amigdas.com

Extractor pentru deșurubarea șuruburilor sparte: descriere

Aplicarea extractoruluiCât de des în procesul de reparare a unei mașini, a unui mobilier sau a unui echipament, apar situații care implică necesitatea deșurubării unei șuruburi sau a unui șurub? Și indiferent cât de solid este metalul din care sunt făcute aceste părți, nu este exclusă posibilitatea ruperii la momentul cel mai inoportun.

În încercări deșurubați șurubul vechi se poate constata că elementul de fixare nu rezistă sarcinii și se rupe, astfel încât o parte rămâne în obiectul răsucite, iar cea de-a doua rămâne în mâini. Situația, pentru a spune ușor, este foarte neplăcută, pentru că dacă totul este lăsat așa cum este, puteți aduce echipamentul la o defalcare.

Pentru a rezolva rapid problema, nu este necesar să aruncați obiectul pentru a fi reparat. Doar suficient pentru a utiliza o unealtă specială - un extractor pentru deșurubarea elementelor de fixare rupte, concepute special pentru astfel de cazuri.

Descrierea extractorului

Unde sunt extractoarele folosite?După cum știți, pentru a scoate partea blocată de la obiect, acesta trebuie mai întâi să fie preluat într-un fel și după aceea încercați să-l deșurubați. Pentru a face acest lucru cu un șurub spart care este puternic blocat în interior este extrem de problematic. Prin urmare, pentru astfel de scopuri, există un instrument convenabil - extractor, cu care este ușor să extrageți fragmente de știfturi, șuruburi sau șuruburi foarte lipite.

Cu ajutorul acestui instrument, puteți pur și simplu prindeți piesa blocată în obiect, apoi deșurubați-o de acolo. Procesul de răsucire este redus Pentru a preîncărca chiar centrul elementului blocat al unei mici depresiuni. Apoi, extractorul cu forma dorită este inserat - conic sau cilindric, în funcție de tipul de piesă care este blocat și rupt în obiect, iar apoi o parte a acestei părți este deșurubată.

Tipuri de dispozitive

Există trei tipuri diferite de extractoare pentru deșurubarea elementelor de fixare blocate, care diferă ușor în modul în care sunt utilizate.

 • Cum se utilizează extractoareleȘurub spiralat. Acestea sunt considerate cele mai eficiente și mai sigure pentru îndepărtarea pieselor rupte. Ele diferă în formă conică. La extractoare de acest tip există un fir special, diferit de ambele părți. În partea dreaptă, firul este proiectat pentru a scoate șuruburile și știfturile, în care firul este amplasat pe partea stângă. Și firul din stânga al extractorului este necesar pentru a extrage piesele în care firul este în partea dreaptă. Acest instrument funcționează într-un mod special: nu intră în piesa defectă, ci se înșurubează pur și simplu în locul găurit anterior în centrul unui șurub sau a unui șurub blocat în obiect. După ce extractorul este înșurubat, se blochează și apoi se deșurubează liniștit în același timp cu dispozitivul de fixare. Pentru a îndepărta șurubul blocat, este nevoie de mult efort, așa că, în acest caz, utilizați întotdeauna un instrument special - o cheie care este necesară pentru fixarea și rotirea calitativă a unor unelte de lăcătuș și, în special, a obiectelor.
 • În ceea ce privește extractoarele de formă de pană, acestea sunt realizate sub forma unui con cu fețe mici. Se folosește foarte simplu: scula trebuie să fie ciocanată cu ajutorul unui ciocan obișnuit în orificiul pre-găurit al piesei de fixare rupte. După ce dispozitivul este acționat, acesta trebuie blocat, apoi deșurubați-l cu o cheie. Acest tip de extractor este foarte ușor de folosit, nu este nevoie de eforturi speciale pentru a deșuruba șurubul blocat. Cu toate acestea, pentru a face calitatea jobului, extractorul trebuie să fie întotdeauna condus exact în centrul piesei rupte, altfel va fi extrem de dificil să-l scoateți. Mai mult decât atât, în timpul procesului de utilizare a sculei, poate fi uneori dificilă scoaterea bolțului deja deșurubat de pe dispozitiv.
 • Și ultimul tip de extractor - tija. Are forma unei tije cu muchii foarte ascutite. Acest dispozitiv este utilizat în același mod ca și celelalte două tipuri: mai întâi, în centrul părții este găurită o mică gaură, după care dispozitivul se blochează. Procesul de deșurubare a piesei se face folosind o cheie adecvată. Acest tip de dispozitiv are un dezavantaj semnificativ: elementele de fixare deja scoase din obiect sunt extrem de proaste pentru instrumentul propriu.

