amigdas.com

Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!

Catfish - pește delicios și sănătosPeștele de somn este un reprezentant al familiei de pești marine Anarhichadiae din grupul de percuție. Aspectul peștilor este extrem de înspăimântător. Rememorare de anghilă și anghile moray. Majoritatea reprezentanților sunt foarte valoroși pentru pescari. În ciuda aspectului, este foarte gustos.

Descrierea peștilor

Un factor comun în toți reprezentanții acestei specii este un corp lung de dimensiuni mari. Și, de asemenea, dinții mari din față. În plus față de dinții din față, aceste pești au, de asemenea, o spate și o parte, cu ajutorul cărora zdrobesc mâncarea. Fălcile lor sunt foarte puternice. O dată pe an, dinții se schimbă în altele noi. Este vorba de îngrozitorii lor dinți care și-au luat numele.

Reprezentanții adulți ai speciei au dimensiuni de la 1 la 2 metri și pot avea o masă de până la 30 de kilograme, dar în medie cântăresc aproximativ 20 de kilograme.

Tipuri de wolffishes

Printre această specie există mai mulți membri ai familiei:

  • Sea Wolf - așa-numitul somnsomn de somn - această specie de somn trăiește în principal pe coasta Americii de Nord lângă Alaska;
  • Farfuria de est-est - gama acestui pește este partea estică a Oceanului Pacific;
  • albastru catfish - a primit numele pentru culoarea sa, care poate varia de la gri la albastru închis. Locuiește în principal în nordul Oceanului Atlantic;
  • dungi - este unul dintre cei mai mari reprezentanți ai wolffishes, ajunge în greutate de aproximativ 20 kilograme, și în lungime poate ajunge la un metru și jumătate. Se întâmplă în apele Mării Albului și Barents. Locuiește în principal pe fund. Și, de asemenea, o caracteristică distinctivă, pentru care a primit numele său, sunt dungi negre de partea sa;
  • ciulin Este cel mai mare reprezentant al wolffishes. Se mai numeste si "gigant de doi metri". Locuiește predominant în Marea Nordului. Numele a ajuns pentru petele negre de pe laturi.

Stilul de viață și alimentația

După ce a ajuns la maturitate, somnul albastru trăiește în principal pe fundul căruia găsește diverse adăposturi pentru sine, unde dispare în timpul zilei. Este un pește foarte agresiv: vă protejează casa, poate ataca orice pește, chiar și un reprezentant de acest gen.

La o vârstă fragedă, un reprezentant al acestei specii trăiește în principal în largul mării. Când vine sezonul cald, îi place să fie în apă de mică adâncime, cu debutul iernii, se mișcă spre fund.

Ce este interesant pește fantezie de peștePotrivit legendelor antice, somnul din Orientul Îndepărtat îi place să se hrănească cu marinarii naufragiați. Dar cercetătorii moderni au înlăturat acest mit, deși într-adevăr pot să mușcă pașnic trupul uman. Dar acești pești își folosesc dinții, mai ales pentru a rupe orice obiecte de jos. Și le pot împărți, de asemenea, cu diferite cochilii.

În mâncare, se folosesc în general micii locuitori ai mărilor: meduze, rauri, crustacee și alte pești. Atunci când wolffishes își schimba dinții, ei trec la mâncare mai moale, dar apoi se întorc la mâncarea veche.

reproducere

Potrivit rezultatelor cercetărilor, oamenii de știință au aflat că peștele este monogam, se reproduc numai cu un partener de-a lungul vieții. Ei ajung la pubertate la vârsta de patru ani, deși femelele ajung la o maturitate mai mică decât bărbații.

În timpul reproducerii, femelele au aproximativ 30 de mii de ouă la un moment dat, care au o dimensiune de aproximativ 7 milimetri. Larva pune larva în principal în partea de jos între pietre. Dupa inmultire, ambii parinti isi protejeaza viitorii descendenti.

Suc de luncă în habitatul naturalReprezentanții tinerilor din wolffishes se naște la începutul primăverii și au o dimensiune a nașterii de până la 20 de milimetri în lungime. După naștere, larvele înoată imediat cât mai aproape de suprafață, unde caută alimente pentru ei înșiși.

De îndată ce larva crește la o dimensiune de 6 centimetri, ele încep să se scufunde în fund și deja conduc un obicei pentru reprezentanții stilului lor de viață.

Înțeles pentru om

Peștele de somn este foarte gustos și, în plus, util pentru oameni. Dar pentru a prinde acest pește este destul de dificil. Din acest motiv, oamenii de multe ori dețin concursuri în capturarea sa. Pentru capturarea ei au fost concepute diferite trucuri, cum ar fi: somn în căutarea unui binoclu subacvatice speciale dintre alge, utilizate pentru prinderea undiță foarte puternic cu cârlige alungite. Ca momeală sunt folosite scoici de crustacee.

Carnea de somn alb este partea cea mai delicioasă din pește. Este foarte dulce și grasă, are un gust ușor dulce și, cel mai important, nu are un singur os. Pentru a pregăti acest pește, au fost inventate multe rețete diferite.

Proprietăți utile ale peștilor

Cum să gătești pește de peșteA mânca acest pește este foarte util pentru persoanele care au tulburări tiroidiene, deoarece în carnea sa conține un număr mare de acizi grași omega-3. De asemenea, medicii sfătuiesc să-l folosească pentru cei care suferă de probleme cardiace. Carnea de wolffishes ajută la eliminarea colesterolului din organism și, de asemenea, consolidează mușchii corpului uman. În medicina populară wolffish este utilizat în timpul perioadei de reabilitare. Mâncând acest pește, o persoană va fi capabilă să stabilească toate procesele metabolice care au loc în organism, precum și să normalizeze echilibrul apă-sare și să consolideze oasele.

Proprietăți dăunătoare

Utilizarea acestui pește în alimente este contraindicată persoanelor expuse la diverse alergii, deoarece somnul este un alergen extrem de puternic. De asemenea, nu se recomandă să se dea pește copiilor mici.

Oamenii de știință au demonstrat că este foarte contraindicată pentru femeile gravide să mănânce carne de somn, deoarece afectează negativ un copil.

Fapte interesante:

  • speranța de viață a somnului este o medie de douăsprezece ani, însă au existat cazuri în care s-au întâlnit douăzeci de reprezentanți din această specie.
  • pielea acestui pește folosit în mod activ pentru a face pantofi, genți de mână și legături de carte.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde trăiesc sturionii și câți ani trăiescUnde trăiesc sturionii și câți ani trăiesc
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Cele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechiniCele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechini
Peștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestoraPeștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestora
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare
» » Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!
© 2021 amigdas.com