amigdas.com

Cele mai interesante și neobișnuite profesii: cine este un cynologist?

Cynolog profesionistCuvântul sonor "cynology" cu compoziția sa morfologică poate fi ușor de înșelat. De fapt, nu are nici o legătură cu cinematografia sau cu protocoalele. Tradus în limba greacă veche, această definiție poate fi tradusă literalmente ca "Știința câinilor"

. Și cine este un cynolog? În general, acesta este un specialist în creșterea, pregătirea și îngrijirea câinilor.

În funcție de nivelul de formare, cynologul poate efectua următoarele tipuri activitate profesională: nroizvodstvenno și tehnologice (dezvoltarea și punerea în aplicare a condițiilor raționale, îngrijire, hrănire) - pilot (reproducere pentru a produce noi rase) - mediu (câini de formare pentru protecție și pășunat, ajuta vînători și pescari) - organizatoric și administrativ (locul de muncă structuri diferite, unde există câini de serviciu).

Ce face cineurul la întreprindere?

Taxe oficiale:

 • Cynologist cu câiniEvaluarea vizuală a stării fizice și psihologice a animalului
 • Să efectueze proceduri sanitaro-igienice
 • Furnizați asistență veterinară în timp util, îngrijirea animalelor bolnave, controlați primirea vaccinărilor
 • executa activități de reproducție și reproducere
 • Pentru a pregăti câinii în general și cursuri speciale de pregătire
 • Pentru a controla condițiile de întreținere, hrănire și reproducere

Profesionist cynologist: unde poți lucra?

Profesionist cynologistUn cnolog expert este un specialist îngust care studiază una sau mai multe rase de câini. Serviciile sale sunt solicitate la expoziții, competiții, organizări de cluburi monobreed.

Instructor-formator. Cea mai frecventă și mai solicitată profesie cinologică. Instructorii desfășoară cursuri pentru câini în general și cursuri de pregătire specială, trenuri pentru frontieră, căutare și protecție de gardă, corecta comportamentul nedorit si ajuta la realizarea adaptarii sociale.

Handler este o persoană implicată în pregătirea și prezentarea câinilor la expoziție. Ar trebui să știe bine trăsăturile exterioare și anatomia rasei alese, să-și poată arăta secția într-o lumină favorabilă. Adesea, cerințele specializate ale groomerului - un coafor pentru câini, deoarece în îndatoririle sale este pregătirea completă a animalului pentru expoziție.

zoopsychologists Kinolog. Profesioniștii-zoopsychologi sunt necesari pentru a pregăti câinii de serviciu social. Acestea includ ghiduri de salvare, câini, asistenți de contact pentru Canistherapy (reabilitarea copiilor și adulților cu paralizie cerebrală, autismul, sindromul Down, deficit de atenție, de recuperare dupa accident vascular cerebral, traumatisme, tulburări de vorbire și de dezvoltare psihomotorie). Animalele pentru aceste specialități sunt atent selectate. Formarea unui câine de ghidare, de exemplu, durează câțiva ani: costul unei singure greșeli a unui animal de companie quadruped poate fi viața și sănătatea umană. Iar responsabilitatea pentru acțiunile secției va fi pe umerii formatorului.

Instructor de fitness - specialist în pregătire sportivă. În prezent, există zeci de sport pentru câini și proprietarii lor: (obstacol care trece) Agilitate, remorcher de război, Frisbee, glisând obiecte grele, de vânătoare pentru un iepure de câmp mecanic, cursa pe sănii și chiar dans. Instructorul va ajuta începătorii să aleagă un tip adecvat de activitate fizică, să facă un plan de instruire și să participe la competiții.

Conducătorul oficial de creștere a câinilor. Acesta este numele de cynologi profesioniști în structurile de stat: polițiștii de frontieră, ofițerii de control vamal și serviciile de căutare operațională, Ministerul Situațiilor de Urgență, Serviciul Federal de Control al Drogurilor al Rusiei etc.

Crescator, ameliorator. Nu toți crescătorii sunt cinologi profesioniști. Dar iubitorii de câini responsabili deschid cluburi specializate de reproducere și lucrează conform standardelor Federației Cynologice din Rusia.

Cum să obțineți o profesie de cinolog?

cynologyÎn prezent, în universitățile rusești nu există o "cynology" specială. Aceasta este una dintre disciplinele zootehniei. Dar este posibil să treacă cursuri de șase luni la Academia de Stat de Medicină Veterinară din Moscova și Biotehnologie. De asemenea, puteți lucra în calitate de cynolog, dacă aveți un nivel superior veterinară sau biologică, dar vor trebui să urmeze cursuri suplimentare de pregătire în cadrul RKF. Pentru a lucra cu câinii de serviciu este necesar să termini școala de poliție, academia vamală sau liceul de MES.

Lucrul cu animalele este o chemare. Aici se joacă nu numai nivelul pregătirii și iubirii pentru frații noștri mai mici, ci și calitățile personale ale unei persoane.

Ce caracteristici ar trebui să aibă un cnolog profesionist?

 • O profesie interesantă ;Un caracter echilibrat, prietenos și stabilitate neuro-psihologică. Câinii nu știu cum să citească mințile, dar recunosc perfect mirosurile alocate de sistemul hormonal uman. Frica, furia, iritarea, agresiunea pentru ei sunt destul de distincte si pot declansa un raspuns. Prin urmare, este posibil să se angajeze doar într-o stare de spirit calmă. Este inacceptabil să strigi la câine sau să aplici o pedeapsă corporală grosolană.
 • Nivel ridicat de aptitudini fizice. Principalul loc de muncă al cynologului este terenul de antrenament. În fiecare zi, în orice vreme, el trebuie să petreacă în aer liber timp de câteva ore, să se mute împreună cu "ucenicii" săi, pentru a controla mișcarea câinilor mari de serviciu și de luptă împotriva câinilor.
 • Disponibilitatea abilităților medicale pentru această profesie este obligatorie. Instructorul nu poate fi un veterinar, dar el ar trebui să fie în măsură să ofere primul ajutor în caz de accident, să cunoască elementele de bază ale anatomie si fiziologie de câini, obiceiurile lor, bazele tratamentului bolilor comune, pentru a lua în considerare răspunsul animalului la diverși stimuli externi.
 • Calități de conducere, capacitatea de concentrare prelungită. Un cynolog trebuie să poată să-și subordoneze un câine în mod subtil, dar cu încredere. Întregul proces de formare se bazează pe punerea persoanei în locul conducătorului în unirea proprietarului cu animalul său de companie.
 • Sociabilitatea și conștientizarea. De la un specialist la nivel înalt, ei așteaptă consultări cu privire la toate aspectele legate de întreținerea animalelor. Acestea includ aspecte juridice, informații despre viitoarele competiții și expoziții, standardele și standardele ICF.

Așa că am făcut o idee despre cine este cynologistul și ce face el. Informații detaliate despre caracteristicile profesiei de manipulator de câine, munca pedigree, instruirea și evenimentele viitoare pot fi obținute de la reprezentanța Federației Cynologice din Rusia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cine este psiholog clinic și ce este această profesieCine este psiholog clinic și ce este această profesie
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Malteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilorMalteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilor
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Canalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenziiCanalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenzii
Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a JaponieiRasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Descrierea rasei de câini bichon frizeDescrierea rasei de câini bichon frize
Câine de câine de câine: descrierea raseiCâine de câine de câine: descrierea rasei
» » Cele mai interesante și neobișnuite profesii: cine este un cynologist?
© 2021 amigdas.com