amigdas.com

Ce fel de fier de lipit pentru țevi din plastic?

Care fier de lipit pentru țevi din PVC?Instalarea conductelor de apă cu câteva decenii în urmă a fost realizată folosind țevi de metal. Cu toate acestea, în momentul de față au încetat să mai fie relevante.

Din ce în ce mai mult, se utilizează produse din țevi din plastic, care, în comparație cu omologii lor de oțel, au caracteristici îmbunătățite. Acest lucru este bine înțeles de specialiști implicați în realizarea rețelelor de alimentare cu apă.

Prin urmare, ele fac alegerea lor în favoarea produselor din țevi din PVC. Unul dintre avantajele lor este viteza și ușurința de instalare. Pentru a crea o conexiune sigilată, se utilizează un fier de lipit special. Mai multe despre acest instrument vor fi discutate în acest articol.

dispozitiv

Fier de lipit pentru țevi din PVCPrincipalul motiv pentru popularitatea țevilor din plastic este că instalarea lor cu mâinile lor este o sarcină destul de simplă. În plus, au și alte aspecte pozitive. Pentru a le conecta, majoritatea specialiștilor folosesc un fier de lipit pentru țevi din plastic.

Acest instrument are multe în comun cu fierul obișnuit, care este folosit de ironii pentru călcarea hainelor.

Un fier de lipit familiar tuturor aparatelor de uz casnic diferă în forma sa, precum și prezența a două elemente de încălzire în loc de una.

Acest dispozitiv include:

 • partea corpului, Acesta asigură forma fierului de lipit și îl face rezistent la influențe mecanice. Materialul fierului de lipit trebuie să fie suficient de puternic pentru a putea rezista la diferitele situații care apar atunci când se realizează instalarea țevilor;
 • Stinger metalic fierul de lipit poate avea o formă plat sau cilindrică. În compoziția sa conține elemente de încălzire, de unde are loc transferul de căldură către duzele înlocuibile;
 • termoregulator, care face parte din proiectarea fierului de lipit, oferă specialistului posibilitatea de a seta temperatura necesară și de a-l controla. Stabilirea regimului de temperatură cerut asigură condiții optime pentru topirea materialului plastic. Rețineți că materialul plastic începe să se topească la o temperatură de 260 grade Celsius;
 • atașamente speciale, care se utilizează atunci când se lucrează cu un fier de lipit, sunt de obicei utilizate în perechi: manșonul pentru topirea marginii segmentului de țeavă și dornul folosit pentru a topi cuplajul care este conectat la acesta;
 • accesorii opționale. La fierul de lipit există, de obicei, indicatori care oferă specialistului informații despre pornirea și oprirea dispozitivului și, de asemenea, informează când încălzirea fierului de lipit este suficientă pentru lipirea țevilor.

Alegerea instrumentului potrivit

Alegerea materialului de lipit potrivit pentru țevi din PVCDacă sunteți angajat profesional în așezați rețele de conducte de apă din țevi din plastic sau dacă doriți să schimbați tuburile din PVC în apartamentul dumneavoastră, fără a vă întoarce la specialiști, atunci, bineînțeles, veți avea o întrebare pe care fierul de lipit este mai bine să alegeți. Pentru a nu fi confundat cu alegerea dispozitivului necesar, este necesar să aflați despre principalele criterii care sunt cercetate atunci când cumpărați acest instrument.

Consumul de energie

În orice aparat electric acest parametru are o importanță deosebită. În cazul unui fier de lipit, acest parametru determină diametrul maxim al țevilor din PVC care pot fi topite cu acest instrument, precum și rata de topire. Cu toate acestea, există un mic șmecherie aici. Problema este că atunci când alegeți un dispozitiv, există dorința de a achiziționa cea mai puternică unitate, ceea ce va costa destul de mult.

În plus, de multe ori, atunci când o persoană alege un fier de lipit pentru țevi din plastic într-un magazin, vânzătorul îl împinge să cumpere un instrument mai puternic, care, deși oferă confort pentru muncă, necesită mulți bani pentru ao cumpăra. Ce pot face pentru a evita plata în plus la cumpărarea unui fier de lipit?

Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți unele calcule: dimensiunea secțiunii conductei pe care trebuie să o stabiliți trebuie să fie înmulțită cu 10. Prin urmare, obțineți puterea optimă a dispozitivului de care aveți nevoie. Dispozitivul cu acest parametru ar trebui să fie cumpărat.

Numărul de scaune pentru atașarea atașamentelor

Nu este nimic complicat. Cu cât mai multe locuri, cu atât mai bine. În acest caz, veți obține un dispozitiv care vă va permite să lipiți produse cu diametre diferite. Acest lucru extinde foarte mult versatilitatea dispozitivului.

