amigdas.com

Normozoospermia, decât acest diagnostic este îngrozitor la bărbați

Normozoospermia - ce este?Fiecare cuplu căsătorit, mai devreme sau mai târziu, se gândește să-și continue felul. Dar o dorință a unei femei și a unui bărbat nu este întotdeauna suficientă pentru a îndeplini visul de a deveni părinte. Dacă sarcina dorită nu a avut loc de mult timp, ambii parteneri sunt sfătuiți să se supună examinării și diagnosticului de la specialiști. Fiecare dintre ele oferă analize individuale, astfel încât să fie posibilă stabilirea motivelor care le împiedică sau nu le oferă posibilitatea de a concepe un copil.

Toată lumea știe asta medicina moderna nu se oprește, se mișcă înainte, îmbunătățește în mod constant, caută metode noi și eficiente de tratament. În acest articol, vă vom spune despre analiza pe care oamenii o dau pentru a determina proprietățile și calitatea semințelor masculine.

Spermogramă și normozoospermie

Și așa, ce este o spermogramă și de ce? Spermograma este o analiză care este necesară pentru a determina compoziția celulară, numărul de spermatozoizi, detectarea bolilor sistemului genitourinar la bărbați, precum și determinarea proprietăților chimice și fizice ale ejaculatului. Pe baza rezultatelor acestei analize, medicul poate determina prezența problemei și poate prescrie tratamentul adecvat, dacă este necesar.

Cum este diagnosticată normozoospermia?Cuplurile căsătorite sunt supuse unor cursuri de testare, iau testele necesare, dar sunt interesate de eliberarea normozoospermiei. Normozoospermia, ce este? Acesta este un termen medical. Normozoospermia permite medicului să determine, dacă spermatozoizii motilitate normală în 1 ml de material seminal, adică 60-150,000,000, de colectare a materialului seminal pentru analiza valorii sale poate fi de la 2 până la 5 ml .. Utilizând parametrii obținuți, și anume munca hormono testosteron poate fi determinată patologie gravă, ceea ce indică un număr insuficient de spermatozoizi în lichidul seminal.

Principalul factor de fertilizare a oului este viteza de mișcare a spermatozoizilor, numărul cărora ar trebui să fie de cel puțin 40 de milioane pentru întreaga cantitate de fluid seminal. Traiectoria mișcării spermatozoizilor este foarte diversă: rectilinie, zigzag, într-un cerc sau pur și simplu pe loc. Probabilitatea mare de fertilizare a unui ou de sex feminin este posibilă cu numărul maxim de spermatozoizi care se deplasează rectiliniu. Dacă sperma mobilă este de 70%, atunci medicul face o concluzie în mod sigur - normozoospermie sau normospermie.

Care este garanția normozoospermiei?

Având în vedere toți indicii de normozoospermie, medicul nu poate da o garanție de 100% Faptul că totul este normal. Există alte câteva caracteristici pentru clarificarea diagnosticului, care poate afecta negativ concepția copilului. Acești indicatori sunt:

  • vâscozitatea fluidului seminal;
  • forma de celule de spermatozoizi.

Patologii dezvăluite afectează semnificativ sarcina dorită, dar cu ajutorul unor metode noi sunt ușor de tratat rapid.

Vâscozitatea crescută a ejaculării

Un astfel de sindrom poate fi găsit adesea la bărbați. Acest sindrom este denumit științific viscipathia. Acesta afectează în primul rând infertilitatea bărbaților datorită mișcării lente a spermatozoizilor. Prin urmare, probabilitatea de fertilizare scade.

Ce ar trebui să fie parametrii spermogrameiAcest caz nu este unic și, de regulă, toți oamenii sunt interesați, cum de a determina vâscozitatea spermei? Este foarte simplu. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o tijă de sticlă, care trebuie să fie coborâtă în materialul seminal colectat, apoi ridicată și, în același timp, să priviți lungimea firului spermei. Lungimea firului conform parametrilor standard trebuie să ajungă la 2 centimetri. Dacă lungimea spermei este mai lungă, aceasta înseamnă că viscozitatea este mărită, iar probabilitatea de concepție este redusă.

Care este motivul? În principal pe viscozitatea crescută a ejaculării există boli inflamatorii, purtate anterior de un bărbat. Poate fi o boală a sistemului genito-urinar, procese infecțioase sub formă de prostatită și chiar varicocelă. Nu vă supărați, deoarece condiția stresantă a unui bărbat poate afecta indicatorul. Medicul-specialist vă va scrie un curs de tratament, după care va fi restabilită vâscozitatea.

