amigdas.com

Câți ani poate să trăiască un crocodil

Vârsta de crocodilConform științei oficiale, crocodilii trăiesc pe Pământ aproximativ 250 de milioane de ani. Aceste reptile au supraviețuit multor creaturi preistorice, inclusiv dinozauri, au transferat toate schimbările care au avut loc pe planeta noastră pentru un sfert de miliard de ani. Pradății amfibieni sperie aspectul, evocând în același timp un interes deosebit pentru ei înșiși. Câți ani trăiește un crocodil?

descriere

Printre reptile sunt considerate cel mai mult foarte organizat. Acest lucru se explică prin caracteristicile sistemului respirator, nervos și circulator. Acum pe Pământ trăiesc 21 de specii de prădători, reprezentând trei familii:

 • gavialovye;
 • aligator;
 • crocodil.

Rudele apropiate ale dinozaurilor mult dispărute. Ele se înmulțesc prin așezarea ouălor, iar un crocodil poate trăi până la 90 de ani, uneori și mai mult. Bătrânii sunt uciși de frații lor. În medie 80-100 - așa trăiesc mulți crocodili. O reptilă adultă are vârsta de 8-10 ani.

De ce sunt atât de mult timp

Milioane și milioane de ani, crocodili trăiau în tropice și subtropice. Dat fiind că habitatul a rămas practic neschimbat, reptilele nu s-au schimbat. În perioadele preistorice, când au murit dinozaurii și alți pradatori, ei au devenit stăpâni plini de teritorii de reședință. Nu mai sunt dușmani. Leii, tigrii și leoparzii trăiau într-un mediu diferit și nu vânează gazdele rezervoarelor. Cu toate acestea, un nou inamic a apărut - om. El a distrus reptilele din următoarele motive:

 • frică;
 • pielea crocodilă;
 • ouă și carne de crocodil (în unele țări sunt folosite pentru hrană).

Mulți vânători au vrut să obțină un trofeu exotic.

Unde locuiesc crocodili?

Habitat de crocodiliȘtim cu toții că în apele marine principalul prădător este un rechin, cu toate acestea, crocodili în mare sunt, de asemenea, teribil. Da, da, ei trăiesc nu numai în rezervoarele de apă dulce din tropice. Unii giganți tootnici sunt capabili să trăiască în apă sărată. Predatorii pot vâna în apele de coastă: specii africane înguste și Nil de crocodili. Rețelele de repaus, bineînțeles, în râuri și mlaștini, dar adesea se află în vecinătatea deltaselor fluviale, unde apa este deja sărăcită.

Sharp crocodili, enumerate în Cartea Roșie, trăiesc în apele mangrovei și pe țărmurile mării, pot locui în rezervoare de apă sălbatică. Persoanele adulte înota uneori în largul mării. Acest crocodil marin locuieste in Cuba, America Centrala, Mexic, Peru, Ecuador, Haiti, Jamaica.

Populația din Australia

Cum mananca crocodilulImaginați-vă, australienii trăiesc alături de monștrii cu toții. Amintiți-vă același "Crocodil Dundee". În ultimul deceniu în Australia tropicală, numărul reptilelor a crescut considerabil, s-au stabilit confortabil în nordul Queensland.

Pe continentul verde trăiesc în râuri, unde apa de mare intră în timpul mareelor. Pentru a găsi alte habitate, reprezentanții celor mai mari specii de crocodili Australia navighează în ocean. Stați pe o plajă australiană, puteți întâlni o reptilă.

Predatori în apă salină sunt foarte periculoase. În Australia, din cauza vina lor, mai mulți oameni mor în fiecare an. Dinții îngrozitori, din care 60 de piese, reptilele se schimbă de-a lungul vieții de sute de ori. Și chiar crocodilul fără dinți și vechi prezintă un pericol muritor, deoarece fălcile sale se pot închide cu forța pe tonă. Cu ușurință, el rupe corpul victimei și înghite întreaga pradă. Interesant, fără hrană, el poate trăi un an și jumătate! Inima acestei reptile, în comparație cu organele altor prădători, este considerată a fi cea mai complexă, dar creierul este mic - cu un nuc.

Marea crocodilă pieptănată

 • Câți ani în viață crocodiliÎn apele calde ale Indoneziei, Indiei și Filipine, există cea mai mare reptilă de pe planetă - crocodilul Ridge.
 • Habitatul preferat pentru aceste reptile este coasta din nordul Australiei. Reprezentanții speciilor au fost întâlniți la o distanță mare de locul lor de reședință permanent, de exemplu, în Japonia.
 • Lungimea crocodilului marin este de aproximativ 7 m, iar greutatea este de 2 m. Aceasta este, în mărime, prădătorul depășește ursul polar.
 • Primele reptile stânjenitor pot face traversări lungi de apă, se recurge la un truc: ei taxa de dvs. curent mare al trunchiului pe care îl poartă, uneori, sute de kilometri. Astfel, prădătorul economisește energie.
 • Crocodilii de mare atacă adesea o persoană, aparând în cele mai neașteptate locuri. În Australia, mai mulți oameni suferă de atacul crocodililor, mai degrabă decât de rechini. Faptul că reptilele au atacat în afara continentului, nu există date.

