amigdas.com

Conjunctivita la câini: caracteristicile bolii și tratamentul

Cum să preveniți conjunctivitaConjunctivita la câini este o boală inflamatorie a membranei mucoase a sistemului vizual. În mod obișnuit, mucoasa acoperă globul ocular, precum și suprafața interioară a pleoapelor. Cel mai adesea, această boală are loc ca o consecință slăbit

sistemul imunitar al animalului de companie și, de asemenea, în prezența bolilor cronice. O astfel de boală poate avea două forme - acute și cronice. Fiecare dintre ele este foarte periculoasă, așa că ar trebui tratată în timp util.

Cauzele acestei patologii

Conjunctivita la câini este destul comun boală. Cel mai adesea apare ca rezultat al expunerii active la bacteriile dăunătoare. Noile microorganisme dăunează conjunctivului și pătrund într-un sac oftalmic special. Dacă animalul suferă o imunitate slăbită, atunci în acest caz, dezvoltarea conjunctivitei pur și simplu nu poate fi evitată.

Cu toate acestea, în plus, există multe altele motive, care poate deveni o condiție prealabilă pentru dezvoltarea acestei patologii. Luați în considerare cele mai frecvente dintre ele:

 • Cauzele conjunctiviteifoarte des, boala se dezvoltă după leziunea globului ocular;
 • boala se poate dezvolta și după contactul membranei mucoase a ochiului cu substanțe chimice, precum și cu păr, praf și în jos;
 • adesea conjunctivita la câini apare atunci când animalul are procese inflamatorii în zona ochiului, precum și în prezența altor boli ale sistemului vizual;
 • o boală poate apărea ca urmare a degerăturii sau, invers, arderii unui animal;
 • prezența în organism a tuturor tipurilor de infecții;
 • metabolismul incorect;
 • o lipsă în organism a anumitor grupuri de vitamine.

Conform observațiilor medicilor veterinari, conjunctivita la câini este cea mai frecventă la anumite rase. În primul rând, aici este necesar să se relaționeze Doberman și Danezii mari. Dacă sunteți proprietarul unei astfel de rase de câini, monitorizați cu atenție sistemul vizual al animalului dvs. de companie.

Conjunctivita la câini: simptome ale acestei patologii

De fapt, o boală cum ar fi conjunctivita este foarte ușor de diagnosticat. Este foarte important să acordați atenție acestor simptome:

 • Conjunctivită catarală la câinila câini, sa observat o lacrimare crescută;
 • membrana mucoasă a ochilor începe să se estompeze;
 • pleoapele cresc cheli și încep să se umfle;
 • din ochi încep să apară descărcare, care are un caracter purulent.

Puteți vedea alții simptome. De obicei, o asemenea boală ca conjunctivita la câini este foarte dureroasă, deci animalul se comportă pasiv, dispare apetitul și atinge constant ochii cu labele. În plus, animalul de companie are insomnie.

Conjunctivita la câini: tipuri principale

Conform datelor specificate în clasificarea internațională, conjunctivita caninică există patru specii. Să luăm în considerare fiecare dintre ele în detaliu.

Formă catarală de conjunctivită

Cel mai adesea, această boală apare ca urmare a faptului că membrana mucoasă a ochiului a fost deteriorată. Uneori, o astfel de varietate apare ca o consecință a prezenței în organism a unei varietăți de infecții. Conjunctivita catarală este foarte ușor de recunoscut datorită proceselor inflamatorii și edemelor conjunctivei. Din ochii câinelui puteți observa un număr mare de secreții, care pot fi purulente.

Durerea purulentă

Conjunctivită la câiniO astfel de conjunctivită la câini începe să se dezvolte după ce bacteriile și alte microorganisme pirogene intră în membrana mucoasă a ochiului. Cel mai adesea, această conjunctivită are loc într-o formă acută, se dezvoltă foarte rapid și se simte rapid. În prezența formelor purulente ale acestei boli la caini incep sa se umfle si pleoapele inflamate, creșterea temperaturii corpului, și apar purulent gros cu un miros foarte neplăcut.

În cazul în care boala este extrem de neglijată, atunci poate apărea o umflare a corneei. Această formă de afecțiune este foarte periculoasă pentru animal. Dacă timpul nu începe tratamentul, atunci câinele poate deveni complet orb. În acest caz, adesea recurg la intervenție chirurgicală.

Conjunctivită alergică la câini

Această formă de afecțiune se găsește cel mai adesea la animale care sunt predispuse la reacții alergice. Inflamația începe să se dezvolte în cazul în care ochiul conjunctiv devine alergeni. În acest caz, câinele prezintă simptomele obișnuite ale conjunctivitei.

