amigdas.com

Green euglena: structura cu care se poate muta

Euglena verdeLumea organismelor vii ale planetei noastre este diferită de indecență, pentru că natura a reușit să creeze un număr uriaș de creaturi diferite, care diferă atât în ​​ceea ce privește mărimea, cât și detaliile conceptuale. Una dintre astfel de creaturi, despre existența cărora mulți chiar nu o cunosc, este euglena verde - organism mic unicelular

, informații despre care este mult mai interesant decât pare la prima vedere.

Ce este euglena verde?

Euglena verdeÎn limba științifică, acest microorganism este o euglenoză din specia contrasta. Sunt de acord că o astfel de descriere este puțin probabil să spună nimic celor mai mulți oameni ignoranți din biologie. Prin urmare, este logic să oferim o descriere mai accesibilă pentru mase și va suna astfel: euglena verde este un microorganism cu o singură celulă având o lungime de aproximativ 60 micrometri, a cărui celulă are un nucleu. Reproducerea se datorează diviziunea celulară longitudinală asexuat.

O astfel de descriere "uscată", de asemenea, nu ne dă o înțelegere deplină a motivului pentru care acest microorganism merită o astfel de atenție. Pentru a aprecia toate euglena verde neobișnuit și complicat, merită luate în considerare câteva aspecte ale activității sale de viață.

habitat

În mod tradițional, acest tip de Euglena trăiește într-o astfel bogată varietate de protozoare unicelular și locuri cum ar fi mlaștini, șanțuri și alte apă murdară. Cu toate acestea, există o probabilitate foarte mare de soluționare a acestui organism și în apă pură, dar acest habitat, deși valabil, dar are un număr de proprietăți negative pentru Euglena, detaliile care vor fi discutate în secțiunea privind dieta ei.

Structura euglenei verzi

Ca orice altul unicelular, structura verde euglena nu este deosebit de complicată. Acesta include:

  • Euglena verdeCojocul;
  • Citoplasmă;
  • Miezul;
  • flagellum;
  • peephole;
  • cloroplaste;
  • Alte organele.

Să luăm în considerare aceste puncte în detaliu: în afara acestui corp are o cochilie subțire care ascunde citoplasma - interiorul celulei, care conține nucleul său, precum și organele - un fel de analog al organelor interne.

Citoplasma euglenei verzi este destul de densă, dar încă plastică, care permite celulei să-și schimbe forma în limite mici, în special, este capabil de alungire și contractare. Această proprietate, împreună cu prezența flagelului, permite acestui microorganism să se miște în mediul său nativ.

Dacă vă uitați atent la această specie de euglena, puteți găsi în ea un mic "ochi" care reacționează la lumină. Acest organ elementar de viziune permite microorganismului să aibă capacități de orientare de bază în spațiu.

Cu toate acestea, cel mai mare interes se datorează prezenței acestui cloroplast cu un singur celulă și a cromatografilor. Este datorită lor sau mai degrabă? clorofila prezentă în cloroplaste, Această specie de euglena și-a luat și numele.

Eating Green Euglena

Structura euglenei verziAceastă mică unicelulară se referă la așa-numitele mixotrofe - organisme capabile să utilizeze mai multe surse pentru a genera energie. În condiții normale, euglena principală "produs" consumată este lumina soarelui, care interacționează cu clorofila conținută în ea. Această metodă de nutriție se numește autotrofică și implică absența consumului de componente nutritive din exterior.

Cu toate acestea, în cazul în care euglena verde rămâne prea lungă în întuneric, atunci este extrem de distractiv metamorfoza. În primul rând își schimbă culoarea - se pierde treptat verde, acest organism devine în adevăratul sens al cuvântului, și transparent, în scopul de a menține într-un fel existența, se mută la tipul heterotrofică de produse alimentare care implică absorbția microelementelor organice din mediul înconjurător. Cu toate acestea, dacă habitatul euglena este un corp de apă curată, atunci deficit de micronutrienți poate duce la o reducere a populației sale.

În cazul în care condițiile sunt absolut ostile (iaz usuca sau ingheata), atunci microorganismul nu are nici o alegere, ci de a „transforma“ într-un chist - se aruncă flagellum și să crească un înveliș protector gros, care va continua până la apariția unor condiții mai favorabile.

Euglena verde ca dovadă a teoriei evoluției

Structura euglenei verziÎn mod tradițional, suntem obișnuiți să împărțim organismele din jur în floră și faună. Fiecare dintre aceste categorii are anumite calități:

  1. Metodă de nutriție;
  2. Metoda de reproducere;
  3. Modul de deplasare în spațiu.

Unicitatea euglenei verzi se datorează faptului că îmbină calitățile ambelor plante și organismele vii mai "mobile". În condiții favorabile, se comportă ca o plantă tipică - practic nu se mișcă și primește nutrienți datorită fotosintezei. Dar, de îndată ce mediul devine mai puțin prietenos, acest mic organism se transformă într-o ființă mobilă, care este nevoită să se deplaseze în spațiu în căutare de hrană.

Faptul că există un astfel de organism "universal", dovedește perfect existența unui strămoș unic, atât în ​​plante cât și în animale. Se poate concluziona cu ușurință că evoluția a evoluat pe două căi - unele organisme au optat în continuare să primească și să păstreze energia din razele soarelui, în timp ce altele au învățat să consume o varietate de substanțe organice pentru a-și prelungi existența.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Plăci verzi cu placă de tablă (greenboard) drept cea mai bună inovație modernăPlăci verzi cu placă de tablă (greenboard) drept cea mai bună inovație modernă
Cel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriașiCel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriași
Cel mai lung șarpe din lume, șerpi mariCel mai lung șarpe din lume, șerpi mari
Habitatele celor mai simple microorganisme unicelulareHabitatele celor mai simple microorganisme unicelulare
Albastrul albastru este cel mai mare animal din lumeAlbastrul albastru este cel mai mare animal din lume
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
Crabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigantCrabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigant
Grilă pentru celulele de iepure: avantajele unei rețele metaliceGrilă pentru celulele de iepure: avantajele unei rețele metalice
Băieți și fete: alegeți nume de familie rare și frumoase pentru copiiBăieți și fete: alegeți nume de familie rare și frumoase pentru copii
» » Green euglena: structura cu care se poate muta
© 2021 amigdas.com