amigdas.com

Animal narwhal: o descriere a unicornului de mare și a habitatului acestuia

Cine este un astfel de narwhalter și de ce este horned?Printre mamiferele rare este narwhalul. Odată au fost legende despre el, ca o bestie teribilă și misterioasă - un unicorn de mare. Este un animal mare și frumos, care trăiește în apă. Mulți oameni care au auzit sau au citit despre un astfel de lucru, ridică întrebarea - este un pește sau un animal? Cum arată și unde trăiește, ce mănâncă?

Descrierea aspectului

Narwhal aparține mamiferelor familiei Narvalov și este singurul reprezentant al familiei Narwhal. ea de la un detașament de cetacee, subordonarea balenelor danturate. În aparență, este foarte asemănător cu beluga. Are două diferențe față de balenele beluga - două dinți de sus și o culoare gălbuie de culoare maro deschis.

Narwhal are un corn imens, este de asemenea numit un colț. Formarea mare și puternică în lungime ajunge la 2-3 metri. Cornul cântărește 10 kg și Cornul este capabil să se aplece în lateral și să nu se rupă. Colțarul se dezvoltă numai la bărbați, deoarece la femele sunt ascunși în gingii și nu cresc. Cu toate acestea, uneori există femei care au colți în creștere. Oamenii de știință cred că colbul narwhal este un organ sensibil.

Narwhals locuiesc în Oceanul Arctic, în apele ArcticInhabitează un animal mare în Oceanul Arctic. Lungimea adultului crește până la 4,5 metri, iar lungimea corpului este de aproximativ 1,5 metri. Greutatea unui bărbat adult atinge 1,5 tone. Greutatea femelei este considerabil mai mică de 900 kg. Greutatea adulților este dominată de grăsimi. Nu există nici o dorsală dorsală în unicorn. Capul balenei este de dimensiuni mari, cu un colț frontal înclinat. Unicornul are o gură mică care este jos.

habitat

Mamiferele mari din această specie trăiesc în condiții dure. Aceste animale rare trăiesc în Arctica. Ele se găsesc în latitudini mari - Oceanul Arctic și Atlanticul de Nord. Principalele habitate sunt:

 • coasta Groenlandei;
 • Arhipelagul canadian;
 • Țara Franz Josef;
 • apele din Spitsbergen;
 • coasta insulei de nord a Novaya Zemlya.

Narwhals trăiesc mereu de-a lungul coastei gheții arctice în zone cu apă rece. Ele fac migrații sezoniere, care sunt de obicei asociate cu mișcarea gheții plutitoare. În timpul iernii Unicornii migrează în direcția sudică, iar vara în direcția nordică. Foarte rar, ei înota în apa apei polar, care se întâmplă în timpul iernii.

În vara, narwhalele sunt ținute la o adâncime. În timpul iernii, trăiți în apă în mijlocul gheții. Când polinia îngheață, masculii sparge gheața cu ajutorul colților sau în spate.

Stilul de viață și alimentația

În iarna Narwhals se arunca cu capul la o adâncime de 1,5 km. Acesta este un fel de protecție împotriva apelor arctice reci. Periodic, un mamifer mare trebuie să se ridice la suprafață pentru a inspira aerul. Imediat dupa aceasta, unicornul coboara din nou la adancime. În timpul zilei, narwhal face până la 15 scufundări. Un strat bun de grăsime subcutanată este o bună protecție împotriva frigului. Stratul său depășește 10 cm. Vara, narwhals nu se scufunda atât de adânc de la 30 la 300 de metri.

Narwhalianii preferă să nu petreacă timp singuri, ci în grupuriNarwhals trăiau întotdeauna în grupuri mari, iar cele mai mari aveau cel mult două mii de indivizi. Ele sunt în mare parte grupuri conexe. Cu toate acestea, acum sunt grupate după vârstă și sex. Narvativii sunt grupuri mici de 8-10 persoane. Ei sunt normali față de frații lor și de alte animale marine. De exemplu, ele pot fi adesea observate cu balenele beluga. Cetaceenii comunică între ei prin vocalizare.

Ele produc sunete ascuțite, cum ar fi fluiere, clicuri, gemete, strigăte, burgling, mooing.

cele mai multe Pericolul pentru ei este urșii polari. Ele așteaptă victima în apropierea poliniei. În spațiul oceanului sunt atacați de balenele ucigașe, iar puii lor sunt rechinii polari din Groenlanda. Cu toate acestea, lumea animală nu este principalul dușman pentru balene. Principalul pericol îl reprezintă oamenii.

