amigdas.com

Hamsterul sirian: îngrijire și întreținere, cât de mult trăiește un hamster

Cum cresc hamsterulHamsterii sunt cele mai comune animale de companie printre rozătoare. Această popularitate se explică din mai multe motive: sunt nepretențioase, ocupă puțin spațiu, iar prețul unui hamster nu este foarte ridicat astăzi.

Există două tipuri de hamsteri domestici: Djungar și Sirian. Dzhungar hamsteri mai puțin în dimensiune și au un model pe corp în formă de benzi.

Ciupercile din Siria sunt mai mari, culorile lor sunt mai diverse și lungimea lânii poate fi scurtă sau foarte lungă. Și trăiesc mai mult decât Dzungarianul. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că hamsterul sirian este în fața dzungarianului în popularitate printre iubitorii de animale.

Hamster sirian: îngrijire și

Progenitorul acestui roză drăguț a fost un hamster găsit pe teritoriul Siriei moderne. În prezent, o populație sălbatică se găsește în Iran, Turcia și în Bulgaria. În Rusia, puteți întâlni hamsteri sirieni în Daghestan.

Rozătoarele construiesc nopți în pământ, uneori îngroșându-se cu doi metri adâncime. În fiecare nurcă există în mod necesar două găuri pentru ieșire. Habitatele pe care le aleg, de obicei în apropierea câmpurilor de cereale, pentru a facilita extragerea alimentelor. Cel mai potrivit climat pentru hamsterii sirieni este stepa.

În primul rând a observat și a început să domină Aceste rozătoare sunt engleze, dar hamsterul domestic a câștigat o popularitate deosebită în SUA. Și astăzi acest animal este animalul preferat al americanilor.

Mulțumită crescătorilor din Statele Unite, hamsterii sirieni au achiziționat acele culori inimioare care ne încântau ochii.

Mai recent, hamsterii sirieni au fost folosiți pentru experimente de laborator, dar în cele din urmă și-au abandonat serviciile.

descriere

Semnele externe ale hamsterilor sirieni:

 • Jucarii pentru hamsteriDintre toate hamsterii domestici, cel mai mare sirian.
 • Lungimea corpului poate ajunge la douăzeci de centimetri la femele. Bărbații sunt întotdeauna ceva mai mici.
 • Constituția este îngustă, largă.
 • Botul este rotund, cu mici urechi îngrijite și cu ochi negri care arată ca margele.
 • Numărul de degete de pe labele unui hamster este diferit. Deci, pe spate - cinci degete, și pe labele din față ale patru.
 • Lâna sirienilor este scurtă și foarte lungă. Culoarea este foarte diversă și poate fi monofonică sau netedă.
 • Coada lui este foarte mica, discret si usor acoperita cu lana.
 • Animalele sunt foarte inteligente și se obișnuiesc ușor cu orice maestru.

Cum să ai grijă de un hamster sirian

Pentru ca hamsterul să se simtă confortabil, asigurați-vă că îl primiți într-o cușcă spațioasă. În plus, hamsterul este un animal foarte în mișcare, iar pentru risipa de energie va necesita o roată în care să poată funcționa foarte mult. De asemenea, va fi nevoie de un alimentator și de rumeguș. Toate acestea sunt vândute în magazine specializate într-o gamă largă, astfel încât nu va fi lipsă de opțiuni.

Cage pentru un hamster sirian nu ar trebui să fie prea mic.

Cum să dotești o cușcă de hamsterUmpleți rumegușul pe fundul cuștii și în colț puneți un castron de mâncare. Nu se recomandă înlocuirea rumegușului cu altceva. Ei absoarbe perfect urina și neutralizează mirosul din ea. În plus, animalul cu plăcere se va îngropa în rumeguș parfumat și se va simți confortabil și în siguranță. Nu-l priviți de această plăcere.

Nu folosiți bumbac sau alte materiale inadecvate.

Proprietarii atenți, de regulă, își iau animalele de companie cu o mulțime de obiecte gadget. În mijlocul cuștii, puteți pune o bucată de lemn sau o scară, de-a lungul căreia animalele se vor urca și vor sări cu ridicole. Dacă există o lovitură de lemn, aceasta va servi și ca material pentru măcinarea dinților.

În magazinul de animale de companie poți fi oferită o casă pentru hamsteri, unde se va ascunde în timpul somnului. Într-un cuvânt, cu cât o jucărie va fi mai mult într-o cușcă spațioasă, cu atât mai distractiv va fi ziua de hamster și stăpânul său. La urma urmei, uitam la o creatura amuzanta nu te plictisesti niciodata.

domesticire

Descrierea hamsterului sirianHamsterii au memorie și își pot aminti nemulțumirile pe care le-a provocat. Dacă se întâmplă acest lucru, animalul nu mai are încredere în stăpânul său.

