amigdas.com

Caii sălbatici mustangi. Caii în natură și agricultură

mustangsMustangele de cai sălbatici sunt animale care au o energie foarte puternică și o dorință colosală pentru o viață liberă, va deveni clar de îndată ce veți vedea acest animal frumos. Un cal mustang este un cal sălbatic, dar odată ajuns acasă. Aceste animale sunt mamifere, ungulate ciudate și aparțin familiei cailor.

Caracteristicile rasei

Mustangul are o asemănare foarte mare cu un cal domestic, dar de fapt sălbatic. Aceste animale au apărut din cauza evenimentelor omenești și istorice.

În al doilea mileniu, în secolul al XVI-lea, atunci când colonizarea continentului american, oameni care s-au mutat, transportate cu ei o mulțime de lucruri: haine, alimente și alte lucruri pentru a trai, în același timp, au avut cai. În acel moment, aceste animale au servit drept transport și au ajutat la cultivarea terenului.

De-a lungul timpului, noi oameni au sosit pe continent, iar ei au făcut-o pe călare. De multe ori sa întâmplat ca coloniști plecat animalele în mijloc, pentru că ei nu au putut suporta încărcătura și un drum lung: cai a scăzut, a început să limp, sau, în general, a refuzat să se mute mai departe. Oamenii speră că va avea ocazia să le ia, dar animalele au nevoie să mănânce ceva și prin aceasta să iasă caii. Apoi s-au unit în turme și astfel au supraviețuit. Acești cai au fost alături de cei care au fugit din ferme și nu au fost găsiți de proprietar.

Astfel, caii au început să apară pe continent, după un timp, al lor numărul de a ajuns la două milioane. Spune-le "Mustangs" pentru că sunt "sălbatice" în spaniolă.

Mustangii de cai sălbatici trăiesc în America de Nord și de Sud, pot fi găsiți chiar și acum. Și animalele care au reușit să îmblânzească trăiesc în Europa.

Modul de viață al mustangelor sălbatice

Această rasă de cai se mai găsesc în sălbăticie. Ei trăiesc în turme. Printre ei există lideri și femele alfa, precum și alți cai. În turmă există doar aproximativ optsprezece indivizi.

Turma de cai sălbaticiPrincipalul sarcină liderul este protecția turmei. În cazul în care efectivul este în pericol, acest cal neînfricat va rezista numai inamicului, fără ajutorul altora. Și în acest moment, femela alfa va lua turma departe de pericol.

În unele cazuri, efectivele se adună pentru a rezista prădătorilor. Pentru a face acest lucru, caii fac un cerc, în mijlocul căruia sunt mânzii și luptă împotriva dușmanilor cu copite.

Modul de comunicare între ei este apropierea lor.

Diferența față de caii domestici

Mustangurile sunt drepte urmaș acasă, așa că sunt foarte asemănători cu ei. În primul rând, multe asemănări sunt în aparență. Dar multe care s-au schimbat prin natură și s-au îmbunătățit.

Acești cai pot fi comparați cu mai multe rase, dar au încă o serie de diferențe. Ele vor rămâne întotdeauna mari și puternice, puternice, cu capacitatea de a dezvolta viteze mari.

Caii sălbatici au imunitate mult mai puternică decât progenitorii lor de origine, deși în îngrijire și hrănire sunt foarte nemanipulanți. În același timp, ele sunt foarte greu de antrenat, astfel că imitarea lor nu este o sarcină simplă. Nu este nimic pentru că ei spun că cineva care obține încrederea lui Mustang și îl învesește este o persoană specială.

Natura și aspectul

Calitatea calului

Caii sălbatici au o mare rezistență, foarte inteligent, alerga rapid și au o mulțime de putere. Toate acestea au împrumutat de la alte rase, cum ar fi camioane grele, cai pentru călărie și ponei.

Ei sunt foarte indraznete și foarte devotați sălbatice, deoarece acesta este habitatul lor, dar, totuși, ele pot fi imboldate și pot provoca respect. Dacă reușești să faci asta, atunci vei avea un cal incredibil de loial.

apariție

rasa Appaloosa

Aspectul acestor cai poate fi divers, deoarece în ele nu curge sângele unei singure rase. Cele mai comune culori sunt:

  • roșu;
  • Appaloosa;
  • pestrițe;
  • Bay;
  • maro;
  • negru.

Practic, acești cai au o lungime de aproximativ 1,5 metri, iar greutatea lor ajunge la 400 de kilograme. Ei au picioare foarte puternice, greaban nu foarte expresive, iar spatele, gâtul și torsul sunt scurte. Este această combinație a corpului care le dă posibilitatea de a dezvolta o mare viteză.

coamă ele sunt frumoase, lungi și strălucitoare. Mustangurile sunt foarte curate, astfel încât acoperirea lor este întotdeauna foarte curată și strălucește în razele soarelui.

