amigdas.com

Maimuta este un nosiac. Viața unei maimuțe cu un nas mare

Obiceiuri ale maimuțelor nosachÎn natură, există o mare varietate de maimuțe cu nume uimitoare și caracteristici externe. De exemplu, poți lua o maimuță numită nosach sau kahau. În traducerea din limba greacă, "proboscis" este un trunchi. Este ușor de ghicit că reprezentanții acestei specii se remarcă cu un nas lung, care la unii indivizi atinge dimensiuni impresionante.

Adesea, este atât de lung încât atunci când mănâncă, există diferite probleme și probleme. Ca urmare, o maimuță trebuie să țină o masă cu o mână, iar cealaltă cu o astfel de demnitate. Aceste mici animale unice sunt pe punctul de a dispărea, așa că au fost aduse la Cartea Roșie. Luați în considerare caracteristicile esențiale ale ciclului de viață al monocanului, caracteristicile aspectului, comportamentului și reproducerii.

Caracteristici nosacha

Maimuta nu se compară adesea cu un bărbat care îi place să abuzeze de băuturile alcoolice monitorizarea animalelor extrem de amuzant. E suficient să vezi cum bărbatul stă într-o poziție relaxată, mâinile îi înfigă în genunchi și nasul neformat atârnă deasupra ciupercului, așa cum îl numim o burtă "bere".

Habitat al maimuțelor nosachUn nas mare - demnitatea bărbaților, femeile este mult mai mică. Reprezentanții de sex masculin de multe ori 10 centimetri "demnitate". Dacă maimuța se înfurie, nasul devine mare și roșu. Femeile și tinerii nu au un astfel de ornament roșu. În cele mai multe cazuri, sfaturile lor sunt cu nerăbdare.

Maimuta nasa este de dimensiuni medii, cu coada atata timp cat intregul corp, care este de obicei de 70-75 centimetri. Greutatea unui bărbat adult atinge 20 kilograme, în timp ce la femele nu depășește 10 kilograme.

Spatele maimuțelor adulte este acoperit cu păr dens, dar scurt, cu portocaliu strălucitor, roșu-maro, fbrun-maron sau roșu-cărămidă culoare. Pe o burtă groasă este un strat gri deschis sau galben. Bărbații de la femele se disting nu numai de un nas lung, ci și de prezența unei coame frumoase pe spate.

Caracteristicile ciclului de viață. zonă

De-a lungul anilor, insula Borneo a fost considerată unul dintre cele mai uimitoare locuri în care zeci de mii de turiști vin să se bucure de deliciile florei și faunei locale. Peisajele acestui isi fascineaza frumusețea ei incredibilă și faunei sălbatice. În pădurile tropicale din Borneo există multe animale unice care trăiesc numai aici și nicăieri altundeva. Nosele de maimuță nu fac excepție.

Este cunoscut faptul că aceste animale se găsesc numai în Malaezia, dar o mare parte din ea este concentrată pe insula Borneo. Nu au trăiesc în partea de sus la peste două sute de metri deasupra nivelului mării, de cele mai multe ori maimuța poate fi găsită în pădurile de mangrove și dipterocarp. Adesea, animalele se găsesc pe plantațiile Hevea.

Nosachi - o specie rară de maimuțePrima opinie despre comportamentul maimuțelor poate fi înșelătoare. Mulți sunt încrezători că astfel de animale sunt groase și se mișcă lent, dar, de fapt, totul este departe de a fi așa. Este suficient să le priviți în timpul săriturilor de la un copac la altul, balansând pe ramuri etc.

Grijile de zi cu zi nasachi încep în după-amiaza, iar ziua lor de zi cu zi se termină după apusul soarelui. Animale de dormit pe copaci, pe care le găsesc mai devreme în apropierea râului.

Într-un grup de maimuțe cu un nas mare poate fi de la zece la treizeci de animale. Conducătorul pachetului este un bărbat adult, în harem la care există 8-10 femele. Restul familiei - sunt copii și adolescenți, nu a ajuns la maturitatea sexuală. Când o maimuță crește și este pregătită să se împerecheze, ea trebuie să părăsească familia și să meargă în căutarea femeii. Adesea, în școală se adună doar bărbați, care nu și-au găsit haremul.

