amigdas.com

Are canal îndoit și varietatea sa

Descriere scurtăProducția de canale curbe de calitate poate oferi numai o mașină specială de formare a rolelor. Din rulou sau foaie se taie preformele care cad sub presiunea rolelor de presare. În acest moment este creat profilul curbat al formei dorite. Calitatea tuturor canalelor fabricate este controlată de standardele GOST. Datorită acestui fapt, astfel de detalii sunt utilizate pe scară largă în multe industrii moderne.

Descriere scurtă

Documentele normative indică faptul că canalele îndoite pot fi produse cu precizie diferită a profilului. Cel mai frecvent este un grad normal, ridicat sau mare de rulare. Datorită acestui fapt, specialiștii au început să distingă mai multe soiuri de profil de oțel, care diferă nu numai în ceea ce privește precizia și forma rulării, dar și în alți parametri.

Întreprinderile mari sunt implicate în producția de canale de diferite tipuri de oțel, dintre care principalele sunt:

 • Principiul producțieiCarbon.
 • Laminate la cald laminate. Această tehnologie implică o schimbare în rețeaua de cristal a oțelului.
 • Aliaj slab. Acest oțel conține aditivi speciali de aliere, care sporesc semnificativ caracteristicile de performanță ale produselor din metal.
 • Rolă laminată la rece. Acest metal a crescut rezistența la deformare.
 • Oțel structural.

Conform documentelor GOST standard, toate produsele care diferă în rafturi egale pot avea o lungime de 3 până la 12 metri. În ceea ce privește produsele inegale, lungimea lor variază întotdeauna de la 4 la 11 metri. În ciuda acestui fapt, specialiștii disting mai multe soiuri de canale îndoite din oțel:

 • Caracteristicile aplicațieiDimensionale. În acest caz, toți indicatorii îndeplinesc cerințele specificate în contract sau comandă.
 • Nu este. Lungime, care a fost reglementată de o anumită gamă de standarde, dar nu mai mică decât cea specificată în ordin.
 • Mai multe dimensiuni. Trebuie să fie convenit în mod necesar cu producătorul.
 • Lungimea măsurată cu barele de canale nesemnate. Cantitatea sa nu depășește 7% din masa întregului lot.
 • Mai multe dimensiuni cu o placă de canal neevaluată (toate în limita a 7%).

Trebuie remarcat faptul că pentru produsele îndoite inegale la segmente nedimensionale este obișnuit să se includă acele canale ale căror lungimi depășesc 3 metri.

Principiul producției

Principalele avantajeFabricația modernă a acestei componente universale se bazează pe utilizarea de oțel laminat la cald, laminat la rece și oțel slab aliat. Specialiștii spun că tehnologia înregistrată la cald a fost dovedită doar din partea pozitivă în sfera producției în masă de canale, grinzi și alte produse.

Versiunea din oțel a acestui produs metalic implică utilizarea produselor laminate la rece, astfel încât este posibil să se creeze produse de înaltă calitate care să reziste bine la orice deformare. În ceea ce privește oțelul slab aliat, aceste materiale sunt cele mai scumpe, dar și de încredere. Este demn de remarcat faptul că acest tip de material este diluat cu impurități deosebite, care de câteva ori măresc performanța generală a metalului în sine.

Pentru a se asigura că toate produsele respectă standardele de calitate stabilite, producția lor trebuie să fie tratată exclusiv de personal calificat. Înainte de a trece la cel mai responsabil proces - fabricarea canalelor, toate piesele trebuie verificate pentru așchiere și deformare. Muchiile și capetele marginilor nu ar trebui să aibă nici o crestătură, nici un fascicul.

Permisiuni permise în dimensiunea secțiuniiPentru producerea profilelor se utilizează numai echipamente de înaltă calitate, ceea ce înseamnă că sunt necesari mai mulți pași critici pentru a obține produse de înaltă calitate. Alegerea tehnologiei de producție depinde de profilul specific. După formarea segmentului, se efectuează o tăiere universală a morii. În ceea ce privește profilarea bucăților, toate tăieturile necesare se fac în prealabil.

Datorită faptului că acest tip de profile este produs folosind o mașină specială, orice modificare a calibrării poate duce la o situație în care calitatea finală a produselor va fi redusă de mai multe ori. În acest caz, puteți întâlni astfel de tipuri de daune: spirală, valuri, distorsiuni ale formelor, formă în formă de seceră.

