amigdas.com

Câți ani trăiesc elefanții și ce afectează durata

trăsăturăElephant - cel mai mare mamifer de pe pământ

. Puterea și puterea gigantului - un vegetarian a fost văzut de mult de om și oamenii iubesc și folosesc aceste animale în scopuri diferite. Câți ani trăiesc elefanții? Ce li se deosebesc unul de celălalt și ce le va spune viața lor în lumea modernă în această narațiune.

Principala zonă de distribuție a animalelor gigantice din familia mamiferelor din grupul proboscis este Africa și Asia. Din reședința gigantului depinde de aspectul lui. Există specii asiatice și africane. Durata de viață a unei specii africane este mult mai mică decât cea a unei specii indiene.

Uriașii lumii animalelor. Câți ani trăiesc elefanții

Onoare, închinare și respect pentru animale - giganți din India

Indienii, cu multe mii de ani în urmă, au îmblânzit primul animal gigantic, îl considerați sfânt. Statuia divinității lui Ganesha, care aduce bogăție și noroc, este descrisă cu capul unui elefant. Desigur, oamenii vechi - proprietari de animale gigantice, au dobândit în el un prieten credincios și util. Animale uriașe și acum ajută oamenii să transporte bunurile și să transporte pe distanțe lungi prin jungla impenetrabilă.

Speranța medie de viațăÎn antichitate, speciile asiatice și africane au fost folosite ca arme de luptă. Cu o armură de fier, erau invulnerabile pentru armele inamice. Animalele de luptă erau ca tancurile vechi. Războinicii, așezați pe spate puternice și largi, s-au ridicat peste dușmani și au provocat daune zdrobitoare armatei inamice. Pe lângă transportul soldaților, giganții asiatici au ajutat oamenii să deplaseze echipamente grele și valori materiale și tehnice.

Iată abilitățile animalelor domestice pe care oamenii le folosesc:

  • putere;
  • curaj;
  • ascultare;
  • rezistenta;
  • atitudine pașnică față de om.

În viața modernă, animalele gigantice asiatice sunt folosite pentru a transporta mărfuri și pasageri. În India, elefanții sunt interzise să omoare. O persoană care a ucis un uriaș special sau din neatenție are răspundere criminală.

Speciile asiatice (sau indienii) sunt diferite de cele africane. Iată semnele de diferență:

  • Asiatic sau indiande creștere;
  • forma urechilor;
  • forma capului;
  • lungimea colților;
  • caracter.

În speciile asiatice, urechile și colții sunt mici. Creșterea asiatică arată mai puțin Africa. Bărbații din două specii de animale au colți mai lungi decât femelele. Colții cresc pe tot parcursul vieții animalului. Cei mai bătrâni au colții cel mai lungi.

Durata medie de viață a unui elefant este de la șaptezeci la optzeci de ani. Când gigantul de origine - un asistent moare de vârstă înaintată sau boală, este îngropat cu onoare.

Lupta pentru supraviețuirea elefantului african

Viața în captivitateAfrica este un continent cu un climat foarte cald și uscat. Pe acest continent, un număr mare de insecte otrăvitoare, reptile, artropode malefice și mamifere răpitoare sunt larg răspândite. În asemenea condiții, elefantul african trebuie să trăiască.

Obținerea de apă și hrănirea animalelor este foarte dificilă. Prin urmare, în Africa, giganții trăiesc în savană, bogate în plante comestibile și surse de apă. Elefanții sunt animale dependente de societate și trăiesc în turme mari. Turma protejeaza bebelusii - ei stau pe loc de inamicii externi si se ocupa de persoanele in varsta. Turma poate lupta perfect cu mamiferele terestre predate. Dar, pericolul se ascunde în apă - aligatorii pot lua oameni tineri din apă de trunchi. Practic, victimele sunt niște elefanți mici. Dar, femelele curajoase sunt capabile să respingă puii și să-i încurce crocodilii.

