amigdas.com

Organele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi au

Spider`s EyesSpecii de păianjeni de pe Pământ uimește chiar și cei mai curioși, pentru că în știință au fost găsite mai mult de 42 de mii de specii și, cu această cifră, puteți adăuga în siguranță mii de fosile arahnide. Habitatele ciorchinilor sunt foarte diverse: multe specii pot trăi nu numai pe uscat, ci și pe apă.

Păianjenii sunt interesați nu numai de acest lucru. Există ambii vegetarieni, inofensivi față de alte ființe vii și otrăviți, capabili să omoare o persoană în câteva ore. Această specie de insecte a trăit între noi de peste 100 de milioane de ani, are o structură externă unică, o textura interesantă, însă organul ei de viziune merită o atenție deosebită: numărul ochilor fiecărei specii și caracteristicile acesteia.

Câți ochi au păianjenii?

Spider organe de viziuneExistă specialiști care studiază câmpul vizual al animalelor, aceștia sunt zooftalmologi care, după ce au auzit o astfel de întrebare interesantă, nu vor da un răspuns exact. Cel puțin trebuie să știți ce fel de insectă este specia. Într-adevăr, de fapt, totul este diferit: numărul de ochi poate varia în funcție de gen și specie. În cele mai multe cazuri, această cifră va fi de 4, dar există specii în care și pentru 6, 8, și, de asemenea, proprietarii de 12 ochi sunt cunoscute.

Faptul este că, în procesul de evoluție, natura a acordat fiecărui tip de insectă cu exact numărul de ochi, puterea de viziune necesară pentru supraviețuire în habitatul în care au evoluat. De exemplu, în funcție de diferiți poli ai globului, există specii de pestera, ei au puterea de vedere, este foarte scăzută, iar acestea sunt aproape orb, dar pe suprafata sunt salticidae, în care puterea de vedere comparabil cu umane, și ei pot distinge chiar unele culori.

Tipuri de ochi

La toate speciile, aranjamentul organelor de viziune are loc în două rânduri și ei sunt responsabili pentru o funcție diferită:

  1. Perechea frontală este de asemenea medial - responsabil pentru viziunea principală.
  2. Sunt numite și alte perechi de ochi advers - sunt responsabili în mod fundamental pentru toate celelalte funcții și, de asemenea, pentru a avertiza insectele despre pericolul care se apropie.
  3. Ca și alte insecte, există cu ochi fateți, care au zone separate responsabile pentru anumite funcții, dar păianjenii au perechi speciale de ochi speciali, din acest motiv pot avea mai mult de 4 ochi.

Spider puterea de viziune

Perechea frontală a ochilor păianjenului poate vedea ceea ce nici măcar un om nu poate discerne. Au fost efectuate studii și sa dovedit că unele specii de păianjeni sunt capabili să se simtă chiar și ultraviolete. De exemplu:

  • Ochii unui păianjenCea mai puternică viziune posedă salticidae, vedere care calculează mai mult de 6 mii. subspecii, viziunea lor permite să observe cea mai mică mișcare, chiar și cele mai mici detalii la acest tip ar putea vâna în mod activ alte insecte, nu să stea și să aștepte la pîndă, așa cum se crede.
  • Următoarea putere de viziune este theridiidae. Această specie preferă să prindă victima printr-o țesătură și web poate distinge între mișcarea de obiecte mari: .. Diferite muște, molii, albine, etc., de asemenea, vă permite să capteze viziunea lor schimbarea intensității și a direcției.
  • După cum sa menționat mai sus, cea mai slabă viziune peșteri.

Caracteristici ochi

Toți indivizii diferă nu numai în numărul de ochi, ci și în diferența caracteristică în structură, îndeplinirea diferitelor funcții ale organelor de viziune. De exemplu, zooftalmologii sunt foarte interesați de familia indivizilor Salticidae, deoarece la această specie pereții anteriori sau, așa cum se spune, principala pereche principală de ochi, au cea mai mare lentilă printre alte specii, adică forma însăși a ochilor este similară cu structura telescopului.

Oamenii de știință au găsit o regularitate care, indiferent de numărul de ochi, fie că sunt cruciați, păianjeni de crab, nisip sau alte specii, în toate organele de viziune funcționează ca un singur întreg. Aceasta se exprimă după cum urmează:

  1. În primul rând, ochii laterali sau din spate sunt incluși în lucrare, găsesc o victimă potențială pentru încă 20-30 cm înainte de a se apropia.
  2. A doua etapă, lucrările au inclus principalele ochi-le transmit informații și concentrează în principal, determinarea dacă obiectul de vânătoare se află în față, sau un obiect străin, care nu trebuie să acorde o atenție.

Fapte interesante legate de senzori

Pe lângă ochi, păianjenii dispun de organe separate pentru a interacționa cu mediul în care trăiesc. De exemplu, toate speciile nu au urechi, un insect poate auzi doar de la firele mici de trichobotria care sunt pe membrele ei. Aceste fire de păr, ca organ de auz, permit păianjenului să determine, cu o precizie de până la un milimetru, unde este focalizarea radiațiilor de mișcare a sunetului și aerului. De asemenea, acest organ pe membre vă permite să prindeți gustul. Se poate concluziona că păianjenii nu există receptori, care sunt responsabile pentru gustul în gură, precum și toate informațiile privind producția, indiferent dacă acesta este potrivit pentru produsele alimentare, acesta devine din cauza acestor aceleași fire de păr speciale pe picioare.

După ce am aflat chiar și o astfel de informație succintă despre structura viziunii, este imposibil să dea un răspuns clar, câte păianjeni au ochii. La urma urmei, pentru a răspunde mai exact la această întrebare, este necesar cel puțin să aflăm habitatul unui păianjen și, mai bine, la ce fel și la speciile pe care le relaționează. Dacă există toate informațiile despre păianjen, puteți răspunde exact cât de mult are ochii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Structura exterioară a păianjenului. Abilități speciale de supraviețuireStructura exterioară a păianjenului. Abilități speciale de supraviețuire
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor caldeSpider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioareleCât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Brown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducereBrown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducere
Spider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciațiSpider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciați
Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeniCare sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
Câte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clarCâte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clar
» » Organele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi au
© 2021 amigdas.com