amigdas.com

O panter negru este un jaguar sau un leopard. Descrierea rasei

Deci cine este panterul - un leopard sau un jaguar?Pantherul Negru este cel mai frumos, cel mai misterios și cel mai puțin explorat animal. Despre această pisică sălbatică scrise nenumărate legende, basme și mituri. Până în prezent, ea este considerată o zeiță a lumii animale, înfățișând înfățișarea grațioasă și caracterul oțelului. Mulți sunt surprinși de abilitățile incredibile ale acestui prădător și consideră că este mitic.

Este important de observat că genul panterului constă din mai multe specii care au dispărut și patru specii vii:

  • Tiger;
  • Leul;
  • leopard;
  • Jaguar;

Mulți oameni încă se întreabă: este panterul negru un jaguar sau un leopard? Să încercăm să înțelegem.

De ce negru

Pielea panterului poate avea pete și nuanțe diferiteExistă opinia că o panteră neagră ar trebui să aibă o culoare neagră pronunțată, dar nu este așa. În natură există și alte nuanțe, deoarece numele nu determină culoarea, ci doar un subspeciu al familiei de pisici. La bază, prădătorul este un leopard sau un jaguar cu un strat negru. Culoarea unică a blanii se datorează habitatului și stilului de viață pe care animalul îl conduce. Se știe că fiara se găsește într-o junglă întunecată și densă, merge la vânătoare pe timp de noapte și nu apare pentru ochi în timpul zilei. La rândul lor, congenerii de munte poartă vată albă, iar prădătorii care trăiesc în savană și stepă au o pată galbenă.

Este important de observat că pielea unei pante negre nu este uniformă. Destul de des persoane cu spoturi luminoase, vopsea maronie etc. În același timp, acești indivizi sunt supuși la trecere și sunt capabili să producă urmași sănătoși. În cazul în care unul dintre părinți are păr galben și al doilea păr negru, bebelușul va primi o culoare galbenă, deoarece această culoare este mai puternică din punct de vedere genetic. Că copilul sa întors întunecat, este necesar să se ia exclusiv animale negre pentru traversare.

Caracteristicile fiziologice ale panterului negru

Panther este o pisică sălbatică puternică, cu un aspect grațios, corp atletic, coadă lungă și membre puternice. Greutatea medie a adultului ajunge la 60 de kilograme cu o creștere de 70 de centimetri. Lungimea corpului ajunge la 1-2 metri. În exterior, prădătorul arată misterios și incredibil de frumos. Datorită organelor perfecte ale mirosului, animalul poate prinde prada chiar și în întuneric. Pantherul Negru este cel mai bun vânător de acest gen. Se mișcă aproape tăcut și fără probleme, apropiindu-se de victimă pentru câțiva metri. Apoi, pisica sălbatică face un salt ascuțit și își găsește viitorul "prânz" prin surprindere.

Vuietul panterului se aude la o distanță marePanterul are o caracteristică fiziologică unică - laringele, capabile să se umfle cu ajutorul unui os flexibil al aparatului sublingual. Din cauza asta fenomen specific animalul este capabil să creeze un hohote de suflet mistic, care se aude de la o distanță de câțiva kilometri.

Când atacă pisica pisică dezvoltă o viteză incredibilă - până la 60 de kilometri pe oră, în timp ce înălțimea saltului ajunge adesea la șase metri. Plecând de la cele de mai sus, se poate înțelege că pantera neagră este un prădător rapid și grațios, capabil să prindă orice pradă mică. Apropo, au existat cazuri în care un animal a atacat o persoană.

Speranța medie de viață a genului panter: Areal

  1. Tigru - 20-26 ani;
  2. Leu - 10-14 ani;
  3. Leopard - 12-17 ani;
  4. Jaguar - 12-15 ani;

În ceea ce privește durata de viață a panterului negru, acesta ajunge la 12 ani în sălbăticie și 20 de ani în captivitate, cum ar fi grădina zoologică sau pepinieră. Dar conținutul, și mai ales pregătirea unui astfel de prădător grațios - o ocupație foarte dificilă și periculoasă pentru viață. pisică este agresiv, inteligența ridicată și absența oricărei teamă de om sau de alte animale. Au existat cazuri în care un animal a atacat un leu, astfel încât orice contact cu el se poate termina prost.

Cel mai adesea, o panter negru este întâlnit în junglele tropicale din Africa, Asia și America de Sud. Predator rareori contacte cu o persoană, prin urmare, încearcă să stai departe de așezări, locuințe umane și alte semne de activitate a oamenilor. Firește, există cazuri în care un animal atacă bovinele rurale și provoacă mari daune agriculturii.