Speranța medie de viață a marmoseturilor nasului atinge 20 de ani. Totul depinde de condițiile de viață și de alimente.

Ce este inclus în dieta maimuței?

Maimuța nosac se hrănește cu o mare varietate de alimente. Cel mai adesea în dieta ei sunt:

  • fructe;
  • frunze;
  • tineri;
  • flori.

Conform statisticilor elaborate de oamenii de știință, nosachi utilizează aproximativ 47 de specii de plante.

Născută maimuță poate fi considerată adultă și gata pentru împerechere pentru a atinge pubertatea. De regulă, acest lucru se întâmplă la vârsta de un an și jumătate. În timpul perioadei de împerechere, femeia își demonstrează disponibilitatea cu o proeminență caracteristică a buzelor, o mișcare a capului și o expunere a organelor genitale.

Sarcina femelelor poate dura aproximativ șase luni, după care dă naștere unui copil fermecător cu un bot albastru și un nas îngust. Până la șapte luni, femelele își hrănesc bebelușul cu laptele. După ce copilul este excomunicat de la sânul matern, el continuă să se apropie de mama sa de ceva timp.

Specii dispărute

Cum se propagă maimuțele?După cum sa menționat deja, nasul se află pe punctul de a dispărea total, datorită despăduririi masive a pădurilor tropicale, a prosperității braconajului și a schimbărilor climatice. de bază masa nasilor se gaseste numai pe insula Borneo și pe unele dintre insulele Malaeziei. Astăzi, organizațiile de conservare depun eforturi mari pentru a proteja animalul de dispariția totală. Potrivit oamenilor de stiinta, in prezent numarul de specii abia atinge trei mii de indivizi.

Principalul motiv pentru această situație catastrofică este activitatea umană. În prezent, există o dispariție rapidă a pădurilor tropicale. Și dacă în trecutul trecut a fost toată insula Borneo acoperite cu mangrove și pădurile tropicale, acum sunt practic șterse de pe fața Pământului sau sunt în stare teribilă. Trebuie remarcat faptul că în urmă cu o sută de ani, insula a fost slab populată, așa că Nosach rătăcit prin ea întregi turme. Acum totul sa schimbat foarte mult. După sosirea populației, numărul de mlaștini a scăzut semnificativ, iar habitatul maimuțelor a scăzut.

Informații interesante despre viața maimuțelor

Nasul este o maimuță strălucitoare cu un nas lung, care duce un stil de viață foarte interesant. Dacă o observați într-un mediu natural, puteți identifica o mulțime de fapte fascinante. Unele dintre ele sunt propuse mai jos:

  1. Nosachi superba inotatori. Sunt în stare să înoate sub apă până la 20 de metri, mai ales atunci când vine vorba de găsirea hranei. Adesea maimuțele trebuie să înoate râuri și alte rezervoare;
  2. Spre deosebire de alte rude, maimuțele practic nu se înțeleg cu o persoană și caută locuri de locuit departe de semnele activității umane;
  3. Nosachi trăiește mereu lângă rezervoare, care se explică prin conținutul ridicat de minerale și săruri din solul înconjurător. Plantele care cresc la distanță mare de rezervor nu sunt potrivite pentru a mânca animale;
  4. Traducere din limba locală Insulele insulele Borneo, nosachi numite "maimuța olandeză". Faptul este că localnicii au observat o asemănare interesantă a maimuțelor cu colonialii olandezi.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncăTipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncă
Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Tipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei raseTipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei rase
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Visele: Ce este visul unei maimuțe?Visele: Ce este visul unei maimuțe?
Leopard de zăpadă sau leopard: caracteristică unui animalLeopard de zăpadă sau leopard: caracteristică unui animal
» » Maimuta este un nosiac. Viața unei maimuțe cu un nas mare
© 2021 amigdas.com