Pentru a-l îmblânzi pe câinele de companie cât mai des, scoate-l din cușcă și să se joace cu el. Dacă o persoană are un contact mic cu hamsteri mici, iar acest lucru se întâmplă atunci când hamsterii sunt crescuți în cantități mari, atunci făcându-l îmblânzit va fi dificil. Cel mai adesea, până la sfârșitul vieții sale, nu va dori comunicarea cu gazda.

Dacă hamsterul tău este la toate încercările tale comunica cu ea reacționează cu mușcăturile, nu pierdeți răbdarea și continuați ceea ce ați început. Puii din toate hamsterii domestici se nasc sălbatici și devin doar îngrijorați datorită noastră.

îngrijire

 • Ce condiții ar trebui să fie pentru hamsteriÎngrijirea principală pentru hamsterul sirian este de a-și curăța celulele. Din cușcă, pilulele umede cu resturile de mâncare împrăștiate sunt îndepărtate ușor.
 • De asemenea, uneori, este necesară spălarea cuștii. În ciuda faptului că rumegușul absoarbe urina, acesta treptat ajunge la fundul cuștii.
 • Ia dezinfectanti si nu vei avea probleme cu mirosul.
 • Bowls pentru alimente clătiți cu apă clocotită.
 • Hamsterii au fost bătuți numai în cazuri extreme. De obicei, acest lucru se face înainte de a vinde animalele să miroasă puțin.
 • Hamsterii sunt curați, adesea pot fi văzuți curățind haina, dar dacă vă decideți să vă scăldați, folosiți doar apă caldă și apoi uscați animalele de companie cu un uscător de păr.
 • Aveți grijă când scăldați urechile unui hamster și nu turnați apă cu șampon pe față. Amintiți-vă că tratamentele cu apă sunt stres pentru hamsteri.

Câți hamsteri din Siria trăiesc

Hamsterii din sălbăticie nu reușesc să ajungă la vârsta de doi ani, dar acasă sunt adevărați spiriști. Până în prezent, evidența speranței de viață este de șapte ani. Deci, numai pe tine va depinde cât va trăi animalul tău. Viața activă, o dietă sănătoasă și lipsa de stres - asta este ceea ce este necesar pentru viața lungă și fericită a unui rozător drăguț.

Hamster Sănătate

Sfaturile pentru sănătatea hrănirii determină prin greutatea sa. Un hamster, dacă este sănătos, ar trebui să cântărească cel puțin 150 de grame. Pierderea bruscă în greutate ar trebui să vă alerteze. Se recomandă cântărirea să fie efectuată cel puțin o dată pe săptămână.

Animalul bolnav poate fi identificat prin haina de blana, devine plictisitor sau se lipeste de buclele grase, daca hamsterul are parul lung.

Hamsterul din Siria grav bolnav poate fi definit după cum urmează: Luați-l de greaban și ridicați-l. Dacă animalul își întinde picioarele, mai degrabă decât stoarce, lucrurile sunt rele. Cel mai probabil animalul dvs. nu mai este chiriaș.

Hamsterul este foarte afectat de curenți, precum și razele soarelui care cad direct în cușcă. Pune-l departe de ferestre. Și, de asemenea, nu este recomandat să puneți cușca pe podea.

Sursă de alimentare

Ratia de hamsteri ar trebui să fie variată. Hamsterii sunt omnivori și adesea mănâncă tot ceea ce proprietarul le dă. ei Nu refuzați și scrieți sincer dăunător: chipsuri sau miezuri cu prăjituri. Nu reamintiți din nou ce poate duce la acest aliment. Având în vedere dimensiunea animalului de companie, ficatul și rinichii se vor strica în câteva săptămâni. Dieta trebuie să fie compusă din următoarele feluri de mâncare:

 • Cum să hrăniți un hamsterAsigurați-vă că includeți fructe. Merele, perele și gutui sunt produsele care pot fi date hamsterilor în orice cantitate.
 • Din legume recomandăm un dovleac, morcovi și napi.
 • Într-o măsură mai mică, se pot da castraveți proaspeți, cartofi brute, varză și sfecla.
 • Zilnic în rația unui hamster ar trebui să fie grâu, porumb, ovăz și semințe de floarea-soarelui.
 • Hamsterii mici primesc oi fulgi de ovăz.
 • Vara, aduceți iarba animalelor. Poate fi frunze de păpădie, flori de salcâm.
 • Unul dintre momentele preferate ale hamsterului este mazărea verde. Puteți să-i dați niște păstăi întregi, pe care să le mănânce cu plăcere.
 • În ceea ce privește carnea, hamsterii ar trebui să primească ocazional bucăți de carne tocată. În natură, rozătoarele mănâncă gândaci și omizi. Nu este complet un erbivore și necesită proteine ​​animale.
 • În cantități mici și ocazional pentru animalele de companie un gătit gătit gălbenuș de ou.

