amigdas.com

Țevi din PVC și accesorii necesare pentru conductele de apă pentru ele

Conducte de apăMulți, la început, pot părea că conducta de apă din PVC este foarte simplă. Cu toate acestea, nu este cazul, deoarece dacă ignorați alegerea corectă a țevilor și a componentelor acestora, complicați munca și adăugați costuri.

Astăzi vom vorbi despre ceea ce reprezintă fitingurile pentru alimentarea cu apă. Fitingurile sunt conectorii pentru instalarea unei țevi din PVC. Și pentru a alege potrivirea potrivită pentru o conductă de apă sub o țeavă din PVC, trebuie luați în considerare mai mulți factori. Acest lucru vom lua în considerare în acest articol.

 • "Americanul" și porțile: ce este asta?

Ce accesorii sunt necesare pentru instalarea țevilor din PVC

Pentru a înțelege ce fel de accesorii pentru o conductă de apă aveți nevoie și în ce cantitate va trebui să faceți următoarele:

 • trageți un aspect detaliat al conductelor, observând scara și ținând seama de teren;
 • Dacă există un obstacol care interferează cu direcția aleasă a țevii, trebuie de asemenea pusă pe structura conductei.

Tipuri de accesorii pentru instalații sanitare

Ready-made circuit va determina următoarele:

 • numărul de capete;
 • traversând țeavă din PVC cu conexiunea și în bypass.

Pentru fiecare caz, sunt necesare accesorii diferite. De exemplu, este de dorit, atunci când se pregătește un plan, să se împartă imediat conductele în segmente în funcție de lungimea țevilor din PVC. Pe diagramă veți vedea zonele în care sunt necesare conexiuni directe. Pentru ei, este utilizată cea mai simplă instalare - este o cuplare. Și unde trebuie să schimbați diametrul țevii, trebuie să folosiți accesorii speciale.

Prin metoda compusului Fitingurile pot fi conectate la țevi în următoarele moduri:

 • de lipit;
 • filet exterior;
 • filet interior.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că aproape toate accesoriile au atât filete externe cât și interne.

Clasificarea armăturilor pentru țevi din PVC

Pentru conectarea țevilor din PVC se utilizează următoarele accesorii:

 • Tevi si fitinguri pentru alimentare cu apacolțuri pentru conectarea conductelor;
 • prize;
 • Crossings;
 • Tees;
 • contururi;
 • sprijin;
 • ambreiaj;
 • supape;
 • "American."

Mai jos este o descriere a fiecăruia dintre aceste accesorii.

Unghiurile de legătură sunt cele mai comune tipuri de fitinguri cu care sunt instalate conducte din PVC de orice dimensiune. Unghiurile pot fi de la 30 de grade la 90 de grade, ceea ce face ușor instalarea oricărei viraje. Aceste fitinguri nu sunt echipate cu un fir, astfel încât acestea sunt legate prin lipire.

Conectori pentru țevi din PVC puse pe capete, limitând astfel ramurile moarte. Uneori stubul este conectat la o altă armătură, de exemplu, cu ajutorul acestuia, crucea este transformată într-o tee, dacă este necesar. Acest montaj este folosit nu numai pentru instalarea țevilor, ci și pentru protecția în timpul transportului.

Conducte din plasticEste necesară o cruce pentru conectarea mai multor sisteme de alimentare cu apă sau a unor părți diferite ale unui sistem de alimentare cu apă. Fiecare ramificație este la un unghi de la cele două adiacente. Astfel, păianjenul formează un element de conectare perpendicular pe celălalt conducte. Sistemele sunt conectate una la cealaltă, uneori având conducte de diferite diametre sau materiale diferite. Este foarte important, în același timp, să alegeți punctele de trecere corespunzătoare cu găuri pentru lipire sau filetare sau modele combinate.

Tei sunt de obicei instalate acolo, unde ramurile conductei, este necesar să alegeți cel în care ramura centrală are un unghi de 30, 45 sau 90 de grade. Tea are duze pentru conexiuni diferite sau poate servi drept adaptor.

