amigdas.com

Picturi de acarieni: cele mai bune opțiuni pentru pisici

Ureche picături de acarieniProprietarii de pisici știu că puteți afla despre problemele de sănătate animală prin observarea comportamentului acestora. Dorința constantă a mircăi de a-și zgâria urechea cu laba, refuzul de a lua alimente semnalează adesea un acarian de ureche, care ar trebui să fie aruncat cu picături speciale. Vom analiza avantajele și dezavantajele celor mai frecvente picături de urechi.

Ce este un acarian și cum să-l recunoști

Printre cele mai frecvente afecțiuni ale caniculelor domestice se numără otodectoza sau acarienii, tratamentul cărora este destul de posibil în primele etape. De aceea, urechile animalelor de companie trebuie examinate cel puțin o dată pe săptămână, iar dacă este detectată întunericul, contactați imediat medicul veterinar.

Observați parazitul pot fi cu ochiul liber - în faldurile auriculei apar cleștele ovale întunecate, ajungând la o lungime de până la 0,5 mm. Boala afectează canalul auditiv extern, pătrunde în timpan în suprafața urechii interne. Pisicile sunt cel mai adesea afectate, deși otodectoza este frecventă la adulți. Un parazit nu este transmis omului.

Recunoașterea prezenței problemei va ajuta la următoarele simptome:

 • Mâncărime constantă în urechi. Pisica își freacă urechea cu labe, încearcă să-l zgârie în colțuri și pe suprafață și să experimenteze anxietatea. În timp, va deveni agresiv, alarmat.
 • În încercarea de a scăpa de agentul patogen, pisica începe să-și scuture capul în mod constant.
 • Deșeurile lichide pe urechi, care, atunci când sunt înghețate, se transformă în cruste de culoare brună.
 • Cork în canalul auditiv, atunci când boala este neglijată, se transformă în blocaje de trafic.
 • Miros neplăcut din urechea animalului.
 • Puternicitatea urechii.
 • Pisica devine inactivă. Pierde apetitul.

Dacă se găsește o problemă, tratați-o cât mai curând posibil, altfel acarianul poate pătrunde în urechea interioară, poate cauza pierderea auzului sau chiar moartea animalului. Metoda cea mai usor de folosit, care sa dovedit a fi eficienta este picaturi de ureche pentru pisici. Ce mijloace de otodectoză sunt folosite în medicina veterinară modernă?

Cele mai bune picături de urechi

Anandin plus

Preparate din acarieniAcestea sunt picături de urechi speciale, fără efecte secundare cunoscute și la un cost foarte scăzut - sticla va costa doar 50 de ruble. Substanțele active - amitrazina și decametoxina - ajută nu numai să scape de căpușă, ci și să facă față bolilor infecțioase și fungice.

În fiecare ureche se introduc picături (chiar dacă numai una este afectată), 3 picături o dată pe zi. Durata cursului este de 7 zile. Apoi, trebuie să vizitați un medic veterinar care va verifica dacă problema a fost rezolvată și, dacă este necesar, va prescrie un al doilea curs.

Datorită efectului antiinflamator și antibacterian, animalul se va simți mai bine literal după prima aplicare. Medicamentul este slab toxic și nu provoacă reacții alergice.

Otoferonol de aur

O altă metodă bugetară rezolva problema acarienilor. Metoda de aplicare este simplă:

 1. Urechea animalului este curățată de supură și cruste cu un tampon înmuiat în picături.
 2. Apoi se instalează o unealtă în fiecare ureche.

Procedura se efectuează o dată pe zi timp de 7 zile, apoi nu utilizați săptămâna, apoi repetați cursul. Preparatul regenerează perfect țesuturile deteriorate

Printre neajunsurile pentru a apela arderea picăturilor, ele vor da animalului disconfort. Dar efectul este pronunțat.

DECT

Efectele picături de urechi, care în plus față de substanțele active (dexametazonă și amitraz), de asemenea, propolis. Medicamentul este digerat în fiecare ureche 2-3 picături zilnic timp de o săptămână, apoi se face o pauză săptămânală. Cursul se repetă de 2-3 ori până când parazitul este complet eliminat. Costul mediu al facilității este de aproximativ 70 de ruble. Nu trebuie utilizat în timpul sarcinii pisici, precum și pentru pisoii mai tineri de o lună.

Ektodes

Preparatul se bazează pe propolis și sulf. Este conceput pentru a lupta cu otodectoza: în fiecare ureche de o pisică picătură 2-3 picături de drog în timpul unei săptămâni, cursul într-un interval de 5 zile, dacă este necesar, pot fi duplicate. Prețul mediu în Rusia este de 50-60 de ruble pe sticlă. Ajută chiar și în cazurile neglijate, când otodectoza este complicată de otita media.

demo-uri

Picături pentru urechi pe bază de sulf. Înainte de îngropare, este necesar să se curățe cochilii de crăpături și de puroi cu un tampon de bumbac înmuiat în produs, apoi se adaugă 2-3 picături la ambele urechi, urechea este masată din exterior la bază. Repetați procedura timp de 5 zile consecutive, apoi opriți timp de 2 zile, dacă este necesar, cursul este duplicat. Costul mediu este de aproximativ 50 de ruble.

Mikodemotsid

picături ajutând la scăderea unui acarian de la prima dată. Scoica de ureche trebuie curățată, apoi 1-2 picături în fiecare ureche și masaj. Dacă boala a trecut în faza neglijată, merită să așteptați 5 zile și repetați tratamentul.

