amigdas.com

Câți hamsteri trăiesc în casă

Rase de hamsteriMulți oameni se gândesc la începerea unui animal. Mai ales este cunoscut pentru cei care au copii. Copiii îi cer frecvent părinților să cumpere o pisică, un câine, un papagal sau pește. În viața unui copil îngrijire

și îngrijirea animalelor Este o etapă importantă care ajută la dezvoltare independență și responsabilitate. Deci trebuie să faci o alegere, într-un fel sau altul.

Una dintre cele mai de succes opțiuni în această situație este un hamster.

Animalul este de dimensiuni reduse, nu este nevoie de multe ori să tăiați tava sau să vă plimbați. Hamsterii sunt animale de contact foarte bune și, de fapt, este foarte important ca animalul să răspundă la grijă și să aibă grijă de el. De asemenea, un hamster este un animal curat, care contine in ordine un cuib si o blana. Singurul dezavantaj important al acestui animal este cât de mult trăiește. Durata vieții sale este foarte mică și depinde puternic atât de factori externi, cât și de rasă.

Rase de hamsteri

Câți hamsteri trăiescAlegerea unui animal de companie poate determina cât de mulți hamsteri din diferite rase trăiesc. Până în prezent, există câteva specii comune vândute în magazinele pentru animale de companie:

 1. Hamsterul lui Roborovski. El trăiește de la 2 la 2,5 ani.
 2. Hamsterul Campbell. Viața lui durează și până la 2,5 ani
 3. Hamster dzungarian. O longevitate printre aceste animale este de până la 3,5 ani.
 4. Hamster sirian. O persoană mare, cu o blană moale, dar viața este cea mai scurtă - o medie de 2 ani.

Acești factori trebuie luați în considerare atunci când alegeți un animal de companie. În această listă iese în evidență câți trăiesc hamsteri Dzhungar. Și întrebarea cât de mulți trăiesc hamsteri Dzhungar la domiciliu este pusă cel mai des. Durata vieții lor este cea mai mare și se disting prin cea mai puternică stare de sănătate. Și ei sunt cei mai mici pe toată lista, ceea ce este foarte important, deoarece este mai ușor să păstrezi un astfel de copil decât frații săi mai mari.

Câți hamsteri trăiesc în casă

Cât durează un hamster?Merită să începem cu faptul că animalul trebuie ales în mod corespunzător.

 • Obținerea unui mic prieten este mai sigură la un magazin specializat de animale de companie, deoarece există o garanție că animalul este sănătos.
 • Puteți examina mai atent comportamentul animalelor - un hamster sănătos este activ, curios, mobil. Haină este netedă și netedă, nu există excreții străine în apropierea ochilor și nasului.
 • Când veniți la magazinul de animale de companie, trebuie să acordați atenție tinerilor. Dacă rasa de hamster este mare, atunci animalul mai tânăr poate fi ușor distins. Dacă este vorba de rase mici, de exemplu, despre hamsterul dzungarian, atunci trebuie să cereți ajutor de la vânzător. Blana lor poate fi de culoare inegală, deoarece aceasta rasa arunca o tranziție de la pui de la animale adulte, schimbarea bebelușilor de mascare strat pe o culoare cu dungi adult.

Deci, primul și cel mai important factor care afectează cât de mult trăiește un hamster acasă este alegerea animalului. Alegerea unui animal tânăr și sănătos în locul potrivit, puteți conta pe faptul că îl va mulțumi pe proprietar cât mai mult timp posibil.

Sfaturi pentru păstrarea hamsterilor acasă

Sfaturi pentru păstrarea hamsterilorNu este nici un secret faptul că în cazul în care animalul pentru a trata și de a avea grijă de el, să ia în considerare caracteristicile și nevoile sale, ea poate supraviețui pentru perioade mult mai lungi de enciclopedii. Puteți prelungi durata de viață a animalului la cinci sau chiar șase ani. Dar pentru aceasta merită luate în considerare câteva reguli generale pentru păstrarea hamsterilor.

