amigdas.com

Elefantul mării maritime și nordul: habitate și caracteristici ale speciei

Elefant de mareElefanții de mare sunt adevărați giganți, sunt cei mai mari animale carnivore. Acestea se referă la sigiliile reale și cam oarecum asemănătoare cu sigiliile de umilință, cu toate acestea, le depășesc considerabil în dimensiune. În natură, există 2 tipuri de sigilii elefant: sud și nord.

Deoarece paja de mare din elefantul sudic are o dimensiune destul de impresionanta, majoritatea oamenilor cred ca acest animal este numit un elefant tocmai din cauza asta. De fapt, numele lor este ca o crestere carnale pe nas, care seamana cu un trunchi, desi dimensiunea unui astfel de "trunchi" nu depaseste 10 centimetri. Femelele nu au o astfel de trăsătură distinctivă.

Sigiliul de elefant sudic

Locuirea elefanților mariniLungimea unui elefant marin poate ajunge la 5 metri și poate cântări până la 2,5 tone. Adevărat, femelele sunt mult mai mici - doar până la 3 metri, cu o greutate mai mică de o tonă. Din celelalte specii de sigilii, sigiliile de elefant din sud au o cantitate mare de grăsimi subcutanate - mai mult de 35%. Creșterea nasului este folosită ca element în perioada luptelor de împerechere. Pielea animalului este grosieră și groasă, acoperită cu blană groasă. Creșterea tinerilor are o culoare gri-argintiu, adulții sunt maro.

Habitatul acestui subspeci este insulele subantarctice și țărmurile Patagoniei. specimene se întâlnesc rareori singuri, ocupația lor preferată este de a forma șoferi uriașe pe plajele cu pietriș.

Fapte interesante:

  • Elefantul mării sudice este mai mare decât vecinul său nordic - unele persoane pot ajunge la 4 tone.
  • Ei pot sta mult timp în apă - mai mult de 20 de minute. O înregistrare documentată pentru găsirea animalului sub apă fără pauză a fost de 2 ore.
  • Adâncimea maximă la care sunt scufundate animalele este de aproape 1,5 kilometri.
  • Ei își petrec cea mai mare parte a vieții în ocean. Pe pământ, ele ies în timpul perioadei de reproducere și de miere, timp de 3-5 săptămâni pe an.

Femeile și bărbații se disting prin prezența unui trunchi și a unei greutăți. În acest caz, ele au multe în comun: aripioare scurte din față, un tip similar de construcție, o aripă spate puternică. În jurul gâtului animalelor, se observă adesea cicatrici, pe care le primesc în bătălii în timpul împerecherii.

Caracteristicile vieții

Elefanții din sud se hrănesc cu crabi, pești și creveți. Bărbații își iau mâncarea în apele platoului continental, iar femelele ieșesc în largul mării.

reproducerea:

  1. În timpul reproducerii și molării, sigiliile de elefant din sud vin cel mai adesea la locul unde s-au născut. Cu câteva săptămâni înainte de eliberarea femelelor din apă, bărbații se luptă pentru teritoriu. În acest caz, fiecare dintre ei trebuie să câștige și să apere de mult timp o anumită hornură. El face fără mâncare, ceea ce îl face să se epuizeze până la sfârșitul perioadei de împerechere. De aceea, numai cei mai puternici alfa masculi rămân, fiecare dintre care coincide cu zeci de femele.
  2. Majoritatea femelelor rămân în grădinița însărcinată, dau naștere puilor și, după un timp după aceea, sunt din nou gata să se împerecheze. De regulă, se naște un vițel. În cazuri rare, pot exista două.
  3. Elefantul mării din sudul mării are o lungime de aproximativ un metru și cântărește 25-50 kg. Mama este cu copilul timp de 23 de zile, după care are loc împerecherea și vițelul este înțărcat. În acest moment el deja cântărește aproximativ 120 kg.
  4. După aceasta, femela se duce în ocean, iar tinerii sunt grupați împreună. În câteva săptămâni trăiesc prin utilizarea grăsimilor subcutanate. În cele din urmă, ei încep drumul către ocean după ce i-au fost foame. Învață independent să înoți și să te hrănești.
  5. Femelele la vârsta de 3 ani ajung la maturitate sexuală și la vârsta de 6 ani participă la ciclul de împerechere anuală. Bărbații încep să concureze pentru femei doar cu 10 ani. Sarcina dureaza 11 luni, cu o speranta de viata de aproximativ 20 de ani.

Elephant din Marea Nordului

Pasăre de păsări elefant de sex masculin și femininAcest subspecies trăiește pe coasta de vest a Americii, unde este considerat un punct de reper. Localnicii îi apreciază pentru atragerea turiștilor. Acum, sigiliile de elefant sunt sub protecția legii. Până de curând au fost atât de masiv exterminate vederea aproape a dispărut. A fost chiar considerat dispărut de ceva timp. Cu toate acestea, sa dovedit că a supraviețuit o colonie, care locuia pe insula Guadalupe din Mexic. După interzicerea vânătorii, numărul de persoane a crescut brusc. Acum, rata de creștere a populației este de până la 15% anual. Astăzi, specia nu mai este amenințată serios de dispariție.

În natura lor Orcasul și rechinii sunt considerați dușmani. În timpul perioadei de rutină, bărbații mor de la rănile fatale. În același timp, un număr mare de animale tinere mor sub carcasele adulților.

Elefantul mării nordice diferă de cel din sud prin faptul că este exprimat mai puțin dimorfismul sexual. Cu toate acestea, trunchiul masculilor este mai mare - ajunge la 30 de centimetri în lungime.

Elefantul marin este un animal foarte interesant, care se referă la sigiliile. subspecie de Sud este mult mai mare, din cauza de nord exterminat pentru o lungă perioadă de timp, care aproape a dus la dispariția animalului. Reprezentantul sudic al speciei este oarecum mai mare decât cel nordic și este cel mai mare carnivore mamifere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți ani trăiesc elefanții și ce afectează durataCâți ani trăiesc elefanții și ce afectează durata
Elefant elefant african: ce hrănește și cum trăieșteElefant elefant african: ce hrănește și cum trăiește
Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticieCe mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie
Visele unui elefant: de ce, interpretarea visului conform cărții de visVisele unui elefant: de ce, interpretarea visului conform cărții de vis
Rinocul negru vestic și modul său de viațăRinocul negru vestic și modul său de viață
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Animale mamifere dăunătoare: descriere și specieAnimale mamifere dăunătoare: descriere și specie
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
» » Elefantul mării maritime și nordul: habitate și caracteristici ale speciei
© 2021 amigdas.com