amigdas.com

Apistogram de ramirezi: conținut și reproducere

Apistogram pește de acvariuApistograma lui Ramirez este un pește frumos, prietenos și mic. Ramirezi are multe forme de selecție diferite, ele sunt foarte frumoase, însă au imunitate foarte slabă. Chromis butterfly este foarte prietenos. Afistograma ramirezi poate fi păstrată într-un acvariu comun cu neon sau guppy.

Apistogram Ramirezi este un pește de acvariu destul de bine cunoscut din familia cichlidelor. În apistogramele ramirezilor multe nume diferite:

 • Butterfly Ramirezi;
 • Fluture de crom;
 • Fluturele venezuelean;
 • Cilindrul cichlid.

În aceste nume, puteți obține cu ușurință confuzie cu un începător-acvarist, deoarece aceste pești se disting nu numai prin porecla lor, ci și prin parametrii și culoarea lor.

Peștele colorat Apistograma ramirezilor

Apistograma lui Ramirezi - una dintre cele mai miniaturi din familia cichlidelor, parametrii săi ajung cu greu la 5 cm. Are un corp destul de înalt, aplatizat pe laturi. Aripa este mare, capul este mic. Sânii galbeni și burta, care se deosebesc de pete negre și roșii. Pe corp sunt puncte irizante verde-albastru. Corpul are forma unui ou, aripioarele sunt de culoare galben-portocalie. Există dungi negre pe ambele părți ale capului.

Patria acestui pește miniatural este considerată Amazon și Venezuela. A fost descris pentru prima dată în 1948 și, în același timp, și-a luat numele. Butterfly este numit din cauza culorii sale luminoase. În Rusia nu a fost decât în ​​anii 1950.

In vivo preferă să trăiască în iazuri cu apă în picioare, unde există multe plante și în partea de jos a nămolului sau a nisipului. Poate fi hrănită de pe suprafață sau de coloana de apă și, de asemenea, de la sol.

Caracteristicile conținutului apistogramei Ramirezi

Diferă de celelalte cichlide în dispoziția sa iubitoare de pace. Perfect trăiesc împreună cu cocoșilor, scylarii, iris, gopyashkami etc. Această prăjitură aderentă nu încalcă integritatea plantelor și a solului. Nu trebuie să colonizezi peștii agresivi la tihon.

Femeia diferă de bărbați în culori strălucitoare și burtă palidă. Picior anal al masculului ușor rotunjit.

Datorită faptului că parametrii peștilor sunt mici, este posibil să se păstreze într-un acvariu cu un volum de 25-30 litri. Dar este mai bine să alegeți un acvariu de o capacitate mai mare, în care să fie posibil să se planteze fluturi din Venezuela și să se producă urmași.

Este necesar să se prevadă filtrarea și aerarea, deoarece apistogramele nu-i plac apa turbidă. Este bine să plasați plantele într-un acvariu, de exemplu, limnofili, cambodieni etc. Se recomandă așezarea pietrelor în fund. Solul trebuie să fie nisipos sau pulverizat.

Ramirezi preferă iluminarea puternică. Pentru a sublinia culoarea de fluturi este capabil de o nuanta rece. Trebuie avut în vedere că o apistogramă are nevoie de adăpost. Se recomandă instalarea unui încălzitor de apă. Dacă temperatura apei este mai mică de 22 ° C pentru un timp, peștele va muri.

Când cumpărați pește, trebuie să clarificați vânzătorul în ce condiții sunt mai bine păstrate. Adulții foarte răi suferă o schimbare în compoziția apei din acvariu. Prin urmare, vânzătorul trebuie să cumpere apa în care a trăit peștele.

Apistograma fluture este mai rațională pentru a conține la următorii parametri de apă:

 • Temperatura = 28-32 grade Celsius;
 • Rigiditate = până la 12 dGH;
 • Aciditate = pH 5,5-7,5.

Hrănire și boli

Mananca ramirezi aproape totul. Ei nu ar trebui să dea o hrană mare, deoarece acest lucru poate duce la moarte.

Din moment ce ramirezi carnivori, va fi util pentru produsele alimentare, bogate în proteine. Se recomandă hrănirea peștilor cu molii vii, precum și furajele congelate. În acest caz, este mai bine să dați alimentele congelate una uscată.

Este necesar să se hrănească pește de 1-2 ori pe zi. Mai mult de 2 ori nu este necesar să se hrănească, deoarece peștii pot avea obezitate sau otrăvire.

Fluturii sunt foarte nepretențioși în conținut, dar cu îngrijire necorespunzătoare pot să se îmbolnăvească. După cum sa menționat deja, foarte atent trebuie să monitorizați temperatura apei din acvariu, precum și compoziția acestuia. Cea mai cunoscută boală a acestor pești este hexamitoza.

