amigdas.com

Schema de conectare a generatorului la o rețea a unei case de țară

Conectarea generatorului la rețeaPentru a asigura condiții de trai confortabile într-o casă, se efectuează instalarea celor mai diferite echipamente. În absența electricității sau a unei defecțiuni în alimentarea sa, generatorul este conectat la rețeaua unei case de țară. Un astfel de dispozitiv este conceput pentru a transforma energia mecanică în energie electrică.

Diagrama de conectare utilizată a generatorului trebuie să fie sigură, deoarece tensiunile de tensiune pot provoca o funcționare defectuoasă a aparatelor de uz casnic. Înainte de a conecta generatorul, atenția trebuie acordată recomandărilor utile.

Greșeli comune

Dacă generatorul nu este conectat corect pot suferi nu numai aparate de uz casnic folosite, ci și cabluri electrice la domiciliu, precum și dispozitivul în sine. O greșeală obișnuită poate fi numită cazul când o mini-centrală este conectată la cablaj printr-o priză de curent care ocolește automatele. Utilizarea unui astfel de sistem este inacceptabilă din următoarele motive:

 1. Conectarea generatorului la o rețea privată de locuințePuterea generatorului poate fi mai mare decât puterea cablului. În plus, capacitatea de ieșire nu este mai mare de 3,5 kW. O sarcină prea ridicată duce la supraîncălzirea cablurilor, izolația își pierde proprietățile și apare un scurtcircuit. Prea multă căldură și provoacă un incendiu.
 2. O astfel de schemă de conectare a generatorului la casă se caracterizează prin faptul că, atunci când aparatul este pornit, instalația de mini-putere nu funcționează. Aceste echipamente sunt destinate exclusiv livrării de energie electrică și nu în scopul consumării acesteia.

Având în vedere modul de conectare a generatorului la casă, trebuie să acordați atenție schemei, care prevede utilizarea unui comutator de comutare sau a unui comutator de mers înapoi. În plus, se poate utiliza sistemul automat de pornire a rezervelor.

Alegerea modelului potrivit

Schema de conectare a generatorului la rețeaLa vânzare există o varietate de modele de generatoare. Multe sunt destinate utilizării pe șantierele de construcții sau în spații industriale. Centrala electrică este reprezentat de un motor cu combustie internă, care este conectat la generator. Generatorul generează electricitate, transformând energia mecanică. Pentru casa, în majoritatea cazurilor alegeți un model în patru timpi cu o viteză de până la 3.000 rpm, volumul rezervorului de combustibil fiind de 10-15 litri.

La alegere, se acordă atenție următoarelor caracteristici:

 1. Putere.
 2. Economie.
 3. Resurse motor.
 4. Confort în utilizare.
 5. Fiabilitate.

Puterea este selectată în funcție de cantitatea de echipament care va fi alimentată de la generator. Economia depinde în mare măsură de caracteristicile motorului și generatorului utilizat. Confortul în folosință depinde de următoarele:

 1. Dimensiunile designului.
 2. Zgomot în timp ce lucrați.
 3. Caracteristici de control, conectare și umplere a combustibilului.

Fiabilitatea depinde de popularitatea mărcii, în care se produce generatorul.

Problema principală în alegerea este, de asemenea, scopul dispozitivului. În cele mai multe cazuri, este achiziționat pentru utilizare în rezervă atunci când apare o situație de urgență pe linie. Un exemplu este cazul zăpezii abundente. Ca o sursă principală de putere, stația mini-electrică este folosită extrem de rar.

Cum să conectați generatorul la rețeaua unei case de țară: vizualizațiPentru a conecta dispozitivul necesită lucrul coordonat al mai multor elemente:

 1. Rețea de consum la domiciliu.
 2. Circuitul central este alimentarea cu energie.
 3. Cabluri din rezervă.

La vânzare se pot întâlni cele mai diverse variante de execuție a mini-centralelor pentru casă. Cele mai populare modele de benzină:

 1. O alegere grozavă.
 2. Puterea este potrivită pentru uz casnic aplicare: de la 0,8 la 12 kW.
 3. La vânzare există modele compacte care nu ocupă mult spațiu.
 4. Pentru casa vinde modele monofazate, dar puteți achiziționa, de asemenea, o versiune în trei faze.
 5. Fiabilitate în funcționare și nivel scăzut de zgomot.