Un hamster sirian ar trebui să aibă un castron de băut în cușcă cu apă curată la temperatura camerei. Samochka în timpul sarcinii li se administrează și lapte.

Resturile de alimente trebuie scoase din cușcă. Un hamster este un animal plin de resurse. Puteți vedea adesea modul în care rozătoarele își îmbracă obrajii cu alimente în apropierea jgheabului și îl transferă într-un alt colț al cuștii, unde pune cu grijă stocul într-un colț. Cu această luptă este inutilă, deoarece instinctele unui hamster nu pot fi înfrânte. Așadar, fă-ți umilință și urmări comportamentul amuzant al animalului. De regulă, hamsterii stochează mai mult decât pot mânca, așa că încercați să ajustați mărimea dietă zilnică, astfel încât animalul să nu transporte restul hranei în cușcă, uitându-se despre ele.

Este interzis să oferiți hamsteri citrice, ouă albă, pâine moale, ciocolată, grăsime, orice grăsime și unt.

Aveți grijă dacă eliberați un hamster să meargă în casă. Pe langa faptul ca poti pasi pe ea, animalul uneori doar fuge de acasa. Mai ales dacă este o casă privată, nu un apartament. Există o opinie că, dacă eliberați un hamster dintr-o cușcă, va fi în mod necesar ceva care ar putea să răsară și să strică lucrurile. Astfel de dezavantaje sunt hamsterii de sex feminin. În natură, ei înșiși au grijă de familie și, prin urmare, încearcă să creeze o nurcă pentru viitorii descendenți, în timp ce bărbații nu au instinctele de construire constantă a casei.

reproducere

Hamsterul sirian acasăDacă nu intenționați să crescați hamsteri sirieni, atunci nu luați un cuplu heterosexual, altfel puii nu vor încetini să apară. Femela dă naștere la mulți, uneori numărul puilor atinge doisprezece. Copiii nou-născuți sunt de culoare roz, părul lor apare treptat pe măsură ce crește. Și, de asemenea, numărul de copii scade ușor.

Din păcate, printre aceste animale, cazurile de mâncare a copiilor lor nu sunt mai puțin frecvente. Ceea ce face o mamă să facă acest lucru nu este complet cunoscută. Există femei care, mereu și din nou, mănâncă copiii indiferent de ce fac și de condițiile pe care le oferă. Copiii hrănesc laptele mamei lor, dar trec rapid la alimentele adulte. În termen de o lună, hamsterii devin maturi sexuali, iar perioada de îngrijire a unui hamster feminin durează 18 luni.

Micii hamsteri continuă să pipăiască, dar în timp pierd această abilitate. Un hamster adult poate fi auzit doar în timpul unei bătălii cu altul. În cușca unde este mama cu descendenții, nu poți face curățarea timp de două săptămâni. Bărbații din celulă ar trebui eliminați cu câteva zile înainte de naștere. Femela este atent plasată alimente și apă noi. Ea va fi întotdeauna ocupată cu copiii.

Dacă nu există nici o casă în casă unde poate fi familia, dați femeii o hârtie înțepenită, astfel încât să se poată adăposti. Rețineți că în cinci săptămâni copiii maturi sexuali se vor lupta deja pentru teritoriu și vor copula.

Îngrijirea hamsterilor este o plăcere. O gazdă iubitoare și grijuliu animalul va trăi fericit după aceea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a apela un hamster un băiat și o fatăCum de a apela un hamster un băiat și o fată
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Angor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijireaAngor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijirea
Dzhungar hamster: îngrijire și conținutDzhungar hamster: îngrijire și conținut
Ball pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl foloseștiBall pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl folosești
Cum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile taleCum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile tale
Cum se face roata pentru un hamsterCum se face roata pentru un hamster
Magazin de ferestre pentru chinchillaMagazin de ferestre pentru chinchilla
Cuprinsul de bomboane la domiciliuCuprinsul de bomboane la domiciliu
» » Hamsterul sirian: îngrijire și întreținere, cât de mult trăiește un hamster
© 2021 amigdas.com