amigdas.com

Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții

Porumbeii și descrierea lorPrima mențiune a porumbeilor domestici a apărut cu aproximativ 5 mii de ani în urmă. În acel moment, omenirea a început să folosească această pasăre ca mâncare. Și, de asemenea, cu participarea acestei păsări, au avut loc diverse ritualuri religioase. Dovesul a fost distribuit pe scară largă în serviciul poștal. Chiar și vechii greci au observat că animalele însuflețite s-au întors înapoi și au folosit această caracteristică în armamentul lor. Au trecut mulți ani de când acele vremuri, iar omenirea se uită încă la această pasăre. Prin urmare, majoritatea oamenilor se întreabă: "Câți porumbei trăiesc?".

Cauze care afectează longevitatea

Ornitologii au stabilit de mult că viața unei păsări este de aproximativ 20 de ani. În ciuda acestor statistici, speranța de viață a unui porumbel poate atinge 35 de ani. Câți porumbei trăiesc, următorii factori:

  • condițiile climatice;
  • habitat;
  • consumate de alimente.

climă condițiile joacă un rol imens în viața acestor creaturi. De exemplu, porumbeii care trăiesc în nord petrec multă energie și energie pentru a găsi alimente sub acoperirea de zăpadă, ceea ce afectează negativ speranța de viață. Chiar și speciile de ținuți în regiunile nordice sunt în mod semnificativ inferioare timpului lor de omologii din sud. Continuând de aici, se poate concluziona că prezența primei alimente și a adăpostului bun nu afectează în mod semnificativ durata lungă de viață a porumbeilor. Porumbeii sunt păsări termofile, au nevoie de lumină și căldură pentru o creștere sănătoasă și o viață lungă. În plus, prezența substanțelor minerale în regimul alimentar va afecta pozitiv starea de sănătate a păsării.

Tipuri și diferențe

Prin specificul și modul lor de viață, aceste păsări care iubesc pacea pot fi împărțite în trei tip:

  • Păsările domestice și conținutul loracasă;
  • sălbatic;
  • oraș.

De regulă, persoanele urbane încearcă să trăiască mai aproape de oameni. Acest lucru se datorează faptului că este mult mai ușor pentru ei în rândul oamenilor din oraș să-și câștige viața. Dar există și o parte negativă a vieții porumbeilor în condițiile urbane. Datorită faptului că au posibilitatea de a scăpa de prădători în orice moment, un sentiment de vigilență este dărâmat. Dar chiar și acest fapt le face speranța de viață mai mare decât cea a rudelor sălbatice.

Păsările care trăiesc în condiții sălbatice sunt mai multe timid, astfel încât vigilența lor rămâne întotdeauna în primul rând. Aceste calități îi ajută să supraviețuiască, în căutarea hranei pentru ei și pentru puii lor. Supraviețuirea porumbeilor în sălbăticie este mult mai dificilă decât cea urbană. Multe animale nu au de gând să mănânce porumbei și puii lor. Toți acești factori afectează în mod direct speranța de viață a animalelor sălbatice, care nu depășește 8 ani.

gospodărie Specii de această pasăre minunată trăiesc mult mai mult decât restul. Acest lucru este însoțit de condițiile necesare pentru o viață lungă, care creează pentru ei o persoană. Mai mult, porumbeii domestici au libertate nelimitata. Crescătorii lucrează la îmbunătățirea rasei de porumbei, precum și la crearea de rase noi, a căror speranță de viață va fi mai mare decât cea a predecesorilor lor. Cât de mult va dura viața până când niciunul dintre oamenii de știință nu va răspunde.

Cum influențează dieta longevitatea?

În dieta unei păsări care trăiește în sălbăticie, există doar acelea elementele și mineralele pe care le poate găsi în natură. Toate păsările sănătoase, potrivite pentru funcționarea normală, se găsesc în fructe de padure, nuci și boabe. Odată cu debutul sezonului rece, aceste produse devin rare, ceea ce duce la o scădere accentuată a vieții păsărilor sălbatice. Acest lucru se datorează hipovitaminozelor, ceea ce duce la o îmbătrânire rapidă a organismului.

Alimentarea porumbeilorA trăi în condiții urbane a fost mai norocoasă. Cei mai mulți oameni încearcă să le hrănească cu semințe și pâine. Din acest motiv, dieta devine mai echilibrată.

În ceea ce privește "aripile" interne, aici lucrurile sunt diferite. Dieta se face în funcție de vârsta indivizilor. Oamenii de știință din laboratoare speciale angajate în dezvoltarea de suplimente nutritive, care sunt mai ușor de absorbit în organism din cauza îmbogățirea de minerale alimentare. Astfel de hrană poate prelungi semnificativ durata de viață a porumbeilor.

Pentru animalele domestice, un animal special contabilitate, care figurează în tabel pentru fiecare an al vieții păsărilor. Și, în funcție de vârstă, proprietarii selectează compoziția proteică și minerală a dietei.

Influența infecțiilor

Speranța de viață a unei păsări este puternic afectată de prezența bacteriilor infecțioase contagioase.

sălbatic Persoanele fizice sunt foarte strâns legate de păsările migratoare, care deseori suferă de boli infecțioase. Fără imunitatea la diferite infecții, porumbeii se infectează și mor fără să fi trăit jumătate din viața lor.

Datorită faptului că acasă „aripi“ nu au contact cu păsările migratoare, ele sunt sensibile la infecția este mult mai mică decât sălbatice. Sistemul imunitar în acest tip este dezvoltat mult mai bine prin obținerea de minerale utile în dieta dumneavoastră. Chiar dacă pasărea domestică a primit o infecție, proprietarul său atrage medici specializați.

Populația porumbeilor este reglementată natura însăși. Ca regulă, timpul de creștere se termină cu un declin inevitabil și invers. Dar, în ciuda tuturor greutăților și a condițiilor nefavorabile, porumbelul va fi întotdeauna un simbol al păcii, și va aduce bucurie pentru întreaga omenire. Deoarece frumusețea aspectului și a zborului, chiar și într-un oraș nu poate lăsa indiferentă nici o persoană.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți ani trăiește vacă și ce afectează?Câți ani trăiește vacă și ce afectează?
Cum pornesc porumbeii, cum se înmulțescCum pornesc porumbeii, cum se înmulțesc
Porumbei buni: cum trăiesc și ce mănâncăPorumbei buni: cum trăiesc și ce mănâncă
Ce porumbei mănâncă în sălbăticie și acasăCe porumbei mănâncă în sălbăticie și acasă
Ce hrănește un porumbel acasă decât să-l hrănească pe stradăCe hrănește un porumbel acasă decât să-l hrănească pe stradă
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Câți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lorCâți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lor
Porumbei de porumbei: nume, descriere, pozePorumbei de porumbei: nume, descriere, poze
Frumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbelFrumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbel
Câți ani sunt păstorii germaniCâți ani sunt păstorii germani
» » Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
© 2021 amigdas.com