Există și alte picături, care să permită rezolvarea problemei otodectozei la pisici:

 • Aplicând picături din căpușeSurolan. Un remediu bun pentru otita si alte probleme de auz la animalele de companie. Este folosit zilnic. Proprietarul este important să știe că după fiecare instilare trebuie să fie spălat bine cu săpun și mâini. Puteți să o utilizați ca o soluție preventivă.
 • Otovedin, un medicament care distruge o acariană ureche și se luptă cu infecții ale urechii.
 • Aurikan. Este folosit chiar și pentru pisoi, prețul mediu în Rusia este de la 300 de ruble. Substanțele active sunt prednisolon sodic și lindan.
 • Baruri. Medicamentul are un efect antiinflamator și bactericid din cauza substanței active diazinona.
 • Tsipam. Distruge nu numai acarienii adulți, ci și larvele datorate componentelor active: cipermetrin și amitraz. Prețul mediu este de 120 de ruble.
 • Picturile Fortului Amit. Agentul este instilat în fiecare ureche (3-5 picături) de două ori pe zi, întreruperea între proceduri în 3-5 zile. Dacă nu există niciun rezultat și după consultarea unui medic, cursul se repetă. După injectarea medicamentului, urechea este masivă masivă în pisică pentru a permite ca substanța activă să se răspândească uniform pe auriculă. Prețul mediu este de 50 de ruble. Contraindicațiile includ sarcina și alăptarea unei pisici, nu ar trebui să fie utilizate pentru pisoii mai tineri de 60 de zile.
 • Akaromektin. Se picură cu ingredient activ ivermectin într-un flacon convenabil. Agentul este aplicat pe partea interioară a auriculei, apoi urechea este masată la bază. Procedura se repetă de două ori cu o pauză de 5 zile. Costul mediu este de 80 de ruble.

Important! Nu administrați autoadministru picături animalului. Acest lucru poate fi efectuat numai de către un medic veterinar după o examinare preliminară, deoarece dacă boala este începută și timpanul este deteriorat, astfel de medicamente sunt contraindicate și se prestează tratament alternativ.

Unele picături pot provoca alergii la o pisică, care poate fi recunoscută de astfel de semne:

 • Care sunt picăturile de la căpușeapariția mâncării;
 • roșeață pe piele;
 • pierderea parului;
 • erupții cutanate;
 • creșterea temperaturii.

Acest lucru se datorează faptului că unele animale au intoleranță la componentele individuale ale medicamentului. Tratamentul în acest caz este oprit și animalul este arătat specialistului pentru a ajusta cursul.

Pentru a recunoaște supradoza de droguri va contribui, de asemenea, la monitorizarea pisicii. Semnele sunt:

 • diaree (în cazuri deosebit de severe - cu sânge);
 • vărsături;
 • temperatură ridicată.

Tratamentul este oprit, animalul este dus la medicul veterinar.

Nuante importante

Cum să picură picăturiExistă o mulțime de picături de pe căpușe pe piață, cum să nu vă pierdeți printre aceste soiuri și să alegeți cele care îi ajută într-adevăr pe animalele de companie?

În primul rând, merită atenția acordată scopului drogului. Este necesar să se abțină de la picături dintr-un spectru larg de acțiune în favoarea celor destinate tocmai pentru controlul otodectozei. Acarienii acarieni - paraziți și viermi specifici, de exemplu, sunt fără putere în lupta împotriva lor.

Substanța activă a medicamentului ar trebui să fie puțin toxică. Pentru pisoii de până la 6 luni, utilizați linia frontală sau cetatea.

Cum să curățați corect urechile pisicilor

Procesul în sine este simplu și, după mai multe ori, o va învăța orice maestru. Să descriem procesul pas cu pas:

 1. Pentru a picura în fiecare ureche conch de 2-3 picături de fonduri.
 2. Pentru a masca urechea din exterior, ușor îndoit, acest lucru va ajuta produsul să se răspândească în mod egal.
 3. Folosind un tampon de bumbac înmuiat în produs, curățați urechea fără a intra în adânc.
 4. Cu un tampon de bumbac curățați ridurile.

Este important să rețineți că pentru o pisică procedura este un adevărat stres, deci animalul trebuie să fie calmat. Cele mai agresive pisici sunt cel mai bine învelite într-un prosop, astfel încât să nu zgârie mâinile proprietarului.

Desigur, prevenirea este mai bună decât orice tratament, de aceea este important să creați confortabil pentru animalele de companie condiții care să-l ajute să nu-și ia un acarian. Animalul trebuie protejat să comunice cu pisicile infectate, verificându-și urechile săptămânal, de două ori pe lună, folosind un tampon de bumbac.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Urechea urechilor la om: cum se vindecă și simptomele acesteiaUrechea urechilor la om: cum se vindecă și simptomele acesteia
Senzația în ureche este ca și cum ceva se amestecă în ea: cauzeleSenzația în ureche este ca și cum ceva se amestecă în ea: cauzele
Cum să identificați și să tratați acarienii la urechi la pisiciCum să identificați și să tratați acarienii la urechi la pisici
Ce este o pisică subcutanată la pisici?Ce este o pisică subcutanată la pisici?
Cum să vă curățați sigur urechile acasăCum să vă curățați sigur urechile acasă
În ureche ca și cum bulele de spargereÎn ureche ca și cum bulele de spargere
Căști pentru urechi de la otităCăști pentru urechi de la otită
Drops inspector pentru cererile de câini de instruire pentru pisici și câiniDrops inspector pentru cererile de câini de instruire pentru pisici și câini
Peroxidul de hidrogen pentru urechi: auto-curățarea dopului de sulf din urechePeroxidul de hidrogen pentru urechi: auto-curățarea dopului de sulf din ureche
Otita la câine decât tratamentul: otită alergicăOtita la câine decât tratamentul: otită alergică
» » Picturi de acarieni: cele mai bune opțiuni pentru pisici
© 2021 amigdas.com