Schema de răcire depinde de utilizarea generatorului în mod continuu sau numai ca sursă de rezervă. Multe modele care nu sunt proiectate pentru utilizare pe termen lung sunt furnizate cu ventilatoare de aer. Dacă dispozitivul va funcționa în permanență, atunci ar trebui să alegeți un model cu răcire cu apă.

Există și generatoare diesel care sunt extrem de rare datorită costurilor și complexității lor ridicate. Utilizarea lor este recomandată numai în cazul unui volum mare de muncă.

Setările pentru generarea curentă sunt împărțite în mai multe tipuri de bază:

 1. Cum să conectați generatorul la rețeaua de domiciliu: principalele căiAsincron - caracterizat prin simplitate și fiabilitate. Modelele moderne au o carcasă care protejează componentele principale de efectele prafului și umezelii. Se recomandă achiziționarea unor modele similare pentru încărcăturile active.
 2. Unitățile sincrone sunt lipsite de aproape toate dezavantajele inerente celor asincrone. Caracteristicile designului vă permit să mențineți tensiunea cu o precizie mai mare. Se recomandă alegerea unui model fără perii, deoarece se caracterizează prin cea mai bună performanță.
 3. Invertor - sunt mult mai scumpe decât versiunile anterioare. Cu toate acestea, designul este mai puțin fiabil și aparatul se manifestă în funcționare mai rău: nu poate menține o tensiune constantă.

În absența consumatorilor trifazici, trebuie achiziționat un generator cu o singură fază. Acest lucru se datorează faptului că modelul trifazic este mai scump.

Funcții de conectare

Schema generatorului în rețeaCând căutați răspunsul la întrebarea cum să conectați generatorul la rețeaua casei (schema de conectare a sursei de energie la consumator poate diferi în funcție de caracteristicile casei), trebuie să răspundeți la câteva întrebări:

 1. Cât de des este defalcarea rețelei centrale de alimentare cu energie și dacă este necesară conectarea automată a rezervelor.
 2. Care este puterea totalăconsumatorii care iau în considerare pierderile (se ia în considerare stocul de capacitate).
 3. Unde puteți plasa în siguranță dispozitivul și conectați-l la sistem.

Utilizarea automatizării crește în mod semnificativ costurile în timpul lucrărilor de instalare. În cazul unei căderi de tensiune rare, se recomandă instalarea unui întrerupător manual care să aibă o durată lungă de viață și o fiabilitate ridicată.

La calcularea puterii necesare a generatorului se iau în considerare următoarele:

 1. Capacitatea totală de consum a tuturor echipamentelor.
 2. Un stoc de 30%, care este proiectat pentru un curent de pornire mai mare și pentru conectarea echipamentelor suplimentare.

Schema de conectare poate fi cea mai simplă. Este important să o compilați în mod corect și să protejați generatorul și consumatorii de încărcături mari.

Sisteme aplicabile

Există mai multe scheme de conexiuni, fiecare având propriile particularități. Următoarele metode de aplicare a unei surse de alimentare suplimentare sunt cele mai des utilizate:

 1. Conectarea directă a rezervelor grupului selectat de consumatori.
 2. Prin intermediul unui comutator cu trei poziții sau a unui comutator de schimbare. În acest caz, puteți furniza energie electrică tuturor ieșirilor și întrerupătoarelor din casă, dacă cablajul este proiectat pentru alimentarea generatorului. Dezavantajul acestei scheme este că echipamentul trifazat nu va funcționa.
 3. Creați două contacte: unul va funcționa din rețeaua de oraș, cel de-al doilea din sursa de rezervă. Această metodă implică utilizarea ABP.

Conectare prin ABP

Care generator este cel mai bun pentru a alegeDacă există probleme frecvente cu furnizarea de electricitate municipală, se recomandă aplicarea schemei cu ABP. Un dispozitiv special monitorizează rețeaua externă aproape imediat după pornire. Mașina instalată, înainte de a conecta generatorul, se oprește pentru aproximativ 10 secunde după pierderea tensiunii de rețea, apoi oprește rețeaua principală. Este nevoie de aproximativ 20 de secunde pentru a seta puterea necesară a centralei mini-electrice. După ce tensiunea de la sursa principală a dispărut, sistemul durează aproximativ 30-40 de secunde pentru a furniza energie electrică de la generatorul de rezervă.

