amigdas.com

Crane alb macara siberiana: descriere, habitat

Crăciun albPână în prezent, multe specii de animale și păsări sunt pe punctul de a dispărea. Gărzile de natură se luptă în orice mod posibil pentru drepturile speciilor pe cale de dispariție, populațiile speciilor pe cale de dispariție încearcă să se conserve în zapovedni și grădini zoologice. Una dintre aceste păsări este o Macara Siberiană sau macara albă.

descriere

Macara Macara Macara este considerat un ornament al unor rezerve. Majestic pasăre albă este considerat un ficat lung, în medie, locuiește aproximativ 70 de ani. Macaraua siberiana este destul de mare si creste pana la 140-150 cm, aripile sunt de aproximativ 2,5 metri. Greutatea unui adult variază între 8 și 8,5 kg.

Pasărea are un penaj alb, excluzând capul și aripile. Capul unui adult la prima vedere pare agresiv, din cauza culorii coada. Jumătate din cap, în acele locuri în care sunt situate ochii și ciocul, are un penaj roșu aprins. Ciocul este lung, arată minunat. Ochii sunt roșii sau galbeni. Membrele sunt uniforme, lungi, de culoare roz pal.

Creșterea în creștere a macaralelor albe are pene de nuanță brun deschis.

Această rasă de păsări aparține genului de macarale, familiei de macarale. Bărbații, ca de obicei, sunt mai mari și mai mari decât femeile.

habitat

Este demn de remarcat faptul că Macaralele din Siberia locuiesc exclusiv pe teritoriul Federației Ruse. Ora de iarnă în Rusia este foarte severă, astfel încât macaralele albe sunt forțate să zboare spre iernile mai calde pentru iarnă. Ei hibernează în principal pe țărmurile Indiei, Mării Caspice și în anumite regiuni ale Iranului.

Macaralele alb sunt protejate prin lege, președintele rus Vladimir Putin monitorizează personal măsurile de combatere a dispariției acestei păsări. De dragul acestui scop a fost înființată Fundația de stat "Zborul speranței".

Descrierea macaralelorPe măsură ce se apropie primăvara, macaralele se întorc în patria lor. Oamenii de știință au aflat că macaralele din Siberia și-au ales locurile în regiunea Arkhangelsk, Republica Komi, Yakutia și autonomia Yamal-Nenets.

În Yakutia, macaralele din Siberia doresc să cuibărească în locuri inaccesibile oamenilor, în special în zonele mlaștină și în pădurile de tundră impenetrabile. Înainte de a începe vremea rece, un reprezentant al acestei rase nu părăsește locul în care a avut loc.

Totalul populațiilor de macarale albe este împărțit în 2 subgrupe:

  • vest;
  • est;

Nu sunt altfel, doar asta cuib în locuri diferite. În total, până în prezent, nu există mai mult de 3000 de macarale albe în lume. Este foarte dificil pentru ei să supraviețuiască într-un mediu natural, populațiile nu pot rezista dezastrelor naturale și condițiilor meteorologice severe.

Hrănirea macaralelor din Siberia

Macaralele albă ale macaralelor din Siberia pot fi numite omnivore. În sălbăticie se hrănesc cu alimente de origine vegetală și animală. În sezonul cald, macaralele mănâncă:

  • boabe, semințe de plante;
  • pește;
  • ouă și pui de păsări mai mici;
  • broaște;
  • insecte;
  • animale vertebrate mici.

În timpul iernii, în timpul migrației, macaralele albe consumă rizomi subacvatici, șarpe, rozătoare mici de apă.

Reproducerea macaralelor din Siberia

Cum creează macaralele?Macaralele albă aleg un partener în timpul jocurilor de căsătorie, ele sunt complet monogame. Aceste păsări sosesc în cuiburi în luna mai. Jocurile de căsătorie din aceste păsări maiestuoase sunt însoțite de cântece și dansuri. După ce a ales femeia preferată, bărbatul ridică un cap și, cu o voce subțire și curată, publică o serie de sunete melodice lungi. Apoi, dansul este realizat, constând în patting aripi, viguros, aruncarea ramuri. În acest moment, femeia urmărește curtenirea, apăsând strâns aripile spre corp.

