amigdas.com

Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici

Enroxil: indicații și contraindicațiiEnroksil - medicament cu spectru larg antibacterian, care este utilizat pe scară largă în medicina veterinară pentru tratamentul bolilor infecțioase la pisici și câini cauzate de diferiți agenți patogeni.

Compoziția de medicament include enrofloxacina substanță activă, activă împotriva bacteriilor gram-pozitive și gram-negative și conferă un efect antimicrobian puternic.

Ca și componente auxiliare utilizate lactoză, amidon de cartof sau amidon de porumb, stearat de magneziu, povidona, celuloza microcristalin, glicolat de sodiu. Medicamentul nu conține componente modificate genetic.

Compoziția și forma preparatului

Pentru ușurința utilizării, producătorii oferă mai multe forme de medicament: tablete, soluție pentru administrare orală, soluție injectabilă intramusculară.

Utilizarea comprimatelor pentru tratamentul câinilor și pisicilor este convenabilă pentru uz casnic.

O soluție pentru preparate injectabile este mai des utilizată într-o clinică veterinară pentru tratamentul formelor severe de boală la animalele de companie. Poate fi folosit și dacă corpul unei pisici sau al unui câine nu absoarbe forma tabletei medicamentului.

Cum funcționează Enoxylul

Enroxil este antibiotic, suprimând microorganismele patogene la nivel celular. Substanța activă este absorbită rapid în țesut și este excretată din corp pentru o lungă perioadă de timp, ceea ce asigură acțiunea medicamentului pentru o perioadă lungă de timp.

Enroksil ajută să facă față infecției bacteriene cu boli ale sistemului urinar, respirator, tractului gastro-intestinal, pielii.

După ingestia în tractul gastrointestinal, substanța activă este absorbită rapid de mucoasă și intră în fluxul sanguin total. Concentrația maximă este atinsă după 2 ore după utilizarea medicamentului. Activitatea medicamentului în corpul animalului este menținută timp de 22-24 ore.

Când se utilizează soluția injectabilă, medicamentul este absorbit și prezintă efect terapeutic după 1,5-2 ore după utilizare.

Indicații pentru utilizare

Enroksil 10 se utilizează pentru a trata originea bacteriană și micoplasma la câini și pisici. Medicamentul este eficace în bolile infecțioase ale tractului respirator, tractului gastro-intestinal, sistemului urinar, rănilor infectate, otitei.

Enroksil 10 este utilizat pentru tratamentul și profilaxia la animale a următoarelor boli:

  • La ce boli se aplică Enroxilsalmoneloza;
  • necrotică;
  • streptococcosis;
  • gemofileza;
  • bacterii hepatite;
  • Mycoplasma.

Contraindicații

Utilizarea Enroxil 10 este strict interzisă la hipersensibilitatea individuală a animalului la componentele preparatului.

Nu utilizați medicamentul în asociere cu alți agenți antiinflamatori.

Pentru a evita reacția dureroasă la animal în timpul administrării medicamentului, Nu se recomandă introducerea într-un singur loc a mai mult de 5 ml de agent.

Enroxil nu este utilizat pentru tratamentul câinilor și pisicilor cu dezvoltarea patologică a țesutului osos și cartilaginos.

Medicamentul nu este utilizat pentru animalele care au boli ale sistemului nervos care sunt însoțite de crampe.

Encroxilul este interzis în utilizare Pisoi mai tineri de două luni și pui mai mici de un an.

Instrucțiuni de utilizare și dozare

Enroxilul sub formă de tablete este util pentru tratarea pisicilor și a pisicilor. Medicamentul are un miros de carne, deci utilizarea lui nu provoacă dificultăți.

Tabletele de enroxil sunt pentru uz oral. De obicei, înainte de utilizare, preparatul este măcinat și amestecat cu o porție din furaj sau dă tableta ca întreg, punându-l pe rădăcina limbii.

Enroxil în comprimateDoza de medicament este calculată luând în considerare greutatea pisicii sau a pisicii. Un kilogram de greutate corporală a animalului este administrat cu 5 mg de medicament. Doza zilnică a medicamentului poate fi împărțită în mai multe recepții. Cursul tratamentului cu Enroxil este de până la 10 zile.

Nu omiteți următoarea doză de medicament, deoarece aceasta poate duce la o scădere a efectului tratamentului. Dacă permisul de admitere a fost încă admis, este necesar să se continue utilizarea Enroksil în doza prescrisă. Creșterea independentă a dozei este inacceptabilă.

Efecte secundare

Ca orice alt medicament, Enroxil pentru pisici și câini poate provoca reacții adverse. Dacă respectați cu strictețe instrucțiunile și numirile medicului veterinar, atunci nu se observă efecte negative.

O excepție poate deveni doar hipersensibilitate la componentele medicamentului.

Foarte rar, utilizarea Enroxil poate determina o pisică sau câine un efect negativ:

  • vărsături;
  • scaun și tulburare de urinare;
  • înmuierea scaunului.

Odată cu retragerea medicamentului, aceste simptome trec de la sine și nu necesită tratament suplimentar.

În caz de supradozaj, animalul de companie poate prezenta letargie, scăderea poftei de mâncare, diaree, greață și vărsături sau o tulburare nervoasă. Aceste semne necesită tratament simptomatic.

Enroxil poate fi achiziționat la o farmacie sau clinică veterinară, după consultarea unui specialist care va clarifica diagnosticul și va ajuta la calcularea corectă a dozei medicamentului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Marfloxin comprimate pentru câini și pisiciMarfloxin comprimate pentru câini și pisici
Tylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinarăTylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinară
Amoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuniAmoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuni
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareMedicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
Emicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizareEmicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
`Hepatovet` pentru câini: instrucțiuni de utilizare`Hepatovet` pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Tablete de cistita pentru caini si pisiciTablete de cistita pentru caini si pisici
» » Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
© 2021 amigdas.com