amigdas.com

Etichetă argentină - descrierea soparlei și a conținutului acesteia

Exotica la domiciliu: tag-ul șopârlăEticheta argentiniană este o soparla originară din America de Sud și trăiește în principal în Argentina, regiuni din Brazilia și Uruguay. Aceste șopârle preferă zonele împădurite și marginile pădurilor tropicale. Îi place jungla groasă și locuri lângă râuri și cursuri. Există tag-ul argentinian alb-negru și tag-ul roșu argentinian. Acestea sunt șopârle mari, care ajung de la un an și jumătate până la aproape doi metri în lungime și trăiesc mai mult de 15 ani. Pentru a păstra o astfel de șopârlă acasă, trebuie să respectați condițiile de îngrijire pentru aceasta.

habitat

În primul rând, trebuie să vă echipați animalul cu o casă confortabilă. Acesta va lua un terariu puternic și robust, în timp ce destul de spațios și proiectat pentru mărimea finală a șopârlă, atunci când crește. Tegu se amestecă foarte bine, sări și poate depăși barierele la vârsta de 90 de centimetri la vârsta adultă. Este necesar să se aibă grijă ca șopârla însăși să nu iasă din terariu.

Dacă este achiziționată o mică etichetă, nu dați echipamentul pentru un vivarium prea mic. Șopârlii cresc repede și în două sau trei luni va trebui să cumpere unul nou. Este mai bine să cumpărați un vivarium de lemn 90 de 60 cu 60 sau 120 cu 60 de 60 pentru un început. În acest vivarium, eticheta va putea trăi liniștit până când va crește până la 60 de centimetri.

Eticheta argentiniană - șopârle interesanteDacă deja achiziționați un adolescent șopârlă, puteți cumpăra imediat un vivarium adult, fără a pierde pe cele anterioare. Soparla va fi destul de confortabilă, iar proprietarul nu va trebui să schimbe locuința de mai multe ori. Pentru o șopârlă adultă, este potrivit un vivarium de 213 cu 90 de 90 sau mai mult. Și dacă cuplul conține o etichetă, ei vor avea nevoie de o casă de cel puțin 244 de 122 de 122 de centimetri.

Este important să se considere că alegerea este mai bine să se oprească pe un vivarium din lemn sau plastic cu un front de sticlă. Vivariumurile din sticlă sunt mai bine plasate pe stresul șopârlelor și, de asemenea, este mai dificil să se controleze nivelul de umiditate.

Este necesar ca vivariul să aibă un prag suficient de ridicat, care să-l umple cu un strat de substrat. Pentru prăjituri, va fi necesar un strat de aproximativ 10 centimetri, pentru un adolescent de șopârlă deja de 20-25 centimetri, o șopârlă adultă de până la 70 centimetri. Acest lucru se datorează faptului că eticheta este foarte îndrăgită de săpat. În general, odată ce se înțelege că eticheta necesită mult spațiu, acestea cresc mari și vor fi foarte neplăcute în condiții limitate.

Substratul poate fi fabricat din materiale diferite:

 1. Ecologic curat teren.
 2. Amestecuri de sol și nisip.
 3. Scoarță pentru orhidee.
 4. Cei mai prefera mulci.

În orice caz, va fi necesară o compoziție care să rețină bine umiditatea și pe care șopârla să o săpească.

Dacă doriți să decorați vivariumul, merită să aveți în vedere că este mai bine să rămâneți pe un decor simplu. De exemplu, se vor face pasaje și pietre, precum și un adăpost mare pentru etichetă. Dar, dacă șopârla are un strat destul de adânc de pământ, atunci nu va avea nevoie de un adăpost, se va adânci în substrat. Nu utilizați plante artificiale sau vii, vor fi distruse instantaneu de etichetă. Alcoolul și dispozitivul de alimentare trebuie să fie puternic, astfel încât eticheta să nu fie distrusă.