Schema de conectare în acest caz este după cum urmează:

 1. Rețea locală de alimentare alimentarea curentului către contor printr-un întrerupător de circuit pe ABP.
 2. Modulul ABP este conectat în paralel cu generatorul.
 3. După ABP există un alt întrerupător.

O astfel de schemă este foarte confortabilă pentru a funcționa, dar este foarte costisitoare.

După apariția tensiunii în rețeaua externă, sursa de alimentare de rezervă este oprită, rețeaua de domiciliu intră în modul normal de funcționare. Un astfel de sistem necesită întreținere periodică.

comutator basculant

Pentru a reduce costul lucrărilor de instalare la conectarea unei surse de alimentare autonome, puteți utiliza un comutator de comutare. Această metodă de conectare are următoarele caracteristici:

 1. Contactele centrale ale comutatorului sunt conectate la rețeaua de încărcare.
 2. Contactele terminale sunt utilizate pentru a conecta rețeaua de domiciliu la centrala electrică și la rețeaua electrică a orașului.
 3. Se recomandă alegerea unui model de întrerupător cuțit, care are o poziție intermediară suplimentară.

În starea normală, întrerupătorul de circuit furnizează curent din rețeaua orașului, atunci când comutarea consumatorilor va fi alimentată de la generator.

La vânzare este suficient un număr mare de comutatoare cuțite eșantion vechi. Acestea se caracterizează prin faptul că acestea pot declanșa aprinderea poziției mânerului. Versiunile moderne au o carcasă protectoare, care sporește considerabil fiabilitatea designului.

Comutator reversibil

Schemă de conectare a comutatorului de mers înapoiPentru a conecta generatorul de benzină, puteți utiliza un comutator de mers înapoi. Caracteristicile utilizării unui astfel de dispozitiv includ următoarele:

 1. Comutatorul poate fi în trei poziții: închideți cele două circuite, cel central deschide ambele.
 2. Dispozitivul este potrivit doar pentru locuințe cu consum redus de energie. De aceea, un generator reversibil este adesea utilizat în țară.

Un astfel de comutator este ieftin și nu este dificil să îl instalați.

Alte recomandări

Puteți conecta singur generatorul. La efectuarea lucrărilor, este necesar să se țină seama de astfel de caracteristici:

 1. Designul unei surse de energie de rezervă are rareori o bună protecție împotriva efectelor precipitațiilor. De aceea, trebuie să fie instalat sub un baldachin sau într-o cameră separată.
 2. Echipamentul în cauză este conectat întotdeauna după contor, altfel va trebui să plătiți pentru o sursă de energie de rezervă.
 3. În unele cazuri, este posibil să se folosească generatorul ca o make-up atunci când apar sarcini de vârf.

Înainte de a instala o sursă de alimentare de rezervă, trebuie să studiați cu atenție recomandările de funcționare ale producătorului. Unele modele pot fi conectate la mașini automate, altele au doar o unitate de comandă manuală. Pentru a selecta schema de conectare optimă a generatorului, este necesar să se studieze în detaliu caracteristicile echipamentului utilizat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să verificați puntea diodă a generatorului cu un multimetruCum să verificați puntea diodă a generatorului cu un multimetru
Cum se instalează lumini de plafon cu LED-uriCum se instalează lumini de plafon cu LED-uri
Cum să verificați funcționarea generatorului în diferite moduriCum să verificați funcționarea generatorului în diferite moduri
Cum să conectați o priză cu împământareCum să conectați o priză cu împământare
Cum sa alegi un generator de sudareCum sa alegi un generator de sudare
Generator pentru o reședință de vară: cum să alegeți cea mai bună opțiuneGenerator pentru o reședință de vară: cum să alegeți cea mai bună opțiune
Cum să comutați generatorul de rezervă cu un întrerupător de jumperiCum să comutați generatorul de rezervă cu un întrerupător de jumperi
Cum să alegeți și să conectați un contor de energie electrică trifazatCum să alegeți și să conectați un contor de energie electrică trifazat
Cum să conectați, să transferați și să reparați o priză electricăCum să conectați, să transferați și să reparați o priză electrică
Furnizarea curentului electric de către generator de benzină pentru casaFurnizarea curentului electric de către generator de benzină pentru casa
» » Schema de conectare a generatorului la o rețea a unei case de țară
© 2021 amigdas.com