amigdas.com

Metronidazol pentru păsări: instrucțiuni de utilizare

Cum să utilizați MitronidazolCea mai frecventă problemă a păsărilor de curte este aceea a bolilor de natură invazivă cauzate de paraziți care intră în corpul păsărilor prin alimente sau așternuturi murdare.

Fără măsuri adecvate și terapia necesară în acest caz, paraziții pot provoca daune semnificative sănătății și economiei, atât gospodăriilor private, cât și terenurilor agricole. Unul dintre cele mai eficiente și comune remedii pentru această boală este metronidazolul, instrucțiunile de utilizare ale cărora vor fi detaliate mai jos.

Metronidazolul este un agent antiparazitar eficient care are un efect antibacterian viu. Funcționează bine pentru majoritatea microorganismelor anaerobe și a paraziților protozoare. În industria avicolă se utilizează pe scară largă pentru prevenirea și tratamentul următoarelor boli comune:

 • Gistomonoz,
 • coccidioza,
 • Mitronidazol: un medicament în medicina veterinarăTrichomoniaza.

După administrarea rapidă a medicamentului absorbită de corp și distribuit optim în țesuturile și organele păsării bolnave. În posibilitățile metronidazolului, există capacitatea de a pătrunde din sistemul circulator în țesuturi neurale și de a fi absorbit în ficat. Se excretă în urină și fecale în 48 de ore.

Cum se aplică preparatul pentru diferite specii de păsări, instrucțiuni

Pui de pui broiler

Atunci când cresc pui broiler, acest antibiotic poate fi utilizat atât pentru profilaxie, cât și pentru tratamentul specific al histomonozei sau coccidiozei. Aceste boli afectează sistem digestiv imediat după naștere, determinând inflamație focală, care fără o terapie adecvată este destul de capabilă să ducă la afectarea ficatului completă. Apoi, costul hrănirii va crește sau se poate produce o dispariție parțială sau totală a animalelor.

Simptomele coccidiozei

Simptomele coccidiozei includ:

 1. O scădere semnificativă a apetitului,
 2. Creșterea patologică a aportului de lichid al animalelor tinere,
 3. Pierderea activității la găini, se acumulează în grămezi.
 4. Ambalarea mitronidazolului în recipientul din plasticPuii au tendința să se așeze mai aproape de căldură.
 5. Tânărul tuns în picioare se înfurie și își exprimă apatia față de lumea din jurul lui,
 6. Există diaree cu sânge,
 7. În unele cazuri, se observă o paralizie parțială sau completă.

Pentru a preveni această boală, tratamentul special al animalelor tinere de broileri se efectuează la fiecare 14 zile până când puii au vârsta de 1,5 luni. Metronidazolul este încorporat în produsele alimentare în proporție de 20-25 mg pe 1 kg de greutate în viu timp de 5 zile. Nu trebuie adăugată la apă, deoarece nu este atât de eficientă și, prin urmare, inadecvată: pulberea nu se dizolvă în lichid, ci rămâne în ea sub forma unui depozit în partea inferioară a băuturilor.

curcani

Atunci când cresc curcani, metronidazolul este utilizat profilactic și terapeutic pentru a combate o astfel de periculoasă și capabilă să distrugă întreaga boală de creștere tânără ca o histomonoză. Această boală afectează tinerii în principal de la vârsta de 2 săptămâni. De la început infecție în organism la curcani începe începerea inflamației cecului și a ficatului. Dacă nu luați măsurile adecvate, atunci, fără tratamentul necesar, boala progresează, duce puii la epuizare extremă și, eventual, la moarte.

Simptomele histomonozei:

 1. Apetitul slab, în ​​forme severe - absența lui,
 2. Nestlings sunt deprimat, inactiv.
 3. Aripile sunt relaxate și în jos, puful este murdar sau dezordonat.
 4. Tratamentul păsărilor de curte cu mitronidozolPăsările sunt chinuite de diaree cu diaree galbenă spumoasă spumoasă.
 5. În unele cazuri, pielea devine albastră pe cap, în legătură cu ceea ce oamenii numesc această boală "cap negru".

Metronidazolul poate fi administrat curcilor atât pentru profilaxie, cât și pentru terapie. Dozele dintr-un caz și al doilea vor diferi. Pentru a preveni tabletele sunt măcinate într-o pulbere și plasate în furaje la o doză de 20 mg pe kg de greutate a păsărilor. Cursul de tratament este de 3-5 zile. Doza terapeutică pentru puii de curcă trebuie să fie mai mare, nu mai mică de 25 mg pe kg de greutate. Cursul de tratament este de aproximativ 7 zile.

bobocei

Ambele metronidazol este, de asemenea, utilizat ca o profilaxie a bolilor și pentru tratamentul în cultivarea gâștelor. Aceste păsări sunt supuse unor astfel de boli, ca histomonoză sau trichomoniasis. Aceste boli presupun diferite tulburări severe nu numai în sistemul digestiv tradițional, dar și în sistemul respirator. Tinerii mor în urma epuizării sau sufocării.

