amigdas.com

Tipuri de corpuri de iluminat plafon pentru baie

Luminări pentru baieDimineața fiecărei persoane începe cu o vizită la baie. Adesea, această cameră din casele noastre va stabili starea de spirit pentru întreaga zi. O cameră bine luminată, executată într-un interior aproape în spirit, va încărca energia pozitivă dimineața, seara va permite să ia toate procedurile cosmetice și să se înmoaie în baia caldă, eliminând toată negativitatea zilei de lucru.

O mare varietate de materiale de finisaj vă permite să realizați interiorul băii în orice stil. În mod ideal, această cameră nu ar trebui să fie scoasă din soluția interioară generală a apartamentului, în ciuda specificității sale. Chiar și băile mici din clădirile cu cinci etaje tipice pot avea un aspect diferit, selectând țigla din diverse colecții care corespund stilului dat. În case cu un aspect tipic foarte rar există băi cu ferestre, cel mai adesea în aceste camere nu există iluminare naturală, astfel încât cerințele artificiale sunt ridicate.

Plafoniere pentru baie
Cum sa alegi o lampa in baieCum sa alegi o lampa in baieTavan pentru baieTavan pentru baieSuport pentru toaletăCum sa alegi o lampa in baieTavan pentru baieTavan pentru baieVarietăți de corpuri de baieCum sa alegi o lampa in baieSuport pentru toaletăTavan pentru baieTavan pentru baieMultilampi pentru baieSuport pentru toaletăCum sa alegi o lampa in baieTavan pentru baieTavan pentru baieCum sa alegi o lampa in baieTavan pentru baie

Numărul necesar de dispozitive de iluminat

Plafoniere pentru corpuri de baie

În casele sovietice, băile au fost dotate cu un singur dispozitiv de iluminat. Întrerupătorul și prizele erau în afara camerei. Viața modernă dictează necesitatea de a avea în baie nu numai posibilitatea conectării aparatelor electrice: mașini de spălat, uscătoare de păr, coafură și altele asemenea. În plus, odată cu dezvoltarea industriei cosmetice, multe proceduri au devenit posibile pentru uz casnic, aceasta necesită o lumină locală suplimentară.

În conformitate cu cele mai recente standarde stabilite de Comisia Internațională pentru Iluminat, în sălile de toaletă trebuie să fie de cel puțin 200 lux. Acest standard ar trebui respectat la planificarea iluminatului. În Europa, pentru unitatea de iluminare adoptată lk. Un lc este egal cu un lumen - fluxul luminos pe 1 metru pătrat. O lampă obișnuită obișnuită asigură un flux luminos de 935 lm. Pe baza acestor date, se poate calcula că este suficientă o cameră de aproximativ 5 m2 (dimensiunea standard a băii), o lampă cu incandescență sau o lampă cu halogen de 70 W.

Atunci când plasați o suprafață mai mare, este ușor să calculați numărul necesar de dispozitive de iluminat pe baza caracteristicilor acestora. În același timp, iluminarea poate fi făcută nu numai prin iluminarea plafonului. Amplasarea foarte convenabilă în baie, deasupra oglinzilor, care se potrivește permite o iluminare suficientă când se rade sau se efectuează proceduri cosmetice. Cabinele de duș au de obicei iluminare proprie. Un dispozitiv local de iluminare este posibil. Pentru a face acest lucru, utilizați lumini de perete, realizate într-o soluție de design, ca un tavan.

Tipuri de dispozitive de iluminat

Pentru toate lămpile de plafon și de perete pentru baie, cerința principală este siguranța. De obicei, toate produsele de calitate au indicele IT. Prima cifră înseamnă protecție împotriva prafului, iar cea de-a doua - din umiditate, care este foarte importantă într-o cameră umedă. De asemenea, este de dorit să se utilizeze lămpi de joasă tensiune.

