amigdas.com

Cât cântărește leul - caracteristicile unui prădător

prădătorChiar și cei mai tineri locuitori ai planetei Pământ probabil au auzit despre animalele legendare, pe care le numesc "regele fiarelor"

. Desigur, acestea sunt leii, care au devenit personificarea dexterității, puterii și nobilimii. Spre marele meu regret, mai multe specii din aceste animale grațioase au dispărut deja, dar celelalte rămân într-adevăr o admirație reală.

Fiind un locuitor indigen de pe continentul african, acești indivizi au inspirat respect și teamă pentru Aboriginele sălbatice, ceea ce este destul de ușor de înțeles. A fost africani indigeni care au chemat lei "pisici sălbatice".

Cum arată leul?

Animalul legendar este un mamifer și aparține familiei de feline, un fel de panter. Leul este într-adevăr o pisică mare ca chordatele și face parte din categoria prădătorilor. Pentru a caracteriza cel mai bine aspectul animalului, trebuie notat următoarele:

 1. Apariția unui leuLungimea trunchiului prădătorului poate ajunge la 2,5 metri cu o masă de peste 250 de kilograme. Astfel de caracteristici conduc leul la locul doi după tigru.
 2. Ghearele pot fi în limita a 7 centimetri și sunt o armă formidabilă.
 3. Capul fiarei este destul de mare, cu urechi mici. Cu toate acestea, zvonul unui prădător este pur și simplu magnific.
 4. O "mândrie" specială a unui leu sunt dinții. Acest element important al corpului poate ajunge la 8 centimetri. În total, leul are 30 de dinți.
 5. Mășinile mici, dar rigide, oferă pisicilor un miros excelent, capabile să miroasă mirosul de prada la o distanță foarte decentă.

Este imposibil să nu menționăm "cipul" care dă frumuseții și harului hrănitorul. Un astfel de dar al naturii este posedat numai de bărbați, care sunt mai mult femei la greabăn și greutate. În funcție de specie, coama poate avea o altă formă și un grad de densitate. Există câteva tipuri în care coama este prezentă nu numai în zona capului și gâtului, ci și în stomac. Un bărbat adult poate avea un coamă, unde lungimea pâinilor atinge mai mult de 30 de centimetri.

Este important de notat special limba prădător, care este foarte rigid, care ajută animalul se descurcă nu numai cu furaje grosiere, dar ai grija pentru lână, și, de asemenea, pentru a scăpa de tot felul de insecte. Trebuie remarcat faptul că pielea unui leu nu este foarte gros, și o cantitate mare de pachete de insecte „ataca“ sânge supt-un animal de pradă, de multe ori care prezintă o problemă majoră pentru „regele animalelor“.

Caracteristicile speciilor

În ziua de astăzi, există opt tipuri principale de lei, fiecare având propriile caracteristici, gama și obiceiurile distinctive. În funcție de mediul în care este localizat prădătorul, se formează maniere animale, metode de vânătoare și reproducere. Descrierea speciilor poate începe cu cele mai mari animale:

 1. Predator din lumeLionul asiatic (persan) este una dintre cele mai mari specii, lungimea căreia atinge aproape trei metri și greutatea de 200 de kilograme. Femelele sunt oarecum mai mici și mai ușoare. Zona principală este Rezervația Girsky din India, unde există mai mult de 500 de persoane.
 2. Berber - cea mai mare specie de lei, care până la sfârșitul secolului XX a trăit în toată Africa. O astfel de persoană ar putea ajunge la 300 de kilograme și până la trei metri în lungime. Lionii berberii din rasa Berbec au fost distruși de om. În momentul de față, în captivitate, puteți vedea descendenți mixt de specii legendare.
 3. Pradă senegaleză se găsește cel mai adesea în regiunile de vest ale Africii. O astfel de persoană poate cântări mai mult de 200 de kilograme. Leul se distinge prin câteva forme "non-standard" ale craniului și o coardă foarte scurtă la bărbați. Animalul, în majoritatea cazurilor, are o culoare deschisă.
 4. Pisica nord-congoleză locuiește în savanele nord-estice ale Congo și se distinge prin forma coamei la masculi, care este "pieptănat" oarecum înapoi. Conform caracteristicilor, prădătorul nu diferă de alte specii. Trebuie să spun că populația acestor lei este redusă drastic.
 5. Pisică mare în lumeLeul Masai poate fi găsit pe teritoriul statelor din estul Africii. Trebuie să spun că acesta este un subspeci, care se distinge prin membrele destul de lungi. Greutatea unui astfel de prădător poate ajunge la 230 kilograme, iar înălțimea la greabăn este mai mare de un metru.
 6. Pradă transvaal se găsește în sudul Africii și în deșertul Kalahari. O caracteristică deosebită a speciei este o coama întunecată, densă și dimensiuni impresionante: greutate - mai mare de 250 kg, iar lungimea persoanelor individuale poate ajunge la mai mult de 3 metri.
 7. Capul leului a fost exterminat în secolul al XIX-lea și a fost marcat de vârfuri întunecate ale urechilor. În plus, coama acoperea corpul animalului nu numai în zona capului și gâtului, ci și în zona umărului.
 8. Katanga o mare pisică trăiește pe teritoriul statelor din Africa de Vest și este o specie pe cale de dispariție. Predator se distinge printr-o înălțime decentă la greabăn - mai mult de 1,2 metri și o greutate decentă - mai mult de 250 kg.

