. Spre deosebire de elefanții care trăiesc pe continentul negru, doar elefanții masculi asiatici au colți. Printre soiul Ceylon, așa-numitele "makhna" - bărbați fără colți sunt adesea găsiți.

Animalele au 4 molari, care apar în 15-16 ani în loc de produse lactate. La fiecare 12 ani, dinții cad și cresc noi. Reînnoirea are loc de patru ori pe tot parcursul vieții. după pierderea ultimilor dinți, animalul nu poate mânca complet și moare de foame. În medie, durata de viață a elefanților indieni este de 60-65 de ani. Au fost înregistrate cazuri de longevitate a persoanelor fizice până la 80 de ani.

Caracteristici ale biologiei și comportamentului

Fiecare grup de elefanți are propriul teritoriu pe care trăiesc. Animalele trample pe urmele de-a lungul traseelor ​​mișcării lor constante. Elefanții se simt locuri periculoase și încearcă să nu se apropie de ele. Elefanții elenați se plimbă aproape tăcut. Ei au o masă de primăvară specială pe tălpile picioarelor lor. Mulțumită ei, zona piciorului crește și pasul devine liniștit.

Elefantul indian Raju - renumitElefanții indieni iubesc apa. Sunt fericiți să înoate și să înoate. De multe ori ei se dau cu ajutorul unui trunchi. La un moment dat, trunchiul deține până la 10 litri de apă. Într-un climat fierbinte, animalele au nevoie de apă pentru a-și menține viața normală. Peste o zi elefantul indian absoarbe 180 de litri de lichid. Cu toate acestea, dacă este necesar, se poate face fără a bea timp de câteva zile.

 1. Mănâncă elefanții asiatici iarbă și frunze. Norma zilnică de hrană este de 100-150 kg. Deficiența substanțelor minerale este alimentată prin consumul de sol.
 2. Elefanții comunică între ele cu ajutorul sunetelor de joasă frecvență care nu sunt percepute de auzul uman. Semnalele sunt date pe o distanță de până la 19 km.
 3. Elefanții sunt dezvoltați Lacrimile gingivale, astfel incat animalele pot plange. Elevii de plâns pot fi observați în grădinile zoologice.
 4. În sălbăticie Elefanții asiatici nu au dușmani. Pentru singuri, atacul pisicilor mari (panthers, leopardi, tigri bengali) poate fi periculos.

O caracteristică uimitoare a comportamentului elefanților este atitudinea față de rudele decedate. Acestea sunt singurele mamifere, pe lângă persoana care practică înmormântarea rămășițelor. În cazul descoperirii scheletului unui om decedat, elefanții își dezasociu cu grijă oasele și se sapă în sol.

Structura socială

Decorat elefant indian pentru ocazii specialeÎn sălbăticie, elefanții indieni trăiesc în grupuri de 10-20 de indivizi. De regulă, aceasta este o familie mare. În compoziția sa, femeile adulte predomină (50%). Bărbații adulți constituie o treime din grup. Plantele tinere reprezintă aproximativ 20%. În cadrul efectivului, o structură ierarhică strictă funcționează pe baza principiilor matriarhiei. Persoanele în vârstă cu experiență de sex feminin controlează întregul șeptel.

În timpul pericolului sau în timpul nașterii, grupul devine un inel. Centrul conține cel mai mic și cel mai slab. Pauza prin această protecție nu va fi capabilă nici unui pradator. Rudele îi protejează pe tânăra mamă cu puiul până când se ridică în picioare. Ajutorul reciproc și asistența reciprocă sunt disponibile în efectivul de elefanți. Elefanții pot fi hrăniți de orice femeie care alăptează. Dacă o mamă ucide un copil, atunci un alt elefan are grijă de el.

Cele mai multe ori bărbații petrec singuri. Cu femelele se unește numai atunci când vine perioada de căsătorie. Ocazional, mai multe animale adulte pot crea un grup temporar.

reproducere

Elephant indian masculin - dimensiuniMaturitatea sexuală la elefanții indieni vine în 12-16 ani. În timpul sezonului de împerechere, nivelul de testosteron din sânge crește brusc la bărbați. Starea de excitare sexuală se numește "catarg" sau "must". Animalele petrec timp în căutarea activă a femelelor gata-de-mat. Într-o stare emoționată, elefanții asiatici se comportă extrem de agresiv, luptând pentru dreptul de a deține o femeie. Durata căsătoriei este de 60 de zile. Intervalul dintre sarcini la femei este de la 4 la 5 ani.

Elephantul indian reproduce posteritatea pentru o perioadă lungă de 18 până la 22 de luni. Se nasc mai mult un pui. Apariția a doi copii este, de asemenea, foarte rară. Nou-născuții cântăresc 100 kg și ating o înălțime de 1 m.

Un nou membru al efectivului este salutat de restul grupului. Se răsucesc apropiindu-se de copil și îl ating cu trunchiul. Copilul ajunge la picioare la 4 ore după naștere, în acest moment copilul este cel mai vulnerabil și poate deveni o pradă ușoară pentru prădători. Prin urmare, toți membrii grupului încearcă să îl protejeze. În termen de doi ani, bebelușul se hrănește cu laptele matern și apoi trece la alimentele vegetale.

După atingerea vîrstei de 7-8 ani, masculii părăsesc efectivul părinte și încep să trăiască independent. Un adult adult este un elefant indian în vârstă de 20 de ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să atârnă o potcoavă pe ușăCum să atârnă o potcoavă pe ușă
Leul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașiiLeul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașii
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Elefant elefant african: ce hrănește și cum trăieșteElefant elefant african: ce hrănește și cum trăiește
Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticieCe mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie
Visele unui elefant: de ce, interpretarea visului conform cărții de visVisele unui elefant: de ce, interpretarea visului conform cărții de vis
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Cât cântărește leul - caracteristicile unui prădătorCât cântărește leul - caracteristicile unui prădător
Africa și regnul său animal: animale africaneAfrica și regnul său animal: animale africane
» » Indian sau asiatic: caracteristicile speciilor
© 2021 amigdas.com