amigdas.com

Melci acvarieni: tipurile, numele și îngrijirea acasă

Soiuri de melci de acvariuAcvariul acasă este un ecosistem întreg, creat artificial de om. În lumea acvariilor, diverse organisme vii își desfășoară activitatea de viață, interacționează unul cu celălalt, îndeplinind fiecare roluri. Recent, melcii de acvariu câștigă o popularitate uriașă, specia lor uimită cu cantitatea lor. Melcii nu există doar ca decorațiuni, ci îndeplinesc cu succes și rolul sanitarilor acestui ecosistem: elimină rămășițele furajelor pentru pești și curăță sticla.

Caracteristicile conținutului melcilor de acvariu la domiciliu

De fapt, este foarte ușor să păstrați acești melci acasă, trebuie doar să respectați anumite reguli:

 • A cumpăra astfel de moluște este necesară numai în magazinele de animale de companie verificate, care au toate documentele sanitare necesare;
 • orice tip de melci necesită condiții optime de întreținere, în care temperatura necesară, aciditatea va fi menținută, ventilația va fi aranjată, iar melcii au nevoie de apă cu o anumită duritate;
 • Acvariul este cel mai bine cumpărat cu un capac special, deoarece unele specii de melci se pot târî și mor din ea;
 • Condiții pentru creșterea melcilorMoluștele și peștii din corpurile de apă locale nu pot fi păstrate în același acvariu, deoarece acesta din urmă poate fi purtător de infecții;
 • este necesar să se controleze numărul de moluște din acvariu, deoarece acestea au capacitatea de a se înmulți rapid și de a depăși ecosistemul și acest lucru afectează în mod negativ echilibrul acestuia;
 • Toate plantele și elementele decorative achiziționate pentru acvariu trebuie să fie atent verificate pentru a preveni așezarea diferitelor tipuri de moluște;
 • fiecare tip de melc necesită un anumit primer.

Ce să hrănești melcii

Cu hrănirea moluștelor de acvariu, de obicei nu există probleme: aceste creaturi omnivor, și ei potrivită pentru toate produsele alimentare din pește. Apropo, melcii pot mânca, de asemenea, rămășițele unor astfel de alimente, care se așează pe fund. Astfel, nu numai că primesc hrană, ci și își curăță habitatul.

O altă gustare preferată de crustacee este plante acvariu, în special cele care au frunze mari. În mod convenabil, acest lucru se datorează și faptului că melcul mănâncă în mod activ plante acvatice putrede, deci nu trebuie să fie curățate singure. Dar merită să ne amintim că, datorită reproducerii active, melcii din acvariu vor crește, iar mai mulți dintre aceștia, cu atât mai puține plante de apă, deoarece vor mânca pur și simplu toți. Și pentru a preveni un astfel de proces, este necesar să adăugați periodic ierburi proaspete (păpădia și sorrel sălbatic) la acvariu cu hrana pentru animale. Acest grăsime trebuie măcinat mai întâi.

Melcii acarieni sunt, de asemenea, aromatizați în mod activ cu înveliș organic, care acoperă în cele din urmă paharul acvariului. Deci ei o curăță.

Cum se înmulțește melcii de acvariu

Reproducerea melcilor apare imediat ce moluscul ajunge la pubertate (aproximativ 1,5 ani după naștere). Este interesant de aici că pentru reproducerea unor astfel de creaturi neobișnuite nu este nevoie să începeți un cuplu la o dată: faptul că melcul acvariului este o creatură de un singur sex.

Deci, de îndată ce moluscul ajunge la o anumită vârstă, va începe să se înmulțească, așezând ouă pe pietricele, apoi pe plante și câteodată pe pereții acvariului. Unele specii depun ouă exclusiv pe pereți, dar chiar deasupra nivelului apei.

Cum cresc melcii?Primele zile ale caviarului unei astfel de moluște sunt transparente sau albicioase, arată ca jeleu. În câteva zile va începe să se întunece și în cele din urmă va deveni maro închis. După un timp, melcii mici încep să se desprindă de ouă.