Durata de viață a elefanților din Africa este mai mică decât în ​​Asia. Giganții africani sunt exterminați de triburi sălbatice locale, care au grijă de mâncarea lor. În spatele uriașilor, braconierii vânează, sculptând colții din animale moarte. Toate aceste probleme fac caracterul sălbatic și independent al elefanților africani. În plus, capacitatea de a instrui și de a trăi confortabil viața cu oamenii din aceste animale este mică.

Speciile africane sunt rareori îmblânzite. Motivul pentru aceasta este neîncrederea față de oameni și neascultarea. Numai în vremurile străvechi, când climatul din nordul Africii era mai moale, au existat indigeniști în luptă. Ei erau prietenoși cu caracterul gazdă și cu abilitățile de a se antrena. Astfel de giganți sunt denumiți acum nord-africani. În prezent, aceste subspecii de animale uriașe sunt considerate dispărute.

Câți ani trăiesc elefanții în sălbăticie?

Fotografie în sălbăticieParadoxal, dar viața giganților în sălbăticie este mai lungă decât în ​​grădinile zoologice. Acest lucru se datorează faptului, că, în ciuda îngrijorării constante a sănătății și alimentației animalelor imense, grădinile zoologice nu pot oferi o zonă largă pentru plimbări.

Este foarte dificil pentru giganți să trăiască fără mișcare. În sălbăticie, ei depășesc constant căile lungi. Plimbarea și alergarea echilibrează metabolismul animalelor gigantice și antrenează mușchii picioarelor.

Viața unui elefant depinde în mare măsură de starea dinților și a colților. Când dinții sunt șterși sau colții corupți, animalul moare de foame, pentru că nu se poate mânca și nu poate fi protejat de pradă. Este demn de remarcat faptul că schimbarea dinților apare în giganți de mai multe ori. Ultima dată când dinții unui animal se schimbă după patruzeci de ani de viață.

Oamenii de știință din zoologie au făcut o observație uluitoare din viața elefanților. Animalele uriașe, care trăiesc în savană și junglă, trăiesc mai mult decât omologii lor. Acest lucru se datorează abundenței alimentelor și lipsei de dificultăți în extracția apei. Iar natura elefanților de câmpie este mai rigidă și incontrolabilă.

Protecția vieții elefanților

Viața în rezerveRezervele și pepinierele elefantului prelungesc în mod semnificativ viața elefantului. Protejați de braconieri și dotați cu hrană și apă, giganții pașnici pot trăi pentru propria lor plăcere. Vârsta medie a unui animal uriaș este crescută în astfel de condiții favorabile de mai mulți ani. Câți elefanți au fost salvați de către veterinari și zoologi calificați! Zonele extinse ale rezervelor permit giganților să meargă, să alerge și să reproducă puii sănătoși. Copacii pașnici sunt crescuți în elephant în habitate naturale.

Dar, există și fapte negative de preocupare umană excesivă. Uriașii nu exercită aproape nici un efort pentru a extrage alimente. Acestea sunt hrănite din abundență de personalul rezervelor. Excesul de hrană are un efect negativ asupra sistemului digestiv și adaptarea animalului în sălbăticie. Elefanții de mers pe jos sunt leneși, ceea ce cauzează probleme cu picioarele și sistemul digestiv.

Din păcate, în lumea modernă, habitatul natural al elefanților este în cerere în industrie și agricultură. Din motive de depozite noi, plantații și piețe pentru fabrici și fabrici, în unele țări jungla este tăiată.

Câți elefanți locuiesc în rezervă? În medie, mai mult de nouăzeci de ani. Dar vârsta unui elefant, ca și vârsta unei persoane, este o valoare individuală. Aceasta depinde de ereditate, de habitatul animalului și de obiceiurile și abilitățile dobândite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Elefant elefant african: ce hrănește și cum trăieșteElefant elefant african: ce hrănește și cum trăiește
Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticieCe mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
Indian sau asiatic: caracteristicile speciilorIndian sau asiatic: caracteristicile speciilor
Africa și regnul său animal: animale africaneAfrica și regnul său animal: animale africane
Câți cai trăiesc în medieCâți cai trăiesc în medie
» » Câți ani trăiesc elefanții și ce afectează durata
© 2021 amigdas.com