amigdas.com

Râmă. Descrierea animalului și rolul acestuia în natură

Dăunătorii: rol în naturăDupă multe de cercetare și zoologice investigații nu a stabilit un fapt interesant: râme ordinară câștigă înapoi un rol foarte important în descompunerea substanțelor organice, care se încadrează în sol, îmbogățindu-l cu humus și alte elemente importante ale centralelor electrice, în creștere din straturile profunde ale sistemului de rădăcină.

Râmă. Descrierea animalului și rolul acestuia în natură

Acestea sunt aceste animale Ei ocupă un loc de frunte alături de cei mai importanți ajutoare ale solului, și o alternativă decentă pentru o râmă nu a fost încă găsită. Dacă există colonii de eucariote în sol, ratele de fertilitate vor fi maxime, deoarece depind în mod direct de volumul de substanțe organice care cad în pământ.

Pentru a supraestima rolul viermelui pentru ecosistem este foarte dificil. O astfel de creatură mica îmbogățește solul cu toate elementele utile, făcându-l fertil și sănătos. Puțini știu despre acest lucru, însă viața și existența rasei umane sunt puternic asociate cu activitățile acestor animale. Dispariția lor ar avea consecințe fatale, inclusiv moartea în masă a oamenilor din cauza foametei.

Viermele rosii: principalele caracteristici

Râmă. Descrierea animaluluiO ploaie sau o râmă este un viermel segmentat cu formă tubulară. Animalul se găsește pe toate continentele globului, în locuri cu o cantitate abundentă de umiditate și substanțe organice. Speranța de viață ajunge la 4-8 ani și este determinată de speciile de locuitori specifici. Unii dintre ei pot trăi până la zece ani. O caracteristică interesantă a structurii este sistemul digestiv, care se desfășoară de-a lungul întregii lungimi a corpului. În același timp, digestia alimentelor se realizează prin mișcarea unui set de mușchi.

Mormintele mici are sistemul nervos central și periferic. De asemenea, el poate respira prin piele. Corpul acestei creaturi este umplut cu fluid mucus și funcționează ca un schelet hidrostatic. Orice cartilaj și țesut conjunctiv este absent. Prezența mușchilor circulari și longitudinali permite animalului să se miște în mod normal de la un loc la altul.

Este important de observat că, datorită structurii unice a corpului, râia este adesea numită creația cea mai misterioasă de pe planetă. Nu are ochi, urechi și chiar plămâni. Dar inima animalului deja câteva. În acest caz, lichidul mucus are un gust neplăcut, astfel încât prădătorii nu îl consumă ca hrană.

Specii de vierme de pământ

Grupul de râme este format din multe subspecii și familii. În prezent, există mai mult de două mii de specii care se găsesc în toate regiunile globului nostru. 40 dintre ei trăiesc pe continentul european. Cele mai populare sunt două tipuri principale: o râmă obișnuită și un vierme de gunoi. Luați în considerare caracteristicile detaliate ale ambelor soiuri.

 • Râul normal crește până la 30 de centimetri în lungime și se distinge printr-un corp maroniu sau roșu. Poate trăi în livezi și grădini umane, în câmpuri și păduri. Este capabil să sapă găuri adânci în pământ, care ajung până la trei metri în adâncime. Apare aproape peste tot, unde există un sol umed îmbogățit cu substanțe organice.
 • Viermă de viermeVierme de vierme mai puțin decât predecesorul său și are o lungime de 4 până la 14 centimetri. Taurul este vopsit in culoare ruginita cu dungi caracteristice galbene in jurul inelelor. Din denumire se poate înțelege că viermele dă prioritate locurilor cu un conținut ridicat de substanțe compost, în termeni simpli - în gunoi de grajd. Pentru a supraviețui, acest animal are nevoie de un pământ cu un material organic pregătit și indicatori de temperatură de la 15 la 25 de grade Celsius.

Viermii pot fi diferiți și proprietățile biologice, cum ar fi tipul de hrană și habitatul din sol. Din acest motiv, oamenii de știință disting două soiuri principale:

 1. viermi care trăiesc pe suprafața solului;
 2. viermi care sapa gauri adanci si aranjeaza locuinte in interiorul solului.

