amigdas.com

Ciobanesc olandez: o descriere a rasei

Ciobanesc olandez pe iarbăCâine ciobănesc olandez, denumit și Herder

, combină o mulțime de calități minunate, iar la domiciliu acești câini sunt considerați o comoară națională. Câinii din această rasă s-au dovedit bine în muncă, deoarece sunt capabili să îndeplinească multe funcții importante. Ei păzesc locuințele, salvează oamenii, pășesc și supraveghează animalele, servesc în rândurile poliției și armatei.

Shepherd olandez, în ciuda rasei sale gravitate este un prieten bun pentru copii și persoanele în vârstă, este ușor pentru a obține de-a lungul și de a face prieteni, dar proprietarul de câine poate fi doar o singură persoană căreia i se va raporta, și implicit a efectua toate comenzile.

Istoria originii ciobanului olandez

Herder este puțin cunoscut în afara Olandei, doar o mică parte din această rasă locuiește în Elveția, Franța și Belgia, iar în apropierea țării și în Rusia nu există practic nimic.

Înaintașii Herderilor sunt păstorii belgieni, iar rasa însăși a fost crescută în secolul al XVIII-lea. Prima participare a rasei la expoziție a fost înregistrată la Amsterdam în 1974. Dar la acea vreme câinii erau numiți "câini de oaie" locali, dar deja în 1989 câinii au început să se numească "Shepherd herder", ceea ce înseamnă un câine de lucru.

Până în prezent, populație Ciobănești olandezi nu depășește trei sute de indivizi pe an, și chiar în Olanda la rasă sunt tratați cu frică, iubire și protecție. Trebuie remarcat faptul că în patrie păstorii nu sunt crescuți în scopuri comerciale, crescătorii își cresc puii și păstrează în indivizii lor toate calitățile de lucru inerente naturii. Cel mai adesea, astfel de câini pot fi găsiți în serviciul pompierilor, al armatei sau al poliției, iar în Olanda de Jos Herderii sunt folosiți în pășuni pentru a proteja bovinele.

Standardele Herder-ului

În afară de asta Ciobanesc destul de mare și atinge la greaban până la șaizeci de centimetri, dar, în același timp, în conformitate cu standardele acceptate, nu ar trebui să depășească douăzeci și șase de kilograme în greutate. La sfârșitul celor douăzeci și șapte de luni de la naștere, herderul atinge cele mai bune forme ale sale, iar câinele devine gata să ia parte la expoziții și competiții.

Merită menționat în detaliu standardele de rasă general acceptate:

 • Black Dog Shepherd Dog close-upCapul este alungit, are o bună combinație cu proporțiile corpului, partea frontală trece cu ușurință în bot.
 • Botul are o îngustare la nas și este egal cu lungimea părții craniene, când este văzut din lateral, este la o linie de nivel cu partea frontală. Mucul este în formă de foarfece, buza superioară acoperă maxilarul inferior. Dinți cu colți închis, puternici.
 • Nasul este bine exprimat, lobul de culoare neagră.
 • Ochii sunt plantați pe scară largă, în formă de migdale, mici. Culoarea ochilor poate varia de la maro deschis la maro închis. Și, de asemenea, ochii au o margine neagră.
 • Urechile sunt foarte plantate, în formă triunghiulară, în picioare, lungi, îngustând spre sfârșit.
 • Gâtul este muscular, de lungime medie, se transformă ușor în scapula.
 • Cazul este ușor alungit, puternic. Musculatura este mesomorfă. Pieptul este muscular, partea din spate este uniformă.
 • Crupa este scurtă și are o înclinație ușoară.
 • Membrele sunt musculare, au un schelet mare, coapsa formează un unghi obtuz, se transformă în tibie.
 • Coada este puțin mai lungă decât dimensiunea medie, dreaptă, poate fi atât în ​​starea coborâtă, cât și în sus.
 • Picioare usor retrase, ovale. Degetele se potrivesc bine unul cu altul, ghearele negre.

