amigdas.com

Clasificarea voblerelor plutitoare și înecabile

Caracteristicile alegerii unui wobblerTimp de mai multe decenii, pescarii capturiază cu succes peștii ruinari pentru momeală artificială, care sunt atât eficiente, cât și versatile în utilizare. Wobbler - un mic pește din plastic artificial, care datorită formei sale speciale și prezența unei lame mici diferit joc activ atunci când postează, asigurând mușcături frecvente și o captură mare.

Istoricul originii

Tipuri de vrăjitoriLa sfarsitul anilor pescarul finlandez secolului al 19-lea Lauri Rapala patentat mici din lemn de pește-momeală, care este proiectat pentru prinderea biban si stiuca. Ulterior wobblers de proiectare a fost modificat, a existat o lopată mică pentru îngroparea momeala în timpul unității, și în curând a devenit cele mai bune modele realizate nu din lemn și din material plastic rezistent.

Astăzi, datorită costului accesibil, versatilității și eficienței, vrăjitorii sunt utilizați de către pescarii pentru a prinde știucul, bibanul și șuncul în lacuri și râuri. Există diferite clasificări ale peștilor din plastic artificial, care sunt concepute atât pentru pescuitul rapid, cât și pentru apa în picioare.

Caracteristicile structurii de momeală

Până în prezent, puteți găsi pe piață vrăjitoare, care sunt făcute sub forma unei insecte sau a unui pește mic. Astfel de momeli de lingură din plastic sunt extrem de eficiente atunci când prind în râuri și lacuri în sezonul cald.

Structurally, momeala constă din următoarele elemente de bază:

  • Un corp solid sau compozit.
  • Ocheta pentru fixarea liniei.
  • Cârlige-Tees.
  • Ajustați lamelele de scufundare.
  • Expediere.

Caracteristici de pantofi de pescuitOpțiunile de plastic sunt considerate cele mai universale, de încredere și durabile. Pentru acești vrăjitori se caracterizează o varietate de performanțe în culori și forma momelei.

În interiorul casei există o bază de sârmă metalică puternică, la care prin rotițe se fixează ochea liniei și una sau două cârlige. De asemenea, în interiorul casei pot fi plasate bile metalice, care în timpul cablajului creează un sunet caracteristic, atrăgând peștii pradă. Modelele cu o lopată mică, realizate prin turnare solidă relativ la caz, sunt astăzi foarte populare. Această lamă determină comportamentul momelei de lingură cu cablaj activ și lent.

Soiuri de formă de vrăjitori

Pentru a simplifica selecția, a fost elaborată o clasificare clară care vă permite să navigați pe întreaga gamă de vrăjitori care sunt oferite în magazinele de pescuit.

Caracteristicile umplerii și aspectului momelilor afectează indicele de adâncime, zgomot, plutitor și joc în timpul cablării. De exemplu, pești artificiali cu un corp alungit diferă într-o mică amplitudine de mișcare, iar momeli cu un corp caracteristic în formă de butoi sunt caracterizați de un joc activ de măturat.

În funcție de tipul și prezența lamei, se obișnuiește să se facă distincția între două clasificări de bază ale vibratoarelor:

  • Lobed: krenki, hale, feti, minnow.
  • Bezlopastnye: daptere, stickbeyty, jerkbaits, rattlins, lupi.

Cum să alegi cei care fac voblajul potrivitÎn funcție de unghiul de directivitate, lungimea și lățimea lamei, jocul de wobbler va depinde. Prezența lamelor largi asigură amplitudinea maximă posibilă a mișcării angrenajului atunci când este cuplată. Din unghiul de înclinare va depinde de imersia în timpul cablării, precum și de mișcarea peștilor în diferite planuri.

Absența sau prezența bilelor în interior determină zgomotul momelei, care poate atrage un prădător prin sunet, sporind capacitatea de a ataca. Corpul unui pește poate fi făcut monolitic sau compus. În ultimul caz, momeala va avea o piesă pronunțată care simulează mișcarea unui pește viu.

Indicatori de flotabilitate

Sub flotabilitate se înțelege wobbler comportament în timpul postării. În funcție de această caracteristică, peștele artificial se va deplasa în apropierea suprafeței, în coloana de apă sau în apropierea fundului.

Până în prezent, există trei tipuri principale de vrăjitori, în funcție de flotabilitatea lor:

Scufundarea. Coborâți rapid la partea inferioară și în timpul deplasării cablului la cea mai mare adâncime posibilă.