Macarale albe în locuri bine văzute. Părinții fac în avans o alimentare cu apă potabilă și hrană. Construiți cuiburile într-o manieră coordonată, implicându-se atât bărbați, cât și femei. Cel mai adesea, macaralele încearcă să construiască un cuib într-un iaz cu o adâncime mică. Acest lucru vă permite să protejați descendenții de la iubitori la sărbătoare pe ouăle altor oameni.

În total, femela nu depune mai mult de 2 ouă pe anh. Ouăle sunt gri, pe coajă sunt incluziunile întunecate. Perioada de incubație durează aproximativ 29 de zile, apoi puiul de incubație. Este de remarcat faptul că până la șase luni puii au o cornee albastră a ochilor, vârsta se schimbă. Din primele zile de pui, trebuie să învețe să se protejeze de pericol. Cei slabi mor, și doar o singură pui crește într-un adult. După 70 de zile, peneiul puii devine maro deschis, în timp ce macaralele albe devin abia în al treilea an de viață.

Sterkhi la grădina zoologică

Pentru prima dată, macaralele albe au apărut în grădina zoologică din Moscova în 1987. Oamenii încearcă să păstreze populația de păsări pe cale de dispariție în orice mod posibil, prin urmare, în zoopar turi și rezerve mari, are loc "domesticirea" activă a macaralelor albe.

Conținutul reprezentanților acestei rase este încercat în perechi. Zoopsiologii cred că într-o pereche de macarale este mai ușor să se adapteze la noile condiții.

Lucrătorii din rezerve încearcă să aducă condițiile de detenție mai apropiate de cele naturale. Oamenii depun un cuplu de macara pe malul unui rezervor artificial creat, malurile fiind plantate cu un tufiș gros. Același lucru este folosit și pentru produsele alimentare utilizate de macaralele din Siberia în habitatul natural.

Macaralele sunt foarte precaut de oameni. Ei nu arată prietenie, încearcă să nu se apropie din nou și să nu contacteze oamenii, nu iau mâncare din mâinile omului.

Măsuri de protecție a macaralelor

Unde se află macaraleleDin păcate, animalele și păsările enumerate în Cartea Roșie, în fiecare an, alimentează interesul braconierilor. Macaralele albe continuă să fie în pericol, braconierii capturau aceste păsări cât mai curând posibil.

Problema conservării macaralelor albe ca o specie separată este discutată la nivel mondial. În Rusia, în anii `90 ai secolului trecut, a fost lansat un proiect de cultivare a puilor de macarale din Siberia în captivitate. De la deschiderea acestui proiect, au trecut aproximativ 25 de ani, în această perioadă aproximativ 100 de pui maturi au revenit în habitatul lor natural. În natură, 30% dintre pui supraviețuiesc, în captivitate - aproximativ 20%.

Proiectul renumit "Zborul speranței", care este sub supravegherea președintelui rus, folosește metoda de creștere a miriștilor în captivitate. Nestlings ajunge acolo foarte mici, oameni special pregătiți să le pregătească pentru maturitate.

Într-o grădiniță specială o uniformă pentru angajați - costum al unei barbati albi, unde un manșon este realizat sub forma unui cap de macara. Acest lucru este facut astfel incat parintele sa poata pat puiul sau, de obicei păsările sunt capul ras. Oamenii învață puii să caute mâncare, să supraviețuiască în sălbăticie și chiar să zboare. Pentru aeronave speciale controlate de oameni, o creștere tânără în aer. Oamenii "escortează" pe tineri în locul unde se adună primele Macarale Siberne, se unesc și tinerii trebuie să urmeze rudele vii.

Președintele Federației Ruse sa testat în rolul de "lider al pachetului" și a confirmat că această măsură ajută într-adevăr să salveze pe tineri în timpul migrației în regiunile calde.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Polar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasăreaPolar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasărea
Penguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiescPenguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiesc
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Plantele care sunt enumerate în cartea roșie a RusieiPlantele care sunt enumerate în cartea roșie a Rusiei
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Crane alb macara siberiana: descriere, habitat
© 2021 amigdas.com