amigdas.com

Marele rechin alb: caracteristicile și gamele

Caracteristicile unui rechin alb marePoate cel mai periculos și mai periculos prădător al oceanului din lume este rechinul alb. Conform clasificării științifice, rechinii albi sunt de tip coardă, familia heringului, clasa peștilor cartilaginoși, ordinea rechinilor și ordinea lamelarului.

Care sunt caracteristicile sale, greutatea, lungimea, aspectul? Unde trăiește rechinul alb și este periculos pentru oameni? Acest lucru va fi discutat în detaliu mai jos.

Carharodonă mare de rechin alb

Descrierea marelui rechin alb CarharodonUn rechin alb, cunoscut și sub denumirea de karharodon, este un pește de pradă mare care locuiește în toate apele oceanelor lumii, cu excepția Arcticului. Acest prădător a primit numele datorită culorii albe a buricului, care este clar separată de culoarea gri a spatelui printr-o linie întreruptă.

central lungimea carcharodonei depășește 7 metri, iar greutatea sa este de cel puțin 3 tone. Acest lucru vorbește pe deplin despre faptul că un astfel de pește este cel mai mare pe pământ. Poate concura numai cu balene și rechini giganți, care sunt inofensivi pentru oameni și se hrănesc în principal cu plancton.

Dar nu numai dimensiunea karharodona inspira teroare pentru toate lucrurile vii, pentru că o astfel de pradă de pește mare ferm blocat în mintea oamenilor ca un ucigaș nemilos, gata să atace orice oportunitate disponibile. Deci, și există: aceste pești giganți de pradă sunt cunoscuți pentru faptul că ataca iubitorii de sporturi nautice (scafandri, surferi, inotatori).

Și cum reclamațiile statistici, șansele de salvare de un astfel de animal de pradă este mult mai puțin decât atunci când lovit de roți camion dacă karharodon a început să persecute și să atace prada lor, atunci el devine, până în cele din urmă, pentru a nu gusta carne de om.

Este interesant faptul că un mare rechin alb este pe punctul de a dispărea și există în lume în total aproximativ 3500 persoane. Așa cum sa afirmat mai devreme, acest prădător aparține familiei de hering, aici include și un număr de rechini:

  • obișnuită mako;
  • long-finned mako;
  • Pacific salmonid;
  • Atlantic hering.

Se crede că este carcarhodonul unul dintre cele mai vechi organisme de pe planetă, și acest aviz a dat un impuls studiului oamenilor de știință care au ajuns la concluzia: un rechin alb este o rudă apropiată a megalodonei, dispărută chiar și cu 5,5 milioane de ani în urmă. Cu toate acestea, în același timp, alți oameni de știință cred că carccharadona este încă mai aproape de rechin-mako decât de vechiul megalodon.

Zona de rechini albi mari

Habitatul rechinilor albi mariMarele rechin alb poate fi găsit în toate apele oceanului în cazul în care temperatura nu este mai mică de 12 de grade și nu mai mult de 24 de grade. În apă rece, acești prădători sunt extrem de rare. Este, de asemenea, interesant faptul că un astfel de pește trăiește în apă sărată, precum și în pește sărat și desalinizat.

Un fapt interesant: un astfel de prădător nu trăiește și nu poate trăi în Marea Neagră. Acest lucru se datorează faptului că apa este prea proaspătă, în plus, în Marea Neagră nu există suficientă hrană pentru supraviețuirea acestui pește ruinos.

Karharodona pot fi găsite pe coastă Statele Unite ale Americii, Canada, Guadelupa, Argentina, Chile, Japonia, China, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud și în largul coastei Croației, Italia, Portugalia și Africa de Nord. Apropo, în Noua Zeelandă această specie este protejată.

Cea mai mare populație locuieste in apropierea insulei Dyer, că în Africa de Sud. Există, de asemenea, studii științifice ale acestor pești predatori.

Rechinii albi trăiesc în apele mărilor. Mâncau sigiliile, balenele, peștii mari. Și numai o balenă mare de ucigaș poate teroriza acest prădător.

Cum arată Carharodon?

Descrierea aspectului carcharodoneiLa fel ca majoritatea altor rechini, carharodonul are un corp rafinat, raționalizat, un cap conic, ochi mici, nări și o gură largă. Dinții acestor pești sunt foarte ascuțiți. Ele au o formă triunghiulară, pe fiecare parte au crestături mici.

Numărul aproximativ de dinți variază de la 280 la 300 de bucăți. Cu ajutorul lor, prădătorul îndreaptă cu ușurință pradă. Toți dinții de carcharodonă sunt aranjate în 5 rânduri. Schimbarea primului rând de dinți apare la tineri o dată la trei luni, iar la adulți - o dată la opt luni.

