amigdas.com

Cât ar trebui să trăiască un șoarece?

Grijă pentru mouse-ul decorativMouse în casă! Unele dintre aceste expresii sunt panică și groază. Și cineva, dimpotrivă, iubește și prețuieste acest mic animal. Câți mouse-ul trăiesc? Această întrebare este relevantă pentru cei care păstrează acest tip de animale de companie. De mulți ani, oamenii de știință au descoperit cum să prelungească viața șoarecilor. Probabil, mulți cititori aveau imediat o întrebare: de ce? Nu este un secret faptul că omenirea a luat mult timp în vedere și a studiat posibilitatea longevității. Șoarecii, în acest caz, sunt o probă de laborator.

În 2005, a fost stabilit un record cu această ocazie. Institutul de Cercetare a reușit să prelungească durata de viață a unui șoarece de laborator. Ca urmare, ea a trăit aproape 5 ani. Dar toate detaliile experimentului și primirea unui astfel de rezultat sunt secrete. Nimeni nu știe cum au reușit să obțină o astfel de longevitate pentru mouse.

Un alt punct interesant este stabilit în Japonia. Studiile lor au demonstrat că puiul, născut de două mame, are o lungă durată. Acest mouse diferă de ceilalți, conceput în mod natural, prin date externe, are dimensiuni mai mici. Dar sistemul imunitar este mai dezvoltat și, prin urmare, sănătatea lor uneori depășește așteptările.

Câți ani de viață trăiesc mouse-ul?

Șoarecii sunt vecinii noștri încă de la începutul omenirii. Dacă înainte de a se referi doar la rozătoare și dăunători, acum este un animal domestit. Un mouse de acasă este distractiv pentru proprietarii săi. Este ușor să aveți grijă, ușor de mâncat și nu provoacă prea multe probleme. În schimb, ei îi mulțumesc persoanei, răspund la afecțiune și devin atașați de el. Le puteți ține pe mâini, jucați. Este foarte plăcut să simțiți căldura unei bucăți de blană.

Specii de șoareci decorativiTotal există 2 tipuri de soareci domestici. Acesta este un albinic și decorativ. Albino este, de asemenea, un șoarece de laborator. Este considerat începutul întregii mișcări a mouse-ului. A existat înainte de epoca noastră. Chiar și în cele mai vechi timpuri, șoarecele albinoșilor era un vizitator frecvent în casele împăraților chinezi și abia atunci a fost adus în Anglia. Și deja în secolul al XIX-lea, au găsit aplicații în laboratoare.

Deci, mouse-ul a apărut în laborator. Apariția sa a fost necesară pentru efectuarea de experimente. Acesta este testarea medicamentelor și studierea modelelor de comportament social și multe altele care nu pot fi testate pe o persoană. Dar este de remarcat faptul ca ca un animal de companie este ales mai rar decat un mouse decorativ.

Mouse-ul decorativ - un animal pufos ce cântărește aproximativ 30 de grame, 7-12 cm - înălțimea și aceeași cantitate de coadă. În exterior este un șoarece monocrom cu o lână rigidă de lungime medie. Cel mai adesea există culori: negru, gri, nisip sau maro. Live mouse-ul decorativ ar trebui 2-3 ani.

în general, speranța de viață este de 2 ani, atunci când rudele lor în sălbăticie trăiesc 1 sau 1,5 ani sau chiar mai puțin. Această diferență se datorează condițiilor de viață. În condiții normale, multe animale și păsări vânează șoareci. Și, de asemenea, în cadrul populației există o luptă pentru teritoriu, care de multe ori se termină cu moartea.

Este mai corect la vârsta unui șoarece să nu conteze anul și luna, ci zilele. În medie, rozătoarele nu trăiesc mai mult de 1000 de zile. Studiile au arătat acest lucru în medie trăiesc 650 de zile. În acest caz, dacă o persoană dorește să-și extindă viața la animalul său de companie, atunci trebuie să ofere condiții bune de trai și să aibă grijă în mod corespunzător. Nu există dificultăți în acest caz, totuși, este necesar:

 • Creați condiții confortabile. Un animal de companie are nevoie de o specialitate celulă cu toate cazările pentru o viață normală.
 • Pentru a vă monitoriza sănătatea. Acest lucru poate fi afectat de climatul interior, igiena.
 • Nutriția corectă. Soții de companie necesită o dietă echilibrată.

Dacă vă îngrijiți corect animalul, puteți conta pe faptul că animalul de companie va trăi mult mai mult și va muri la vârsta înaintată.

Condiții de viață

Înainte de a cumpăra un rozător de origine trebuie să-i pregătiți o "casă" pentru el. Ca o carcasă pentru șoareci sunt celule potrivite din bare de metal, care este vândut în orice magazin specializat. Obligatoriu pentru pregătirea cuștii înainte de apariția animalului. Locuri ca o bancă, un acvariu sau o cutie sunt complet nepotrivite.