Merită să ne amintim că numărul de melci din acvariu trebuie să fie controlat, deoarece aceste moluște se pot multiplica rapid. Dar dacă a existat o idee de a începe reproducerea moluștelor de acvariu, atunci pentru aceasta este necesar să se respecte o serie de reguli:

 • pentru aceste moluște va fi necesar să fie mutat într-un acvariu separat, cu un volum de 30 de litri;
 • Apa în care trebuie să fie păstrate trebuie să fie numai permanentă;
 • Containerul nu trebuie să fie gol, ar trebui să fie plasate câteva bucșe de plante;
 • pentru a fi angajat în reproducere, va fi suficient să se stabilească într-un astfel de acvariu nu mai mult de 3-4 moluște;
 • hrăniți melcurile de 1-2 ori pe zi, acest lucru este potrivit atât pentru alimentele de pește normale, cât și pentru pâine, puteți totuși să vă diluați dieta cu legume fierte: cartofi, morcovi, varză și așa mai departe.

Tipuri de moluște de acvariu

În magazinele pentru animale de companie, puteți găsi o mare varietate de specii de astfel de moluste, toate sunt diferite, aspect diferit, dar toate, fără excepție, sunt remarcabile în aspect și se decorează cu orice ecosistem acvariu:

ampulyarii

Ampularia sunt considerate cele mai comune moluște de acvariu. Ele sunt destul de recunoscute: coaja lor este întotdeauna galbenă, rotunjită, iar diametrul său este de aproximativ 5-7 cm. Cojile întunecate sau dungate din astfel de melci sunt rare. Această creatură neobișnuită, care nu necesită nicio acțiune specială în îngrijire. Tot ce trebuie să știți este descris mai jos:

 • Temperatura apei care conține ampularia trebuie să fie între 18-27 grade;
 • în iaz trebuie instalat un filtru;
 • alimentele pentru astfel de moluște ar trebui să fie doar moi (legume fierte, pâine, fulgi pentru pești);
 • trebuie să existe o mulțime de plante în acvariu, deoarece aceste moluște le vor mânca în mod activ;
 • în apă ar trebui să existe o întreținere optimă a calciului pe care amularia avea întotdeauna o cochilie puternică.

Apropo, ampularia, spre deosebire de omologii lor, este eterogenă, ceea ce înseamnă că mai multe persoane vor fi necesare pentru reproducerea lor. Cel mai bine este să începeți 3 sau 4 astfel de moluște, deoarece este aproape imposibil să se determine sexul lor.

Vecinătatea unor astfel de melci este acceptabilă cu pești mici sau cu somn mici, dar este mai bine să nu le atașați prădătorilor.

bobina

Snail Coil: DescrierePentru astfel de moluște, aburul nu va fi necesar, deoarece sunt hermafrodiți adevărați și sunt capabili să ocupe ouă fără ajutorul unui partener. Apropo, ei pun ouă pe frunzele plantelor acvatice.

Aceste crustacee se găsesc atât în ​​acvariu cât și în sălbăticie. Diferența dintre ele se trasează în dimensiunea cochiliei: bobinele de acasă au o dimensiune de maxim 2 cm, iar cele sălbatice - 3 cm.

Acești melci sunt, de asemenea, interesanți pentru că au creveți pe manta proeminentă. Apropo, în acvariu cu bobine ar trebui să fie instalat un filtru bun, deoarece aceste creaturi foarte rapid epuiza rezervele de oxigen în apă.

Pentru a controla numărul de astfel de melci, va fi suficient să eliminați unele dintre plantele din acvariu și să le dați mai puțină mâncare.

fiza

Astfel de melci, cum ar fi fizica, au o coajă de altă formă - sunt ascuțiți de ele. Cu o astfel de cochilie, moluscul este capabil să se târască chiar și în cele mai inaccesibile locuri și să curețe gunoiul acolo. Trăsăturile lor caracteristice sunt următoarele:

 • au respirație pulmonară;
 • culoarea cochiliei este galben sau maro maroniu;
 • sunt capabili să curățe pereții acvariului, chiar și o acoperire verde, și de pe suprafața filmelor apă - bacteriene.

Temperatura apei pentru întreținerea gazelor arse trebuie să fie egală cu grade, iar duritatea apei - în intervalul 8-18 dH, deoarece în apă moale coaja poate fi distrusă.

Ca și restul moluștelor, fizu se înmulțește repede, așezând ouă pe plante. Dar controlul numerelor lor cu succes este condus de peștii de acvariu.