Număr de duze

Care fier de lipit pentru țevi din PVC pentru a alegeÎn funcție de producător, dispozitivul poate avea un set diferit de atașamente. Înainte de a cumpăra fierul de lipit ales, ar trebui să vă asigurați că setul cu el merge duze, care sunt în uz în uz casnic. Trebuie să existe probe de mandrine și manșoane pentru conectarea țevilor cu un diametru de 16, 25 și 32 mm. Dacă un astfel de kit nu este suficient pentru dumneavoastră, atunci în acest caz ar trebui să căutați un alt fier de lipit pentru țevi de plastic.

Sau puteți să o faceți diferit - cumpărați doar echipamente atașate de care aveți nevoie pentru a efectua lucrări de instalare.

Aveți grijă ca mânecile achiziționate să aibă o acoperire cu teflon. În acest caz, riscul lipirii de polipropilenă la acestea, care se topește ușor sub influența temperaturii emise de fierul de lipit, va fi complet exclusă. În acest caz, se va exclude deformarea țevii în sine. În plus, în cazul în care PVC-ul topit devine pe duze, atunci nu va fi nici o posibilitate de a le utiliza mai târziu pentru lucrările de instalare.

Țara de origine

Acest indicator este pentru mulți specialiști principalul pe care sunt ghidați atunci când alegeți instrumentul potrivit.

Specialiștii recomandă achiziționarea dispozitivelor fabricate în următoarele țări:

 • Germania. Firmele de lipit de la producătorii germani sunt adesea oferite la un preț ridicat. Cu toate acestea, prin plata unei multitudini de bani, veți obține un dispozitiv cu caracteristici de calitate excelente. Folosindu-l pentru lucrări de instalare, veți avea încredere deplină în fiabilitatea sa ridicată. Cu toate acestea, trebuie să se înțeleagă că unii dintre bani se plătesc pentru marca promovată.
 • Republica Cehă. Dispozitivele produse în această țară au o bună funcționalitate, iar calitatea lor nu suferă deloc. Cu toate acestea, costul lor este, de asemenea, destul de ridicat. Prin urmare, trebuie să fiți gata dacă vă decideți să cumpărați un dispozitiv fabricat în această țară. Printre specialiști, instrumentul ceh este foarte popular. Pentru a efectua o muncă unică la domiciliu, nu este de dorit să o achiziționați, deoarece această cheltuială de bani va fi nerezonabilă.
 • Rusia și Turcia. Instrumentele producătorilor din aceste țări pot fi plasate într-un singur rând, deoarece, în ceea ce privește indicatorii de performanță, precum și costul de lipire a căldurii de fier din companiile rusești și turcești sunt similare. Dacă aveți nevoie de un dispozitiv pentru a fi utilizat într-un mediu casnic, puteți alege orice și nu veți pierde. Cu toate acestea, pentru uz profesional, nu merită să cumpărați astfel de unelte, deoarece, cu utilizare activă în condiții industriale, acestea nu vor funcționa mult timp.
 • China. În Regatul Mijlociu produce un instrument care are un singur avantaj - un preț scăzut. Cu toate acestea, dacă o folosiți cu atenție, atunci un fier de lipit din China va face față sarcinii de a pune o țeavă în apartamentul dvs. o dată. Astfel, dacă aveți nevoie de un dispozitiv pentru o cantitate mică de lucru, atunci instrumentul chinez vă va permite să economisiți bani și să efectuați corect lucrările de instalare necesare.

Prezența termostatului

Duze pentru fierul de lipitÎn majoritatea modelelor de fier de lipit, puteți detecta acest element. Cu toate acestea, piața oferă modele care nu. Sunt mult mai ieftine. Dar, cu utilizarea lor, este dificil de controlat temperatura. Toate acestea într-un mod negativ pot afecta calitatea îmbinării create la conectarea țevilor:

 • topirea poate fi insuficientă și nu va avea loc o aderență necesară a fragmentelor între ele;
 • topirea poate fi prea puternică și, ca rezultat, interiorul țevii va fi umplut cu plastic. Diametrul său va scădea considerabil, ceea ce va afecta negativ capacitatea sa de producție.

Prin urmare, nu ar trebui să economisiți și să achiziționați dispozitivul fără un termostat. Este mai bine să alegi în favoarea modelului care are acest element. În acest caz, când utilizați instrumentul, nu veți avea probleme cu calitatea conexiunilor create în timpul sudării țevilor din plastic.

