amigdas.com

Ciobănesc de câine albă elvețiană - descrierea rasei

Caracteristicile ciobanilorCiobănesc elvețian alb - acest câine poate fi un adevărat prieten, paznic și ghid și, de asemenea, un salvamar. Această rasă este ceva asemănător unui ciobănesc german.

În acest articol vom vorbi despre Ciobanescul elvețian, de ce este așa numit, evidențiați trăsăturile sale și, de asemenea, vă spun cum să aveți grijă de ea și cum să alegeți un cățeluș.

Istoricul istoric

O dată vom spune că pământul nativ al câinelui elvețian elvețian nu este Elveția. Iată un paradox.

Toată lumea știe, că câinii de oaie sunt câini, care au fost folosite de păstori pentru a păzi oile. Câinele se ascundea între oi și îi păzea de la lupi. Păstorii adevărați păstori erau albi. Aceeași culoare a fost găsită și în păstorii germani vechi.

De-a lungul timpului, munca păstorului a devenit mai puțin populară. În consecință, cererea unui ciobănesc german alb a căzut. Deja în secolul al XIX-lea, această rasă a fost considerată exclusivă.

Mulți crescători au încercat să consolideze această rasă, dar numai unul a reușit - Max von Stefanitz. La sfârșitul secolului al XIX-lea, el și-a cumpărat un Hector alb de zăpadă.

Înainte ca Hitler să vină la putere, Câinele alb a fost considerat una dintre cele mai comune rase din Europa. Dar, naziștii aveau propriul "adevăr" în această privință. Au distrus marca câinilor cu culoarea alba, cainii cu pete albe au fost de asemenea distruse. Sa crezut că câinii cu această culoare sunt o căsătorie.

Singura șansă pentru un câine alb german a fost un fan al Lumii Noi. Dar chiar și acolo, de ceva vreme, culoarea albă nu era acceptabilă pentru un păstor german.

În 1970, un cioban german alb a fost adus în Elveția și Olanda. Acest fapt a jucat o gluma nu foarte buna cu "salvatorii" din Lumea Nouă.

În 1991, Germania a făcut oficial ca ciobanul german alb să fie un simbol al țării și a patrimoniului său. A fost introdusă o nouă linie europeană bazată pe un spitz alb. În același an, am reușit să scriem primele standarde pentru rasă.

În prezent, este recunoscut doar un singur cioban alb, numit în mod oficial Ciobănesc alb elvețian. Acest nume a fost dat datorită faptului că lucrarea principală privind compilarea descrierii rasei a fost făcută de către cynologii elvețieni.

Avantajele și dezavantajele rasei elvețiene

Ciobănesc elvețian are argumente pro și contra, care se manifestă în caracter și sănătate. Vom afla, care sunt caracteristicile pozitive ale acestei rase de caini:

  • Ciobănesc elvețianRasa elvețiană este de o natură bună. Va fi agresiv numai dacă există o amenințare reală.
  • Această rasă de câini devine rapid atașată stăpânilor lor. Ei le pot arăta iubire nelimitată. Pentru străini sunt tratați cu prudență, dar nu manifesta agresiune.
  • Un animal alb al acestei rase este un elev adecvat. Își amintește repede echipa și se dă cu ușurință la antrenament.
  • Câine diferă curiozitatea, reacția la afecțiune. Bunul devine împreună cu copiii și îi protejează. Dacă se compară cu un ciobanesc german, câinele de oaie alb are un caracter moale.
  • Câinele elvețian se întâlnește împreună cu toate animalele de companie acasă. Are un instinct bun de vânătoare. De asemenea, poate deveni un gardian real acasă.

Din minus, se poate observa că câinele poate organiza adesea concerte. Dacă se va plictisi, vă va avertiza cu siguranță prin latrat sau urlă. Acești câini au semnale de voce bune.

Care este natura rocii albe

Caracterul Ciobănescului Elvețian este aproape de ideal. Acest lucru poate fi învățat nu numai din recenziile proprietarilor, ci și de la crescătorii profesioniști.

Câinele se distinge prin poise și ascultare. Aceste caracteristici formează caracterul viitor al câinelui.

Culoarea albă este bunătatea și sinceritatea. Acesta este ceea ce strălucește câinele alb elvețian. El se distinge prin devotament, prietenie și ingeniozitate. Acest câine este întotdeauna în alertă, mai ales atunci când un număr de persoane necunoscute. Cu străini păstrează calmul câinelui.

Animalul de companie este prietenos cu fiecare membru al familiei. Dar asta nu înseamnă că câinele poate fi ofensat. Dimpotrivă, animalul își dă toată dragostea, devotamentul și același lucru se așteaptă de la proprietar. El nu va tolera lipsa de respect pentru sine.