Ciclul de viață al râmelor

Dacă vom sublinia principalele caracteristici ale ciclului de viață al râmei, ele vor fi împărțite în patru etape:

 • prima etapă implică apariția unor viermi mici dintr-un cocon special. Perioada de incubare a ouălor acestor nevertebrate durează de la două săptămâni la trei luni, după care animalele nou-născute își părăsesc gogoșii. Rata de dezvoltare a puilor este determinată de intervalul de temperatură: cu cât temperatura aerului este mai mare, cu atât mai repede animalele vor părea luminoase. Dacă în aer liber este foarte cald, de exemplu, în timpul verii, ouăle se vor maturiza în două săptămâni. Și în condiții reci, poate dura până la două luni;
 • Descrierea animaluluiîn a doua etapă adulți maturi. Chiar și în stadiile incipiente ale vieții lor, tinerii viermi încep să se dezvolte intens. Sistemul lor de reproducere se schimbă serios, iar deja la vârsta de un an viermele poate fi considerat matur sexual;
 • a treia etapă constă în responsabilitățile reproductive ale animalului. Este important de observat că aceste creaturi se referă la hermafrodiți, care au caracteristici sexuale atât sexuale, cât și sexuale. Cu toate acestea, ei au nevoie de o împerechere comună, care are loc prin împerecherea celor două persoane, după care se formează un plic caracteristic, în care se acumulează sperma. Procesul de fertilizare afectează ambele corpuri;
 • a patra etapă implică ambreiajul natural al coconului. După încheierea împerecherii, cei doi viermi se separă și apoi în corpurile lor se formează gogoși caracteristici, care curg în curând în sol și se coacă. Într-un cocon standard pot fi de la unu până la cinci embrioni de dimensiuni mici.

Utilizarea unui vierme de ploaie pentru grădinile de bucătărie

După cum sa menționat mai sus, rolul viermilor în natură este colosal. Din acest motiv, în aceste zile, reproducerea și popularizarea acestor animale se realizează pentru a îmbunătăți fertilitatea grădinilor de legume. Abundența acestor nevertebrate în sol duce la cultivarea cu succes a diferitelor culturi de plante. de asemenea Viermii sunt importanți pentru grădinari, din cauza a ceea ce se numește adesea "prima agrotehnică". Și acest lucru se explică prin simplul fapt: cu cât mai mulți viermi din sol, cu atât mai bine se vor dezvolta copacii de grădină.

Utilizarea râmeiDar care este efectul acestor creaturi pe teren? În primul rând, rezolvă o mulțime de sarcini în ceea ce privește slăbirea terenului, îmbunătățirea structurii acestuia și creșterea fertilității. Ca urmare, grădinarul are multe grijile suplimentare.

În plus, atunci când se deplasează prin grădină, animalele se sparg prin tuneluri profunde, care asigură un pasaj stabil de aer prin semințele și rădăcinile plantelor. Acest comportament vă permite să apelați viermi invizibili mici de plug. De asemenea, este important de observat că nevertebratele protejează vegetația de numeroase boli și dăunători. Ele produc un humus stabil prin consumul de ingrediente organice, inclusiv frunze putrede, murdărie și iarbă înclinată.

În procesul digestiei alimentelor viermele alocă o cantitate mare de excremente organice, care conțin elemente cum ar fi:

 • fosfor;
 • calciu;
 • azot;
 • magneziu.

Deci, dacă ai veni într-o colonie de râme în grădina dumneavoastră sau în grădină, întrebarea „Este util pentru ocupantul ecosistemului local“ ar trebui să scadă în mod automat.

Un fapt interesant: Omul de știință celebru Charles Darwin, care a propus teoria selecției naturale, a acordat o atenție deosebită studiului ciclului de viață al râmelor. De-a lungul celor 40 de ani ai vieții sale a deținut diferite experimente și studii cu aceste molatic, provocând carte născut intitulat „Activitatea de teren Educație sol fertil de râme și observații cu privire la modul lor de viață.“

Cum de a crește conținutul de râme în grădină. Creșterea casei

Există multe modalități de îmbunătățire a fertilității solului din grădină sau grădină prin popularizarea nevertebratelor. Grădinarii experimentați folosesc pentru această direcție diferite substanțe organice. Mazărea periodică a solului ajută de asemenea. Pe stratul de suprafață al solului sunt așezate humus, frunze căzute, gunoi de grajd, compost și alte materiale similare.

În plus, mulți grădinari se angajează să reproducă un vierme acasă. Este important de menționat că o astfel de ocupație nu necesită eforturi speciale sau investiții. Este suficient să vă asigurați accesul optim la alimente, umiditatea corespunzătoare, întunericul și spațiul liber. Organizarea reușită a viermei se poate face în primăvara sau vara, deoarece în această perioadă intervalul de temperatură rămâne optim. Viermii se vor înmulți și vor deveni puternici până la debutul iernii. Deci, acum, direct despre cultivarea viermilor în grădină.

Aranjamentul viermilor

Viermi: aranjamentViermele este o construcție specială în care vor trăi și se vor dezvolta reprezentanți ai coloanei vertebrale. În calitatea sa este posibilă utilizarea absolut orice capacitate - cutii, jgheaburi, o baie veche, etc. Pentru cultivarea cu succes se recomandă efectuarea procedurii pe un compost deschis. Dar este important să protejăm situl selectat cu o plasă specială pentru a preveni consumul masiv de viermi de către păsări și alte animale.