Sortimentul canalelor este diferit, din cauza utilizării acestui produs sau a acelui produs care poate varia în funcție de calitățile operaționale necesare. Trebuie notat separat că cifrele imprimate pe produs înseamnă întotdeauna înălțimea sa. De exemplu: Canalul 11 ​​poate fi utilizat pentru a monta structuri, iar 16 este cel mai potrivit pentru consolidarea clădirilor, deoarece are o rezistență ridicată. Desigur, în funcție de tipul de canal, prețul său final variază de asemenea.

Caracteristicile aplicației

versiuniCanalele moderne se află în categoria produselor metalice, a căror secțiune transversală seamănă cu litera "P". Materialul în sine constă dintr-un perete larg și două benzi adiacente. Cel mai adesea, canalul de oțel (îndoit, unghi egal) este produs în lungime de la 3 până la 12 metri, în timp ce grosimea zidurilor variază între 8 milimetri. Caracteristica principală a acestui produs este o greutate specifică mică și rezistență ridicată. Toate construcțiile care au fost realizate dintr-o astfel de metal-roll sunt de o calitate ușoară și de calitate, deoarece sunt capabile să suporte sarcini grele.

Profilul îndoit diferă prin faptul că are mereu dimensiuni precise și colțuri ușor rotunjite. În mod separat, trebuie luat în considerare faptul că produsul finit nu are defecte niciodată, deoarece toate erorile din piesele de prelucrat sunt eliminate sub acțiunea mașinii de formare a rolelor. Din acest motiv, materialul final nu necesită o prelucrare suplimentară. În lucrările de reparații se utilizează din ce în ce mai multe profile îndoite, care pot fi utilizate împreună cu șanțul.

Astăzi, canalul curbat egal-canal este utilizat în mod activ în reconstrucția clădirilor, precum și pentru construirea de diverse facilități. Toate structurile metalice în care este prezent acest material constituie o concurență uriașă pentru structurile tradiționale din beton armat.

Canalul este îndoitDatorită acestui fapt, maeștrii primesc o mulțime de avantaje economice și tehnologice, ceea ce face posibilă reducerea laboriosității lucrărilor de instalare, reducând astfel timpul de construcție. De exemplu, mulți ingineri sunt obișnuiți să acorde întotdeauna atenție varietății canalului, care, în special, este un tip galvanizat de termoprofil, fabricat la dimensiuni individuale.

În mod separat, trebuie avut în vedere faptul că utilizarea pe scară largă a acestui material permite reducerea semnificativă a nivelului de încărcare a structurii finale, datorită căruia este posibilă utilizarea unor tipuri de fundație mai accesibile. Dimensiunile rezultate ale canalului curbat au făcut acest material universal și multifuncțional, datorită căruia este utilizat în mod activ atât în ​​construcții private cât și industriale. Maeștrii experimentați îl folosesc pentru a produce partiții de calitate în birouri și clădiri rezidențiale.

Nu uitați de inginerie, unde nu puteți face fără metal îndoit. Barele de canal sunt utilizate în mod activ pentru fabricarea pieselor și mecanismelor durabile pentru autoturisme, precum și pentru construcția de structuri cadru universale. Rezistența acestui material este atât de mare încât este considerată obligatorie în acele instalații în care sunt fabricate cadre fiabile pentru camioane masive.

Principalele avantaje

Profilul îndoit are multe caracteristici pozitive, datorită cărora este foarte apreciat în multe domenii industriale și de uz casnic. O astfel de popularitate se datorează unui număr mare de avantaje, dintre care principalele sunt:

