amigdas.com

Tahometru pentru instalarea pe motorul exterior

Instrument tahometruMotoarele pentru bărci au o structură mai simplă decât motoarele motocicletelor și mașinilor, astfel încât acestea nu sunt echipate cu instrumente de măsurare. În timpul exploatării navei, pot fi adesea necesare informații despre numărul de rotații ale motorului. Obțineți aceste date permite tahometrului. Ajută la alegerea unei elice, reglarea motorului, vă permite să determinați modul mai economic de pornire a motorului, pentru a verifica posibilele defecțiuni în funcționarea mecanismului.

Soiuri de tahograme barci

Frecvența de rotație a arborelui cotit determină numărul de impulsuri care intră în sistemul electric al motorului. Numărul lor numără tahometrul. Bobinele magdino sunt generatoare în motoarele de barcă, din care tahometrul citește informațiile.

Tahometrele de inducție pentru motoarele cu barcă sunt dispozitive cu surse individuale de alimentare. Acestea sunt concepute pentru motoare care nu au semnale generatoare.

Tahometrul recalculă datele și afișează numărul de rotații ale arborelui cotit pentru o perioadă fixă ​​de timp. Pentru afișarea informațiilor se utilizează indicatoare de tip săgeată sau afișaje cu cristale lichide.

Prin desemnare, tahometrele sunt clasificate în următoarele tipuri:

 • Universal (poate lucra cu motoare de diferite tipuri);
 • în doi timpi;
 • în patru timpi.

Tipul de ieșire a datelor împarte dispozitivele în două categorii:

 • Analogic, având un indicator cu săgeți;
 • digital, cu afișaj digital.

Tahometrele digitale pot interacționa cu alte contoare (metri).

Sfaturi pentru alegerea unui dispozitiv

La vânzare există diferite modele de tahometre produse de firme bine-cunoscute sau de producători mai puțin populari. Există posibilitatea de a cumpăra un dispozitiv contrafăcut, așa că înainte de cumpărare este recomandat să examinați comentariile modelului, să consultați prietenii și cunoștințele care au cumpărat anterior produse similare.

La alegerea următoarelor caracteristici ale structurii și a factorilor trebuie luați în considerare:

 • set de funcții;
 • compatibilitatea tahometrului și a motorului cu barca;
 • complexitatea instalării și a configurației;
 • etanșeitatea dispozitivului;
 • dimensiune compactă;
 • costul.

Caracteristicile selecției tahometruluiDispozitivul poate afișa numai turația motorului sau poate afișa suplimentar temperatura, numărul de ore, presiunea uleiului și alte caracteristici. Funcțiile avansate presupun o instalare mai complexă a senzorilor.

De obicei, este utilizat un dispozitiv cu senzor de oră de lucru. Cu ajutorul acestei funcții, un nou motor este testat și resursele sale sunt determinate. Este mai bine să alegeți dispozitivul care fixează orele motorului pentru zbor și numărul lor total din momentul punerii în funcțiune.

Tahometrele universale sunt echipate cu un comutator care modifică modurile de funcționare în funcție de motorul utilizat. Instrumentele fără comutatoare funcționează numai cu tipurile specifice de motoare pentru care au fost proiectate. Există dispozitive care sunt în concordanță cu motoarele unui anumit producător.

Cel mai adesea, sursa de alimentare este situată într-o carcasă sigilată, care va trebui dezasamblată pentru a înlocui bateria. Această structură ajută la protejarea dispozitivului de intrarea apei. Unele modele au un capac separat pentru baterii, ceea ce face mai ușor să le scoateți, dar sigiliul este rupt.

Prețurile pentru dispozitive sunt mult mai mari pentru modelele de producători renumiți. Astfel de dispozitive au adesea un set mare de funcții care le măresc costurile. Dispozitivul poate necesita doar câteva dintre funcțiile disponibile, deci este mai bine să achiziționați un model mai ieftin și mai simplu dacă bugetul este limitat.

Modelul digital ar trebui să verifice doi parametri:

 • frecvența actualizării datelor de pe ecran;
 • Claritatea și luminozitatea numerelor afișate pe ecran.

Cele mai populare modele

Cele mai populare modele de tahometre de barcă sunt reprezentate de următoarele mărci:

 • yamaha;
 • Mercur;
 • Suzuki.

Ce indică tahometrul?Yamaha are o funcție multifuncțională cu tahometru digital 6Y8T-8350T-11-BK, care are o carcasă etanșă care protejează fiabil dispozitivul de umiditate. Este montat într-un conector standard de 86 mm de pe bord, compatibil cu motoarele Yamaha (F 50 și de mai sus). Afișajul arată orele motorului, numărul de turații maxime și curente ale motorului. Costul acestui model este de 23.600 de ruble.

