amigdas.com

Caracteristici de pescuit de pescuit pentru spinning în decembrie de la țărm

Cum să prindă știucul pe filareSosirea unei ierni reci face ca mulți dintre iubitorii de pescuit să-și scoată echipamentul și să-și facă propriile sărbători. Dar cei mai îndrăzneți pescari nu refuză posibilitatea de a se ocupa de pescuitul de pescuit de fier în decembrie, pretinzând că în acest moment prădătorul tootos arată o activitate bună și continuă să-și piardă momeala propusă.

Caracteristicile pescuitului din decembrie

Dacă la începutul iernii rezervoarele rămân fără gheață, mulți pescari încep să se pregătească pentru un pescuit interesant în apă deschisă. În decembrie, unii reprezentanți ai speciilor de pești răpitori caută în mod activ alimente, Dorind să stocheze depozitele de grăsimi înainte de greva iminentă a foamei. Pike arată o apetită specială, plină de tot felul de momeli de filare.

Pike de pescuit pentru filare

Atunci când alegeți opțiunea potrivită, este important să nu luați în considerare nu culoarea sau forma, ci dimensiunea. Având în vedere faptul că, în primele săptămâni de iarnă burta de prădători Toothy deja ticsite cu caviar, este puțin probabil să atragă atenția asupra producției de mari dimensiuni, preferând de mică adâncime. Pentru comparație, la sfârșitul sezonului de iarnă, peștele va începe să se intereseze de produse mai mari. Acest comportament în luna decembrie se explică prin dorința peștilor de a economisi energie și nu de al cheltui pe urmărirea unor locuitori mari din adâncuri. Prin urmare, atunci când căutați momeli, este mai bine să alegeți cele mai compacte produse.

Și dacă în unele regiuni iarna este însoțită de înghețuri grave și înghețarea rapidă a corpurilor de apă, în altele situația pare complet diferită. Acolo, apa nu îngheață până la jumătatea lunii ianuarie sau toată iarna. Acest lucru înseamnă că, în loc de iarnă, kněushkas și zherlits pot folosi în mod confident filare.

Principalul lucru nu este să uiți de propria siguranță, deoarece orice acces la râu, lac sau rezervor în timpul iernii ascunde multe pericole. Nu pasiti pe gheata, daca nu este destul de groasa (grosimea minima ar trebui sa fie de 10 centimetri).

Căutați un loc promițător

Mergeți la pești în luna decembrie pentru a vă întoarce de pe țărm, este important să găsiți un loc unde poate fi un prădător. De regulă, preferințele indivizilor de până la 3 kilograme rămân aceleași ca în noiembrie, deci trebuie să căutați știulete la astfel de puncte:

 1. Caracteristici de pescuit de iarnăPrintre pășunile de stuf și stuf, adâncimea cărora nu depășește doi metri.
 2. În locuri cu o corvoadă grosolană.
 3. Pe râuri de mică adâncime și pe fundul lacurilor.
 4. La pinii și în locuri cu o scădere accentuată a adâncimilor.
 5. În zonele în care există multe bariere de fund.

Dacă pescarul ar fi trebuit să pescuiască pe un anumit iaz înainte, nu ar fi dificil să găsești habitatul de pui, deoarece practic nu se schimbă. Dar reprezentanții mari ai speciilor capturate în apele puțin adânci sunt foarte problematici, mai ales în timpul iernii, când peștele își pierde activitatea anterioară și rareori merge pe vânătoare. Cel mai adesea persoanele mari sunt:

 • Svalov;
 • gropi;
 • vârtejuri;
 • scădere accentuată;
 • iese din cariere.

Cum de a alege o tijă de pescuit pentru pescuitul de pescuitPeștii preferă zone adânci, iar această tendință este văzută nu numai în timpul iernii, dar și în vara și toamna. Cu toate acestea, există excepții, atunci când pescarii reușesc să pescuiască o capcană destul de mare în apropierea țărmului.

Atunci când pescuiești pe un mic lac sau într-un iaz artificial, este mult mai ușor să găsești o știucă, deoarece în astfel de ape peștele preferă să păstreze secțiunile centrale cu adâncimi impresionante, precum și zona de coastă. Unul ar trebui să țină seama de o regularitate: dacă un anumit stiuc a reușit să prindă un stiuc, cel mai probabil, alții îl vor urma, deoarece specimenele mici duc o iuță de viață în timpul iernii. Același lucru se întâmplă și atunci când prindem un copac în decembrie pentru a fi învârtit.

Cel mai bun moment pentru pescuitul de iarnă

Nu este un secret faptul că cea mai înaltă activitate a știucului este observată în timpul dezghețării, când înghețurile de iarnă sunt urmate de încălzire. Într-o astfel de perioadă, este mai bine să mergem la pescuit dimineața devreme, pentru că pranzul se îndreaptă spre orele de prânz, reluând abia seara. Încercați să capturați timp pe iaz în orele de vârf, atunci veți avea timp să pregătiți uneltele, momelile și alegerea unui loc bun.