 • Channel Channel - Varietate și aplicațieUtilizarea rațională a canalelor oferă consumatorului o oportunitate excelentă de a reduce greutatea totală a structurii construite. Datorită acestui fapt, puteți economisi mai mult de 30% din materialul utilizat, care nu poate fi realizat utilizând un fascicul I sau un canal laminat la cald.
 • Produsele sunt caracterizate de costuri reduse și caracteristici bune de rezistență. Datorită acestui fapt, o astfel de laminare metalică este utilizată pe scară largă în industrie și construcții.
 • Profilul îndoit se deosebește prin calitatea sa, datorită căreia este cel mai adesea folosit fără curățarea prealabilă a șanfrenului.
 • Pentru a efectua lucrări de instalare, nu este nevoie să utilizați o mașină de sudură.
 • Structura finisată are o greutate redusă.
 • Profilul bine tolerează presiunea de intrare pe curbă.
 • Materialul are o suprafață foarte netedă.
 • Precizie și compatibilitate ridicată a tuturor componentelor.
 • Cu ajutorul acestor canale este posibilă crearea unor construcții unice de forme arbitrare.
 • Când piesele de prelucrat trec prin presarea mașinilor de formare a rolelor, toate defectele existente sunt eliminate, astfel încât nu este necesară o prelucrare suplimentară a materialului.

Datorită prezenței tuturor acestor avantaje, profilul din oțel îndoit este utilizat în mod activ în multe fabrici moderne.

Permisiuni permise în dimensiunea secțiunii

Specialiștii din acest domeniu susțin că orice deviere de la grosimea nominală a canalelor îndoite corespunde în totalitate produselor laminate din care sunt fabricate aceste produse. Desigur, toți acești indicatori sunt stabiliți în standarde acceptabile, care controlează producția de oțel laminat. În acest caz, este important să se țină seama de faptul că pentru producerea profilelor îndoite trebuie să fie în mod necesar utilizat sub formă de oțel laminat.

versiuni

Cel mai solicitat material din sfera de metal laminat este canalul îndoit. Scopul principal al acestui produs este de a oferi designului nivelul necesar de stabilitate și rezistență. Specificitatea canalului este că nu numai că tolerează încărcarea primită, ci o redistribuie uniform. În funcție de dimensiune și formă, mai multe varietăți ale canalului pot fi găsite pe piață:

 • Cu fețe paralele ale tuturor rafturilor.
 • Cu o ușoară părtinire a fețelor rafturilor.
 • Copiile universale.

Canal de aluminiuÎn funcție de metoda de producție, acestea sunt de obicei împărțite în canale inegale și canale egale. În ceea ce privește ultimul tip de produs, procesul principal de fabricare a acestuia nu este considerat dificil, deoarece în procesul de lucru este implicată o mașină de așezare a țevilor. Biletul folosește oțel laminat de calitate standard și oțel carbon de înaltă calitate. Barele inegale îndoite din oțel sunt produse utilizând mașini universale de formare a rolelor.

ar trebui, de asemenea, să ținem cont de faptul că tipul de canal îndoit galvanizat, datorită durabilității sale și greutatea specifică, își găsește aplicarea sa nu numai în șantierele de construcții pe scară largă, dar, de asemenea, în inginerie mecanică, industria de mașini-unelte, industria auto, constructoare de mașini și multe alte domenii. Însuși procesul de fabricare a acestei varietăți de metale laminate constă în două etape principale:

 1. Din semifabricat se obține produsul de forma și mărimea dorită.
 2. Partea finită este acoperită cu un strat galvanizat, care servește ca o protecție sigură împotriva efectelor negative ale coroziunii.

Tipul de canal din oțel inoxidabil poate fi fie curbat (neacoperit cu zinc), fie laminat la cald. În perioada de utilizare activă a unor astfel de produse, este necesar să se monitorizeze cu atenție caracteristicile sale de rezistență, deoarece aceasta a contribuit la crearea structurilor metalice și depinde de calitatea și siguranța întregii instalații.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Descrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbonDescrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbon
Principiul de funcționare al unei mașini de formare manuală a rolelorPrincipiul de funcționare al unei mașini de formare manuală a rolelor
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Greutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționareGreutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționare
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
Masă universală cu greutatea colțului din oțel 50x50x5Masă universală cu greutatea colțului din oțel 50x50x5
Țeavă metalică din secțiune pătratăȚeavă metalică din secțiune pătrată
Foi otel laminate la rece: tehnica de producereFoi otel laminate la rece: tehnica de producere
Caracteristici de oțel laminat la caldCaracteristici de oțel laminat la cald
Standardul standard 8240 97 pe canalul de oțel laminat la caldStandardul standard 8240 97 pe canalul de oțel laminat la cald
» » Are canal îndoit și varietatea sa
© 2021 amigdas.com