amigdas.com

Dolphin cu gât alb din cartea roșie a Rusiei

Delfin cu gât albO specie rară, slab studiată de mamifere. În lume nu există mai mult de 100 de mii de indivizi. Delfin cu gât alb

incluse în Cartea Roșie a Rusiei, precum și Convenția de la Berna pentru protecția florei și faunei sălbatice și a habitatelor naturale din Europa (1982) și Acordul de la Bonn privind conservarea speciilor migratoare de animale sălbatice (1983).

În secolul al XIX-lea, principala amenințare pentru ei a fost vânătoarea de balene. Aceste cetacee au fost prinse pentru carne și grăsimi. Acest lucru a avut loc, în principal, în țările maritime nordice: Norvegia, Islanda, Groenlanda. Din 1966, în Uniunea Sovietică, pescuitul delfinilor a fost interzis. Doar Turcia nu a ratificat acest tratat.

Cu toate acestea, în secolul 21, principala amenințare la adresa acestor animale a fost deteriorarea ecologică și poluarea generală a apelor Oceanului Mondial prin cloruri organice și metale grele. Poate că aceasta face ca delfinii cu frontală albă să provoace efectul de "uscare", ducând la moartea animalului. Cazurile de "sinucidere în masă" ale acestor reprezentanți ai cetaceelor ​​nu sunt încă bine înțelese. Daune semnificative pentru populație de la dușmanii naturali - balene și rechini - nu sunt înregistrate. Mult mai des, acest prădător rapid și puternic este ucis de braconieri, încurcați în unelte de pescuit.

Delfin cu gât alb diferă de omologii săi gri, pe care suntem obișnuiți să le vedem în delfinarii, în dimensiuni mari. Iată câteva caracteristici ale acestui tip de animal:

  • Comportamentul delfinilor marini albiLungimea corpului său poate ajunge la 3,5 metri și o greutate de până la 280 kg.
  • Contra abdomenul alb.
  • Aripi mari de-a lungul laturilor corpului, de la negru la gri perle.
  • O creastă masivă în formă de seceră pe spate.
  • Mic, de până la 5 cm, cioc pe nas. El dă acestui animal un aspect frumos, inofensiv și fervent. Denumirea în limba engleză a acestei specii, în mod strict vorbind, este tradusă ca "ciocul alb", deși ciocul nu este întotdeauna alb.

habitat

Delfin cu gât alb - rezident de Nord. Locuiește în Atlanticul de Nord, în Marea Nordului și în Marea Baltică. Pe teritoriul Federației Ruse numai în Marea Baltică (inclusiv în Golful Finlandei) și în Marea Barents (coasta Murmansk și Peninsula Pescuitului). Preferă zona de coastă nu mai mult de 200 de metri. Migrarea acestui animal nu a fost încă studiată bine.

mod de viață

Cum trăiesc delfiniiDolphinul cu gât alb este un animal școlar. Ei locuiesc în grupuri sau școli de 8-15 persoane, în timpul sezonului de împerechere creează perechi care sunt destul de puternice. Nașterea și împerecherea apar în lunile de vară. Au existat indivizi care au trăit împreună toată viața lor. Dar, de obicei, într-o turmă a acestor animale domnește matriarhia.

Perioada sarcinii delfinilor cu fronton alb durează până la 18 luni. Femeia aduce de obicei doar un pui de până la 60 cm lungime, care este păzit pentru o lungă perioadă de timp. La momentul livrării, femela este asistată în mod activ de alte persoane din turma. Ele formează un inel de siguranță în jurul femelei care naște, nepermițând nimănui să se apropie de ea.

În locurile în care există o cantitate mare de alimente, delfinii se pot turma la efective de 1 mie de indivizi. Când mâncarea devine mai mică - ele se încadrează în grupuri mai mici. speranţa de viață alb-delfin marmorat în mediul natural - până la 40 de ani, în captivitate - semnificativ mai puțin. Perioada de maturitate are loc la vârsta de aproximativ 10-12 ani, de regulă, animalul atinge această lungime a corpului de 2,5 metri de această vârstă.

Un delfin alb-delfin poate fi adesea găsit într-o companie cu mamifere destul de mari - balene și finali cu cocoașă (cel de-al doilea cel mai mare animal de pe planetă).

Sursă de alimentare

Delfin cu gât alb - prădător. În dieta sa ar trebui să fie pește proaspăt, crustacee și moluște. Ei iubesc tipurile de pești de pe fundul și de fund - cambulă, hering, capelin, cod și merlan. Pentru a face față mâncării unui delfin marinat alb, până la 28 de perechi de dinți de până la 7 mm pot ajuta.

protecție

Dolphin cu gât alb din Cartea Roșie - o specie rară, mică, de natură. În prezent, nu există nici o amenințare cu dispariția speciilor. Dar, de asemenea, nu se înregistrează distribuția gamei acestor animale, precum și o creștere semnificativă a populației. Este important ca pescuitul acestor animale să nu fie deschis. Și starea mediului nu sa deteriorat, fără a duce la procese ireversibile în structura Oceanului Mondial.

Prin decizia ONU, Anul Dolphinului a fost anunțat în 2007 și a fost extins, având în vedere marea rezonanță a acestei lucrări, pentru anul 2008.

Informații interesante despre delfini

  1. Informații interesante despre delfiniEi sunt capabili să comunice între ele printr-un sistem dezvoltat de semnale sonore speciale sunt capabile de a empatiza cu persoana emoțional și empatiza, ajutând pe cei bolnavi și oameni înec, împingându-le din apă, îndreptându-se spre țărm. Sunt animale sociale, au inteligență. Creierul unui delfin este mai uman și are două ori mai multe convoluții.
  2. Animalele rapide, sunt capabile să se deplaseze la viteze de până la 40 km / h, datorită controlului corpului raționalizat. Aceasta este abilitatea lor de a fi numită "paradoxul greu" și nu a fost încă studiată cu exactitate.
  3. Randament bun la antrenament. După o perioadă de instruire, ei se întorc la antrenorul lor. Ei sunt capabili să se recunoască în oglindă și să răspundă la numele atribuite.
  4. Suferă cu ușurință durere fizică, corpul lor produce o enzimă naturală anestezică, similară cu cea a morfinei. Și regenerarea părților afectate ale corpului este de 8 ori mai rapidă decât la oameni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
Balena este un pește sau este un mamifer?Balena este un pește sau este un mamifer?
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Delfin Amazon roz sau râuDelfin Amazon roz sau râu
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Un delfin este un simbol fericit într-un vis. Dar el întotdeauna vis de bine?Un delfin este un simbol fericit într-un vis. Dar el întotdeauna vis de bine?
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
» » Dolphin cu gât alb din cartea roșie a Rusiei
© 2021 amigdas.com