Interesul mare pentru oameni este cauzat de colții unicornilor. Se crede că cornul animalului are proprietăți miraculoase de vindecare. Din acest motiv, lor exterminate pentru a obține colți și obțineți o mulțime de bani.

În prezent, nu există așa ceva, dar oamenii locali consumă carnea de cetacee pentru hrană. În plus față de carne, restul merge:

 • grăsime ca o lampă de ulei;
 • din intestine fac frânghii;
 • colți pentru realizarea de suveniruri.

În anii 70 ai secolului trecut unicorns au fost enumerate în Cartea Roșie, deoarece aceste animale sunt o specie rară și mică. Numărul exact al animalelor este foarte dificil de stabilit.

Mâncarea narwhals este extrasă în adâncurile apelor arctice. Principala dietă a narwhalului este peștele de mare:

 • cod;
 • zbați;
 • halibutul.

Narwhal poate coborî la o adâncime de 1,5 km, dar este forțat să navigheze regulat pentru inspirațieUnicornii se hrănesc, de asemenea, cu crabi, creveți, sepie mici. Aceste animale înzestrat cu auzul perfect. El îi ajută în timp ce vânează pradă - folosesc ecolocație. Narwhals fac semnale sonore, dar se întorc, întâmpinând obstacole. După primirea semnalului de întoarcere, animalul poate determina cu precizie locația și dimensiunea obiectului în mișcare. Sub apă, unicornii pot sta până la 15 minute și apoi trebuie să navigheze dincolo de aer.

Flexibilitatea scheletului animalului îl face un vânător inteligent. Flexibilitatea este asociată cu discurile vertebrale conectate mobil în schelet. Unicornul are un alt colț al părții superioare a maxilarului. Este mult mai mică în dimensiune și acoperită de buza inferioară. La femele, rămâne în maxilar. animale nu pot să-și muște pradă, vânătoare, ei înghită victima întreg, deci ei aleg pradă de o anumită dimensiune.

reproducere

Perioada de reproducere pentru narwhals începe în primăvară și durează trei luni (Martie-mai). În timpul împerecherii, aceste animale duc o viață solitară. Rareori se adună în grupuri de până la 10 persoane, care includ bărbați sexual maturi sau femele cu viței.

Persoanele mature pe cale sexuală, care au ajuns la vârsta de 5-7 ani. La această vârstă, masculii ating 4 metri, iar femelele sunt puțin mai mici - 3,4 metri. Mama viitoare are copii de 14-15 luni. Lumina aproape întotdeauna apare doar o balenă și foarte rar gemeni. Descendenții în colorarea lor sunt destul de diferiți de părinții lor. Ele au o piele întunecată, monocromatică, fără pete. Părinții au grijă de ei de mai mulți ani.

În captivitate, narwhalii nu cresc și trăiesc foarte puțin, până la 4 luni, pentru că nu suferă singurătate. Durata de viață în habitatul natural este de până la 55 de ani.

De ce face unicornul?

Cornul narwhalului - a fost considerat un miracol, din cauza căutării pentru el narwhal este listat în Cartea RoșieCornul narwhal pare foarte amenințător, dar de fapt nu este un mijloc de atac sau de apărare. Oamenii de știință cred că colții de sex masculin servesc subiectul atragerii de femele. Bărbații în timpul luptelor freacă colțurile, eliminându-le astfel de depozitele acumulate.

Oamenii de știință au studiat structura colților unicornelor. Acestea au fost examinate utilizând un microscop electronic. Au descoperit că țesutul osos al broselor cu o varietate de terminații nervoase care se găsesc în tuburi microscopice. Ei au ajuns la concluzia că colțul este necesar pentru narwhal ca organ de simț. Cu ajutorul acestuia, balenele pot monitoriza temperatura și compoziția apei, semnalele de captură și picăturile de presiune.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Anteater: unde locuiește, cum arată, ce mănâncăAnteater: unde locuiește, cum arată, ce mănâncă
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Balena este un pește sau este un mamifer?Balena este un pește sau este un mamifer?
Rinocul negru vestic și modul său de viațăRinocul negru vestic și modul său de viață
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
» » Animal narwhal: o descriere a unicornului de mare și a habitatului acestuia
© 2021 amigdas.com