Australia - lider în protecția crocodililor. În unele dintre statele sale există 100-200 mii de reptile. Marea crocodilă - o specie listată în Cartea Roșie.

Ce mănâncă în natură

Cum cresc crocodili?La o vârstă fragedă, un prădător preferă să mănânce în principal insecte mici și pești. Persoana adultă extinde deja "meniul", reptilele încep să vâneze păsări și animale. Fălcile de prădător nu sunt destinate pentru mestecare, deoarece înghite prada întregă sau în bucăți mari. Când carnea este prea tare și reptilă nu este capabilă să o rupă imediat, o trage spre fund și așteaptă ca mâncarea să devină mai moale.

Cel mai adesea, un prădător captează animale într-un loc de udare. În general, ungulate: antelope, zebre, bivoli, gazeli, caprioare, animale. Nu disprețuiți păsările de păsări de apă, amfibienii, rozătoarele și alte reptile. Cu cât reptilele sunt mai mari, cu atât mai mare pradă preferă.

Carnea moartă și un prădător similar mănâncă numai când este foarte foame. În timpul unei mese, 23% din greutatea lor poate fi consumată, dintre care mai mult de jumătate ajung la formarea de celule grase. Această caracteristică vă permite să supraviețuiți în perioade de foame. Într-un mediu natural, o reptilă nu mănâncă în fiecare zi sau chiar o săptămână. Cu cat mai reptile sunt mai in varsta, cu atat mai putina hrană de care au nevoie. O persoană tânără are nevoie de o hrană de 10% din propria greutate pe săptămână, iar un adult are nevoie de 5%.

Ceea ce crocodilul mănâncă în captivitate

Zoologiile prădătorilor sunt hrănite în fiecare zi, sau chiar zilnic. Deși pentru reptile nu este deosebit de util, deoarece procesul de digerare a alimentelor le ia 4-5 zile. Bebelușii primesc în principal șoareci de laborator, broaște, insecte, găini de o zi. Completați regimul alimentar cu ficat de vită sau carne de vită, pentru a vă asigura o cantitate suficientă de calciu și vitamine C și B1. Pentru a evita blocarea intestinului din corp, eliminați pielea, carnea grasă este exclusă.

Persoanele adulte sunt hrănite în principal pește, carne de pasăre, carne de vită. Uneori dă ouă. Hrănirea are loc de 2-3 ori pe săptămână.

Crocodili în Rusia

Pot să țin crocodiliÎntr-adevăr, în republica rusă trăiau reptile drăgălașe? Acest lucru este indicat de o serie de surse competente. Unde locuiesc crocodili în Rusia? Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, în vestul Rusiei, reptilele au surprins privirile.

Specialist în reptile M.B. Efimov a spus că ultimul crocodil care a locuit în regiunea Novgorod a dispărut cu 15 milioane de ani în urmă. Clima severă a Rusiei nu reptile potrivite, deoarece acestea sunt temperaturi ambiante importante. Dacă este sub 20 °, se află încă. La o temperatură de 30 ° și mai sus - de asemenea, adormit. Pentru perioada de incubare a ouălor pentru a trece în mod normal, aveți nevoie de 90-100 de zile cu o temperatură de cel puțin 25 °.

Deci, în Rusia nu există locuri unde ar putea trăi o reptile. În iarna rusă severă ar fi înghețat într-un iaz. Au fost cazuri când o reptilă care a fost ținută acasă a fost eliberată într-un iaz. Într-un astfel de mediu, este condamnat la distrugere, astfel încât devine agresiv și periculos pentru toți cei din jur.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți ani trăiește vacă și ce afectează?Câți ani trăiește vacă și ce afectează?
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Ce amfibieni au o inima cu trei camere?Ce amfibieni au o inima cu trei camere?
Câți fluturi trăiesc: durata de viață a tuturor ciclurilorCâți fluturi trăiesc: durata de viață a tuturor ciclurilor
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Ce poate visul crocodilului: în apă și pe uscatCe poate visul crocodilului: în apă și pe uscat
Specii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lumeSpecii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lume
Reptile (reptile) și reprezentanții acestoraReptile (reptile) și reprezentanții acestora
Câți șerpi trăiesc în captivitate și în sălbăticieCâți șerpi trăiesc în captivitate și în sălbăticie
Câte proteine ​​vii în condiții sălbatice și domesticeCâte proteine ​​vii în condiții sălbatice și domestice
» » Câți ani poate să trăiască un crocodil
© 2021 amigdas.com