Există trei soiuri de acoperire de lână de păstori:

 • Shorthair.
 • Zhestkoshorstny.
 • Longhair.

Culoarea acestei rase poate fi diferită, dar cel mai adesea este o haină galbenă, care este amestecată cu pene negre sau dungi. Culoarea finală a câinelui acestei rase durează la vârsta de doi ani.

Descrierea naturii și sănătății lui Shepherd Herder

Catelusul olandezHerders - câini iubitori de libertate, care nu sunt potrivite pentru viața urbană, este mai bine să le mențineți în natură. Este demn de remarcat acest lucru pentru a păstra pe un lanț al acestor câini nu este necesar, deoarece spațiul limitat are un efect negativ asupra psihicului lor. Herder are nevoie de o comunicare și o atenție obișnuită a oamenilor. Dar dacă câinele mai trebuie să trăiască în oraș, atunci pentru a nu suferi, are nevoie de o activitate fizică constantă și petrece mult timp în aerul proaspăt.

Un caine poate gasi un loc de munca pentru ea insasi, dar daca se plictiseste - incepe prin toate modalitatile posibile de a atrage atentia proprietarului asupra ei. Dacă vorbim despre calitățile de protecție, atunci aici apare caracteristică interesantă - Un câine nu va lăsa niciodată un străin în casă, dar în afara teritoriului său nu este capabil de agresiune față de străini fără un motiv.

Ciobanescul olandez este încrezător în ea întotdeauna și absolut nu timid, în timp ce reprezentanții acestei rase au o minte destul de ascuțită și înțeleg bine proprietarul. Păstorii olandezi iubesc copiii și vârstnicii, sunt capabili să îi protejeze și să îi distreze, ceea ce aduce plăcere nu numai oamenilor, ci și animalelor înseși.

Trei păstori olandezi de diferite culoriSănătatea la astfel de câini este foarte bună, deoarece acești reprezentanți ai animalelor au fost supuși unei selecții naturale, astfel încât imunitatea lor este temperată și poate fi numită puternică, fără îndoială. Foarte rar, herderul este expus unor boli cum ar fi artrita, cataracta sau displazia de șold.

Pentru a menține o stare de sănătate normală, câinii din această rasă sunt vaccinați în timp util și efectuează în mod regulat o procedură de ceară. În plus, dieta păstorilor ar trebui să includă minerale și vitamine variate în cantitatea potrivită pentru animal. Și pentru a menține o masă musculară bună a câinilor supuși unei activități fizice regulate în aerul proaspăt.

Instruirea păstorilor olandezi

Olandeză Herder în formareLa domiciliu, crescătorii monitorizează constant că câinii din această rasă nu își pierd calitățile naturale și de lucru, astfel încât problema formării și formării este dată destul de mult timp.

Ciobanescul trebuie să fie pe deplin gestionat, ascultătoare și să poată fi aproape fără o leșie. Este important ca formarea câinilor să apară nu numai în voce, ci și prin folosirea de gesturi pentru a dezvolta o bună atenție, răbdare și capacitatea de a nu acorda atenție străinilor.

Ca și în cazul tuturor câinilor, este important să învățați despre contactul obișnuit cu animalul atunci când învățați păstorii, după care procesul de învățare comportă câinele. Este foarte important să începeți formarea de la o vârstă mică, deoarece, în medie și în vârstă adultă, este posibil ca câinii să nu fie interesați de acest proces. Și, de asemenea, merită menționat acest lucru câinii au nevoie de socializare timpurie și comunicarea cu frații lor, deoarece singurătatea poate afecta negativ psihicul animalului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Ciobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruseCiobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruse
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Australian vindecător: o descriere a unui câine ciobănescAustralian vindecător: o descriere a unui câine ciobănesc
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Armeană lupul gambru este o rasă de câini mari și puterniciArmeană lupul gambru este o rasă de câini mari și puternici
» » Ciobanesc olandez: o descriere a rasei
© 2021 amigdas.com