amigdas.com

Caracteristicile alegerii motorului exterior

Alegerea motorului exteriorAchiziționarea unui dispozitiv de pescuit pentru pescuit a fost mult timp considerată un indicator al luxului. Astăzi este comis atât de fanii pasionați de pescuit, cât și de entuziaștii începători. Cu toate acestea, în plus față de achiziționarea de barcă în sine, este important să se asume responsabilitatea specială pentru alegerea unui motor cu barca. Cu ajutorul său, mișcarea în zona de apă va fi cât mai rapidă și mai confortabilă posibil.

Informații generale și caracteristici

În prezent, punctele de vânzare specializate pot oferi cumpărătorului o gamă largă de motoare diferite, produse de mărci de renume din întreaga lume. O astfel de varietate complică procesul de selectare a soluției ideale, care va satisface cerințele pescarilor și în același timp va rămâne la prețuri accesibile. Pentru a lua decizia corectă și pentru a evita cheltuieli nerezonabile, este important să examinați în detaliu parametrii principali de funcționare ai motoarelor și să vă gândiți ce model vă va potrivi cel mai bine.

Deci, unitățile de alimentare disponibile în comerț diferă prin:

 1. Puterea de ieșire din șurub.
 2. Taktnosti.
 3. Modul de gestionare.
 4. Lungimea piciorului.

Informații generalePrimul pas este determinarea puterii motorului, care este determinată de caracteristicile și dimensiunile dispozitivului de înot. Cifra optimă ar trebui să fie puțin mai mică decât maximul permis, care este indicat în caracteristicile barcii. Dacă utilizați o unitate ineficientă, pur și simplu nu veți putea opera în mod normal vasul. La rândul său, depășirea normei implică consecințe neplăcute sub forma supraîncărcării.

Motoarele moderne cu barca pot suporta o altă metodă de control. La pornire, acestea sunt manuale și electrice (în primul caz se folosește un starter manual). La comandă - cu osie sau cu telecomandă.

Pentru a face o achiziție reușită, trebuie să acordați atenție recenziilor despre un anumit producător. Experții recomandă să oprească alegerea lor pe produsele brandurilor renumite care au reușit să-și dovedească calitatea și fiabilitatea. Printre cei mai buni producători de motoare cu barcă se numără atât de celebre companii precum Yamaha, Suzuki, Nissan, Mercury, Honda. De asemenea, pe piață există întotdeauna produse bune din Regatul Mijlociu.

În ceea ce privește propunerile interne, care merită o atenție deosebită, ele pot include următoarele modele:

 1. "Breeze" - este produs la uzina Ulyanovsk.
 2. "Whirlwind" - producția este înființată în Samara.
 3. "Salute" și "Neptun" - produse ale fabricii din Moscova.

Pozițiile principale din lista celor mai bune motoare pentru bărci sunt ocupate de modelele Honda. Acestea demonstrează o calitate și o fiabilitate fără precedent. La rândul său, dezvoltarea internă este mult mai ieftină.

Funcții de selecție a puterii

Când plănuiți să cumpărați un motor cu motor la bord, este necesar să acordați atenția cuvenită capacității sale. Astăzi este clasificat în conformitate cu acest principiu:

 1. Motor de exteriorDe la două la șase cai putere - aceste motoare sunt potrivite pentru ambarcațiunile care dezvoltă o viteză mică.
 2. De la 8 la 15 "cai" - o soluție excelentă pentru bărci cu o lungime de 3-3,5 metri. Astfel de centrale electrice vor putea să deplaseze nava pe distanțe lungi.
 3. Mai mult de 20 CP - sunt destinate transportului mărfurilor grele cu viteză mare de mișcare.

Care opțiune vă va satisface cerințele, este ușor de înțeles. Pentru a face acest lucru, trebuie să compilați o listă de sarcini pe care o va efectua centrala electrică, precum și să examinați mai detaliat caracteristicile fiecărei categorii.

Capacitate 2-6 cai putere

În prima categorie există motoare care dezvoltă o putere de 2-6 cai putere. Cu ajutorul lor, nava poate dezvolta o viteză de 5 până la 10 kilometri pe oră, ceea ce este suficient pentru o călătorie confortabilă pe lacuri de dimensiuni medii și pe curenți slabi. Cu toate acestea, astfel de unități nu sunt potrivite pentru navele mari, deoarece nu pot rezista greutății, curentului și vântului impresionante.

Dintre principalele diferențe dintre motoare sunt de 2-6 litri. a. Trebuie remarcat faptul că:

 1. Numărul de cilindri este de 1.
 2. Tip - în doi timpi sau în patru timpi (în majoritatea cazurilor sunt utilizate modele în doi timpi).
 3. Rezervor de combustibil încorporat.
 4. Prezența protecției elicei tipului cheie.
 5. Greutate și dimensiuni relativ mici.