Animale de companie îi place să vorbească. Deci, își exprimă emoțiile. Latul câinelui este foarte tare, așa că încercați să îi plăceți pe cioban să-i oprească "concertele". În acest caz, ciobanul alb nu va fi furios în casă. Deci, nu obțineți mobilier răsfățat sau nu ați întors apartamentul cu susul în jos.

Cum să ai grijă de o rasă albă elvețiană

Datele externe ale ciobanului alb elvețianCiobanescul este un caine dimensional. Are nevoie de mult spațiu. De aceea ar trebui să obțineți un astfel de câine numai dacă locuiți în afara orașului într-o casă privată. Dacă aveți un apartament studio la etajul al douălea, este mai bine să renunți la o astfel de angajament.

Pentru a menține o formă fizică bună, ea are nevoie de plimbări constante în aerul proaspăt. Aceasta poate fi rulată cu ponderarea cablurilor și cu obstacole mici pentru femele.

La un moment dat obișnuiesc un câine să execute comenzi.

Pentru a crește un câine frumos și sănătos, trebuie să-l hrăniți în mod corespunzător. În ziua în care animalul de companie ar trebui să primească 100-200 de grame de carne, două ouă, 200 de grame de brânză de vaci. În alimente puteți adăuga făină de oase, verdeață, cereale.

Dacă alegeți alimente uscate pentru o dieta unui animal, apoi alegeți un feed premium. Din furaje ieftine, câinii dezvoltă boală de rinichi și boală a bilei. Speranța de viață de la hrana ieftină este redusă.

Trebuie să încărcați câinele în catelus. În caz contrar, veți vedea pantofi și mobilier. Este demn de remarcat faptul că nu oricine poate pregăti un astfel de câine. Cel mai bine este să încredințați această afacere unui profesionist.

Cum sa alegi un catel ciobanesc alb

Dacă cumperi un câine, atunci doar un cățeluș. Atunci când alegi un catelus elvețian, trebuie să ai grijă de comportamentul lui. Întrebați crescătorul despre natura catelului, despre ereditate, despre formare. ca regulă generală, crescătorii împărtășesc de bună voie informații. Ei au nevoie de un catelus pentru a intra in mainile bune si a trai in conditii bune.

Întrebați dacă au fost efectuate testele, dacă există o împerechere în pedigreea catelului sau cazuri de psihic instabil.

Verificați testele de la persoanele care manipulează câinii. Deci, puteți afla despre prezența bolilor și a patologiilor. Unii crescători nu vorbesc despre astfel de probleme.

Fiecare rasă de câine are unele patologii care o pot dezvolta. Ciobanescul alb nu constituie o excepție. Poate moșteni astfel de boli:

  • Surditate. Această afecțiune poate fi de la naștere.
  • Displazia.
  • Boala cardiacă.
  • Agresivitatea și psihicul instabil, timiditatea sau activitatea excesivă.

Unii cnologi cred că puii cu patologii nu ar trebui să dea urmașii. Aceasta este singura modalitate de a evita pierderea calităților pozitive pe care le are un câine. Crescătorii profesioniști pot afla mereu despre catelul ciobanesc și pot primi sfaturi practice despre cum să se ocupe de el.

De unde pot cumpăra un catel ciobanesc

Descrierea rasei Swiss whiteDacă vrei un elvețian curat, Nu aveți încredere în anunțurile de pe Internet și în ziar. În caz contrar, veți cumpăra o rasă incomprehensibilă a unui catel, fără pedigree și trăsături distinctive.

Desigur, crescătorii profesioniști au uneori incendii. Se întâmplă că ei nu știu de cine a căpătat cățea. În acest caz, aceștia reduc descendenții nedoriți sub prețul pieței. Dacă priviți pe Internet, de exemplu, pe site-ul Avito, atunci puteți găsi un catel ciobanesc și pentru 10 mii de ruble.

Nu este nevoie să urmăriți ieftinitatea. Este mai bine să cumpărați mai scump, ci să știm că acesta este un ciobănesc elvețian pur.

Deci, am vorbit despre Ciobanescul elvetian. O caracteristică distinctivă este culoarea albă. Este un câine foarte frumos și foarte prietenos. Ea nu va fi doar o bună pază a casei, ci și un adevărat prieten.

Dacă doriți să vă cumpărați un astfel de câine, este mai bine să cumpărați un catelus din această rasă. Deci, puteți antrena câinele, și va avea timp să te obișnuiască.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Ciobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruseCiobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruse
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
Australian vindecător: o descriere a unui câine ciobănescAustralian vindecător: o descriere a unui câine ciobănesc
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Ciobanescul caucazian: caracteristicile rasei, conținutulCiobanescul caucazian: caracteristicile rasei, conținutul
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Cum să hrănești un catelus german de ciobanesc?Cum să hrănești un catelus german de ciobanesc?
» » Ciobănesc de câine albă elvețiană - descrierea rasei
© 2021 amigdas.com