amigdas.com

Akhatin fulika - un melc mare pentru un acvariu casnic

Akhatin Fulik pentru un acvariu acasăAkhatin gigantul

(din latină Achatina fulica) - este un gastropod terestru, care aparține subclasa melcilor pulmonari. Această specie de moluste este cea mai răspândită în țările tropicale cu un climat cald umed.

În habitatul său Akhatin Fulik este considerat un dăunător al plantelor agricole, pe lângă faptul că este cea mai mare specie printre moluste, iar unele dintre specimenele sale 30 cm lungime.

Snail Akhatin Fulik - molyusk de terenÎn țara noastră, un astfel de vizitator african din afară este adesea păstrat în acvariu standard, deoarece este crescut pur și simplu și nu necesită îngrijire specială.

Snail Akhatin Fulik are avantaje evidente în rândul animalelor de companie. Nu necesită plimbări zilnice, nu are miros, nu provoacă o reacție alergică și costurile pentru întreținerea acesteia sunt nesemnificative.

Dacă există o nevoie de a lăsa-o pentru o lungă perioadă de timp, se cade cu ușurință într-o hibernare. Și trăiesc astfel de gastropods în medie, cu îngrijire corespunzătoare până la 10 ani.

Pentru a păstra Akhatina Fulik un acvariu suficient de mic, cu o anumită cantitate de sol, unde este necesar să se mențină un climat cald și umed. Este necesar să se umezească periodic pereții terariului și a solului folosind un pistol de pulverizare convențional pentru flori.

Mulți proprietari ai lui Akhatin susțin că aceasta este o creatură destul de inteligentă. Ea produce anumite tipuri de reflexe condiționate. Este capabilă să distingă proprietarii de străini. Acest animal de companie înoată cu mare plăcere în apa rece.

hrănire

Hrănirea Akhatin FulikAkhatin Fulik, mișcându-se încet, în procesul de a mânca ceea ce se întâmplă peste ea pe drum. Din acest motiv, este mai bine dacă animalele de companie au mereu alimente proaspete în acvariu, iar hrana uscată trebuie curățată urgent.

La domiciliu, melcii mănâncă cu plăcere varză, mere, banane, citrice, salată, castraveți și morcovi.

Puteți oferi carnea de melc, pentru că ea dieta ar trebui să fie variată, deoarece în mediul natural, ele selectează aproape totul. Dar uneori Akhatines se obișnuiesc cu produse specifice și nu mai recunoaște pe alții.

Iarba sălbatică, păpădia, planta și trifoiul pot fi oferite din iarba sălbatică. Iarna pentru pisici este potrivita. Cu cât era mai variată hrănirea lui Akhatin, cu atât mai bine. Dacă melcul nu mănâncă mâncarea propusă, atunci este mai bine să o eliminați.

Când în alimentația unui astfel de animal de companie există legume de culoare strălucitoare - morcovi, piper bulgar, apoi coaja este vopsită în culoarea mai mare a mâncării care se mănâncă.

Pentru construirea coajălui Fulike nevoie de calciu, astfel încât în ​​alimentele melcului este necesar să se adauge aditivi speciali, coajă de ouă zdrobite, cretă, o piatră minerală de păsări fără sare, un ou fiert sau bucăți de calcar. Și, de asemenea, pentru coaja melcului este foarte util rudimentar coajă internă de sepie, care pot fi cumpărate la magazine de animale de companie și plasate într-un acvariu cu melci. De asemenea, au nevoie de o proteină naturală, sursa căreia poate fi gammarus, daphnia sau amestecuri de cereale.

Nu este recomandat da melcii la fel de rau pentru o persoana:

 • prăjită;
 • afumate;
 • grăsime;
 • acută;
 • dulce;
 • amar;
 • sare;
 • marinat;
 • resturile de mâncare din masa generală.

Sare nu poate fi dat în principiu - este foarte dăunător pentru acești locuitori locali.