Echipament suplimentar

Acest criteriu nu poate fi atribuit numărului celor prioritare, cu toate acestea, atunci când alegeți un fier de lipit, trebuie acordată o atenție deosebită. Dacă aveți probleme cu alegerea între două dispozitive care sunt similare în caracteristicile de performanță, atunci trebuie să fiți atenți la ce seturi vin cu dispozitivele care vă interesează. După ce le citiți conținutul, puteți găsi o mulțime de lucruri interesante. Unii dintre ei vă vor multumi cu calitatea lor înaltă:

 • bandă cu un creion. Utilizând aceste dispozitive, nu veți avea probleme cu marcarea.
 • mănuși de lucru. Despre această parte a echipamentului, mulți maeștri de case uită adesea lucrările de instalare. Unele mănuși de producție sunt ambalate perfect. Trebuie doar să le scoateți și să începeți să le utilizați înainte de a începe să lucrați.
 • foarfece pentru tăierea conductelor. Despre acest instrument, vă amintiți adesea un cuvânt bun, deoarece permite comandantului să renunțe la utilizarea unui ferăstrău, care este adesea incomod în timpul lucrărilor de asamblare. Taierea țevilor din plastic cu ajutorul lor este destul de simplă. Este necesar să faceți o singură mișcare cu mâna.
 • șurubelniță cu cheie hexagonală. După ce ați găsit-o în kit, veți primi un instrument pe care îl puteți atașa atașamentele.

Rezumă

Fier de fier din țevi din PVCMulți oameni de astăzi sunt dornici să-și salveze banii. Ei încearcă să realizeze acest lucru prin efectuarea lucrărilor de reparații la domiciliu pe cont propriu. Cineva face mobila însuși. Unii își petrec timpul liber și forța fizică la instalarea toaletei. Toate acestea pentru a vă salva bugetul familial deja mic.

Proprietarii de apartamente decid să înlocuiască conductele de apă în propriul apartament. La aparenta, la prima vedere, complexitatea acestei lucrări nu are, într-adevăr, mari dificultăți. Cel mai important lucru este să folosiți instrumente de înaltă calitate pentru lucrările de asamblare.

Dacă decideți să înlocuiți țevile vechi în locuința dvs. cu cele din plastic, atunci nu veți avea nevoie doar de produse din țevi. De asemenea, trebuie să achiziționați un instrument cu ajutorul căruia puteți asigura o conexiune fiabilă a țevilor din plastic. Veți avea nevoie de un fier de lipit de calitate, prin care se va realiza lipirea țevilor din PVC. Acest instrument, pe care experții îl numesc "fier", poate fi ușor cumpărat în magazinele de instrumente de construcție.

Selectarea unui fier de lipit pentru țevi din plasticO selecție largă de fier de lipit face dificilă găsirea dispozitivului potrivit. Prin urmare, persoanele care aleg un fier de lipit pentru sudarea țevilor pentru prima dată, este dificil să se facă alegerea corectă. Pentru a evita greșelile și pentru a înțelege care fier de lipit pentru țevi din polipropilenă să aleagă, trebuie acordată atenție parametrilor importanți, inclusiv puterea dispozitivului. De asemenea, nu pierdeți din vedere numărul de duze care vin împreună cu instrumentul din kit.

Atunci când selectați un fier de lipit pentru țevi din PVC, ar trebui să porniți de la sarcinile pe care intenționați să le rezolvați și pe baza acestuia selectați dispozitivul corespunzător. Dacă capacitatea echipamentului selectat este suficientă, puteți crea o conexiune de calitate a conductei. Va fi etanș. Și aceasta înseamnă că nu veți avea probleme în timpul funcționării în continuare a sistemului de alimentare cu apă. Este necesar să alegeți un dispozitiv care să aibă un termostat. În acest caz, nu veți avea dificultăți în stabilirea temperaturii potrivite pentru a crea o cusătură de calitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să ascundeți țevile în toaletă?Cum să ascundeți țevile în toaletă?
Cum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apăCum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apă
Cum de a alege fiare de lipit pentru țevi din polipropilenă?Cum de a alege fiare de lipit pentru țevi din polipropilenă?
Fitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoareFitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoare
Montarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și videoMontarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și video
Cum să lipiți corect conductele de polipropilenă cu propriile mâiniCum să lipiți corect conductele de polipropilenă cu propriile mâini
Cum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâiniCum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâini
Instalarea țevilor de polipropilenă pentru alimentarea cu apă: fotografie și videoInstalarea țevilor de polipropilenă pentru alimentarea cu apă: fotografie și video
Care conductă este mai bună pentru o conductă de apă?Care conductă este mai bună pentru o conductă de apă?
Varietăți și instalarea unei șafe pe o țeavă de polietilenăVarietăți și instalarea unei șafe pe o țeavă de polietilenă
» » Ce fel de fier de lipit pentru țevi din plastic?
© 2021 amigdas.com