Tachometrul tip Mercury Flagship (0-8000 rpm) poate fi instalat pe orice motor Mercuri. Corpul dispozitivului este rezistent la umezeală, este echipat cu sticlă care nu este ceață și un cadran. Prețul unui tahometru analogic este de 5600 r.

Tachometrul analog Suzuki este utilizat pentru motoarele DF 9.9 și DT 25-40. Este instalat într-un conector standard de 86 mm. Modelul are un geam rezistent la ceață și un senzor care citește până la 7.000 de rotații ale motorului. Motoarele Suzuki sunt echipate cu generatoare cu 12 poli, deci nu există comutator de mod pe tahometru. Este în valoare de aproximativ 4400 r.

Instalarea dispozitivului

Instalarea dispozitivului nu este dificilă, aproape orice utilizator al unei barci cu motor se poate descurca. Dispozitivul este fixat pe panoul de bord sau pe motorul osiei, în funcție de tipul de construcție.

Instalarea tahometrului include următoarea serie de acțiuni:

 • Utilizând tahometrulAlegeți un loc pentru a instala dispozitivul.
 • Determinați lungimea firelor.
 • Când instalați în tabloul de bord, pregătiți o gaură cu dimensiunea necesară (poate fi specificată în instrucțiuni).
 • Fabricați sau achiziționați un cablu pentru conectarea motorului și a aparatului. Firele cablajului proprietar au o schemă de conectare adecvată și o lungime adecvată și sunt, de asemenea, echipate cu conectori protejați împotriva umezelii și cabluri. Componentele specializate vor simplifica procesul de instalare.
 • Atașați tahometrul la loc utilizând elementele de instalare.

Conexiunea are, de asemenea, unele caracteristici, în funcție de tipul construcției dispozitivului:

 • Pentru un tahometru fără sursă de alimentare, cablul trebuie conectat la bobinele magneto de la care vor fi citite impulsurile.
 • Dacă aparatul are o sursă de alimentare, sârmă de lumânare este înfășurată cu fascicule de conectare. Numărul de rotații și distanța față de bujii sunt indicate în manualul de instrucțiuni (de obicei sunt suficiente 3-6 rotații și distanța de 4 cm). Terminalele tahometrului se conectează la cablaj.

Cablul nu trebuie să vină în contact cu părțile mobile și fierbinți ale motorului. Conexiunile sunt strict conforme cu schema. Dacă motorul este conectat și pornit corect, aparatul va începe să numere numărul de rotații. Puteți corecta datele afișate utilizând setarea.

Setarea și selectarea modului de acțiune

Cum funcționează tahometrulSetarea generală implică selectarea modului de funcționare a dispozitivului în funcție de funcționarea motorului.

Modelele care funcționează cu același tip de motoare de la diferiți producători sau de la diferite motoare din aceeași companie, la început arată un număr mai precis de rotații. Pornirea motorului în modul inactiv, puteți compara datele cu indicatorii din instrucțiuni. Dacă valorile sunt diferite, atunci este necesar să reglați instrumentul în conformitate cu manualul.

În modelul universal, trebuie să setați selectorul într-una din următoarele poziții:

 • Soiuri de tahometrecomparabil cu numărul de impulsuri care trec printr-o singură rotație a motorului (atunci când este conectat la un magnet), tabelul de impulsuri este dat în manual;
 • Tipul corespunzător tipului de motor (atunci când este conectat la un fir de lumânare), fără a lua în considerare numărul de butelii.

Toate lucrările de reglare a dispozitivului se efectuează numai cu motorul ambarcațiunii oprit.

Tahometrul optim selectat și corect instalat va permite monitorizarea performanțelor motorului ambarcațiunii și observarea defecțiunilor și defecțiunilor sale la timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tahometru - ce este și cum funcționeazăTahometru - ce este și cum funcționează
Cum de a alege un motor electric de înaltă calitate pentru o barcă pvcCum de a alege un motor electric de înaltă calitate pentru o barcă pvc
Cum sa alegi elicele cu barca potrivitaCum sa alegi elicele cu barca potrivita
Cum se determină puterea motorului electric și se calculează eficiența acestuiaCum se determină puterea motorului electric și se calculează eficiența acestuia
Motoare electrice monofazate 220VMotoare electrice monofazate 220V
Dispozitivul de pornire ușoară a motorului electricDispozitivul de pornire ușoară a motorului electric
Cum funcționează motorul în patru timpiCum funcționează motorul în patru timpi
Motoare exterioare pentru bărci gonflabileMotoare exterioare pentru bărci gonflabile
Distincția condensatoarelor de pornire la 220v de la lucruDistincția condensatoarelor de pornire la 220v de la lucru
Ce petrol să alegeți pentru motoarele în doi timpi?Ce petrol să alegeți pentru motoarele în doi timpi?
» » Tahometru pentru instalarea pe motorul exterior
© 2021 amigdas.com