amigdas.com

Barguzin sable: un animal frumos și predator

Barguzin SableÎn pădurile din Taiga îndepărtate există o frumoasă fiară sălbatică - sâmbătă. Acest animal are o varietate de subspecii, care diferă în funcție de mărimea, culoarea și calitatea blănii, precum și de habitat.

Numele subspecii sunt date exact de habitatul lor, de exemplu: Angara, Yenisei, Kamchatka. Sabul Barguzin diferă de frații săi în dimensiunea relativ mică și culoarea închisă a pielii.

Barguzin - proprietarul de blană valoroasă

Sable în zăpadăBarguzin Sable - răpitor un animal aparținând familiei de cunici. Natura la înzestrat cu blană frumoasă. Foarte moale și ușoare, mătăsos la blana tactilă are o rezistență bună. Datorită caracteristicilor sale, este mai mare decât piei de alte subspecii de sable.

Paleta de culori a blanii variază de la foarte întuneric la maro deschis. Pe gât există un loc luminos. Cu cât culoarea pielii este mai închisă, cu atât este mai mare costul la licitațiile de blănuri.

Sable vânătoare

Sable mănâncă peșteCalitatea excelenta si frumusetea blanurilor fac Barguzin sable obiect nemilos de exterminare din cele mai vechi timpuri. Sambata vânată oriunde în Siberia, în ciuda scăderii numărului de indivizi, așa că în prima jumătate a secolului XX, în unele zone din Taiga, aproape nici o fiară atât de valoroasă nu a rămas.

Acum situația sa schimbat. Sunt implementate securitate se iau măsuri, se desfășoară lupta împotriva braconajului, se instituie un control strict și periodicitatea vânătorii. Toate aceste măsuri contribuie la faptul că dispariția barguzinei nu mai este amenințată.

Înainte de înființarea unei adăposturi adânci de zăpadă pe animale de blană, animalele sunt vânate cu ajutorul câini huskies. După căderea din zăpadă, trec la capcane. În timpul sezonului, lucrătorii din fermele comerciale extrag câte 40-50 de animale fiecare.

Modul de viață al Barguzin sable

Sable pe copacAceastă fiară e frumoasă puternic pentru dimensiunile sale mici. Dexterous și viguros, se mișcă cu sare până la 70 cm.

Picioarele animalului sunt largi și acoperite cu blană groasă, astfel că este convenabil ca ei să-și facă drumul prin zăpadă fără a cădea. Sable a avut excelent audiere și miros. El este cel mai activ în dimineața și seara.

habitate

Barguzin SableBarguzin sable și-a luat numele din habitat - pe Barguzin Ridge la malul lacului Baikal. Acum, gama sa sa extins considerabil, animalul poate fi găsit atât în ​​taiga siberiană, cât și în Orientul Îndepărtat.

Barguzin preferă de netrecut pădurile de conifere, în special cedrul. Se așeză pe locuri pline, în care se găsesc plăci de piatră, tufișuri groase, copaci căzuți.

Unde trăiește Barguzin sable?Sub rădăcinile copacilor răsuciți sau în golurile lor, fiara își aranjează adesea bârlogul. Animalul păstrează curăța confortabilă.

Practic, sablele se mișcă de-a lungul pământului, uneori este preluată de-a lungul trunchiurilor în coroanele copacilor. Teritoriul lui, el limite marchează, își deschide propriile căi acolo și încearcă să scape de alți prădători mici. Pe locul ales, animalul trăiește 2-3 ani, apoi pleacă și alege un nou habitat.

reproducere

Sable în rezervăPrin împerechere, animalele sunt gata de la vârsta de doi sau trei ani și dobândesc descendenți timp de aproximativ 15 ani. După împerechere, bărbatul nu este departe de femelă și își aduce prada astfel încât să poată menține tăria în timpul sarcinii.

Cubii se nasc în orb de primăvară și neajutorați pentru 3-4 bucăți în așternut. Femeia îi pasă de descendenții ei pathetic. Se grăbește disperat la orice inamic, dacă copiii sunt în pericol. Sablets sunt în bord pentru o lună și jumătate, apoi începe să iasă și să exploreze lumea din jurul lor. În mijlocul verii, adulții tineri încep o viață independentă.

La ce se hrănește animalul Barguzin?

Barguzin sable poate fi atribuită omnivor mamifere, deși principalele produse alimentare sunt animalele mici:

  • șoarece-vole;
  • rozătoare de pika;
  • tineri iepurași;
  • Veveritele;
  • proteine.

Sambata de animaleUneori, un sâmbătă poate obține chiar și o cocoș de lemn sau o cocoș negru, care petrec noaptea într-o gaură sub zăpadă. El poate gusta și cădea, precum și peștii aruncați pe țărm.

În ciuda naturii de pradă, sablele nu are de gând să mănânce nuci de cedru și fructe de pădure taiga: afine, cloudberries, afine. Fiara nu va renunța ocazional și din mierea albinelor sălbatice.

Dar, în timp ce un sâmbătă de mâncare poate fi prins de bufnițe mari, martens, urși.

Creștere la ferme de blană

Sable ruleazăCând cresc și cresc un prădător în captivitate, există multe dificultăți. În ciuda respectării tuturor cerințelor pentru conținut, numai a patra parte din femei este capabilă să conceapă. Starea stresantă a animalelor, cauzată de prezența în celule, conduce la mai mult târziu pubertate. Nu este întotdeauna posibilă menținerea unui regim de temperatură aproape de condițiile meteorologice naturale în cuști în aer liber.

Cum să păstrați un sableCalitatea și frumusețea blănurilor sunt direct dependente de iluminare, deci este necesar ca toate celulele să fie iluminate de soare, care într-o economie mare poate fi problematic. Animalele ar trebui să fie prevăzute cu o dietă echilibrată variată:

  • produse din carne;
  • lapte;
  • legume;
  • fructe;
  • suplimente de vitamine.

În ciuda dificultății de reproducere a sablelor în captivitate, această afacere se dezvoltă cu succes și dă rezultate tangibile. În plus, există ferme care cresc animale în mod specific pentru a fi soluționate în continuare în natură și pentru a umple populația dacă este necesar. Această măsură este proiectată proteja un animal sălbatic de la anihilarea completă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Sambata de animale: cum arată animalul, habitatul acestuiaSambata de animale: cum arată animalul, habitatul acestuia
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
Cum arată usturoiul, habitatul acestuiaCum arată usturoiul, habitatul acestuia
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Nurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animalNurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animal
Wolverine: unde și cum trăiește bestia fără frică și reproșWolverine: unde și cum trăiește bestia fără frică și reproș
De ce bebelușul unui sigiliu se numește o cârpă albăDe ce bebelușul unui sigiliu se numește o cârpă albă
Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?
» » Barguzin sable: un animal frumos și predator
© 2021 amigdas.com