amigdas.com

Cavaler teribil în pielea unui câine - Mastiff Phil Brazilian

Caracteristica raseiÎn această rasă, totul pare excesiv: dimensiuni masive, temperament indomnit, aderență la fier, devotament excepțional față de maestru și intoleranță bruscă față de străini. Este adorată acasă și este considerată a fi periculoasă în multe țări ale lumii. Un cavaler teribil în pielea unui câine este un sutien brazilian.

Istoria rasei

Precursorul pentru formarea rasei mastiffului brazilian a devenit o caracteristica a vietii economice din Brazilia in secolele XVII-XIX. Economia țării sa bazat pe o fermă de plantare. Plantații au furnizat Europei două culturi importante - trestie de zahăr și cafea. Lucrările pe terenurile agricole s-au bazat complet pe munca sclavilor. Nevoia de a păstra sclavii negri în ascultare, de a nu permite lăstarii de masă sau revolta, a impus utilizarea unor metode extraordinare. Sa decis utilizarea câinilor special instruiți pentru protecție. În acest scop, din Europa adus în reprezentanți ai mai multor rase, fiecare având propriile sale avantaje.

  • Mastifful englez se remarca pentru marimea sa incredibila, avand titlul de "cel mai mare din lume". Trăsăturile sale distinctive sunt curajul, loialitatea, reacția rapidă, viteza de mișcare.
  • Bulldogul englezesc vechi este caracterizat ca un animal inteligent și, în același timp, încăpățânat, cu un sentiment pronunțat de dominație.
  • Bloodhound are un miros extrem de subtil și perseverență în urmărirea jocului.

Ca urmare a traversării raselor europene a apărut o specie nouă, perfect adaptată la condițiile climatice tropicale locale. De la plantatori - crescătorii câinelui a fost poreclit "Catcherul brazilian" - Fila Brasileiro (din cuvântul portughez filar - "apuca, prinde, nu lăsa pradă").

Potrivit unei alte versiuni, strămoșii brazilieni Phil erau câini de la ulterior dispărut Cão de fila da Terceira (Phil de pe insula Terceira) și mastiffi englezi.

Aspectul minunat, abilitatea firavă, integritatea neclintită, disprețul absolut al străinilor îl făceau pe brazilianul Phil gheața ideală. În cazul sclavilor de evacuare, câinele a luat imediat o urmă și sa repezit la urmărire. Evadarea sau ascunderea de persecuții persistente a fost imposibilă. Prin depășirea fugarului, mastifful sa aruncat cu toată greutatea lui și la apucat cu tărie. În același timp, câinele nu a cauzat răni fizice, dar a așteptat cu răbdare sosirea proprietarului. Slave Catcher nu știa că este egal.

Cu toate acestea, situația internă din Brazilia sa schimbat treptat. În anii optzeci ai secolului al XIX-lea sclavia a fost desființată oficial. Mastiff - Ludolov trebuia să fie recalificat. Din fericire, nu a fost dificil. Datorită calităților moștenite de la strămoșii săi europeni, filosoful a fost capabil să demonstreze abilități strălucitoare în rolul unui câine de vânătoare și al unui câine de pază. De la sfârșitul secolului al XIX-lea, brazilianul brazilian îndeplinește cu succes aceste două funcții.

În ciuda dimensiunilor considerabile, Mastiff se simte minunat în junglă, unde nu are egal în puterea rivalilor. Phil poate chiar să arunce un jaguar pe umăr. Utilizarea braziliană pentru protecția gospodăriilor private a devenit larg răspândită. Ca un paznic, Phil brazilian ar putea demonstra pe deplin toate calitățile sale cele mai bune.

Pentru o lungă perioadă de timp, în ciuda lungii istorii a rasei, nu a avut nicio confirmare oficială. Standardul speciilor și caracteristicile lui Phil Brazilo au fost documentate în 1946.

Caracteristicile caracterului

Descrieți natura mastiffului brazilian într-un singur cuvânt - contradictoriu. În general, el are caracteristici precum:

  • relații apropiate și devotament față de familia lor;
  • suspiciune, transformarea în agresiune față de străini;
  • lipsa fricii;
  • dificultăți cu socializarea;
  • dominarea animalelor domestice.

Ce arata brazilianul din BraziliaPhil brazilian a dezvoltat extrem de mult un semn de responsabilitate teritorială. Câinele se simte ca un lider în teritoriul alocat și o controlează vigilent. O încercare de a pătrunde în zona protejată este imediat suprimată de zonă. În acest sens, brazilian apreciat foarte de către proprietari, ca un paznic impecabil.

În același timp, apar dificultăți pentru persoanele din afară care, din cauza datoriei lor, sunt forțate să se apropie de habitatul mastiffului. Câinele este înclinat să reacționeze nu numai la mișcările ascuțite ale străinilor, ci și la sunetele vocii. Și nu face diferențe de vârstă și reacționează la fel de furios la un adult sau la altcineva. Acest comportament a dus la interzicerea importului și reproducerii Braziliei braziliene în mai multe țări din întreaga lume.

