amigdas.com

Colț pentru o baie și alegeți o placă de ceramică sau de plastic

Cant de colț pentru baieApa este principalul dușman pentru aproape toate materialele de construcție. Și dacă faceți o renovare frumoasă și costisitoare în baie, dar în același timp uitați de hidroizolarea calității, după un timp toate eforturile dvs. vor merge prost. De aceea, întrebarea cum să faci un colț ceramic pentru o baie este relevantă pentru mulți oameni care au decis să "actualizeze" această cameră.

Bord pentru baie: scop și tipuri

Frontieră pentru baie sau, după cum se mai numește, colțul pentru cadă este o "placă de plită" specială realizată dintr-un anumit material și fixată cu siguranță la intersecția dintre baie și perete. Scopul său principal este protecția băii de mucegai și ciuperci.

Un astfel de colț nu permite ca umiditatea să se strecoare între baie și un perete căptușit cu plăci ceramice. În plus, el acordă completitudine designului băii și îl face mai atractivă.

Există mai multe tipuri de borduri pentru baie:

 1. Autocolant (curea)
 2. ceramică
 3. plastic
 4. Din piatra naturala
 5. silicon

Toate tipurile de borduri pentru baie au ambele plusuri și anumite dezavantaje. Prin urmare, pentru a înțelege ce fel de colț de cadă este cel mai bine să alegeți, să examinăm mai atent fiecare dintre aceste specii.

Curea (autoadezivă)

Colțurile din plastic și ceramică pe baieElementul de bandă autoadezivă arată ca o bandă obișnuită, o parte a căreia este tratată cu o compoziție adezivă specială. Trebuie remarcat faptul că acest tip de bordură pentru baie este considerat cel mai ieftin și mai ușor de utilizat.

Benzile autocolante vin într-o varietate de culori și lățimi. Prin urmare, puteți selecta cu ușurință cel mai mult opțiunea potrivită pentru dvs..

Pentru a lipi o astfel de bandă este necesar pe o articulație între o baie și un perete, astfel încât complet pentru a deschide format acolo o fisură. Și pentru ca o astfel de bordură să dureze cât mai mult posibil, un silicon special de etanșare este folosit pentru a-l consolida.

Cu toate acestea, trebuie remarcat separat faptul că acest element autoadeziv are de asemenea un dezavantaj semnificativ. Durata sa de viață este foarte limitată, deci este folosită cel mai adesea doar ca o protecție temporară împotriva umezelii.

Ceramică și plastic

Cum de a alege un colț pentru o baieColțul ceramic pentru o baie este, probabil, unul dintre cele mai populare și mai populare. Și acest lucru se explică prin faptul că el:

 • sigur
 • durabil
 • durabil
 • frumos

Dar, în același timp, el are și mai multe dezavantaje semnificative:

 1. frontiera ceramica este dificil de stivuit
 2. este foarte fragilă, astfel încât poate fi ușor deteriorată atât în ​​timpul lucrului, cât și în timpul funcționării ulterioare

Cu toate acestea, în ciuda acestor neajunsuri, oamenii încă aleg colțul ceramic pentru baie. La urma urmei, nu are doar o culoare și o lățime diferită, ci și o textură, care îi permite să se potrivească perfect în orice interior.

O barieră de plastic pe baie este considerată un element universal, deoarece poate fi instalat atât sub tiglă cât și pe ea. Sortimentul acestor detalii este destul de divers, astfel încât să puteți găsi cu ușurință colțul culorii, texturii sau mărimii dorite.

Din piatra naturala

Acest tip de bordură este, probabil, unul dintre cele mai scumpe și mai fiabile. Colțul făcut din granit, marmură sau travertin, va adăuga, fără îndoială, noblețea și eleganța băii.

Cu toate acestea, pentru ca o margine de piatră naturală să se amestece armonios în interiorul acestei încăperi, este necesar ca aceasta să conțină și alte detalii din acest material, de exemplu o baie. La urma urmei, dacă nu există o unitate clară între materialele de finisare și echipamentul sanitar, acestea vor părea obiecte străine ridicole.

silicon

Această metodă poate fi numită pe drept drept cea mai rapidă și mai ieftină. Dar este, de asemenea, de remarcat faptul că, în plus, este, de asemenea, cea mai scurtă durată.

Pentru ca băița să fie protejată în mod fiabil de fisuri, spațiul dintre perete și baie trebuie mai întâi compactat. Pentru a face acest lucru, luați un sigiliu simplu de silicon alb și închideți golajul.

Montaj auto-adeziv

Ce colțuri existăPentru a lipi colțul auto-adeziv, ai nevoie doar de el îndepărtați stratul de protecție de pe bandă și apăsați ferm o parte a acestuia de perete, iar al doilea în baie. Procedând astfel, trebuie să vă asigurați că banda este plată și că este bine presată.