Este puțin probabil ca un dispozitiv cu putere redusă să permită bărcii să se deplaseze în modul de plantare, adică să se ridice deasupra apei și să "parcurgă" aproape paralel cu suprafața apei. Cu funcționarea prelungită la sarcini maxime, probabilitatea de uzură rapidă crește, iar prezența unui cilindru crește numărul de ture în gol.

Cu toate acestea, în cazul modelelor cu putere redusă există un plus - pentru a le instala pe barca dvs. și pentru a le folosi în condiții reale, nu este necesar să aveți un permis de conducere.

Modele pentru 8-15 cai

Spre deosebire de tipul anterior, astfel de unități pot intra deja în poziția de planificare, iar consumul de carburant poate atinge 6 litri pe oră la sarcini maxime. Dacă este vorba de pescuit prin metoda de trolling, în astfel de cazuri, cheltuielile scad.

Printre principalele caracteristici ale unor astfel de centrale:

 1. Boat MotorPrezența sistemului cu două cilindri.
 2. Susțineți controlul manual al gazelor.
 3. Greutate de la 25 la 55 de kilograme.
 4. Costuri destul de mari în comparație cu modelele slabe.
 5. Capacitatea de a dispersa barca de la 3 la 30 de kilometri pe oră (există suport pentru trolling simultan și geamuri).
 6. Susține controlul manual al osiei.

Astfel de motoare sunt potrivite pentru navele de 3-5 locuri și vor fi o opțiune utilă pentru pescarii cu experiență care petrec mult timp pe iazuri mari.

Unități pentru 20 sau mai multe medicamente

Dispozitivele cu o putere de 20 de cai putere sunt destinate unei game restrânse de pescari, deoarece sunt foarte scumpe și în același timp consumă cantități mari de amestec de combustibil. Cu toate acestea, pentru bărcile mari și bărcile de pescuit, aceste motoare vor fi cele mai potrivite. Cu un motor atât de puternic, este dificil să pescuiască prin trolling, dar puteți naviga în vasta zonă de apă și, de asemenea, vă puteți distra cu schi nautic.

Printre caracteristicile acestor motoare se numără:

 1. Prezența unui sistem electric de pornire.
 2. Suport pentru controlul la distanță.
 3. În 4 timpi.
 4. Prezența a două cilindri.

Cea mai ușoară unitate de 20 de cilindri cântărește aproximativ 45 kilograme, deși în majoritatea cazurilor acestea sunt mult mai grele. Pentru a cumpăra un model bun importat, va trebui să plătiți cel puțin 80 mii de ruble.

Tacticitatea plantelor electrice

După cum am menționat deja, unitățile de alimentare în doi sau patru timpi pot fi oferite spre vânzare. Reprezentanții fiecărui tip au argumente pro și contra. Dacă intenționați să cumpărați un model puternic, opțiunile cu patru cicluri sunt mai relevante.

Printre caracteristicile motoarelor în doi timpi, trebuie remarcat faptul că:

 1. Ei consumă cu 20% mai mult combustibil decât omologii în patru timpi.
 2. Pentru a utiliza dispozitivul, este necesar să amestecați combustibilul cu benzină.
 3. Modelele zgomotoase în doi timpi sunt mult mai mari.

În ceea ce privește modelele în patru timpi, acestea sunt:

 1. Au o durată lungă de viață și nu au nevoie de reparații frecvente.
 2. Demonstrați un set rapid de revoluții.
 3. Au o operațiune stabilă la inactivitate.
 4. Nu arătați cerințe ridicate privind calitatea amestecului de combustibil.

Cu toate acestea, unitățile de alimentare în 4 timpi sunt achiziționate mult mai puțin decât cele în doi timpi. Faptul este că acestea din urmă vă permit să vă deplasați pe o distanță scurtă și sunt mult mai ieftine și mai ușoare.

Tipul fixării motorului

Comportamentul motorului în condiții diferite este influențat de tipul de fixare a motorului pe traversa barcii. În cazul în care

Caracteristici de alegere

aterizarea este prea mare, atunci acest lucru poate duce la astfel de probleme, ca aerul prins lamele. Dacă, dimpotrivă, va crește rezistența la rularea liberă.

Pentru a instala motorul pe transom folosind cleme, în timp ce pescarul poate ajusta înălțimea aterizării, ceea ce este foarte convenabil. Prezența unei fixări prea rigide determină riscul deteriorării unității atunci când intră în contact cu un obstacol de apă. Prin urmare, pescarii cu experiență instalează mecanismele astfel încât atunci când intră în contact cu obstacolul, acestea se răsturnă.

La instalare, este important să respectați unghiul corect al motorului. Ar trebui să fie fixat exclusiv în centru, iar clemele pot fi înfășurate până la capăt. Este necesar să alegeți unghiul drept, deoarece fixarea incorectă va crește rezistența și va reduce productivitatea unității.

Pentru a verifica unghiul, este suficient să accelerați barca la viteză medie. De asemenea, în acest caz este necesar să se țină seama de ornamentele barajului (înclinare față de coloana de apă). Cifra corectă este selectată după cum urmează: atunci când staționează, nasul barcii se ridică cu 2-5 grade. Poziția prea înaltă a nasului mărește probabilitatea unei răsturnări a dispozitivului de înot. Prea scăzută reduce eficiența controlului și crește sarcina.