Ar fi neloial să nu menționăm leii albi, care nu sunt o specie separată, ci o consecință a unei boli numită "leucemie". În natură, astfel de indivizi ar fi extrem de greu de supraviețuit, astfel încât aceștia pot fi găsiți doar în captivitate sau în Parcul Național Kruger.

Printre aborigani, există legende despre existența unui leu negru. Cu toate acestea, oamenii de stiinta au inregistrat un caz in care pradator a fost vopsit intr-o culoare maro inchis. Astfel de cazuri izolate sunt rezultatul amestecării. În ceea ce privește leul negru, existența lui nu este dovedită și rămâne doar o legendă.

Cum vânează Lions

Vânătoare pentru o antilopeDupă cum urmează un prădător, leii adoră carne, care este rația principală a animalelor. Pentru a răspunde la întrebarea cât de mult cântărește un leu, trebuie să ne imaginăm că un prădător este capabil să mănânce până la 10 kg de carne pe zi. Prin urmare, "categoriile de greutate" destul de impresionante ale speciilor - de la 200 la 300 kg.

Principala pradă a unui leu este practic toate animalele care nu sunt capabile să reziste unui puternic prădător. În diferite regiuni, pisicile mari mănâncă și vânează în moduri diferite:

 1. Predatorii de pe teritoriul Asiei și al Indiei preferă vierii și caprioarele. Cu toate acestea, ei nu disprețuiesc nici măcar un astfel de "fleac" ca iepurii.
 2. Lions africane "iubesc" indivizii mai mari, cum ar fi antilopii, bivoli, zebre și girafe.
 3. Un prădător mare nu respinge animalele bolnave sau slabe, chiar dacă este un ghepard sau un leopard.

Caracteristicile leuluiÎn natură, este dificil să găsim animale capabile să reziste prădătorilor mari și dexteroși. Chiar și un bivol mare nu poate face nimic dacă un pachet de lei este de vânătoare. Un crocodil mare, un bivol adult și un mic turm de hienă pot lupta cu un leu singur.

Foarte interesant este faptul că bărbații adulți rareori vânează, oferind astfel o "onoare" femelelor. Cu toate acestea, dacă este necesar, toți membrii familiei vor ieși din vânătoare. În cele mai multe cazuri, la vânătoare, puteți întâlni bărbați singuri. "Familia" leii sunt mai inactivi intr-un loc umbros, asteptand rezultatele vanarii.

Nu mai puțin interesant este faptul că pradă este mai întâi consumată de bărbați adulți, apoi de femele, iar restul este dat puiilor. Această regulă este atât de puternică încât deseori femelele de pe vânătoare mănâncă în secret o mică pradă, în mare secreție din partea bărbaților.

Reproducerea și modul de viață

Reproducerea unui animalViața leilor are loc în "familii" mici, - Pride, care nu mai mult de zece persoane. De regulă, numărul efectivelor nu include mai mult de 5-6 femele, unul sau doi masculi adulți și puii. În acest caz, doi bărbați se pot purta în mod liniștit unul pe altul într-o mândrie numai dacă sunt frați. Alți bărbați tineri sunt expulzați din pachet, oferind posibilitatea de a intra într-o altă mândrie sau de a crea propriul lor.

Prădătorii mari nu au o anumită perioadă matrimonială, ca în majoritatea celorlalte animale. Lions se reproduc pe tot parcursul anului și are loc după cum urmează:

 1. După bătălii feroce dintre bărbați rămâne cel mai puternic, care se potrivește cu femela.
 2. În perioada de sarcină, care durează 110 zile, femelele nu participă la vânătoare și înainte de naștere lasă mândria, lăsându-se într-un loc retras.
 3. Mai des se nasc 2-4 pui de leu orbi cu greutatea de pana la 2 kg, care incep sa vada in ziua 7-10.
 4. Alimentele pot avea mai mult de șase luni.
 5. Aproximativ de la vârsta de două luni, pisicile mici sunt atrase de vânătoare și treptat obișnuiesc cu alimentele din carne.

Este important de menționat că leoaica este extrem de sensibilă la descendenți, schimbând în mod sistematic locurile, astfel încât leii să nu fie pradă prădătorilor. Principalul dușman al leilor tineri sunt hienele, leoparzii și ghepardii.

În ciuda unui titlu onorific ca "regele fiarelor", actuala populație de lei este redusă drastic și multe specii se găsesc deja numai în captivitate sau în rezerve specializate. De fapt, fără dușmani naturali, pisicile magnifice mari sunt victimele braconierilor și vânătorilor insațiabili, care ucid nemilos pradă numai pentru propria lor plăcere.

Este foarte important să păstrăm un astfel de miracol al naturii ca un leu care admira mereu omul și-și încântă imaginația cu forța și frumusețea lui naturală!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
Cum a arătat tigrul antic cu sabie?Cum a arătat tigrul antic cu sabie?
Leul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașiiLeul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașii
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum aratăUn animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Familie de feline - specii de animaleFamilie de feline - specii de animale
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
» » Cât cântărește leul - caracteristicile unui prădător
© 2021 amigdas.com