Se pare că fiecare tip de adaptare are propriile caracteristici specifice, care sunt obligatorii trebuie să fie luate în considerare atunci când selectați un instrument.

Conținutul Kitului

De regulă, sunt vândute întregi seturi de extractoare cu mai multe duze - până la cinci bucăți, destinate extracției elementelor de fixare de diferite forme și mărimi. Cel mai bine este să cumpărați extractori în kit și nu separat, deoarece includ toate tipurile de atașamente și elemente suplimentare necesare pentru lucru.

 • Ce este inclus în setul de extractoareSetul include burghie de diferite dimensiuni. Sunt doar cinci. Și fiecare dintre cele cinci extractoare oferite în kit are propriul număr serial și diametru.
 • Bucșe speciale, concepute pentru o strângere de calitate cu o cheie.
 • Toate tipurile de tije.
 • Bucșele au fost necesare pentru a seta direcția de găurire în centrul dispozitivului de fixare.

Aparent, astfel de instrumente sunt foarte Spre deosebire de instrumentele individuale, deoarece acestea sunt universale.

Manual de instrucțiuni

Pentru a afla cum să folosiți acest instrument, este suficient să înțelegeți principiul său de bază, care constă în următoarele: în partea defectă, trebuie făcută o mică gaură chiar în centru. Trebuie reținut faptul că diametrul gaurii nu trebuie să depășească în nici un caz diametrul suprafeței părții sparte. După aceea, dispozitivul însuși este introdus în gaura făcută, înșurubată în bolțul spart și răsucite împreună cu el.

Reguli de extragere a unui detaliu

La extragerea unei părți, urmați aceste instrucțiuni:

 • Utilizând șuruburi sparteÎnainte de a începe lucrul, cel mai bine este să tratați șurubul cu unsoare.
 • În cazul în care bolțul este foarte vechi și acoperit cu o rugozitate puternică, acesta trebuie tratat cu orice mijloace care dizolvă rugina.
 • După aceasta, este necesară găurirea unei găuri, care se realizează prin utilizarea unei bucșe speciale care este atașată la setul de scule.
 • Apoi extractorul este înșurubat în partea blocată sau este acționat.
 • După ce dispozitivul este bine înțepenit în piesă, acesta este răsucite simultan cu ajutorul cheii corespunzătoare.

Desigur, tehnica de lucru cu instrumentul va fi ușor diferită, în funcție de locul în care este fixat șurubul.

Metode de îndepărtare a șuruburilor sparte

Deci, procesul de extracție va depinde direct de locul unde cipul este blocat.

 • Cum să aplicați extractorulÎn cazul în care șurubul a rupt la un nivel cu suprafața obiectului, este nevoie de un instrument suplimentar pentru a extrage el, care este necesar pentru marcarea găurilor centrale, numit punch. Cu ajutorul acestuia, puteți localiza cu precizie un loc în centrul părții rupte pentru o forare suplimentară. După marcare, gaura este găurită, unde este introdusă tija de extragere, după care fragmentul piesei este deșurubat.
 • Atunci când șurubul este rupt sub suprafața obiectului, atunci pentru ao scoate, mai întâi trebuie să introduceți o bucșă de ghidaj în locașul rezultat, care este atașat la setul de scule. Apoi, trebuie să faceți o gaură adâncă în partea blocată cu un burghiu. În cazul în care diametrul șurubului blocat este foarte mare, trebuie folosit mai întâi un mic mic. O tijă de dimensiune corectă este introdusă în fântâna rezultată și condusă de un ciocan. Apoi bucșa este instalată și șurubul este deșurubat.
 • Dacă partea fracturii se află deasupra nivelului de prindere, atunci bucșa de ghidare este instalată mai întâi, după care se face o canelură în bolțul blocat. Miezul este introdus în canelura primită și piesa bolțului este deșurubată.

Lucrul cu extractoarele de șuruburi este destul de ușor, iar aptitudinile speciale nu sunt absolut necesare. Singurul lucru pe care ar trebui să-l amintiți mereu este că trebuie să găuriți o gaură în centru pentru a evita orice deplasare în orice direcție. În caz contrar, este posibil să aveți probleme cu extragerea de resturi.

Beneficiile utilizării instrumentului

Spre deosebire de încercările inutile de a deșuruba manual piesa de pe panificație, utilizarea extractorului are câteva avantaje incontestabile.

 • Un set de extractoareInstrumentul este foarte ușor de utilizat. Pentru a le folosi, nu trebuie să aveți competențe speciale în domeniul reparării.
 • Seturile de extractoare sunt accesibile, astfel încât toată lumea le poate permite.
 • Kitul include toate extractoarele de diferite dimensiuni și diametre disponibile.
 • Când utilizați acest instrument, puteți deșuruba foarte repede toate dispozitivele de prindere rupte blocate în obiect, mobilier, tehnologie sau mașină.
 • Dacă cumpărați unelte de înaltă calitate din oțel dur, probabilitatea de rupere a extractorului în timpul deșurubării părții blocate va fi redusă la minimum.

