amigdas.com

Chopper de lemn: cel mai bun mod de prelucrare a lemnului

Cum să folosiți tocătorul de lemnChopperul de lemn este o mașină utilizată pentru prelucrarea lemnului, de obicei ramuri sau trunchiuri, în așchii mai mici de lemn. Aceste dispozitive sunt adesea instalate pe remorci adecvate pentru remorcare în spatele unui camion sau a unei camionete. De obicei, puterea este asigurată de un motor cu ardere internă de la 3 cai putere (2,2 kW) la 1000 de cai putere (750 kW). Există și modele de concasare cu putere ridicată, montate pe camioane și echipate cu un motor separat. De obicei, aceste modele au și o macara hidraulică.

Elicopterul a fost inventat de Peter Jensen (Germania) în 1884, după care mașina a devenit principala afacere a companiei sale, care a produs deja și reparat mașini comunale de prelucrare a lemnului.

Descrierea și aplicarea elicopterului

Separatoare de ramuri ale copacilor de deșeuri și trunchiuri de lemnChopperul de lemn din așchii de lemn constă, de obicei, dintr-un buncăr cu guler, mecanismul elicopterului și container suplimentar pentru colectarea părților din lemnc. Ramura de copac este introdusă în buncăre (gulerul servește ca mecanism de siguranță parțială) și începe procesul de așchiere. Scurgerile ieșesc prin jgheab și pot fi îndreptate către containerul de pe un camion sau pe pământ. O ieșire tipică este jetoanele cu dimensiuni cuprinse între 2,5 cm și 5,1 cm.

Aschii de lemn sunt materiale solide, de dimensiuni medii, realizate prin tăierea sau tăierea bucăților mari de lemn. Slivers poate fi folosit ca un combustibil solid din biomasă și sunt materii prime pentru producția de pastă de lemn. Ele pot fi, de asemenea, utilizate ca mulci organice:

 • în grădinărit;
 • în grădinărit;
 • regenerarea ecologică;
 • în bioreactoare pentru denitrificare;
 • ciupercile crescânde.

În conformitate cu diferitele proprietăți chimice și mecanice ale masei, bustenul de lemn este în mare parte curățat, iar coaja și așchii de lemn sunt prelucrate în diferite procese.

Dispozitivul mașinii

Cum e tocatorul de lemnCele mai multe mașini de tundere se bazează pe energia provenită de la un volant greu pentru a-și face treaba (deși unii folosesc tobe). Lamele pentru șlefuire sunt instalate pe fața volantului, care este accelerată de un motor electric sau un motor cu combustie internă.

Razboaie mare de lemn choppers sunt adesea prevăzute cu caneluri în gâtul craterelor lor. Odată ce ramura este prinsă de role, ramura este transportată la lame la o viteză constantă. Aceste videoclipuri au o caracteristică de securitate și, de regulă, sunt reversibile pentru situații diferite.

Tipuri de dispozitive

Grinderele care utilizează roți de șlefuit cu turație redusă sunt din ce în ce mai populare pentru utilizarea în interior. Aceste mașini sunt acționate de un motor electric și au un nivel scăzut de zgomot. Unele dintre aceste mașini sunt echipate cu funcții anti-bruiaj.

Discuri de discuri

Caracteristici de lemne chopper discDesignul original folosește un disc din oțel cu cuțite montate pe el ca un mecanism de șlefuire. aceasta tehnologia revine invenției lui Henry Wiggera, la care a primit un brevet în 1922. În acest design (de obicei) roțile reversibile acționate hidraulic trag materialul din pâlnie către discul care este montat perpendicular pe materialul care intră.

Când discul se rotește, cuțitele taie materialul în chipsuri. Ei aruncă tava cu flanșe pe tambur. Acest principiu de funcționare nu este atât de eficient din punct de vedere energetic ca principiul tamburului, ci produce cipuri de formă și dimensiune mai uniforme. Majoritatea mașinilor de așchiere care sunt utilizate în prezent de companiile comerciale de îngrijire a copacilor sunt discuri.

Mașini de discuri de consum, de obicei au un disc cu un diametru de 15 până la 46 de cm. Concasoarele industriale sunt disponibile cu discuri de până la 4,1 metri în diametru, care necesită între 4.000 și 5.000 de cai putere (3.000 - 3.700 kilowați). Una dintre aplicațiile de decupare a discurilor industriale este producția de așchii de lemn utilizate în producția de plăci aglomerate.