În principiu, lămpile moderne de plafon și de perete permit utilizarea diferitelor tipuri de surse de lumină:

 • lămpi cu incandescență;
 • lămpi de economisire a energiei;
 • halogen;
 • fluorescent;
 • LED lumina.

Luminări masive

Cum sa alegi o lampa in baieCele mai multe ori, luminile de plafon pentru baie folosesc corpuri de iluminat masive. Cele mai recente modele nu sunt plafoane usor rotunde sau patrate cu un reflector metalic. Designerii fac o mare imaginație, oferind acestor dispozitive de iluminat forme interesante. Cel mai mare avantaj al acestor corpuri de iluminat este posibilitatea de a folosi în ele atât lămpi incandescente obișnuite, cât și economii de energie și LED-uri.

Ei vor arăta demn în interiorul obișnuit modest al băii în Hrușciov și în interior, realizat în stilul clasic. Producătorii majori de produse electrice produc modele similare în aceeași colecție cu lămpi de perete utilizate pentru băi.

Singurul lucru care este important de reținut când instalați astfel de lămpi este acela ei devin foarte calzi iar dacă tavanul este finisat cu panouri din plastic, atunci se pot topi, iar acest lucru este atras nu numai de deformarea materialului de finisare, dar și de eliberarea substanțelor foarte nocive în aer.

Dacă camera este destul de spațioasă și trebuie făcută într-un stil clasic, palat sau baroc, atunci posibil utilizarea de candelabru obișnuit, condimentată într-un stil potrivit, care poate fi completată cu lămpi elegante de perete instalate pe ambele părți ale oglinzii.

La finisarea băii într-un stil marocan sau în spiritul hamamului turcesc, paharul cu pandantiv marocan va fi organic. În prezent, multe firme au o formă similară de plafoane, deși de sticlă transparentă, dar au arătat o fantezie pe care le puteți picta sub original. Iluzia plafonului vitraliu va crea un joc de culoare de neuitat, reflectat în oglinzile de perete. Cu toate acestea, în acest caz este necesar să se asigure un iluminat suplimentar încorporat.

Lumini de plafon de iluminare

Atunci când se instalează plafoane suspendate sau întinse, se folosesc de obicei lămpi cu tavan încorporat în halogen pentru baie. ei foarte potrivit pentru băi de asemenea, deoarece, în plus față de lămpile la 230 W, există, de asemenea, 20 și 12 W, care funcționează atunci când există un transformator de reducere a curentului. În condiții de umiditate ridicată, astfel de dispozitive de iluminat încorporate sunt cele mai sigure.

Durata de viață a acestor corpuri de iluminat este mult mai mare decât cea a lămpilor incandescente convenționale și poate fi de până la 4000 de ore. Acest factor, împreună cu mărimea, greutatea și prețul mic, le fac foarte populare, încorporate în baie.

Există și dezavantaje:

 • prezența radiațiilor ultraviolete în radiația lor;
 • acestea sunt Foarte sensibil la supratensiuni, inclusiv schimbări frecvente de moduri: pornit / oprit;
 • suprafața lămpii este foarte caldă;
 • un număr mare de variații ale formei capacului.

Aceste tipuri de lămpi se potrivesc cu interioarele moderne ale băncilor ca și iluminatul principal încastrat, sau ca punct culminant al unei anumite zone pentru interioarele altor stiluri. În plus, în prezent există un număr mare de lămpi de perete sau oglinzi echipate cu lămpi cu halogen.

Plafonul LED luminează în baie

Poate că acestea sunt cele mai potrivite pentru o astfel de premisă ca o baie:

 • Tavan pentru baieele sunt rezistente la electricitate și ignifug;
 • o durată de viață îndelungată (aproximativ 50.000 ore) le permite foarte rar să le schimbe;
 • consum redus de energie;
 • fluxul uniform de lumină fără pâlpâire și salturi;
 • lumina radiată a lămpilor de plafon și de perete este cea mai apropiată de cea naturală, ceea ce afectează mai mult viziunea și oferă reflexia cea mai naturală în oglindă.