Desigur, trebuie să țineți cont de faptul că nu fiecare bolț poate fi scos cu acest instrument. Principala regulă care trebuie respectată este că corpul părții blocate trebuie să fie în mod necesar o ordine de mărime mai mică decât materialul din care este făcut instrumentul. Prin urmare, cel mai bine este să achiziționați un kit de calitate într-un magazin specializat.

Recomandări utile

Pentru a vă asigura că procesul de deșurubare a elementelor de fixare blocate este cel mai rapid și mai eficient, trebuie să respectați anumite reguli.

 • Cum să utilizați extractorulEste întotdeauna necesar să folosiți ulei de tăiere pentru a prelungi semnificativ durata de viață a extractoarelor.
 • Pentru a facilita îndepărtarea șurubului sau șurubului blocat, este suficient să încălzi ușor produsul blocat înainte de a utiliza extractorul.
 • Utilizarea burghiilor cu filet inversă simplifică foarte mult procesul de deșurubare a resturilor blocate.
 • Dacă detaliul blocat a fost rupt fir, apoi să deșurubați cel mai bine este să folosiți cheia de pe cele șase fețe.
 • Înainte de a începe, este mai bine să lubrifiați mai întâi piesa ruptă cu orice lubrifiant, cum ar fi un solvent sau ulei.
 • Când utilizați un burghiu cu rotație inversă, puteți trage partea blocată fără extractor. Cu toate acestea, este posibil ca această opțiune să nu funcționeze, deci dacă nu există nicio certitudine că totul va merge fără probleme, este mai bine să nu riscați și să utilizați imediat extractorul. În caz contrar, puteți înrăutăți semnificativ situația.
 • Când lucrați cu extractorul, este recomandat să purtați întotdeauna ochelari de protecție. Se datorează faptului că atunci când se lucrează cu metalul, extractorul poate fi deteriorat sau rupt, iar componente ale sculei rupte se pot împrăștia în direcții diferite și pot intra în ochi.
 • În cazul în care nu puteți trage elementul rupt, va trebui să repetați o gaură mai mare și să tăiați firul.
 • Dacă utilizați un ciocan și un miez, puteți mutați ușor partea blocată și apoi trageți-o afară. Pentru a face acest lucru, așezați miezul metalic la un unghi de exact 45 de grade chiar la baza porțiunii sparte. După aceea, în jurul cercului, în patru locuri diferite, opriți ciocanul (în sens contrar acelor de ceasornic). Dacă faci totul corect, partea trebuie să se relaxeze și să se relaxeze.

Extractorul de șuruburi este un instrument cu adevărat la îndemână care manipulează perfect hardware-ul metalic, șuruburile, șuruburile și bolțurile. Cu toate acestea, acesta poate funcționa numai împreună cu un exercițiu sau cel puțin o șurubelniță. Extractorul în sine nu ajută la tragerea părții blocate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să deschideți o mașină de spălat, dacă aceasta este blocatăCum să deschideți o mașină de spălat, dacă aceasta este blocată
Cum să scoateți cartușul de la șurubelniță și să îl înlocuiți cu unul nouCum să scoateți cartușul de la șurubelniță și să îl înlocuiți cu unul nou
GOST 17473 șuruburi cu cap cap semicircularGOST 17473 șuruburi cu cap cap semicircular
Șurubelniță șocantă și rotativă: principiul de funcționare și aplicareaȘurubelniță șocantă și rotativă: principiul de funcționare și aplicarea
Caracteristicile unei selecții de nuci pentru discurile turnateCaracteristicile unei selecții de nuci pentru discurile turnate
Cum să deșurubați șurubul rupt fără a deteriora firulCum să deșurubați șurubul rupt fără a deteriora firul
Ce trebuie să faceți dacă cheia este ruptă în încuietură și cum să o scoatețiCe trebuie să faceți dacă cheia este ruptă în încuietură și cum să o scoateți
Ce trebuie să faceți dacă tamburul nu se rotește în mașina de spălatCe trebuie să faceți dacă tamburul nu se rotește în mașina de spălat
Caracteristicile șuruburilor de fixare pentru fixarea panourilor sandwichCaracteristicile șuruburilor de fixare pentru fixarea panourilor sandwich
Reclamanții pentru căptușeală: cea mai bună alegereReclamanții pentru căptușeală: cea mai bună alegere
» » Extractor pentru deșurubarea șuruburilor sparte: descriere
© 2021 amigdas.com