Sindromul viscipatiei este o frână a fertilizării oului, dar nu este atât de teribil, în comparație cu patologia spermatozoizilor.

Spermatozoizi patologia

Se întâmplă că după tratament, cuplurile diagnosticate cu normozoospermie nu pot concepe un copil. În acest caz, se eliberează un verdict cu două diagnostice:

  • Normozoospermia cu agregarea fluidului seminal;
  • aglutinarea spermei.

Aceste diagnostice sunt foarte asemănătoare și uneori pot fi confundate. Dar ele sunt diferite.

  1. agregare - lipirea celulelor de spermatozoizi cu mucus, epiteliu și alți agenți în care este prezentă patologia. O astfel de patologie poate fi o consecință a proceselor inflamatorii ale organelor genitale și o imunitate scăzută a unui om. Acest diagnostic este periculos, deoarece cu el concepția unui copil este aproape imposibilă, deoarece spermatozoizii, înainte de a ajunge la ovul, mor rapid. Pentru a îmbunătăți situația, pacientul suferă un tratament permanent. Dacă nu vă adresați medicului pentru ajutor în timp, atunci o astfel de patologie se poate dezvolta într-o boală cronică, care va afecta negativ sănătatea dumneavoastră masculină.
  2. Care este diagnosticul de normozoospermie cu aglutinareaglutinare Sunt celulele spermatozoizilor lipite împreună. O astfel de patologie sugerează că spermatozoizii devin mai puțin mobili. În cazuri rare, acestea cad în ou, dar nu contează, deoarece fertilizarea nu se întâmplă. Cauza acestui diagnostic poate fi traumatismul organelor genitale și modificările sistemelor imunitare. Determinarea diagnosticului poate fi efectuată numai de un specialist cu ajutorul diagnosticului cu ultrasunete. În majoritatea cazurilor, unui bărbat îi este prescrisă o terapie adecvată, dar pentru complicații leziuni externe, medicul recomandă intervenția chirurgicală.

Ce va ajuta un om să obțină un diagnostic - normozoospermie?

În primul rând, dacă un bărbat dorește să devină tată, trebuie să renunțe la obiceiurile proaste: alcoolul și fumatul. ei afectează negativ capacitatea de spermă, ceea ce reduce șansa de a concepe un copil. În timpul planificării copilului, omul trebuie să ia în considerare cu atenție sănătatea sa. Dieta sa trebuie să includă alimente sănătoase și nutritive, inclusiv vitamina C. Stilul de viață activ și efortul fizic minor vă vor ajuta și veți îmbunătăți calitatea spermei. Nu uitați de regulile de igienă personală.

De asemenea, experții au ajuns la concluzia că excesul de greutate crește temperatura omul din scrot. Din acest motiv, performanța multor caracteristici se deteriorează, inclusiv calitatea spermei. Dar nu numai această temperatură afectează sperma. Fanii se relaxează adesea în băi și în saune ar trebui să știe că spermatozoizii mor imediat la o temperatură ridicată, și anume 39 de grade sau mai mult.

Toate aceste recomandări, desigur, vă ajutați să deveniți părinți repede, dar dacă observați probleme sau semne ale unei boli cu spermă, trebuie să vă consultați un medic. Deoarece numai el vă poate identifica problema, poate diagnostica și prescrie tratamentul potrivit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Indicații pentru testul mar, ceea ce înseamnă un rezultat negativIndicații pentru testul mar, ceea ce înseamnă un rezultat negativ
Spermogramma pentru bărbați: cum să luați o spermogramăSpermogramma pentru bărbați: cum să luați o spermogramă
Ce este fertilitatea la bărbați și femei?Ce este fertilitatea la bărbați și femei?
Ce înseamnă să te vezi gravidă într-un visCe înseamnă să te vezi gravidă într-un vis
Spermagramul cu sânge: de ce apare sângele în spermaSpermagramul cu sânge: de ce apare sângele în sperma
Spermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceastaSpermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceasta
Normele pentru analiza spermatogramei la bărbați și cauzele anomaliilorNormele pentru analiza spermatogramei la bărbați și cauzele anomaliilor
Varicocelul la bărbați: semne, simptome și tratamentVaricocelul la bărbați: semne, simptome și tratament
Sarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenziiSarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenzii
Buck semanat de sperma de sex masculin confiscateBuck semanat de sperma de sex masculin confiscate
» » Normozoospermia, decât acest diagnostic este îngrozitor la bărbați
© 2021 amigdas.com