Pentru a avea grijă și întreținerea acestor lăstari mici au fost la fel de eficient ca posibil, pe partea de jos a unui viitor nevoie pentru a pune casa de compost (strat optim este de 40 de centimetri grosime) și se tratează cu atenție cu lichid cald. După aceasta, este necesar să dați așternutul din paie și să așteptați 5-6 zile pentru absorbția completă. Asta e tot, locuința poate fi considerată gata de rezolvare.

Găsiți viermi de râu pentru rezolvarea viitoarelor este foarte simplu. Pentru a face acest lucru, este suficient să săpați un mic strat de pământ în propria grădină sau grădină. Într-un mod deosebit de bun, indivizii care au apărut pe stratul superior al solului după ploaie sunt bine stabilite. De asemenea, viermii pot fi cumpărați la magazinul corespunzător.

Procesul de decontare poate fi împărțit în mai multe etape. În primul rând, trebuie să săpați o gaură mică în centrul locuinței și aruncați o găleată cu viermi. După aceea, pot fi acoperite de sus cu paie sau pânză. Primele rezultate ale soluționării cu succes vor fi vizibile în șapte zile. Trebuie să păstrați o observație periodică a creaturilor și a comportamentului lor în noul habitat. Dacă animalele duc un mod mobil de viață, atunci ele s-au aclimatizat perfect, iar cu ele totul este în ordine.

Pentru a adapta rapid mirosurile la condiții noi, începeți să le hrănuiți numai după 3-4 săptămâni de la stabilire. Dar aici trebuie să adăugați apă caldă la vierme de cel puțin 2 ori pe săptămână.

Îngrijirea râurilor

La întrebarea "cât de multe râme trăiesc", este important să se acorde atenție corectitudinii asistenței medicale și condițiilor create. Pentru ca animalele să se dezvolte în mod normal și să-și îndeplinească obligațiile de reproducere, trebuie să asigure o răcire relativă, umbrirea și o bază alimentară echilibrată. Experții experimentați recomandă adăugarea la gunoi de grajd de compostare a unei mici cantități de nisip sau de ouă cioplită. La fiecare 14 zile, trebuie să adăugați alimente la pământ. Dar animalele suprasolicitate în orice caz sunt imposibile.

Dacă intenționați să reproduceți viermi în mediul dvs. de origine, trebuie să știți că aceste creaturi pot procesa aproape orice alimente ecologice. Principalul lucru este că ele sunt zdrobite, deoarece animalele nu au dinți.

Trebuie remarcat faptul că înainte de completarea viermei trebuie să se asigure că alimentele proaspete sunt consumate complet. În caz contrar, antebrațele vor fi suprasaturate și, în curând, vor pieri. Dacă compușii organici rămân în compost, indicii de aciditate pot crește rapid, provocând condiții mortale în sol. De asemenea, un exces de alimente duce la propagarea dăunătorilor periculoși, inclusiv a căpușelor.

Îngrijirea și întreținerea viermilor este un proces simplu, dar exigent. Pentru a proteja descendenții de moarte și a le oferi condiții optime pentru dezvoltare, este important să se îndeplinească responsabil sarcinile de bază și să se urmeze sfatul specialiștilor cu experiență.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pui hrănirea în primăvară și toamnă. Cum se hrănește?Pui hrănirea în primăvară și toamnă. Cum se hrănește?
Cum au provenit vierii inelari de unde vin acest tip?Cum au provenit vierii inelari de unde vin acest tip?
Mulcirea solului - ce este și cum să o faceți în mod corespunzător?Mulcirea solului - ce este și cum să o faceți în mod corespunzător?
Ce este biohumus: instrucțiuni privind utilizarea îngrășămintelor lichideCe este biohumus: instrucțiuni privind utilizarea îngrășămintelor lichide
Ghid pentru a face paturi înalte cu mâinile taleGhid pentru a face paturi înalte cu mâinile tale
Flori decorative Clematis Ville de LyonFlori decorative Clematis Ville de Lyon
Habitatele celor mai simple microorganisme unicelulareHabitatele celor mai simple microorganisme unicelulare
Analizăm anatomia unui cal: un schelet, o statuie, o structurăAnalizăm anatomia unui cal: un schelet, o statuie, o structură
Alimente pentru câini eukanuba: compoziție și avantajeAlimente pentru câini eukanuba: compoziție și avantaje
Utilizarea gunoiului de grajd ca îngrășământUtilizarea gunoiului de grajd ca îngrășământ
» » Râmă. Descrierea animalului și rolul acestuia în natură
© 2021 amigdas.com