Forma foliculară a bolii

O astfel de boală apare datorită pătrunderii prafului, pufului sau a altor particule omogene mici în carcasa oculară. Astfel de organisme mici pot afecta foliculii pleoapelor. Drept urmare, ochii încep să se estompeze și apare o cantitate mare de descărcare purulentă. În plus, foliculii limfatici încep să se formeze pe suprafața interioară a pleoapelor la câini.

Cum să tratăm această boală

Picaturi pentru ochi pentru cainiÎn nici un caz, nu ar trebui să vă tratați. Asigurați-vă că contactați medicul veterinar. Numai el îți poate spune cât de bine să-ți tratezi câinele. Este foarte important să se stabilească în mod corect diagnosticul și numai atunci se poate prescrie un tratament.

Mai întâi de toate doctor vor afla exact ce cauze au influențat dezvoltarea unei astfel de maladii periculoase. Dacă nu stabiliți aceste motive, atunci este pur și simplu imposibil să începeți corect tratamentul. Astfel, primul lucru pe care medicii îl recomandă pentru tratamentul animalelor de casă la domiciliu este:

 • Îndepărtarea frecventă a ochilor umezită în apă caldă sau musetel, cu o bucată de bent. Este, de asemenea, posibilă efectuarea frecării și cu ajutorul ceaiului negru arzător;
 • încercați să nu lăsați animalul să iasă în stradă în timpul tratamentului. Astfel, îl puteți proteja împotriva căderii în ochii de praf, murdărie și alte corpuri străine și microorganisme. De asemenea, luați un colț curat pentru animalul din casă, care va fi complet protejat de curenți.

Tetraciclină cu conjunctivităCu toate acestea, astfel de măsuri nu pot elimina complet animalul dvs. de conjunctivită. Dacă boala are o formă ușoară, atunci medicii veterinari recomandă folosirea unguentului tetraciclinic. Cu toate acestea, dacă boala este mai neglijată, este adesea necesar să se administreze antibiotice intramuscular timp de cel puțin o săptămână. În plus, poate necesita, de asemenea, medicamente care îmbunătățesc imunitatea animalului, precum și medicamentele antivirale.

De asemenea, nu uitați de picăturile de ochi. Cu toate acestea, ele trebuie, de asemenea, folosite foarte atent. Nu întotdeauna li se permite câinilor și puiilor gravide.

Pentru a trata conjunctivita la câini ar trebui să fie doar un medic veterinar experimentat. Prin urmare, el, bazat pe diagnostic, va fi capabil să prescrie medicamente și doze.

Măsuri preventive

Examinarea de la un medic veterinarConjunctivita la câini este o boală foarte frecventă și nu este atât de ușor să protejezi complet animalul de companie de el. Cu toate acestea, pentru a reduce riscul de inflamație este încă destul de reală.

Pentru a face acest lucru, trebuie să vă vaccinați în timp util, ceea ce va ajuta la menținerea imunității câinelui mult timp în stare excelentă. Vaccinările sunt capabile să protejeze împotriva dezvoltării multor boli virale și infecțioase.

Nu este necesar să vă plimbați cu un câine într-un vânt puternic pentru o perioadă lungă de timp și să evitați și locurile cu pescări. Nu lăsați animalul să meargă în nisip, lângă ramuri mici și spinoase, precum și în locuri foarte poluate.

Nu utilizați produse chimice de uz casnic în apropierea câinelui și, în timp ce efectuați reparațiile, țineți animalul departe de praf.

De fapt, nu este atât de dificil să protejăm un câine de conjunctivită. Este mult mai dificil de tratat această boală. Prin urmare, aveți grijă de starea de sănătate a animalului dvs. de companie de astăzi, și să-i oferiți toate măsurile de protecție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Conjunctivita la copii - cum se trateaza boala la un copil?Conjunctivita la copii - cum se trateaza boala la un copil?
Simt ca ceva în ochi împiedicăSimt ca ceva în ochi împiedică
Ce este conjunctivita oculară, simptome și tratamentCe este conjunctivita oculară, simptome și tratament
Tratamentul și prevenirea conjunctivitei la femeile gravideTratamentul și prevenirea conjunctivitei la femeile gravide
Cum se trateaza conjunctivita virala - sfatul unui tantar de medicCum se trateaza conjunctivita virala - sfatul unui tantar de medic
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Otita la câine decât tratamentul: otită alergicăOtita la câine decât tratamentul: otită alergică
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
Unguent de ochi de la conjunctivită la un copil și la un adultUnguent de ochi de la conjunctivită la un copil și la un adult
Pancreatita la câini: cauze, simptome, tratament și prevenirePancreatita la câini: cauze, simptome, tratament și prevenire
» » Conjunctivita la câini: caracteristicile bolii și tratamentul
© 2021 amigdas.com