 • Acest animal de companie are nevoie de o cușcă mare. În ciuda dimensiunilor mici, aceste animale sunt foarte mobile și necesită mult spațiu. Hamsterul va urca cu bucurie pe rafturi, colțuri și chiar pe pereții cuștii. În cușcă trebuie să fie în mod necesar o casă în care să aranjeze un cuib. Aceasta este o parte importantă a vieții sale, deoarece hamsterii au instincte teritoriale foarte dezvoltate. Și indiferent dacă bărbatul este sau femelele, fiara va construi și izola cuibul, poate nici măcar una.
 • Un loc pentru păstrarea unui animal este mai bine să alegi unul ușor, dar ascuns de lumina directă a soarelui. De asemenea, acest loc ar trebui să fie bine ventilat, dar celula nu trebuie să stea în pescaj în același timp. Hamsterii se îmbolnăvesc ușor. Bolile lor trec repede și cu un grad ridicat de probabilitate se termină într-un rezultat fatal, deci acest punct este foarte important.
 • Este necesar să schimbați așternutul când acesta se murdărește. Ca așternut, nu merită să folosiți un ziar, deoarece cernelurile de imprimare conțin metale grele. Se vor acumula în corpul animalului și vor scurta foarte mult viața animalului. Puteți folosi rumeguș special, presat sau în vrac. Nu trebuie să acoperiți fundul cu pâslă minerală! Hamsterul o va gusta cu siguranță, după care va muri din cauza obstrucției intestinale.
 • Pentru hrănire este necesar să folosiți furaje speciale, care sunt vândute în magazinul de animale de companie. Alimentele de la masă pentru a da animalului sunt strict interzise - condimentele și grăsimile sunt dăunătoare pentru el. Puteți da fructe și legume, cu excepția roșiilor, cepei și fructelor de acri. De asemenea, util pentru hamster sunt crengi de pomi fructiferi. Este necesar să se ascuțească dinții, deoarece cresc toată viața unui animal mic, ca toți rozătoarele.
 • Trebuie să fie disponibilă apă proaspătă. Nu folosiți boluri sau recipiente deschise. Hamsterul îl va polua cu rumeguș și cereale. În magazinele de animale de companie sunt vândute băutori cu un ghișent metalic și o minge care reglează alimentarea cu apă. Hamsterii înțeleg rapid cum să o folosească și să nu strică apa cu deșeuri.
 • Hamsterul trebuie să fie luat, să se plimbe într-un spațiu nou, de exemplu, pe masă sau pe corpul proprietarului. Acest lucru este necesar pentru socializarea animalului și sănătatea sa psihologică. Hamsterii iubesc comunicarea și afecțiunea și, de asemenea, iubesc să exploreze lucruri noi și să încerce totul pe dinte. Prin urmare, trebuie să eliminați din zona de acces a animalului tot ceea ce poate face pentru sine și tot ceea ce poate strica.
 • Nu puteți înota un hamster. El însuși își poate curăța haina. El poate să se răcească prin umectare și, cel mai probabil, acest lucru se va încheia cu moartea animalului.

În ciuda faptului că un hamster este un animal destul de simplu, acesta, ca toți ceilalți, necesită o abordare proprie, specială. Pentru animalul plăcut proprietarului, cu curiozitate, afecțiune, activitate, este necesar să se respecte doar câteva condiții simple. Apoi animalul de companie devine membru cu drepturi depline al familiei și va trăi mulți ani fericiți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Cum de a apela un hamster un băiat și o fatăCum de a apela un hamster un băiat și o fată
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Angor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijireaAngor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijirea
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
Dzhungar hamster: îngrijire și conținutDzhungar hamster: îngrijire și conținut
Ball pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl foloseștiBall pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl folosești
Cum se face roata pentru un hamsterCum se face roata pentru un hamster
» » Câți hamsteri trăiesc în casă
© 2021 amigdas.com