amigdas.com

Algelele din Siameză vor ajuta la curățarea acvariului

Alge marine din SiamezăAlge marine din Siameză

(Crossocheilus oblongus) este tip de pește de apă dulce în familia cyprinida Cyprinidae. aceasta pești tropicali de jos trăiește în Asia de Sud-Est continentală, inclusiv bazinele Chao Phraya și Mekong, precum și Peninsula Malay. Habitatele sale naturale sunt cursuri și râuri, precum și păduri inundate în timpul sezonului ploios și furtunilor.

Algeii din Siameză Nu te confunda cu vulpea zburatoare (Epalzeorhynchos kalopterus) sau alge false (Garra cambodgiensis).

Acesta este un pește subțire, care este singurul reprezentant de apă care folosește alge roșii. Locuiește în apele din Thailanda și Peninsula Malay. Și a fost introdus pentru prima dată în Europa în 1962, dar a devenit popular în anii 1970, când a fost observată capacitatea sa de a consuma alge roșii. Pește, de asemenea, este cunoscut sub numele de Fox Flying Siamese și vulpe Siamese. Acest nume științific anterior a fost Epalzeorhynchus siamensis. Pentru cei care sunt curioși în legătură cu taxonomia detaliată, dar adesea plictisitoare, genul Crossocheilus diferă de Epalzeorhynchus în lobii rinali (lobii nazali).

descriere

Algele siameze - un pește maroniu cenușiu, cu o dungă caracteristică neagrăAsta este subțire pește brun-cenușiu, cu o bandă negru caracteristică. Mai jos sunt prezentate caracteristicile algelor:

 • Lungimea este de 15 cm și poate fi obținut în doi ani.
 • Dacă condițiile sunt optime. De obicei, ele cresc mai încet și nu ating întotdeauna această dimensiune în captivitate.
 • ei poate trăi mai mult de 10 ani.
 • Toate aripile sunt limpezi sau ușor lapte, fără strălucire galbenă sau roșiatică. Trupa neagră vine de la nas până la furculița coada, iar marginile sale sunt zig-zagate.
 • Atunci când un pește este stresat sau se luptă, culoarea neagră scade semnificativ.
 • Lingura este alb argintiu și există o bandă luminată deasupra întunericului, dar toată partea superioară a corpului este maronie și fiecare margine are o margine întunecată, ceea ce face ca plasa de aspect superioară.

Unele margini negre pot fi văzute sub banda întunecată. Are o margine delicată, dar poate fi apăsat pe obraji atunci când peștele înoată sau se odihnește. O lungă bandă întunecată este de asemenea ușor de văzut în peștii tineri, dar mărimea marginilor și marginile zigzag nu sunt vizibile în mod clar până când peștele ajunge la o lungime de 5-7 cm (2-3 inci). Acești pești care se văd de obicei în magazine au o lungime de aproximativ 3-5 cm.

comportament

Alge marine din SiamezăAlgele de pește - înotător activ și rapid, care este cel mai bine dezvoltat în turme, dar poate fi unul sau în perechi. El este un jumper puternic și nu ar trebui să se afle într-un rezervor neacoperit, pentru că el poate sări în cele din urmă. Algele din Siameză se bântuie adesea, dar nu vor suferi niciodată în aceste bătălii. Acestea sunt jocurile pentru dezvoltarea noastră. Algele Siam au o poziție specială de odihnă: nu se află dens pe abdomen, dar își menține corpul susținut de aripioarele caudale, pelvine și pectorale.

Peștii tineri se bazează uneori pe frunze largi, adulții preferând să se odihnească pe fundul sau pe plantele dens, atât de joase. Vezicul înotător nu este foarte dezvoltat, astfel încât peștele nu poate rămâne imobil în apă, dar trebuie să fie în mișcare constantă sau să se scufunde.

nevoi

Pește de acvariu alge marine din SiamezăSiamez Algele - este un pește rezistent care se poate adapta la diferite condiții, dar este cel mai potrivit pentru acvariu de habitat cu zone în care peștii se pot ascunde, precum și zone deschise. Pentru siamez Algele trebuie să aibă cel puțin câteva frunze largi de plante în acvariu, așa cum le place să se odihnească pe partea de sus a frunzelor. Pentru a face acest lucru, tinerii folosesc frunze înguste. Dacă nu sunt echipate cu plante adecvate, acestea se bazează pe fund.

Pestii adulti sunt mai susceptibili sa se odihneasca pe fundul lor, chiar daca sunt disponibile plante adecvate.

Algele de siameză mănâncă cele mai multe plante, dar pot mânca rădăcini și rădăcini de zăpadă de apă. Acestea sunt cele mai bine păstrate în școli. Algele adevărate din Siamez sunt pești pașnici și pot fi depozitați în acvariile publice cu majoritatea altor pești prietenoși. Evitați să le păstrați cu pești lungi, deoarece își pot mușca aripioarele.