Cu toate acestea, în timpul iernii, stiuca poate prezenta un comportament neprevăzut, care nu depinde de timpul zilei. Uneori un pește mușcă după-amiaza la fel de bine ca dimineața sau seara. Există momente când se activează exclusiv în timpul orelor de prânz, iar dimineața sau seara doarme.

În primele două săptămâni ale lunii decembrie, apetitul peștilor este foarte puternic, dar de la mijlocul lunii scade considerabil. Cea mai mare activitate se observă în stadiul formării primei gheață, deoarece așteptarea răcelii determină peștele să stocheze energia viguroasă înaintea viitoarei greve a foamei. În această perioadă, se mănâncă în mod intensiv.

Gear și Snap

Înainte de a alege un echipament adecvat pentru pescuitul de iarnă, trebuie să clarificați mai multe puncte. Pescarii moderni folosesc două metode de iarnă pentru pescuitul de pescuit:

 1. Blesnenie.
 2. Zherlitsy.

Caracteristici de pescuit de pescuit de iarnaDacă este vorba de pescuit pe apă deschisă, se folosesc și vara, inclusiv învârtirea.

Dacă doriți să faceți pescuitul de pescuit în iarna timpurie, este important să vă pregătiți în avans. În majoritatea cazurilor, este utilizată o versiune clasică "Moscova" sau "drop-shot". De fapt, ele nu diferă mult unul de celălalt, dar în cel de-al doilea caz, cârligul este fixat pe linia principală chiar deasupra greutăților, iar în primul - pe plumb.

Este ușor să faci o lovitură "Moscova", dar pur și simplu nu există investiții financiare speciale atunci când se aleg martor, bobină și momeli.

Prinde de pe țărm poate fi orice tija de filare, care corespunde unor astfel de parametri:

 1. Lungimea este de 2,4-2,7 m.
 2. Intervalul de testare este de 5-10, 20-30 g.

Cum să atragă un stiuca

Ca bobină, se recomandă aplicarea modelului cu numărul 2000-2500, de preferință tracțiune, deoarece viteza de rotație a bobinei nu joacă un rol special. Utilizați o panglică sau monofilament - decideți, prima opțiune oferă o rigiditate mai ridicată a sensibilității, dar este înghețată. Dacă preferați împletiturile, trebuie să acordați atenție modelelor care sunt pre-tratate cu o compoziție specială din îngheț.

O astfel de impregnare poate fi efectuată independent, luând un pachet de aerosoli cu silicon. În acest caz, dantele de pe bobină ar trebui stropite cu această soluție, ceea ce îi va permite să-și păstreze proprietățile hidrofuge pentru aproximativ 2-3 ore. Inelele sunt, de asemenea, supuse procesării pentru a preveni formarea de gheață.

Pentru a face fără aceste dificultăți, este recomandabil să utilizați monosculența, deși cu un ușor îngheț, pe inele vor apărea inele care pot tăia linia. Este important să-l curățați în timp pentru a nu pierde uneltele.

Dar, atunci când capturați peștele în decembrie, este mai rezonabil să folosiți un cordon împletit pentru filare, deoarece mușcăturile acestui pește sunt greu de observat și cablul oferă cea mai mare sensibilitate.

Jigging de coastă

Spinning pe un stiucaDintre speciile rămase de pescuit cu suliță pentru știucă, metoda de jig este considerată a fi cea mai dificilă. În timpul iernii se obișnuiește dotarea unei tije de pescuit cu momeli de încărcare medie, deoarece modelele grele sunt potrivite doar pentru pescuitul de pe o barcă. În plus, atunci când se utilizează produse similare, probabilitatea aruncării accidentale a echipamentului într-un porumb surd este redusă, deoarece puteți modifica independent traiectoria turnării.

Momeala excesiv de puternică de jig continuă să prindă resturi de jos diferite, astfel încât acestea sunt ineficiente. În plus, de-a lungul liniei de coastă, există adesea o bandă largă de gheață de gheață rapidă, ceea ce este dificil de ocolit un cap de greu.

În mod ideal, momeala aleasă nu trebuie să cântărească mai mult de 5-10 grame.

Mergând la pescuit pentru un jig, trebuie mai întâi să examinați acele site-uri care au produs fructe bune în timpul verii. Dacă acestea sunt cunoscute de dvs., începeți să atingeți cu atenție partea de jos în căutarea carierelor și a găurilor. De regulă, ele rămân în același loc, dar nivelul rezervorului scade puțin.

Cum de a prinde un stiuc pe o tijă de filare

În timpul iernii, nu este nevoie să se efectueze deplasări lungi, deoarece peștele nu depășește șaizeci de metri de țărm. Cu toate acestea, proprietățile aerodinamice ale momelei ar trebui să fie bune, deoarece trebuie livrate la locația exactă.