În plus, este demn de remarcat faptul că mulți experți recomandă împreună cu banda să utilizeze etanșant siliconic. Aceasta va crește ușor durata de viață a benzii și va proteja baia de mucegai și ciuperci.

Montaj de borduri ceramice

Așa cum am spus mai înainte, granița ceramică este destul de fragilă, deci este necesar să lucrăm cu ea cu atenție. Mai des, pentru ambalarea sa, oamenii invită experți capabili rapid și calitativ pentru a face față acestei sarcini dificile.

Cu toate acestea, dacă decideți în continuare să instalați singur un colț ceramic pentru baie, trebuie să știți că puteți face acest lucru în două moduri.

Sub țiglă

Pentru a instala colțul ceramic în acest fel, trebuie să pregătiți mai întâi pereții și apoi să instalați băile. După aceasta, puteți așeza un colț ceramic și începeți așezarea plăcilor, deplasându-se în același timp spre tavan.

În același timp, este demn de remarcat faptul că pregătirea pentru stabilirea frontierei ceramice se desfășoară în mai multe etape:

 • Degresarea suprafeței
 • Umplerea uniformă a spațiului dintre perete și baie cu un material de etanșare
 • Pregătirea adezivului pentru plăci

După terminarea procesului de preparare, este necesar să aplicați un lipici pe spatele colțului cu o spatulă și apoi să-l apăsați direct pe îmbinare. După aceasta, puteți elimina adezivul excesiv.

La o zi după instalarea bobinei ceramice, va trebui să fie udată. Datorită acestui fapt, adezivul va profita mai bine.

Pe placi

Instalați un chenar ceramic pe tigla este mult mai ușor decât sub ea:

 • Mai intai trebuie sa procesati partea verticala a bordurii si peretele, acoperit cu lipici lipici impermeabil
 • Apoi este necesar să apăsați colțul în locul potrivit și să așteptați până când este lipit

Instalarea unei muchii de plastic

Montare de borduri de plastic se desfășoară în mai multe etape:

 1. Pereții, baia sau mai bine marginile sale sunt curățate temeinic de praf și murdărie
 2. După aceea, aceste suprafețe pot fi, de asemenea, șterse cu o cârpă înmuiată în înălbitor
 3. Apoi, folosind o armă specială, spațiul dintre baie și perete este "turnat" cu etanșant
 4. După ce materialul de etanșare a fost uscat complet, bordura este lipită în locația dorită
 5. Mai mult, este necesar să eliminați adezivul excesiv și să etanșați îmbinările

Instalarea de bordură din piatră naturală

Cum să fixați o bordură pe baieDe regulă, majoritatea cetățenilor preferă să invite specialiști cu înaltă calificare să instaleze colțuri din travertin, granit sau marmură. Datorită faptului că granița de piatră naturală este de obicei instalată în timpul reparației VIP, care pot fi încredințate numai profesioniștilor.

Bordura de silicon este un material de etanșare convențional alb care a fost pur și simplu turnat în fantă. Prin urmare, nu este necesar să descriem mai detaliat procesul de "instalare" a acestuia.

În concluzie, trebuie remarcat faptul că orice baie necesită protecție, așadar instalarea unui colț este o măsură necesară. La urma urmei, bordajul în baie nu este doar un element decorativ care servește pentru decorarea încăperii, ci și un agent de protecție ideal, ajutând la evitarea apariției mucegaiului și ciupercilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Angle cornice pentru baie: caracteristicile barului în formă de LAngle cornice pentru baie: caracteristicile barului în formă de L
Cabină de duș într-o baie mică: specificații și fotografiiCabină de duș într-o baie mică: specificații și fotografii
Colțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baieColțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baie
Ceramica pentru baieCeramica pentru baie
Ce granițe ceramice sunt mai bine de ales pentru o baie?Ce granițe ceramice sunt mai bine de ales pentru o baie?
Caracteristicile colțurilor ceramice pentru baieCaracteristicile colțurilor ceramice pentru baie
Care dintre ele să aleagă tija de perdele pentru perdelele din baieCare dintre ele să aleagă tija de perdele pentru perdelele din baie
Perdea de alunecare din sticlă pentru baiePerdea de alunecare din sticlă pentru baie
Panglici autocolante adezive pentru baiePanglici autocolante adezive pentru baie
Mozaic în baie: caracteristici ale selecției țiglelorMozaic în baie: caracteristici ale selecției țiglelor
» » Colț pentru o baie și alegeți o placă de ceramică sau de plastic
© 2021 amigdas.com