Condiții de mediu

Pentru a păstra tag-ul argentinian, ca și alte reptile, este foarte important să respectați condițiile de mediu.

 1. Lizard Tegu - îngrijire și hrăniretemperatură - este necesar să se asigure un gradient de temperatură, astfel încât animalul de companie să își poată ajusta temperatura. În partea caldă a vivariului este necesar să se mențină temperatura de 29,44-32,22 grade, în partea rece - 24-26,7 grade. Și la punctul de încălzire - 43.33-46 grade. Este important să înțelegeți că acestea sunt temperaturile de suprafață, nu atmosfera, iar un termometru cu infraroșu va fi necesar pentru a fi verificat. În timpul nopții, puteți seta temperatura în jurul valorii de 24 de grade, dar nu o puteți scădea sub 18,33.
 2. Cel mai bun dintre toate pentru a crea temperatura corectă, mai multe lămpi de încălzire cu o putere redusă vor face.
 3. Încălzirea fundalului - în cazul în care eticheta trăiește într-un loc răcoros, va avea nevoie și de încălzire în fundal. Puteți utiliza un încălzitor ceramic pentru un mic vivarium sau un încălzitor tubular pentru unul mare. Pentru a monitoriza temperatura, de asemenea, aveți nevoie de un termostat, cel mai bine este să luați unul electronic.
 4. iluminat - Eticheta argentiniană necesită ultraviolete. Pentru a face acest lucru, va trebui să luați cea mai mare lampă tubulară ultravioletă, care se potrivește în vivarium. Sau puteți să luați o lampă de mercur cu ultraviolete și să puneți în locul unei încălzitoare.
 5. fotoperioadei - iluminarea, luând în considerare lămpile de încălzire și lumina ultravioletă ar trebui să funcționeze în conformitate cu ciclul zilnic. Lumina ar trebui să fie prezentă 12-14 ore pe zi, iar 10-12 ore de iluminare nu ar trebui să fie. Datorită acestui fapt, eticheta va avea o zi și o noapte artificială.
 6. umiditate - Deoarece reptilele argentiniene iubesc terenul umed în condiții naturale, atunci va avea nevoie și de un vivarium. Umiditatea va fi de 60-70%. Dacă substratul este ales drept și adânc, păstrarea umidității va fi ușoară. Va trebui să stropi cu apă caldă vivarium de câteva ori pe zi, iar o dată pe săptămână adăugați apă caldă pe substrat pentru ao umezi.
 7. apă - tag-ul ar trebui să aibă o piscină mare, deoarece acești șopârliți ar dori să stea foarte mult în apă. Pentru prăjitură, un castron este potrivit și o șopârlă mare are nevoie de un recipient. De exemplu, un recipient pentru rufe. Dimensiunea sa trebuie să fie de 35 de litri, trebuie să vă asigurați că șopârla se scufundă complet în apă. De asemenea, trebuie să se țină cont de faptul că eticheta poate transforma piscina în jurul valorii, ceea ce înseamnă că vivariumul ar trebui să fie bine solicitat de către containerul astfel încât apa să nu scurgă.

Etichetă de putere

În condiții naturale, eticheta se hrănește cu aproape orice alimente vii care poate fi găsită și prinsă.

La domiciliu, dieta ar trebui să fie după cum urmează:

 1. Eticheta Malkov hrănite în fiecare zi, baza de nutriție ar trebui să includă insecte și viermi. Acestea ar trebui să reprezinte 75% din totalul alimentelor. Un alt 25% este alimentul cu plante și 5% la șoareci sau șobolani. De la insecte sunt potrivite: lăcuste, viermi de făină, greierii și gândacii. Acest aliment ar trebui să se înmulțească patru zile pe săptămână, apoi două zile pentru a alimenta vegetația (puteți folosi fructe, cu excepția fructelor citrice și a legumelor, cu excepția salatei de aisberg). Și în ultima zi a săptămânii este dat un șoarece sau un șobolan. Mărimea acestuia trebuie selectată în funcție de mărimea prăjirii.
 2. Tag-ul argentinian - ce mananci?Teens etichetă sunt transferate la mai multe alimente vegetale, și pot, de asemenea, să înceapă să dea puțină carne. Dar în spatele insectelor există 50% din rație. Hrănirea se face, de asemenea, în fiecare zi. Ca curcan adecvat cu conținut scăzut de grăsime.
 3. Etichetă pentru adulți mănâncă cicluri de patru zile. În prima zi, insectele sunt date, în cea de-a doua vegetație, în cel de-al treilea șobolan sau carne, iar în a patra zi șopârla nu mănâncă. Apoi ciclul se repetă. Mananca șopârlele adulte sunt la fel ca șopârlele mici, dar porțiunile lor sunt mărite în funcție de dimensiuni.

În plus față de alimentele de bază, trebuie să oferiți suplimente de vitamine și calciu. Ele sunt adăugate la principalele alimente vii.

Eticheta are un fizic puternic și dens, poate fi folosit pentru a urmări dacă o șopârlă este hrănită suficient. Ca o etichetă mare de reptile va fi nevoie de multă mâncare.

Conținutul și domesticirea

Ce trebuie să păstrați șopârlele exoticeEste imposibil să aplicați pe deplin cuvântul "tame" la șopârlă. Mai degrabă, se poate numi stabilirea unui contact. Acesta nu este un animal care va petrece mult timp cu proprietarul, dar cu grija cuvenita, eticheta va deveni destul de toleranta, astfel incat sa puteti comunica cu ea calm.

Cele două abordări principale pentru lucrul cu eticheta sunt împărțite în realizarea contactului, ridicarea și nefolosirea mâinilor.

În cazul în care există încercări de a lua o etichetă în mâinile tale, aceasta poate fi amenințată de faptul că șopârla este frică. Prin urmare, merită să începeți să luați în mâini nu mai devreme de câteva săptămâni, când se va stabili într-un loc nou. Distrugeți șopârla prea des nu merită. Mai departe, soparla se obișnuiește cu mâinile. Este important ca gazda să îndure hărțuirea și zgârierea și să continue să lucreze cu animalul.

Configurarea contactului fără mâini durează mai mult, însă mai puțin înspăimântă șopârla. Începutul este același, iar apoi persoana încearcă treptat să dea mâncare cu pensete, și nu doar să pună următoarea, să-și pună mâna mai aproape de etichetă, apoi să încerce să atingă capul. Dacă soparla nu mai funcționează la încercarea acestor contacte, atunci puteți încerca să o luați pe mâini, continuând restul procedurii.

Trebuie înțeles că niciuna dintre aceste metode nu oferă o garanție de 100% pentru domesticirea etichetei. Există șopârle care nu se obișnuiește niciodată cu proprietarul sau se obișnuiesc cu foarte mult timp. Prin urmare, merită să începeți un etichetă pentru persoanele care sunt pregătite pentru o astfel de atitudine a animalului. Nu începeți aceste șopârle cu începători care nu au experiență în tratarea șopârlelor. În cazul în care există experiență în lucrul cu reptilele și încrederea în alegerea unui animal de companie, rămâne răbdătoare și apoi puteți obține un rezultat excelent.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Komodo Varan: o descriere a locului în care trăieșteKomodo Varan: o descriere a locului în care trăiește
Cum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasăCum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasă
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?
Ce este șopârla zburătoare a dragonului?Ce este șopârla zburătoare a dragonului?
Shlamonosnyj basilisk: caracteristica unei șopârleShlamonosnyj basilisk: caracteristica unei șopârle
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
De ce vis de o șopârlă? Interpretarea visuluiDe ce vis de o șopârlă? Interpretarea visului
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Soparla: trăsături de întreținere și îngrijireSoparla: trăsături de întreținere și îngrijire
» » Etichetă argentină - descrierea soparlei și a conținutului acesteia
© 2021 amigdas.com