Simptomele hexametazei:

 1. Excremente albicioase, ca firele;
 2. Întunecarea culorii;
 3. Degradarea apetitului;
 4. Sângele balonat.

Dacă se observă un simptom similar la un pește, acesta trebuie plasat într-un alt acvariu. Este necesar să se aplice tratament hipertermal.

Reproducere și reproducere

Maturitatea sexuală are loc la vârsta de șase luni. Ei creează perechi permanente. Într-un acvariu puneți aproximativ 10 persoane și, după crearea perechilor, restul trebuie eliminat.

Reproducerea este mai rațional efectuată într-un alt acvariu. Se recomandă creșterea parametrilor de bază ai apei, comparativ cu cele obișnuite pentru pești.

Va fi foarte dificil să diluați o apistogramă, deoarece în captivitate, peștii nu au aproape niciun instinct parental care să aibă grijă de descendenții lor. Este foarte rar să găsiți un cuplu care să se ocupe de prăjituri. Și în timpul stresului, o apistogramă a unui fluture poate chiar să mănânce caviarul. Prin urmare, este necesar să se creeze toate condițiile pentru pește și reproducerea acestuia.

Înainte de reproducere, masculul scoate o mică gaură în pământ pentru a trage larvele acolo. Caviar apistogram fluture, de regulă, se află pe o mică pietricică. După ce ouăle sunt puse, bărbatul le fertilizează. Ouăle pot fi 100-200, sunt de culoare gri.

Timp de trei zile părinții protejează ouăle, apoi apar larvele. Sunt mutați într-o gaură, pe care bărbatul a săpat-o. După câteva zile, larvele se transformă în prăjiți și învață să înoate. Butterfly este mai bine să se izoleze. Iar bărbatul, în timp ce puiul începe să înoate, produce o acțiune destul de interesantă: îi ia în gură, se clătește și scuipă. Timp de trei săptămâni, bărbatul are grijă de prăjitură și apoi este plantat într-un alt acvariu.

În primul rând, puiul trebuie hrănit cu praf viu și cu gălbenuș de ou. Și după șapte zile poți da Artemia.

Prăjiturile sunt foarte sensibile la parametrii de apă. Este necesar să se mențină apă stabilă și curată. Pentru aceasta trebuie sa schimbi apa zilnic cu 10%, iar dupa ce masculul este scos din prajit, apa poate fi schimbata cu 30%.

Compatibilitatea cu alți locuitori ai acvariului

Apistrogramul lui Ramirezi este foarte prietenos. Pare posibil să populați un acvariu cu alți pescari mici și pașnici. Poate fi prietenă cu toți, dar poate fi ofensată de pești mai mari.

Vecinii ei pot fi neon, guppy, rhodostom, purtători de sabie și alții. Dar să vă atașați la apistograma creveților nu merită. O apistogramă mare de creveți, desigur, nu va atinge. Dar micul poate lua pentru mâncare.

Se poate trăi în Ramirez, sau poate într-o pereche. Partenerii aleg pește pentru ei înșiși. Dacă cumpărați un bărbat și îl plantați femelei, acest lucru nu înseamnă că se vor alege reciproc. Prin urmare, este bine să plantați câteva perechi de pești într-un acvariu, astfel încât să-și poată alege partenerul.

Dacă s-au format mai multe perechi, atunci trebuie luat în considerare faptul că ramirezi iubește un teritoriu spațios. Acvariul ar trebui să fie spațios pentru a evita inconvenientele pentru cupluri. De asemenea, pentru ei, adăposturile sunt foarte importante, este mai bine să le aveți pe mulți.

Mai multe secrete pentru a avea grijă de o apistogramă

După cum se știe, apistograma este simplă în conținut, dar este necesar să se respecte anumite reguli:

 1. Acvariul ar trebui să fie spațios;
 2. Pământul este mai bine să se facă nisipos;
 3. Hrăniți în porții mici de câteva ori pe zi;
 4. Acvariul nu poate fi închis cu un capac;
 5. Temperatura, duritatea și aciditatea apei ar trebui să aibă indicatori stabili;
 6. În acvariu, trebuie să existe întotdeauna un adăpost pentru apistogramă;
 7. De câteva ori pe săptămână, se recomandă înlocuirea apei în cantități mici.

Dacă îngrijirea nu se face în mod corespunzător, peștele se poate îmbolnăvi sau poate fi deprimat. În timpul stresului, peștele începe să se întunece și apetitul dispare. Dacă se respectă toate regulile de mai sus, peștele Ramirezi îl va încânta de mult timp pe stăpânul său.

Oamenii care au decis să reproducă acest pește minunat, notează nemernicul, prietenia, pacea și comportamentul calm. Ramirezi nu strică solul, plantele, nu-i dăunează locuitorilor din acvariu. Avantajele sunt relativ simple și hrănite. De asemenea, mulți preferă faptul că un pește nu iese niciodată dintr-un acvariu și poate fi ținut deschis. Răspunsurile clienților pot fi găsite pe Internet.