Rechinul alb are, de asemenea, ghiare situate pe părțile laterale ale capului (5 fâșii pe fiecare parte). Culoarea este tipică pentru toate peștii asemănători: burtă albă, spate gri. Datorită acestei tranziții de la o culoare la alta, acest prădător poate vâna cu ușurință în coloana de apă și, în același timp, rămâne invizibil.

Pe spatele carcharodonei există o fină, doi sâni. Coada are o aripă cu două lame de aceeași dimensiune. Carcinodonii au un sistem circulator foarte dezvoltat, care încălzește mușchii și permite prădătorului să înoate rapid.

Interesant, acest pește nici o vezică pentru înot, din cauza a ceea ce ea trebuie întotdeauna să fie în mișcare, altfel ea va începe să se scufunde. Dar este evident că o astfel de anatomie nu-l împiedică de la peste milioane de ani pentru a trăi în adâncul mărilor și oceanelor.

Dimensiuni: cât de mult cântărește un rechin alb și care este lungimea acestuia

Greutatea și lungimea rechinilor albi mariDe-a lungul anilor, cercetătorii ihtiologi au cercetat și argumentând despre mărimea acestui prădător formidabil și cât de mult cântărește un astfel de pește. Unul dintre cei mai mari rechini albi a fost recunoscut încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea în apele australiene, care avea o lungime de aproape 11 metri.

Un alt specimen mai mare a fost capturat în largul coastei Canadei în prima jumătate a secolului al XX-lea. lui lungimea a fost de 11,3 metri.

Dacă vorbim despre dimensiunea medie a carcharodonei, atunci sunt după cum urmează:

  • rechin mediu - de la 4 la 5,2 metri lungime și 700-1000 kg în greutate;
  • Rechin mare - de la 6 la 8 metri lungime și 3.500 kg în greutate.

De regulă, femeile sunt mai mari decât bărbații. Un rechin mare poate fi numit unul al cărui mărime este de la 6 metri la 7,5 metri. Cel mai mare rechin alb poate ajunge la 12 metri lungime.

Cu toate acestea, disputele științifice continuă până în prezent. Ichthologii pun la îndoială faptele despre capturarea celor mai mari caraghide, deoarece diferența de mărime între ei și alți rechini albi este prea mare.

Oamenii de știință cred că indicatorii de înregistrare nu se referă mai degrabă la carcarodoni, ci la rechinii giganți, prin urmare, care se hrănesc cu plancton. Mai ales că prinderea celui mai mare rechin din coastele Australiei și Canadei nu a fost stabilită de oameni de știință, ci de pescarii obișnuiți.

Până în prezent, cea mai mare dimensiune a carcharidonei este considerată a fi lungime de 6,4 m și greutate de 3270 kg.

Ce nu mănâncă Carchar?

Dieta și obiceiurile alimentare ale unor rechini albi mariTinerii mici mănâncă pești osoși mici, animale marine mici și mamifere.

Mai mulți adulți ei vânează sigiliile de blană, leii de mare, moluștele, peștii mari, chiar și alți rechini și balene.

Datorită culorii lor, acești prădători pot fi ușor camuflați în timpul vânătorii, iar temperatura ridicată a corpului le permite Mutați rapid și depășiți prada. Și, de asemenea, datorită mișcărilor active, există activitate activă a creierului, datorită căreia acest prădător este capabil să vină cu strategii inteligente în timpul vânătorii.

Apropo, despre atacurile asupra oamenilor: surferi foarte frecvente și înotători cu mișcări ale corpului lor se aseamănă cu karharodonam același sigilii marine, astfel încât să le poată ataca în mod activ.

Dar aici merită să țineți cont de faptul că aceste pești predatori preferă alimentele grase. Prin urmare, muscând o persoană și încercând-o să guste, rechinul înoată în dezamăgire. Deci, părerea că astfel de pradă se hrănesc cu ființe umane este foarte eronată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Cele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechiniCele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechini
Pangasius: ce fel de pește, habitat, beneficii și răuPangasius: ce fel de pește, habitat, beneficii și rău
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Shark mako - cel mai rapid rechin din lumeShark mako - cel mai rapid rechin din lume
De ce un vis de rechin și cum să-l interpretezi într-o carte de vis?De ce un vis de rechin și cum să-l interpretezi într-o carte de vis?
Baracuda pește: stilul de viață și valoarea comercialăBaracuda pește: stilul de viață și valoarea comercială
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
Rechinul ghimpat Katran: descriere, hranăRechinul ghimpat Katran: descriere, hrană
» » Marele rechin alb: caracteristicile și gamele
© 2021 amigdas.com