Prezentare generală a agregatelor populare

La vânzare puteți găsi o gamă largă de motoare pentru bărci. Cu toate acestea, cei mai buni producători sunt:

 1. Honda.
 2. Suzuki.
 3. Yamaha.
 4. Mercur.
 5. Tohatsu.

Dacă vorbim despre unități de 15, în această categorie cele mai bune cifre arată performanța companiei Honda. În spatele motoarelor sale sunt Suzuki și Mercur. Apropo, modelul popular Honda BF-15 va costa un cumpărător fericit de 150 000 de ruble. Pentru comparație: alte variante populare de 15 variante sunt vândute la următoarele prețuri:

 1. Suzuki DF-15 - aproximativ 130 de mii de ruble.
 2. Yamaha 15FMHS - 100 de mii de ruble.
 3. Mercur 15m - 95 de mii de ruble.

Prezentarea ansambluluiÎn ceea ce privește centralele electrice de la Yamaha, ele se bucură de un respect deosebit într-o gamă largă de pescari profesioniști și amatori. Gama de produse este reprezentată de o mare varietate de motoare cu capacități diferite, începând cu doi "cai" și terminând cu 250 de cai putere. Fiecare produs este însoțit de o garanție de doi ani pentru service.

Motoarele cu barca de la marca japoneză Suzuki sunt o combinație perfectă de proprietăți excelente de lucru și de calitate fiabilă. În producție, compania utilizează tehnologii avansate, ceea ce face posibilă producerea de produse de înaltă calitate, fiabile și funcționale. Foarte populare sunt dezvoltarea cu o capacitate de 10 - 40 de cai.

Un tribut de respect trebuie acordat mărcii Tohatsu. Trebuie remarcat faptul că în domeniul unităților de benzină această companie se mișcă din anul 1922 și primul motor pentru barca produsă în 1956. Calitatea impecabila, durata de viata prelungita si cea mai buna performanta sunt doar cateva dintre avantajele acestor motoare. În plus, li se atribuie titlul celor mai ecologice motoare din lume.

În plus față de companiile japoneze, SUA este, de asemenea, popular. Printre acestea, marca Mercury. Produsele produse de acest producător demonstrează o funcționare silențioasă, economie și ușurință în management. În plus, acestea îndeplinesc toate standardele moderne de siguranță și ecologie.

Alegerea unui motor pentru o barcă printre produsele chinezești este destul de dificilă. De fapt, majoritatea ofertelor disponibile nu corespund calității declarate și nu funcționează bine. Cu toate acestea, există modele demne care susțin serviciul de garanție și au propriile servicii în Rusia. Printre acestea, compania SIA - PRO, precum și compania Parsun, HDX.

Sfaturi utile pentru incepatori

Pentru a evita greșelile atunci când alegeți un motor cu motor, trebuie să urmați câteva reguli și sfaturi:

 1. Sfaturi utileNu verificați performanțele unității la accelerație maximă, în special atunci când conduceți prin vegetație densă sau suprafețe puțin adânci. Astfel de experimente pot deteriora arborele sau reductorul elicei.
 2. Atunci când se prepară un amestec de combustibil, trebuie respectate proporțiile corecte.
 3. Înlocuirea periodică a bujiilor este o garanție a unei lungi durate de viață a motorului.
 4. Este important să verificați periodic prezența unui jet în orificiul radiatorului.
 5. De asemenea, ar trebui să aveți chei de rezervă care pot fi înlocuite pe drum și continuați să conduceți.

Dacă luați în considerare astfel de recomandări simple, este posibil ca acestea să vă protejeze de alegerea greșită a motorului cu motor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
În cazul în care pentru a pescui și în cazul în care pentru a încărca captura: barca de pescuitÎn cazul în care pentru a pescui și în cazul în care pentru a încărca captura: barca de pescuit
Sunet pentru pescuitul de la o barcă: modele bugetare și scumpeSunet pentru pescuitul de la o barcă: modele bugetare și scumpe
Ce barci pvc gonflabile pentru motor sunt cele mai buneCe barci pvc gonflabile pentru motor sunt cele mai bune
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Pescuitul în regiunea Kaliningrad astăziPescuitul în regiunea Kaliningrad astăzi
Dulapuri de pescuit vară și de iarnăDulapuri de pescuit vară și de iarnă
Motoare exterioare pentru bărci gonflabileMotoare exterioare pentru bărci gonflabile
Tahometru pentru instalarea pe motorul exteriorTahometru pentru instalarea pe motorul exterior
Vase de aluminiu de producție rusă pentru pescuitVase de aluminiu de producție rusă pentru pescuit
Selectarea liniei de pescuit: caracteristici și producătoriSelectarea liniei de pescuit: caracteristici și producători
» » Caracteristicile alegerii motorului exterior
© 2021 amigdas.com