În cercul familiei sale câinele se comportă destul de diferit. Luat la vârsta fragedă, îi ia pe cei din jurul lui și pe animalele de companie pentru turma sa. El consideră că este datoria sa principală de a le patrona și de a le proteja. Phil - o monogamie pronunțată, este imposibil să-l enticezi. El este legat de familie pentru viață.

apariție

Descrierea rasei de câineÎn aparență, brazilianul seamănă cu mastiful strămoșilor săi. Câinele are dimensiuni impresionante: cățelele 60-70 cm, greutatea până la 40 kg și masculii cu 5 cm mai mare, la o masă de 50 kg. Proporții corecte ale corpului. Fălcile masive. Fils sunt caracterizate de urechi îndoite, numeroase pliuri în gât și cap. Picioare musculare. Coadă lungă dreaptă.

Rasa aparține categoriei de câini cu păr scurt. Culoare de culoare, în principal, monofonic.

O mână particulară - amble, alternativ laba dreaptă și stângă. Ajută la depășirea distanțelor lungi.

Întreținere și îngrijire

Mărimea mare a câinelui, precum și vigoarea acestuia, creează cerințe speciale asupra condițiilor de detenție. Phil se simte liber atunci când există o zonă mare unde se poate mișca liber. Este greu ca un câine să fie mulțumit limitată de zona casei sau apartamentului. Este strict interzisă menținerea fileului de brazilier pe o lesă sau într-o incintă. Acest lucru are un efect foarte negativ asupra sistemului nervos și a stării sale mentale. Câinele devine incontrolabil și, în orice moment, afară din controlul proprietarului.

Pentru a satisface nevoile de mișcare activă, mastifful ar trebui să meargă cel puțin o oră pe zi.

Îngrijirea câinelui este foarte simplă. Combinație cu o perie specială la fiecare 2-3 zile. Băutură cu șampon pentru murdărire puternică.

Sursă de alimentare

Descrierea rasei câinilor de la Phil BrazilianÎn preferințele gustului fila nepriveredliv. Cu toate acestea, din cauza posibilelor probleme cu tractul digestiv, dieta trebuie să fie gândită cu grijă. Un câine are nevoie de un număr mare de proteine ​​animale. Pentru a face acest lucru, tipuri adecvate de carne dietetică - carne de vită, iepure, pui. Sursa de calciu pentru organism va fi brânza de vaci, brânza. Nu uitați de suplimentele de legume. Strict contraindicat: produse afumate, dulciuri, cârnați, leguminoase, varză. Pentru a crește imunitatea, câinelui i se dau vitamine și minerale. Dacă este necesar, poate mânca alimente super uscate.

Brasileiro ar trebui hrănit porțiuni suspendate de două ori pe zi.

Nu este recomandat să supraviețuiți câinele pentru a evita problemele de sănătate.

sănătate

Numeroasele pliuri de piele de pe corp necesită îngrijire constantă. Acestea ar trebui să fie curățate periodic. Pentru prevenirea bolilor oculare - ochii filiilor sunt șterși cu infuzie de musetel de chimist.

La fel ca multi caini mari, brazilianul poate avea probleme cu sistemul musculo-scheletic (displazie), sistemul cardiovascular (ischemia), tractul digestiv (curbura intestinelor). În același timp, mastiff-ul brazilian are o rezistență ridicată la bolile infecțioase comune: ciumă, hepatită, enteritis.

Câinele se adaptează bine condițiilor climatice diferite, se simte la fel de favorabil în căldura tropicală și în înghețurile zonei temperate.

Cu o grijă corespunzătoare, speranța de viață a fila braziliană ajunge la 8-12, maximum 15 ani.

pregătire

Fila brazilianăCaracteristicile caracterului, atașamentul și supunerea exclusiv comandantului lor, fac imposibilă formarea mastiff-ului brazilian de către străini. Această datorie este în întregime pe umerii proprietarului câinelui. Dar chiar și el va trebui să muncească din greu pentru a educa brazilianul în mod corespunzător. Prin urmare, este extrem de important să se cântărească în prealabil fezabilitatea acestei sarcini. La urma urmei, din cât de corect proprietarul poate instila abilitățile de socializare în câine, viitorul său destin depinde.

Cavaler fără frică și reproș Fila Brasileiro se îndreaptă cu încredere de la secole la secol.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Brazilian războinic răpitor soldatBrazilian războinic răpitor soldat
Giants din lume canine - câini din rasa Irlandez WolfhoundGiants din lume canine - câini din rasa Irlandez Wolfhound
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Caracteristicile rasei de câini Mastino neapolitanoCaracteristicile rasei de câini Mastino neapolitano
Câine de câine Pomeranian PomeranianCâine de câine Pomeranian Pomeranian
Bikini brazilieni: depilarea și epilarea zonelor intimeBikini brazilieni: depilarea și epilarea zonelor intime
Rasa câinilor din Ca de bou: caracterizare, îngrijire și educațieRasa câinilor din Ca de bou: caracterizare, îngrijire și educație
» » Cavaler teribil în pielea unui câine - Mastiff Phil Brazilian
© 2021 amigdas.com