Acvariul pentru melcii giganți Akhatina FulikVolumul acvariului pentru melci poate fi calculat pe baza numarului de locuitori ai acestuia. Un specimen nu este mai mic 10 litri. Puteți folosi o cutie de plastic mare, dar nu creează vizibilitatea dorită a ceea ce se întâmplă în interior.

Melcii sunt temperatura ideală 25 - 28 de grade, dar supraviețuiesc la temperatura camerei, pierzând doar mobilitatea.

Cel mai potrivit sol pentru Akhatina Fulik este un amestec de turbă, nisip și sol de grădină. Pământul trebuie păstrat în vrac, astfel încât animalele de companie să poată fi îngropate în pământ. În principiu, orice sol care nu conține îngrășăminte va funcționa.

Acvariul trebuie să fie curățat și curățat în mod regulat. Pământul murdar este schimbat în stare proaspătă. Rămășițele de hrană sunt îndepărtate. Ochelarii de la acvariu sunt șterși cu o cârpă umedă, scape de poluare fără substanțe chimice. Puteți trata acvariul cu săpun de rufe sau o soluție de sifon, apoi bine clătiți și ștergeți uscat.

Melcii înșiși trebuie să fie spălați sub un curent ușor de apă caldă. În plus față de curățenie, această procedură este foarte populară pentru melci și se îmbăiește fericit, rămânând pe mâna proprietarului sau târându-se de-a lungul unei suprafețe netede.

Pentru a menține temperaturile înalte în acvariu, puteți utiliza bandă slabă, care este vândută în magazinele de animale de companie. Nu sunt necesare astfel de melci luminoși, în natură trăiesc în crepuscul umed al tropicilor. Pentru a menține umezeala, puteți utiliza un spray simplu pentru culori.

Observați că umiditatea din acvariu se poate baza pe comportamentul melcilor. Se urcă mereu pe pereții acvariului și încearcă să se elibereze? Aceasta înseamnă că sunt prea umede. Și când melcii încearcă să se sigileze și să intre în hibernare, înseamnă că acvariul este excesiv de uscat și este timpul să umezi solul și pereții vasului.

Este recomandabil să puneți în acvariu cu melci adulți un castron greu, stabil, cu adâncime de apă de câțiva centimetri. Este important să o fixați astfel încât melcul, atunci când se află pe marginea recipientului, să nu îl răstoarne sau să toarne apa în timp ce îl îngropa lângă castron.

reproducere

Reproducerea melcilor de Akhatin în captivitateMelcii de Akhatina Fuliki se reproduc cu ușurință în captivitate. Aceste gasteropode sunt hermafrodite. Astfel, fiecare individ este capabil să îndeplinească funcții masculine și feminine. Aceștia observă, de asemenea, auto-fertilizarea atunci când există o lipsă de indivizi adulți.

Fiecare împerechere a acestei specii de melci este însoțită de mișcări rituale și durează câteva ore la rând. Un melc mai mare acționează ca o femeie, din cauza faptului că ouăle necesită costuri fizice și energetice considerabile.

Tinerii Akhatin îndeplinesc doar funcțiile de sex masculin, deoarece ajung la maturitate completă cu 8 până la 12 luni. O caracteristică interesantă a acestui tip de melc este zidăria de antrenament, în timp ce ea poate pune mai multe ouă nefertilizate pentru a se pregăti pentru această zidărie.

10 la 14 zile după împerechere, melcul săpătorește o grămadă în pământ și depozitează câteva sute de ouă mici, alungite și alungite. Melcii mici apar prin 10 - 45 de zile, în funcție de umiditate și temperatură.

Pentru nou-născut, solul nu este necesar, adesea mor în el. Ca lenjerie de pat, frunzele mari de salată sau varză sunt potrivite.

Marele Akhatin Fulik plasează până la 6 îmbinări pe an. Și o singură asociere este suficientă pentru 10 până la 12 gheare, deoarece spermatozoizii trăiesc în corpul unei femei de până la 2 ani.

comportament

Cuprins de melci africani Akhatina FulikAhatines conduce cea mai mare parte viața nocturnă, dar uneori în condiții de umiditate deosebită pot apărea în după-amiaza. Dar, de cele mai multe ori, timpul luminos al zilelor, moluștele petrec, zaryvshis în sol, departe de ochii curioși. Specialiștii biologi au dovedit prezența memoriei pe termen lung Akhatina Fulik. Melcul își amintește tot ce sa întâmplat în timpul orelor și al locului unde se află mâncarea.