Nutriție și reproducere

Ca și alți cai, mustangii sunt ierbivore. Se hrănesc cu iarbă proaspătă, arbuști mici și frunze de copaci. Pentru a găsi alimente, animalele pot călători la o distanță foarte lungă.

Caii, îmblânziți, acasă mănâncă aproximativ trei kilograme de mâncare pe zi. Poate fi amestecat furaje, fân sau iarbă proaspătă. Totuși, aceste animale sălbatice iubesc sărbătoare pe morcov și zahăr. Când e foarte cald pe stradă, au nevoie de aproape șaizeci de litri de apă pe zi, dacă vremea nu este fierbinte, apoi jumătate din timp - treizeci de litri.

reproducere

Jocurile de căsătorie pentru cai încep în primăvara anului și până la începutul verii, aceasta promovează reproducerea în viitor. Pentru a-și prelungi apariția, armăsarii trebuie să câștige femeia. Acest lucru este obținut numai de la puternic persoane fizice.

Ea își reproduce urmașii de unsprezece luni, această perioadă poate fluctua, diferența poate fi de la șapte la paisprezece zile. Când o mare găzduiește un armasar mic, ea caută un loc confortabil și este acolo până la nașterea.

Foal cu mamaLa sfârșitul a două ore după naștere, un armasar mic poate sta pe picioare. Timp de șapte luni alimente pentru copil, este laptele mamei. Apoi, puțin mai târziu, va începe să mănânce iarbă.

În secolul douăzeci și unu, caii sălbatici care trăiau în sălbăticie, erau treizeci de mii. Oamenii au ucis aceste animale pentru a obține piele și carne, dar la acea vreme nu credeau că rasa de mustang ar putea să dispară. În Statele Unite ale Americii, în legislație, există acte care protejează acest tip de cai.

În 1971, a fost adoptată o lege care a interzis uciderea acestor animale.

Caii sălbatici din gospodărie

Foarte mulți crescători vor să vadă aceste animale zdrențuite în grajduri. Deoarece acești cai pot face față unor sarcini uriașe și pot fi folosiți în gospodărie. În plus, participă la diferite curse sportive, pentru că au o rezistență și o viteză foarte ridicate, în care nu au egal.

Și mustangurile din conținut sunt foarte nepretențioase și nu creează probleme. Dacă decideți să cumpărați un astfel de cal, alegeți-l corect:

  1. Nu luați un cal mai vechi de zece ani.
  2. Nu cumpărați tineri sub șase ani.
  3. Trebuie să alegeți mijlocul de aur, dar înainte de asta, aruncați o privire la cal.
  4. După cumpărare, trebuie să stabiliți contactul cu animalul, deoarece dacă acest lucru nu se întâmplă, achiziția va fi în zadar.

Soarta puilor în sălbăticie

când sălbatic armăsarul este de trei ani, conducătorul turmei îl aruncă din pachet. Motivul pentru aceasta este că liderul de sex masculin îl vede ca pe un concurent. Există cazuri în care un armăsar în vârstă de șase ani a devenit lider și a bătut conducătorul cu un efectiv.

Regele mamei, care este expulzat, poate pleca cu el sau rămâne în turmă. Aceasta este alegerea ei personală.

Mustangurile din SUA sunt adesea folosite ca simboluri. De exemplu, Nevada are o monedă pe care este descris, acest cal. Această rasă este menționată în multe romane faimoase.

De asemenea, bine-cunoscutul automobil Mustang este numit după acest cal.

Odată, indienii erau siguri că calul este sacru dacă are pete pe piept și pe cap. Ei s-au închinat acestui animal și au crezut că aduce noroc în război.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa de cai Akhal-Teke, descrierea raseiRasa de cai Akhal-Teke, descrierea rasei
Viteza, dezvoltată de un cal: medie și maximăViteza, dezvoltată de un cal: medie și maximă
Totul despre rasa de cai KarachaiTotul despre rasa de cai Karachai
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Rase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasaRase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasa
Caracteristicile și caracteristicile rasei de cai Akhal-TekeCaracteristicile și caracteristicile rasei de cai Akhal-Teke
Mustanguri - cai liberi de prairie sălbaticăMustanguri - cai liberi de prairie sălbatică
O rasă de rasă domestică și alte pisici similareO rasă de rasă domestică și alte pisici similare
Cât cântărește calul, parametrii mediiCât cântărește calul, parametrii medii
Rasa de cai Trakehner - caracteristicăRasa de cai Trakehner - caracteristică
» » Caii sălbatici mustangi. Caii în natură și agricultură
© 2021 amigdas.com