amigdas.com

Cobra spectacol indian: trăsături de comportament, descriere

Snake indian cobra spectacolCobra indiană

este reprezentantul genului Cobra. Este un șarpe foarte veninos, în fiecare an peste 50 000 de oameni mor din cauza mușcăturilor numai în India, deși există mult mai multe cazuri de atacuri. Unii oameni sunt salvați în timp de serul injectat, alții de faptul că mușcătura a fost "falsă". O importanță deosebită îl joacă cartierul neplăcut al unei reptile și al unui om, datorită căruia atacurile devin un fenomen obișnuit.

Cobra indiană, sau Naya, este subdivizată în mai multe subspecii, printre care

  • orb;
  • Spitting indian;
  • monoklevaya;
  • Asia Centrală;
  • Taiwan.

habitat

Cobra oftalmică trăiește pe continentul african, nu pe teritoriul părții asiatice a Eurasiei. Habitat include Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan și India. Locuiește atât jungle umede, cât și terenuri montane. În China, cobra este foarte frecvent întâlnită în câmpurile de orez.

descriere

Cobra indiană - acesta este un șarpe destul de mare, care are o lungime a corpului de până la doi metri, acoperită cu scări dense. O trăsătură distinctivă a acestui tip de sarpe este o capota care dezvaluie o cobră, în caz de pericol sau vozbuzhdeniya.Kapyushonom provoacă umflarea corpului cobra indian, format ca urmare a expansiunii a coastelor și mușchii intercostali.

Cobra indiană diferă într-o varietate de culori suprafața corpului. Cele mai frecvente scara este galben, maro sau nisip serovatogo- tsveta.Blizko în minte este o imagine a cărei contururi amintesc de puncte pentru care un șarpe cobra numit un spectacol. Cifra îndeplinește o funcție de protecție. Atacul, prădătorul pare că șarpele îl privește direct și nu se întoarce cu spatele lui.

Caracteristicile comportamentului

Acest tip de reptilă nu se teme de om, de cele mai multe ori locuiesc în apropierea locuinței umane, a clădirilor agricole sau a terenurilor agricole. Adesea, cobrele indiene pot fi văzute în clădiri abandonate. Cobra indiană rar atacă mai întâi. Dacă o persoană nu este o sursă de pericol pentru ea și ea nu arată agresivitate, Cobra nu va ataca, ci preferă să se ascundă. Toate atacurile sunt asociate cu protecția naturală a șarpelui în momentul amenințării vieții.

șarpeBaza de hrană de bază Reptilă constă din rozătoare mici, păsări, amfibieni. Un șarpe poate să devoreze cuiburi de păsări și să mănânce ouă și pui. sate Lângă șarpe pot vâna pentru păsări de curte, animale mici, șoareci și krys.Krupnaya cobră indian ușor înghiți un șobolan mic și iepure. De mult timp, șerpii pot face fără apă.

În funcție de regiunea habitatului, șerpi din această specie sunt vânate în momente diferite ale zilei. De regulă, acestea sunt în căutarea prăzii pe teren, în iarbă înaltă sau în apă, pentru că acest șarpe este foarte bun plavaet.Pri atac cobră ia o poziție defensivă, ridicând partea superioară a corpului, răspândirea hotei, în timp ce rostea un șuierat puternic.

Cei mai mulți indieni știu că spectacolul se distinge printr-un caracter nobil și niciodată nu atacă primul. Prima aruncare de șarpe este întotdeauna înșelătoare: șarpele nu injectează otravă, ci își lovește capul, ca și cum ar fi avertizat de intențiile sale. Dacă victima încă primea o doză de otrăvire mortală, în jumătate de oră vor exista semne alarmante de otrăvire:

  • amețeli severe,
  • confuzie,
  • slăbiciune musculară,
  • încălcarea coordonării mișcărilor.
  • vărsături severe.

Câteva ore mai târziu începe paralizia muschiului inimii și persoana moare. Otrava este foarte toxică. Un gram de otravă este suficient pentru a ucide aproximativ o sută de câini mici.

Snake ogre cobraUn subspeciat interesant este scuipa cobra, care aproape nu musca. Datorită unei structuri speciale de dinți, ea injectează otrava. Canalele nu se află în partea inferioară a dintelui, în suprafața laterală. În caz de pericol ea scuipă otravă la o distanță de până la doi metri, încercând să-i aducă victima în ochi. Aceasta duce la deteriorarea corneei ochiului și la pierderea vederii. Spre deosebire de alte tipuri de șerpi otrăviți, dinții reptilei sunt foarte fragili și fragili. Cu mușcături, aceasta duce la spargere și rupere. Noii dinți cresc foarte repede.

reproducere

În al treilea an de viață, cobra indiană are o perioadă de pubertate. Perioada de mireasă a șarpelui punctajului este în ianuarie și februarie. După trei luni, șerpii au așezat 10-20 de ouă. Această specie protejează constant ouarea, fiind în apropiere.

Două luni mai târziu apar puii, care se pot deplasa independent și pot părăsi cuibul. Foarte multe tipuri de șarpe spectaculoase în India sunt ținute în terariile din apropierea persoanei. Ei devin participanți la numeroasele reprezentări pentru turiști.

Cobra indiană Este un fel de șarpe considerat a fi o comoară națională. O mulțime de legende și credințe sunt asociate cu acest șarpe. Riderul lui Riedyard Kipling despre povestea lui Rikki-Tikki-Tavi despre confruntarea dintre o mongoasă mică și o cobră imensă din India este cunoscută în întreaga lume.

Mulți au auzit sau au observat dans șarpe șarpe sub fluierul șarpelui de șarpe. Acest spectacol este incredibil de periculos, dacă nu ia măsuri. Așadar, mulți spectatori înainte de spectacol îndepărtează dinții de șerpi sau își coasă gura. În realitate, există mai mulți oameni din lume care pot lucra cu șerpi otrăviți. Acești oameni cunosc bine obiceiurile șerpilor, ce mișcări pot reacționa agresiv.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticieCe mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpeOrdinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe
Dark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținutDark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținut
Cel mai lung șarpe din lume, șerpi mariCel mai lung șarpe din lume, șerpi mari
Ceapă indiană: proprietăți medicinale și aplicații în medicinăCeapă indiană: proprietăți medicinale și aplicații în medicină
Cobra: la ceea ce șarpele poate să viseze în conformitate cu cărțile de visCobra: la ceea ce șarpele poate să viseze în conformitate cu cărțile de vis
» » Cobra spectacol indian: trăsături de comportament, descriere
© 2021 amigdas.com