Persoanele tinere sunt mai mobile, depășesc distanțe destul de mari și sunt capabile să migreze pe distanțe lungi. Ei se odihnesc unde sunt obositi. La rândul lor, persoanele în vârstă își aleg locul de odihnă și întotdeauna se întorc acolo (în limita a 30 de metri).

demnitate

 • Este interesant să observăm melcul Akhatin Fulik, mai ales când se scaldă, se târăște pe sticlă sau se mișcă încet în jurul mâinii. Unii încearcă să pregătească astfel de melci, producând reflexe condiționate în moluscă.
 • Dar principalul melc al Akhatinei este că poate rămâne fără probleme pentru o vreme, fără teamă pentru viața ei. După o lungă perioadă de timp fără a lua mâncare, ea pur și simplu se încadrează într-o hibernare. Pentru a trezi animalul, va fi suficient să-l stropiți cu apă și să puneți mâncare în acvariu.

Efectul calciului în furaje

Lipsa calciului în alimentarea unui astfel de melc mare poate duce la deformarea cochiliei. Ea devine moale și puternic afectată de influența mediului. Având în vedere că toate organele interne ale cohleei sunt atașate de pereții carcasei, orice deteriorare poate distruge molusca.

boală

Melcii din regiunile tropicale sunt adesea purtători de paraziți. Cumpărați aceste animale de companie de preferință de la persoane care sunt crescute în țara noastră. Este aproape imposibil să te infectezi de la ei dacă te speli mâinile după fiecare contact.

 • Akhatin Fulik poate cădea accidental, ceea ce provoacă particule cioplite ale cochiliei. Marginile rupte ale cochiliei trebuie tratate cu o soluție antiseptică și urmăriți ca acestea să nu se prăbușească în corpul moale al cohleei.
 • Atunci când există mai mulți melci, ei pot să-și răstoască reciproc cochiliile, după care diferite adâncimi ale formei fosei. Pentru a împiedica acest lucru, coaja poate fi unsată cu o soluție amarabilă comestibilă.
 • Nu scoateți adesea melcii de la pământ, deoarece devin stresați și își pierd somnul obișnuit. Melcii sunt activi seara, se duc cu bucurie în mâini și fără frică, își târăsc capul cu coarne.
 • Nu poți lua un animal de companie pentru ultima spirală a scoicilor. Prindeți corect moluștele de jos, umeziți piciorul cu apă, aduceți cu degetul sub ea și țineți ușor cochilia cu cealaltă mână.

Ahatiny în cosmetologie

Africani melcani Akhatina Fulik în cosmetologie și medicinăAkhatin folosește mucus excret pentru o mișcare ușoară, precum și protecția tălpii împotriva frecării și deteriorării. Această substanță este Un instrument minunat pentru vindecarea rănilor și fisurilor din piele.

Conținut în melci melani Akhatin Fulik colagen, elastină, alantoină, antibiotice naturale, aminoacizi, vitaminele A, E și C ajută la hidratarea și restabilirea pielii. Produce un peeling natural, elimină ridurile și tratează bolile de piele.

În gura unui astfel de melc este un redula - un răzuitor mic de câteva mii de dinți. Ciururile unui astfel de răzuitor Akhatina sunt palpabile, dar nu dureroase, pentru că așa se face peelingul cu această molucă.

uzual coelacoterapia durează 15-20 de minute, după care cosmeticianul îndepărtează masele mici din acvariu și rupe mucusul vindecător în piele și îl lasă să se usuce.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
Îngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijireÎngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijire
Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?
Totul și puțin mai mult despre melci de melciTotul și puțin mai mult despre melci de melci
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
Melci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătosMelci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătos
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
» » Akhatin fulika - un melc mare pentru un acvariu casnic
© 2021 amigdas.com