Mașini de tuns

Concasor de taiere - fotografieÎn mașinile noi de așchiere, se folosesc mecanisme constând dintr-un tambur mare de oțel, acționat de un motor, de obicei cu o centură. Tamburul este montat în paralel cu buncărul și se rotește în tava de ieșire. Tamburul servește și ca mecanism de alimentare, tragând materialul afară.

Concasoare de acest tip au multe deficiențe și probleme de securitate. În cazul în care operatorul cumva se potrivește cu materialul care este introdus în mașină, probabilitatea de rănire sau de deces este foarte mare.

Modele noi au depășit multe dintre aceste dezavantaje cu Auto-Feed Plus, inventat de Kurt Snyder. Tahometrul cu comandă digitală automat inversează roțile hidraulice de alimentare. Sistemul de alimentare reversibil permite tobei mai moderne să proceseze materiale cu diametru mai mare.

Agregate pentru prelucrarea lemnului cu diametre mari

Există mașini mult mai mari pentru prelucrarea lemnului care poate manipula diametrele materialelor mai mari de 180 cm și utilizează:

 • tobe;
 • discuri;
 • combinarea lor.

Cele mai mari mașini de prelucrare a lemnului, deseori numite "mașini de rectificat", pot Manipulați materialul cu un diametru de 240 cm sau mai mult, și, de asemenea, utilizați ciocane de carbură pentru a tăia lemnul în loc de tăiere. Aceste mașini au o putere de 200-1000 de cai putere. Unele dintre ele sunt atât de grele încât trebuie transportate pe semiremorci. Modelele mai mici pot fi remorcate de un camion cu capacitate medie.

Deși mașinile de șlefuit variază foarte mult în funcție de dimensiune, tip și putere, lamele care prelucrează lemnul sunt similare în design. Ele au o formă dreptunghiulară și o grosime de 3,8 cm până la 5,1 cm. Lamele sunt fabricate din oțel de înaltă calitate și conțin cel puțin 8% crom pentru duritate.

Măsuri de siguranță

Ar trebui să știți siguranța atunci când lucrați cu un tocător de lemn. Iată câteva sfaturi de siguranță recomandate:

 1. Înainte de a folosi orice echipament, citiți instrucțiunile de utilizare.
 2. Utilizați frâna de mână. Acest lucru asigură că nu apar situații neprevăzute atunci când mașina începe să se miște neintenționat.
 3. Purtați ochelari de protecție pentru a împiedica pătrunderea unor mici particule de resturi în ochii dumneavoastră.
 4. Purtați haine care se potrivesc corpului dvs. astfel încât să nu fie prinse în mașină.
 5. Purtați mănuși pentru a vă proteja mâinile.
 6. Copiii și animalele ar trebui să fie departe de mașină.
 7. Nu încercați să scoateți ramurile copacului în timp ce mașina funcționează.
 8. Nu mănâncați în mașină nu sunt făcute din lemn (pietre, metal, plastic, textile etc.)

Îndepărtarea ramurilor moarte ale copacilor și a arbuștilor tăiați pot crea tone de gunoi. Utilizarea unui elicopter va rezolva cu ușurință această problemă. Mașinile de măcinat lemnul de astăzi sunt larg răspândite sunt utilizate în textile, hârtie, tulbureală și industria lemnului, precum și pentru producția de pelete din lemn. Aceste mecanisme nu au cerințe speciale pentru materiile prime și pot procesa bușteni, lăstaruri filamentare decojite din copaci, bambus și ramuri căzute.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Crearea unei mașini din lemn pentru un atelier de lucru la domiciliuCrearea unei mașini din lemn pentru un atelier de lucru la domiciliu
Chopper de iarbă de casă dintr-o mașină de spălatChopper de iarbă de casă dintr-o mașină de spălat
Crearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile taleCrearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile tale
Despicator de lemn cu mâinile proprii: cum să faciliteze pregătirea și tăierea lemnei de focDespicator de lemn cu mâinile proprii: cum să faciliteze pregătirea și tăierea lemnei de foc
Multiple ferăstraie pentru lemn: tipuri, descriere și avantajeMultiple ferăstraie pentru lemn: tipuri, descriere și avantaje
Dispozitivul și tipurile de mașini de grosime pentru lemnDispozitivul și tipurile de mașini de grosime pentru lemn
Distribuitor electric: un tocător universal de lemnDistribuitor electric: un tocător universal de lemn
Distribuitor hidraulic: principiu de funcționare și dispozitiv de despicareDistribuitor hidraulic: principiu de funcționare și dispozitiv de despicare
Mașină de prelucrare a lemnului cu patru laturiMașină de prelucrare a lemnului cu patru laturi
» » Chopper de lemn: cel mai bun mod de prelucrare a lemnului
© 2021 amigdas.com