Acvariul ar trebui să fie de cel puțin 25 de litri. Animalele de casă din algele săi au o mare varietate de condiții acvatice, dar este preferată apa neutră sau puțin acidă, chiar dacă acestea supraviețuiesc acidității la 8. Temperatura recomandată este de 75 până la 79 de grade Celsius. Nu lăsați acest tip de pește în apă foarte tare. Ei preferă apă curată care circulă bine. Se recomandă saturarea apei cu oxigen, pentru că le place un lichid similar.

Sursă de alimentare

Condiții pentru păstrarea peștelui Algele siameze într-un acvariu acasăÎn natură, algefishul este un reprezentant care hrănește alge, plante diatomee și alte fitoplanctone, precum și microorganisme însoțitoare.

Prin urmare, ar trebui evitată utilizarea alimentelor bogate în proteine ​​în acvariu, deoarece peștii nu sunt în măsură să metabolizeze eficient anumite componente.

Consumul regulat și prelungit al acestor substanțe poate duce la depozitele excesive de grăsime și chiar la degenerarea organelor.

Un produs uscat de bună calitate, cu adaos de spirulină, este ideal, dar o mulțime de substanțe proaspete din plante ar trebui să fie, de asemenea, incluse în dietă. Mazăre de cartofi, dovlecei albi, spanac și fructe felii face fiecare adăugare posibilă în meniul reprezentativ.

Această specie, așa cum am menționat mai devreme, este un bun absorbant al algelor, însă în majoritatea acvariilor vor avea nevoie de alte alimente, deoarece algele nu sunt suficiente pentru a menține un grup de alge din Siameză. Ei acceptă cu ușurință tot felul de mâncare vii, congelate și lipite.

Serviti-le o dieta variata cu o multime de materii vegetale. Dacă acvariul are prea puțină hrană verde, ele pot afecta plantele. Persoanele tinere sunt cei mai buni mancatori de alge, iar exemplare vechi preferă alte alimente.

compatibilitate

Deoarece nu sunt agresivi, pot fi păstrate în orice comunitate în grupuri destul de mari. Comportamentul lor activ ar putea evidenția unele specii sensibile, cum ar fi cichlidele pitice, și ar împiedica apariția acestora. Dacă acvariul este mic și bine plantat, nu ar trebui să fie depozitat cu rechini cu coadă roșie, deoarece această specie este foarte agresivă față de toți rudele sale. Aceste pești seamănă foarte mult cu algele siameze. Ele provin din aceeași regiune, iar tinerii se pot întâlni împreună. Aceste pești sunt adesea confundate cu algele reale din Siameză.

reproducere

Femeile mature sexual sunt, de obicei, mai groase decât reprezentanții masculilor, iar împerecherea acestor pești este imposibilă cu alte specii. În ceea ce privește cultivarea, experții declară că peștii tineri, disponibili pe scară largă în comerț, ar trebui să crească cu ajutorul hormonilor. Se știe că membrii acestui gen sunt supuși migrației sezoniere de reproducere în natură, care se deplasează în amonte în timpul perioadelor secetoase și în direcția opusă când nivelul apei crește.

Diferența față de peștele similar

Majoritatea oamenilor pot cumpăra și alte pești asemănători. Aceasta, de asemenea, este tipică pentru aprovizionarea algelor siameze, care conțin atât datele indivizilor, cât și fanii algelor de somon. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece speciile trăiesc în aceleași zone, iar exemplarele tinere din cele două specii sunt foarte asemănătoare. Iată câteva fapte despre diferența dintre un algaeleaf fals și prezentul:

 • banda orizontală neagră nu se extinde până la aripile caudale pe o plantă falsă a algelor;
 • Există o bandă îngustă și mai deschisă deasupra benzii negre din algele falsificate siameze.
 • Partea din spate a algelor siluetice false are o culoare maro-gri-maro.
 • Toate aripioarele au o culoare gălbuie, cu excepția pectoralilor.
 • Alimentele algele fiabile din Siamez au două seturi de aripioare.

Se pare că adevăratele alge din Siameu sunt o raritate în lume, iar algele false sunt de obicei vândute sub formă de alge de Siameză. Mai confuză este faptul că multe cărți respectate despre acvariu reprezintă acest pește ca algelele siameze (Crossocheilus siamensis).

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Minuni de pește: habitate și tehnici de pescuitMinuni de pește: habitate și tehnici de pescuit
Cherry barbeque - sfaturi utile privind întreținerea și îngrijireaCherry barbeque - sfaturi utile privind întreținerea și îngrijirea
Pangasius: ce fel de pește, habitat, beneficii și răuPangasius: ce fel de pește, habitat, beneficii și rău
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Fereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilorFereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilor
Pescuitul pe teritoriul Primoarei: specii de pești care trăiesc în PrimoryePescuitul pe teritoriul Primoarei: specii de pești care trăiesc în Primorye
» » Algelele din Siameză vor ajuta la curățarea acvariului
© 2021 amigdas.com