Tipuri de apistograme

După cum sa menționat deja, există multe forme de reproducere pentru acest pește. Cel mai faimos:

 1. Apistropgram electrician albastru;
 2. Voalul;
 3. Balonul;
 4. Kakadu.

Apistograma electricianului este considerat unul dintre cei mai eficienți reprezentanți ai apistogramelor. Conținutul său este în puterea chiar a unui acvarist novice. Peștele are o culoare albastră spectaculoasă care se revarsă în cap la portocaliu.

Pește de acvariuBărbații sunt destul de greu de distins de bărbați. În culoare, ele nu diferă deloc. Singurul lucru, la femei halfaja cap.

Pentru a atinge lungimea unei cutii electrice albastre de până la 25 mm. Volumul acvariului ar trebui sa fie calculat la 30 litri pe persoana. Electricianul albastru se va întâmpla ca un fluture. Este necesar să se evite populația de creveți.

Este mult mai rațional faptul că femelele din acvariu sunt mai mari decât bărbații. Regimul de temperatură ar trebui să difere de la 25 la 35 de grade Celsius. Rigiditatea trebuie să fie între 1-14 dH.

Nerestsya începe foarte devreme. Abia dacă au ajuns la 3 cm lungime, femelele au deja ouă, dar după câteva zile au uitat de zidărie. Puii se naște foarte mici și slabi. Sângele de prăjit este necesar infuzoria, la fiecare trei ore ar trebui să toargă mâncare.

Adulții nu este recomandat să se hrănească tubifex și lipitori pentru că mănâncă foarte lacomie și apoi tubifex ieșită din branhii, care mai târziu duce la moarte. Alimentați-le cu furaje mici și abordați această procedură cu suficientă precizie. Oferiți feed-uri în porții mici de 1-2 ori pe zi. Suprafețele sunt strict interzise.

Apistograma goală este un micro-pradator. Torsul este galben strălucitor, cu dungi și puncte de culoare albastru închis. La femeile mai puțin colorate, decât la bărbați. În conținutul acestui pește nu este, de asemenea, nimic complicat.

Apistograma lui VoileAr trebui remarcat, că peștele voalului iubește vegetația și libertatea. Prin urmare, acvariul ar trebui să aibă o capacitate de 40-50 litri.

Temperatura ideală a apei este de 25-28 grade Celsius. De asemenea, este necesar să se asigure filtrarea și aerarea regulată.

singur acest pește nu poate trăi, deci este mai rațional să se stabilească în acvariu 10-15 exemplare din apistograma flaconului.

Este, de asemenea, considerat un pește destul de pașnic și nu va dăuna fie peștilor, fie vegetației.

Apistogram ballon. În mediul natural, acest pește este văzut în apele Venezuelei și Columbiei. Torsul este scurt și ușor aplatizat pe fiecare parte.

Peștii din acvariuMai multe benzi întunecate trec prin corpul ei. Aripile dorsale sunt subliniate de o nuanță roz deschisă.

Apistogramul balon, ca și voalul, este foarte îndrăgit de vegetația densă, precum și de locurile unde se poate ascunde. Capacitatea acvariului ar trebui să fie calculată la 20 de litri pe pereche.

Duritatea apei ar trebui să fie cea mai mică, iar temperatura variază de la 22 la 24 de grade Celsius. Conține acest pește poate chiar și începător. Bărbații de la femele sunt destul de ușor de distins: bărbații sunt mai mari și mai luminoși decât femelele.

Apistogramă de cockatoo. Dimensiunile corpului ei ajung la 7,5 cm. Culoarea corpului este gri-galben. Pieptul și burta sunt portocalii. Fâșii lungi trec peste corp. Pe spate sunt pete întunecate. Suprafețe de nuanță verde-portocalie.

Pește de acvariuKakadu îi place să fie în straturile medii și inferioare ale acvariului. Temperamentul ei este foarte prietenos, dar pot exista excepții, deoarece femeile pot deveni agresive în timpul reproducerii.

Femelele leagă aproximativ 80 de ouă și le protejează. În acest moment, culoarea ei dobândește o nuanță gălbuie.

Culoarea bărbatului este mai strălucitoare decât cea feminină. În timpul îngrijirii puilor, femelele devin lamaie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Conținutul frumos de conținut chrome și deducereaConținutul frumos de conținut chrome și deducerea
Butterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică specieiButterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică speciei
Conținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestoraConținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestora
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Acvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariuAcvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariu
Aplicarea hârtiei colorate - "fluture"Aplicarea hârtiei colorate - "fluture"
» » Apistogram de ramirezi: conținut și reproducere
© 2021 amigdas.com