Baza de alimentație a panterului este carnea, dar, de asemenea, nu disprețuiește și ouăleDupă cum sa menționat deja mai sus, panterul este un vânător feroce. Pisica preferata a pisicii este carnea ungulatelor mari si medii. Cu toate acestea, în absența sa, acest jaguar negru gestionează ouă de păsări, maimuțe sau fructe de pomi fructiferi. Se știe că un prădător poate face fără hrană timp de 4-5 zile. Dar daca pisica este foame de mult timp, ea devine cea mai mare pericol pentru oameni. Cazurile de atacuri asupra oamenilor care dorm în pădure sunt destul de frecvente. În plus, se cunosc situații în care fiara a atacat o vacă și a furat porci. Dacă animalul este suficient de plin, poate să nu observe un miel umil la o distanță de câțiva metri.

În cele mai multe cazuri, panterul atacă victima la gura de apă și petrece mâncare pe copac, situată pe stomac. Pisica doarme în timpul zilei, de asemenea pe copaci.

Cum reproduc Pantinii Negrii

În leoparzi și jaguari, sarcina durează între 90 și 100 de zile, după care femelele dau descendenți cu pisoi incredibil de frumoși. În cele mai multe cazuri, ea dă naștere la două pisici, dar există cazuri când 4-5 pradă mici apar în lumină. Acest lucru se regăsește în regiunile calde. Se știe că pantera neagră este cea mai mare îngrijitor mama. Înainte de naștere, ea alege un loc confortabil, întunecat, unde este greu să ajungi la o persoană sau la alte animale. Cel mai adesea, un astfel de loc este un burrow sub rădăcinile copacilor, o groapă mare sau o peșteră greu accesibilă.

Panther este un părinte îngrijorător, puii ei sunt sub supraveghere fiabilăDin primele zile ale vieții și până la vârsta de un an, pisoii sunt sub controlul strict al mamei. Practic, nu le lasă nesupravegheate și nu are încredere în nimeni altcineva. Chiar și tatăl nu se poate apropia de copiii lui din cauza agresivității femeii. Dacă ea trebuie să-și sacrifice viața de dragul copilului, o va face fără nici o ezitare. Se știe că primele zece zile de viață ale puiilor, panterul nu-și părăsește bârlogul, nu mănâncă și nu bea. Ea este suficientă pentru ceea ce aduce bărbatul. Adesea există cazuri de înfometare completă a pisicii. Pe măsură ce puii devin mai în vârstă, ea se reîntoarce la o viață normală, dar le oferă în continuare cea mai mare grijă.

Caracteristicile comportamentului

Leoparzii și jaguarii conduc un stil de viață terestru, depășind excelent obstacolele de înaltă altitudine și pot ataca prada copacilor. Pentru vânătorul ales de prădător noaptea, deși adesea atacă animalele și după-amiaza. Ca și alți reprezentanți ai panterului, leopardul poate fi activ pe tot parcursul zilei.

Panther este considerat un singur vânător. Rareori duce o vânătoare de perechi, cu excepția perioadei de împerechere, când femeia și bărbatul petrec o mică parte a vieții împreună. Ca rezultat, pisica se bazează întotdeauna pe punctele sale forte. Riscul de deșeuri și deșeuri de energie pentru un prădător nu-i place. Înainte de a ataca prada, are nevoie să evalueze treaz situația. Dacă este necesar, să scape, o va face fără prea multă gîndire. Cu toate acestea, caracterul panterului nu este deloc timid. Dacă se confruntă cu o sarcină sau un pericol dificil, se transformă repede într-un vânător feroce, capabil să învingă orice obstacol în calea sa.

Panther își protejează teritoriul de intemperiile altor persoanePantherul poate fi atribuit prădătorilor teritoriali. Fiecare individ controlează zona sa individuală, a cărei mărime este determinată de abundența alimentelor. Dacă există o mulțime de producție, atunci suprafața este mai mică și viceversa, dacă mâncarea este mică, pisica are nevoie de mai mult teritoriu. Secțiunile de sex masculin pot fi împletite cu secțiuni ale uneia sau mai multor femei. Dacă un bărbat apare pe el, maestrul intră imediat în bătălie și începe o luptă tare pentru locul său.

Femeile sunt mai puțin agresive, dar pot ataca și alte femei care au intrat pe teritoriul lor.

lui site-ul panther marchează miros urinar sau semne vizuale pe trunchiuri de copaci. În plus față de aspectul grațios și culoarea frumoasă, pantele posedă inteligență și inteligență ridicată. Se crede că panterul este unul dintre cele mai inteligente animale, cu excepția primatelor superioare. Chiar și un vânător profesionist nu poate determina întotdeauna locația unei pisici sălbatice.

Și dacă se transformă într-un canibal, ea este rapid creditată cu caracteristici mistice și considerată o manifestare a duhului rău. Poate că de asta panthers încă provoacă sentimente mixte în toți oamenii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum a arătat tigrul antic cu sabie?Cum a arătat tigrul antic cu sabie?
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum aratăUn animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
» » O panter negru este un jaguar sau un leopard. Descrierea rasei
© 2021 amigdas.com