Principalele simptome ale trichomoniei sunt:

 1. Plaque galben în laringe,
 2. hipotermie,
 3. Pulpa de gâscă nu este mâncată,
 4. Statul general asuprit.
 5. Diareea galben-diabolică ofensivă,
 6. Cresterea gusa.,
 7. Dificultate de respirație
 8. Sufocare cu descărcare din ochi și nas.

Mitronidazol în pulbere și tableteDurata bolii poate fi de 1,5-2 săptămâni. Moartea gusay din această boală poate fi de până la 90%. Pentru a vindeca puii, metronidazolul este măcinat în pudră și adăugat la alimente la o doză de 25 mg pe kg de greutate, cursul tratamentului - cel puțin 10 zile.

În cazul trichomoniei, nu se aplică măsuri preventive speciale. că excludeți contaminarea, este necesar doar să se asigure igiena și condițiile de igienă și să se monitorizeze regimul de hrană necesar.

Alte păsări

Metronidazol poate fi, de asemenea, utilizat pentru a trata prepelițele, porumbeii sau bibilici. Doza medicamentului în acest caz trebuie să fie de cel puțin 20 mg pe kg de greutate.

După livrarea medicamentului bolnav de păsări, sacrificarea sa pentru carne devine imposibilă cel puțin 5 zile după terminarea tratamentului. Carnea extrasă de la păsări, 5 zile, nu este adecvată pentru a fi utilizată ca hrană și este posibilă numai pentru prelucrare în scopul obținerii de făină de carne și oase.

Administrarea metronidazolului pentru tratamentul persoanelor adulte: rațe, gâște, curcani

Crescând o pasăre, fie că este vorba de rațe, gâște, curcani, crescătorii se confruntă deseori cu nevoia de a folosi medicamente în tratamentul nu numai a tinerilor, ci și a celor adulți. În special, acest lucru este foarte necesar pentru speciile de păsări de apă, de exemplu, cum ar fi rațele sau gâștele. Metronidazolul este, de asemenea, utilizat în mod regulat ca un medicament pentru curcani, tratând populația lor adultă.

Tratamentul puiilor de carne de pui cu mitronidazolCând se tratează o doză de medicament, trebuie să fie cel puțin 1,5 grame de medicament activ pe kilogram de hrană. Cursul de tratament trebuie efectuat în termen de 10 zile.

Un astfel de tratament, care se desfășoară în conformitate cu toate regulile de prevenire sau tratament, va contribui în viitor la obținerea unui pui sănătos și puternic din stocul de reproducere.

După aceste evenimente, ouăle acestor păsări pot fi consumate nu mai devreme de 5 zile după terminarea consumului de droguri.

Nu mai puțin frecvent acest medicament este utilizat pentru a trata animalele. În aceste cazuri, există și un efect pozitiv. Animalele arată o recuperare rapidă. Aceștia pot da medicamentul sub formă de pulbere în alimente, și comprimate întregi sau jumătăți. Potrivit statisticilor, animalele se recuperează uneori mai târziu decât păsările.

Efecte secundare

Dacă utilizați metronidazol, fără a încălca instrucțiunile, nu schimbați valorile recomandate în dozare și termenele de utilizare, atunci riscul de efecte secundare nedorite este redus la semne minime. Reacțiile alergice sunt, de asemenea, rare atunci când se utilizează medicamentul. Dacă începe acest lucru, atunci trebuie să se finalizeze lucrul cu medicamentul și să se adreseze urgent medicului veterinar, astfel încât acesta să evalueze corect situația, să ia în considerare toți factorii și să aleagă cele mai adecvate analogi medicinali.

Contraindicații privind utilizarea metronidazolului

Contraindicația utilizării medicamentului atât la animale cât și la păsări este doar intoleranța individuală sau hipersensibilitatea la compoziția chimică. Dar, din fericire, acest lucru se întâmplă foarte rar.

Metronidazol pentru animalele utilizate de alte sisteme. Este necesar să vă familiarizați în special cu condițiile de aplicare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Instrucțiuni pentru utilizarea albenului pentru tratamentul animalelorInstrucțiuni pentru utilizarea albenului pentru tratamentul animalelor
Biomicina: instrucțiuni privind utilizarea pulberii în medicina veterinarăBiomicina: instrucțiuni privind utilizarea pulberii în medicina veterinară
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Supliment nutrițional indol forte: proprietățile și instrucțiunile de utilizareSupliment nutrițional indol forte: proprietățile și instrucțiunile de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Coccidiozei la iepuri și găini: simptome și tratamentCoccidiozei la iepuri și găini: simptome și tratament
Medicină veterinară: enrofloxacină, instrucțiuni pentru utilizare la păsăriMedicină veterinară: enrofloxacină, instrucțiuni pentru utilizare la păsări
Baykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizareBaykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizare
Fungicid topsin m: instrucțiuni de utilizareFungicid topsin m: instrucțiuni de utilizare
Indicații pentru utilizarea enormă conform instrucțiunilor din medicina veterinarăIndicații pentru utilizarea enormă conform instrucțiunilor din medicina veterinară
» » Metronidazol pentru păsări: instrucțiuni de utilizare
© 2021 amigdas.com