Mulți cred că prețul lor este prohibitiv, cu toate acestea, având în vedere durata de viață, merită. Ca lămpi încorporate pentru baie, ele sunt pur și simplu de neînlocuit.

LED Strip Light

Fâșia LED este o bandă de cupru pe care LED-urile sunt distribuite uniform. Acestea pot fi deschise și închise. Având în vedere că al doilea tip este acoperit cu silicon, atunci este potrivit pentru iluminatul băilor. Acest tip de iluminat nu poate fi considerat ca fiind de bază, ci ca o lumină de plafon suplimentară acesta va arata minunat în baie orice stil în care sunt utilizate plafoane suspendate sau întinse.

Fâșiile LED sunt ecologice, sigure, economice și au o durată de viață îndelungată, cu o funcționare corespunzătoare.

Tipuri de plafoane și accesorii adecvate pentru acestea

Tavan pentru baie

Tehnologiile moderne ale clădirilor vă permit să alegeți orice tip de finisaj de tavan în cameră, în funcție de costurile planificate de bani, timpul alocat pentru reparații și soluții de proiectare.

Dacă este o baie mică într-o clădire tipică cu cinci etaje, cel mai rezonabil lucru este să părăsești tavanul principal. Dacă aspectul său este destul de deplorabil, atunci merită să ne gândim la plafoanele întinse. Pentru a construi într-o cameră de cinci metri o structură complexă de gips-carton este inexpedient. În camerele spațioase rezervate pentru baie, puteți aranja un plafon complex, prin implementarea iluminării combinate și zonarea acesteia, dacă este necesar.

Plafonul este fixat la orice tavan și corpuri de iluminat cu utilizarea practic a oricărei lămpi, cu excepția halogenului.

Pentru plafoanele cu tensiune și suspendate, lămpile cu lămpi cu incandescență, halogen sau lămpi de economisire a energiei vor fi mai potrivite. Este important să rețineți că lămpile cu incandescență și lămpile cu halogen sunt încălzite puternic; corpurile de iluminat pentru ele necesită instalarea de inele termice fiabile, astfel încât să nu se deterioreze cârpa de plafon atunci când dispozitivul de prindere este instalat.

Lămpile LED sunt potrivite pentru toate tipurile de plafoane, deoarece sunt durabile, nu se încălzesc și pot tolera cu ușurință picături de tensiune.

Care va fi spațiul pentru procedurile de igienă depinde numai de dorințele chiriașilor casei. Implementarea oricărei idei de design în zilele noastre nu va fi dificilă. Fotografia interioară este o dovadă a acestui fapt.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un proiect de saună cu o cameră de relaxareCum de a alege un proiect de saună cu o cameră de relaxare
Aranjament interior al unei băi, cum să creați o atmosferă în interiorAranjament interior al unei băi, cum să creați o atmosferă în interior
Placi de iluminat pentru uz industrialPlaci de iluminat pentru uz industrial
Caracteristicile finisajului interior al băii și ale opțiunilor de fotografieCaracteristicile finisajului interior al băii și ale opțiunilor de fotografie
Facilități foto și de design ale sălii de relaxare din saunăFacilități foto și de design ale sălii de relaxare din saună
Designul unei băi mici în apartament, fotografieDesignul unei băi mici în apartament, fotografie
Amenajarea băii: proiectul de spălare și camera de aburi separat cu propriile mâiniAmenajarea băii: proiectul de spălare și camera de aburi separat cu propriile mâini
Placi de finisaj pentru bai, fotografiePlaci de finisaj pentru bai, fotografie
Practicitate și frumusețe - lămpi de plafon pentru baie.Practicitate și frumusețe - lămpi de plafon pentru baie.
Planul optim pentru construirea unei băi cu o cameră de odihnăPlanul optim pentru construirea unei băi cu o cameră de odihnă
» » Tipuri de corpuri de iluminat plafon pentru baie
© 2021 amigdas.com