Fitingurile din PVC sunt o piesă specială care poate face față cu ușurință obstacolelor de-a lungul traseului conductei, fără a fi necesară utilizarea genunchilor și a unui set mare de corpuri de iluminat. Contururile sunt plasate în intersecția conductelor și nu se alătură.

Suporturile pentru țevi din PVC sunt cele mai des instalate în timpul instalării unor linii mari de apă caldă, deoarece sunt proiectate pentru fitinguri rigide de țevi, ceea ce este foarte important atunci când se extind. Cu toate acestea, pentru apartamentele obișnuite acest detaliu nu este foarte necesar.

Racorduri pentru țevi din PVC

Cuplaje - aceasta este o modalitate de conectare a țevilor, care va funcționa chiar dacă nu puteți utiliza lipirea. În termeni de funcții Cuplajele sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • Cuplaje pentru conectarea țevilor cu același diametru și material. Nu există fire pe ele, lipirea este aplicată;
 • Cuplaje de conectare structuri din diferite materiale. Acestea pot avea diferite metode de conectare, de exemplu, există modele în care o parte este necesară pentru conectarea unei țevi din PVC și fixarea prin lipire, iar cealaltă pentru o țeavă de metal și o conexiune filetată. De asemenea, există modele care permit conectarea țevilor din PVC cu țevi flexibile ondulate;
 • Tranziții care conectează conducte de diferite diametre. Printre acestea există modele pentru conectarea țevilor din plastic prin lipirea pe ambele fețe, precum și o structură pentru conectarea unei conducte de plastic la alta, constând dintr-un alt material cu fir la sfârșit;
 • cuplaje cu scopul de etanșare ermetică pentru instalare în punctele de legătură în condiții de încărcare sau în locuri greu accesibile. Acestea se caracterizează prin creșterea fiabilității și a etanșeității.

"Americanul" și porțile: ce este asta?

Aparate de apăDe asemenea, atunci când se instalează o conductă din PVC, se folosește așa-numitul "american" - este universal pliabilă și etanșă ermetică. Se utilizează în mod obișnuit atunci când se conectează corpuri de iluminat sau în scopul deplasării unei conducte comune către un anumit loc special. Uneori, un robinet este amplasat în fața acestui racord pentru a tăia o secțiune și a elimina instalațiile sanitare pentru a le înlocui sau a le repara.

Înainte de a instala conducte din PVC, nu uitați despre elementele de închidere de reglementare de instalare, în special ventilul de închidere, care se poate opri apa cu ajutorul unui fir de tăiat în scopuri de reparații.

Valvele diferă atât în ​​ceea ce privește metodele de conectare, cât și în ceea ce privește cerințele de instalare. Pentru instalarea structurilor de țevi a fost mai ușor, există astfel de modificări:

 • ventile directe;
 • unghi;
 • adaptoare.

În locul instalării, supapele sunt împărțite în:

 • când este instalat pe o țeavă din PVC;
 • pe liniile de alimentare cu gaz;
 • la instalațiile de încălzire;
 • conduce apa calda si rece.

După cum puteți vedea, există un număr mare de accesorii și fiecare dintre ele împărțite în categorii separate. Prin urmare, atunci când instalați în structurile tubulare pe bază de PVC, acordați o atenție deosebită selecției armăturilor în scopul instalării lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Montarea: ceea ce sunt și ce esteMontarea: ceea ce sunt și ce este
Cum se conectează o țeavă metal-plastic la o conductă metalicăCum se conectează o țeavă metal-plastic la o conductă metalică
Cum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apăCum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apă
Lipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuriLipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuri
Fitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoareFitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoare
Parametrii tehnici, caracteristicile țevilor și fitingurilor din polipropilenăParametrii tehnici, caracteristicile țevilor și fitingurilor din polipropilenă
Cum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâiniCum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâini
Țeviți în cada cu propriile mâiniȚeviți în cada cu propriile mâini
Video cu privire la instalarea țevilor din metal-plastic cu propriile mâiniVideo cu privire la instalarea țevilor din metal-plastic cu propriile mâini
Țeviți în baie cu propriile mâiniȚeviți în baie cu propriile mâini
» » Țevi din PVC și accesorii necesare pentru conductele de apă pentru ele
© 2021 amigdas.com