Melania

Melanias poate intra în acvariu chiar și cu plantele achiziționate. Ele joacă un rol semnificativ în igiena acvariului, deoarece trăiesc în principal în pământ, unde îl curăță în mod activ de bacterii și contaminanți biologici.

Cum arată melcul melaniei?Forma cochiliei în melanție este întotdeauna conică, dar rotunjită în lateral. Culoarea ei este gri-verzuie, sunt urme. Specimenul adult atinge o dimensiune de 3,5 cm. Este interesant faptul că pentru o astfel de moluscă are o consistență foarte fermă, ceea ce o face invulnerabil la peștii pradă.

Temperatura optimă a apei pentru un astfel de melc este de 18-28 grade, în apă rece poate muri. În ceea ce privește duritatea apei, precum și alimentația, melaniile sunt destul de nepretențioase aici. Aceștia sunt melci vivipari care poartă ouă și apoi apar animale tinere din aceste ouă.

Neritina

Neritina este o moluscă tropicală, prin urmare este necesar să aveți grijă de ea cu o atenție deosebită:

 • temperatura apei - de la 24 la 27 de grade;
 • duritatea apei - medie sau înaltă;
 • aciditatea apei este de aproximativ 7,5;
 • apa ar trebui schimbată frecvent;
 • pentru o viață confortabilă, este nevoie de un acvariu mare pentru cel puțin 40 de litri de apă.

Descrierea unui melc de neritinNeretinele nu diferă în dimensiune - doar 2,5 cm.

Rakovna poate fi orice culoare, începând de la măslin strălucitor până la negru, în dungi de aur.

Aceștia pot trăi atât în ​​ape dulci cât și în medii sărate, dar reproducerea are loc doar în sărăcie.

Helena

Helena - acesta este un adevărat prădător, care, în absența hranei, se poate bucura cu ușurință de unii dintre rude. Apropo, cu ajutorul lui mulți mulți rezolvă problema unui număr mare de melci.

Învelișul unui astfel de molluscum are tonul galben și suprafața cu nervuri, există și o bandă spirală pe ea. Dimensiunile helenului sunt foarte modeste - doar 2 cm. Modestul și fertilitatea sunt de asemenea modeste.

Helene are nevoie de un pământ moale, deoarece este foarte îndrăgită de săpătură în ea.

Tilomelaniya

Tilomelania este un fel de gigant pentru acvariu, deoarece dimensiunile sale ajung la 12 cm. Acest crustaceu este foarte frumos, are o formă neobișnuită de coajă, uneori netedă, uneori cu spini. Culoarea atât a cochiliei cât și a moluscului însăși poate fi variată.

Pentru ca tylomelaniya să se simtă bine, are nevoie de următoarele condiții:

 • În ce condiții ar trebui să trăiascăacestea ar trebui să trăiască separat, este exclusă vecinătatea cu alte tipuri de melci;
 • acvariul trebuie să aibă o lungime de cel puțin 80 cm;
 • apa nu trebuie să fie rigidă și are o aciditate ridicată;
 • temperatura apei - de la 20 la 30 cm;
 • ele sunt omnivore și necesită o mulțime de alimente și trebuie să fie hrănite de cel puțin 2-3 ori pe zi;
 • în acvariu este necesar să dăm un adăpost pentru astfel de melci, pentru că nu le plac luminile puternice.

Deoarece astfel de moluște necesită mult spațiu pentru o viață întreagă, apoi acvariul nu ar trebui să planteze prea multe plante și alte decorațiuni.

Nici unul acvariu nu pot trai fara melci, este nu numai creaturi frumoase și neobișnuite, dar genii asistente medicale, care va scuti ecosistemul de la poluare si placa.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Îngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijireÎngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijire
Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?
Totul și puțin mai mult despre melci de melciTotul și puțin mai mult despre melci de melci
Curățarea acvariului la domiciliuCurățarea acvariului la domiciliu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Melci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătosMelci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătos
Acvariu melc ampulyarya - o descriere a molușteiAcvariu melc ampulyarya - o descriere a moluștei
» » Melci acvarieni: tipurile, numele și îngrijirea acasă
© 2021 amigdas.com