Un mouse mic este necesar pentru a vă simți confortabil. Cerințe de bază:

 1. Casa pentru mouse-ul decorativSpațiu, loc pentru jocuri, hrănire, somn și toaletă. În cușcă trebuie să instalați o casă în care mouse-ul se va ascunde și va dormi. Un astfel de loc va servi ca un burrow, un refugiu pentru copil. El va putea simți siguranța acolo. Animalele care locuiesc într-o cușcă necesită un loc pentru jocuri. Trebuie să instalați roata, deoarece sunt necesare încărcări și mișcări. Rafturi, scări, corzi - aceasta va contribui, de asemenea, la existența excelentă a rozătoarelor.
 2. mat. În acest scop, folosiți rumeguș, fân, tărâțe și așchii de turbă. Nu utilizați nisip sau bumbac. Nisipul va asigura dezvoltarea păduchilor, iar bumbacul absoarbe toată umiditatea, mirosul și încurcarea mouse-ului. Salvarea gunoiului nu este necesară, stratul trebuie să fie de cel puțin 5 mm. În primul rând, nu permite celulei să devină repede murdară, iar mouse-ul va fi uscat și confortabil. În al doilea rând, îl folosesc pentru echiparea casei. În al treilea rând, când sunt reci, se îngropă în așternut și se încălzesc.
 3. Celula trebuie să fie într-un loc unde nu atingeți lumina directă a soarelui și nu există curenți.
 4. Acest tip de rozătoare este un joc pentru câini și pisici, așa că dacă există animale în casă, atunci este mai bine să scoateți casa într-un loc inaccesibil. De asemenea, de la copii mici este necesar să curățați.
 5. Observați microclimatul. Expunerea lungă la frig sau, invers, temperaturile ridicate afectează în mod negativ starea de sănătate a animalului de companie.
 6. mers. Din când în când, puteți face plimbări în jurul casei, cu condiția să nu existe alte animale de companie sau copii care pot dăuna mouse-ului. De asemenea, ei nu ar trebui să interacționeze cu prize, fire. Este de dorit ca nu există locuri unde să se poată urca și că va fi greu de tras.

Câți ani trebuie să trăiască mouse-ul: îngrijire și hrănire

Merită să înțelegeți că astfel de condiții obișnuite și destul de ușor de înțeles sunt pur și simplu necesare pentru viața completă și longevitatea mouse-ului. Protecția mouse-ului nu este o sarcină dificilă. Nimic special nu este necesar, de cel puțin 2 ori pe săptămână pentru curățarea cuștii și schimbarea gunoiului. Pentru curățare utilizați mijloace speciale sau apă simplă cu săpun.

Mouse powerEi bine, dacă colivia are o tavă retractabilă. Acest lucru va facilita foarte mult curățarea și nu va dura mult timp. Dacă locul rozătoarelor este constant murdar, atunci sănătatea poate fi deranjată și un miros neplăcut de șoarece va fi întotdeauna prezent în casă.

Șoarecii înșiși sunt omnivori. Dar în condiții normale mănâncă, ceea ce găsesc. Pentru ca rozătoarele de acasă să poată trăi mai mult, trebuie să mănânce în mod corespunzător și echilibrat.

Va fi bine să combinați alimentele uscate și suculente. Prin mijloace uscate:

 • Furaje combinate.
 • Abdomene.
 • Seminte.
 • Cereale.
 • Pâine.

suculent:

 • Mărul.
 • Unele tipuri de ierburi.
 • Cereale încolțite.
 • Fasole verde.

Insecte: fluturi, muște, gândaci, ar trebui să fie, de asemenea, incluse în dietă.

Condiții pentru conținutul mouse-ului decorativDe asemenea, nu uitați de suplimentele de vitamine și minerale, adăugați-le o dată pe lună. Merită să ne amintim că sarea, aditivii alimentari și diverse condimente pot afecta negativ starea de sănătate a animalului de companie. prin urmare niciodată nu trebuie să dai copilului o resturi de dietă umană. Este permisă doar ocazional hrănirea brânzei sau a altor produse naturale. Puteți să faceți o dietă sau să cumpărați produse alimentare gata făcute special pentru acest tip de animal de companie. În astfel de alimente, tot ceea ce este necesar pentru un mic organism este deja acolo.

Sfat! Nu este recomandat să împrăștiați alimentele în cușcă, altfel mouse-ul nu va fi obișnuit cu un loc de hrănire și va rupe în mod constant hrana prin cușcă. În consecință, va trebui să curățați mai des.

producție

Soarecii de acasă sunt brute nemaipomenite care sunt ușor de păstrat în interior. Câți ani trebuie să trăiască mouse-ul? Restricția există, nu se poate face nimic în acest sens. În timp ce oamenii de știință nu au scos elixirul de longevitate pentru șoareci și oameni. Dar, în același timp, puteți crea condiții favorabile de viață și acești 2-3 ani vor aduce bucurie proprietarului și animalului său de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să dezasamblați și să reparați mouse-ul computeruluiCum să dezasamblați și să reparați mouse-ul computerului
Deoarece mouse-ul este mai bine să mănânce, există un fel de mouse sălbatic și acasăDeoarece mouse-ul este mai bine să mănânce, există un fel de mouse sălbatic și acasă
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Șoarece alb - un animal de companie excelent decorativȘoarece alb - un animal de companie excelent decorativ
Efectuarea de capcane pentru șoareci cu mâinile lorEfectuarea de capcane pentru șoareci cu mâinile lor
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
Cum să scapi de șoareci în remediile folclorice ale caseiCum să scapi de șoareci în remediile folclorice ale casei
Șoareci: o varietate de specii din aceste animaleȘoareci: o varietate de specii din aceste animale
» » Cât ar trebui să trăiască un șoarece?
© 2021 amigdas.com