Folosirea unor încărcături prea grele va determina produsul siliconic să se scufunde prea repede în apă, trecând un orizont promițător. La rândul său, încărcăturile prea ușoare nu pot ține platforma pe curent, deci sunt inutile pe râuri.

Dacă doriți să faceți pescuitul de jig, este important să acordați o atenție deosebită culorii momelei folosite. Nu uitați că cablarea este făcută lent în timpul iernii, deoarece apa este foarte curată în acest moment, iar peștele va fi capabil să determine mișcările momelei propuse și apoi să reacționeze la ea.

În cazul pescuitului pasiv cu șuncă în luna decembrie, este mai bine să utilizați o fixare rigidă a platformei pentru filare. Acest lucru se datorează muscaturilor rapide ale peștilor, care se prăbușesc pe momeli cu o frecvență înaltă de oscilații.

Aplicarea vrăjitoarelor

Cum să prindă știuca în decembrieÎn ciuda popularității mari a momelilor de iarnă, pentru pescuitul pe apă deschisă, filarea este folosită și de către vrăjitori. Nu este un secret că, în ultimii ani, iernile din multe regiuni au devenit foarte calde, astfel încât rezervoarele nu îngheață până la înghețurile din ianuarie. Prin urmare, utilizarea de tot felul de wobblers este în mare nevoie.

Cu toate acestea, nu fiecare wobbler este potrivit pentru căutarea peștilor răpitori în timpul iernii. Pentru un astfel de pescuit este necesar să alegeți forme, culori și dimensiuni adecvate, deoarece peștii de iarnă sunt capricios.

Având în vedere transparența și puritatea apei, este mai bine să folosiți nuanțele naturale pentru a prinde un stiuc, deoarece culorile strălucitoare ale acidului îl sperie numai. Cu toate acestea, atunci când apa începe să se încălzească, de exemplu, înainte de topirea primăvară, o astfel de opțiune se poate justifica. Principalul lucru este să alegeți dimensiunea potrivită, luând în considerare dimensiunea producției așteptate și preferințele sale într-un anumit iaz.

Utilizarea stuburilor și a balancerilor

Caracteristici de pescuit de pescuit pentru filareÎn cazul în care gheața este atât de puternică încât puteți merge liber pe ea și chiar să călătoriți cu un snowmobil, este timpul să pregătiți un joc clasic de iarnă - un joker. Pentru a prinde cele mai productive, se recomandă instalarea pe gheață a cel puțin zece stamine. Acestea sunt echipate cu o bobină fiabilă, o linie cu cârlige, precum și o alarmă anti-efracție sub formă de tija metalică cu o cârpă de culoare luminată.

Ca momeală este folosit zhivets, de preferință din iazul unde se efectuează pescuitul. Faptul este că nu există nicio pretenție pentru prada locală pentru șobolani, așa că se va răsfoi pe ea fără prea multă ezitare. Cele mai bune variante de momeală sunt reprezentate de astfel de specii de prăjiți: crucian, lăcustă, biban, gudgeon, roach.

Dacă locația exactă a știucului nu este cunoscută, ar trebui să încercați această metodă: uneltele trebuie amplasate la o distanță de 5-10 metri unul de celălalt, treptat trecând de la țărm. Dacă vreunul dintre fălci a lucrat, este necesar să exersați mai multe găuri în apropiere și să regrupați restul structurilor. Aceasta va determina punctele de perspectivă în care se găsește un vânător mare de toothy.

Pentru a căuta pietre, este obișnuit să folosiți balanceri mici, cu o lungime de 4 până la 11 centimetri. O mare varietate de produse similare se află în vânzare, deci nu vor exista dificultăți speciale în alegerea opțiunii ideale. Cu toate acestea, peștii din decembrie pot arăta capriciu în alegerea momelilor. Pe prima gheață este mai bine să prindeți momeli mari, dar mărimea lor exactă este determinată de mărimea prada preconizată.

Capturarea stiucului în timpul iernii poate oferi tuturor celor care doresc o mulțime de impresii de neuitat și să devină o modalitate bună de a petrece timp cu beneficii și plăcere. Dar, pentru ca efortul să fie justificat de captura mare, este important să se cântărească cu atenție argumentele pro și contra și să se abordeze, de asemenea, în mod responsabil alegerea abordărilor, momelilor și tacticile de capturare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Pike de pescuit pentru filare: sfaturi pentru pescuitul de succes, alegerea de momealăPike de pescuit pentru filare: sfaturi pentru pescuitul de succes, alegerea de momeală
Cum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturileCum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturile
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Caracteristicile pescuitului la rezervorul din PestovoCaracteristicile pescuitului la rezervorul din Pestovo
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Pescuitul pentru filare: subtilitățile de a prinde peștii rătăcițiPescuitul pentru filare: subtilitățile de a prinde peștii rătăciți
Capturarea burbotului în decembrie: trăsături și nuanțeCapturarea burbotului în decembrie: trăsături și nuanțe
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
» » Caracteristici de pescuit de pescuit pentru spinning în decembrie de la țărm
© 2021 amigdas.com