Pop up. Când este turnat, rămâne la adâncime mică și la începutul plutirii cablajului se deplasează aproape de suprafață. Astfel de momeli vor fi o alegere excelentă pentru rezervoare, la baza cărora se află o carcasă și o vegetație densă.

Vibrătoare plutitoare. Când postează, se află în coloana de apă, atrăgând peștii atât de la suprafață, cât și preferând să rămână lângă fund. Aceasta este o opțiune universală, care este recomandată tuturor pescarilor novici.

Clasificări după mărime și greutate

Cum se utilizează vrăjitoriiÎn funcție de greutatea momelei, va depinde probabilitatea de a face castronuri lungi. Cu cât greutatea este mai mare are un pește artificial, cu atât mai mult este posibilă efectuarea turnării, în consecință pescuitul este mai ușor pe corpurile mari de apă. Dimensiunea momelilor este aleasă în funcție de trofeele așteptate din iaz. Dacă într-un râu sau un lac dominat de biban si stiuca mici cu o greutate de 500 de grame sau mai mult, ar trebui să alegeți năluci mici și mijlocii nu mai mult de 10 centimetri. Dar dacă există o șansă de a prinde o specimene foarte mare, este posibil să se utilizeze dimensiunea crankbaits XL, lungimea este de 14-15 centimetri.

Caracteristicile comportamentale ale peștilor artificiali

Amplitudinea mișcării și a jocului de wobblers va depinde atât de caracteristicile cablului, cât și de soiul special plastic și momeală din lemn. În prezent, în funcție de caracteristicile comportamentale, este obișnuit să se distingă trei categorii:

  • Frecvență pasivă de joasă frecvență.
  • Standard.
  • Înaltă frecvență activă.

Alegerea acestor sau a altor tipuri de wobblers va depinde în mod direct de preferințele peștilor din iaz. De exemplu, bibanul și bibanul preferă să-și piardă o momeală de înaltă frecvență. În timp ce stiuca este atrasă de către jucători pasivi, care se joacă la viteză minimă.

Soiuri populare de vrăjitori

Pescuitul pentru un wobblersVobleri tip minnow sunt formate ca peștele alungit, care are o lățime mică și este echipat cu două sau trei teu. La vânzare este posibil să se găsească minnow ca dimensiuni mici în 3-4 centimetri, și modele full-size cu lungime de 15 centimetri. Sunt plutitoare, de suprafață și scufundarea năluci, acestea sunt utilizarea universale și potrivite atât pentru pescari cu experiență și începători, care sunt doar incepand de a se familiariza cu tehnologia de capturare pește de pradă.

Krenki înfățișarea arată ca o hering de burtă. O formă neobișnuită a corpului de pește oferă un joc activ și interesant de momeală atunci când este postat. Krenki folosită adesea atunci când se călătoresc dintr-o barcă, se disting printr-un joc mobil cu o amplitudine maximă posibilă. În particular, astfel de momeli sunt eficiente când prind un prădător vara în apă caldă.

Rattlinii sunt o varietate nesfârșită de vrăjitori, urechea pentru fixarea liniei este în apropierea aripii dorsale. Particularitatea acestor momeli este amplitudinea maximă posibilă a mișcării în timpul cablajului, ceea ce permite capturarea unor suprafețe mari ale rezervorului, având numai câteva turnări lungi. Rattlinurile sunt eficiente pentru prinderea șicanei și bibanului.

Jerkbaits. Vobblere specializate, care au fost proiectate special pentru pescuitul de pescuit. Ei nu au lame, sunt echipate cu două teuri și sunt executate în execuție scufundată și plutitoare. Datorită dimensiunilor mariO astfel de momeală va fi o alegere excelentă pentru prinderea unui prădător mare pe râu și pe lacuri mari.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Pike de pescuit pentru filare: sfaturi pentru pescuitul de succes, alegerea de momealăPike de pescuit pentru filare: sfaturi pentru pescuitul de succes, alegerea de momeală
Cele mai bune turntables și spinnerets pentru stiuca și bibanulCele mai bune turntables și spinnerets pentru stiuca și bibanul
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent în Tyumen și regiunea TyumenPescuit excelent în Tyumen și regiunea Tyumen
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Râuri și lacuri pentru pescuit în regiunea IvanovoRâuri și lacuri pentru pescuit în regiunea Ivanovo
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Pescuitul în regiunea Nizhny Novgorod: rezervoare populare de apăPescuitul în regiunea Nizhny Novgorod: rezervoare populare de apă
» » Clasificarea voblerelor plutitoare și înecabile
© 2021 amigdas.com