amigdas.com

Ce animale sunt incluse în cartea roșie a Uralilor

Animale rare din cartea roșieTeritoriul Uralilor are multe kilometri de tundră nordică și stepi de sud. Animalele, plantele și insectele locuiesc pe teritoriul regiunii Ural, dintre care există foarte puține. Astfel de animale au fost aduse în Cartea Roșie, sunt acceptate ca fiind protejate. Regiunea Urală include regiunile Perm, Sverdlovsk, Orenburg, Chelyabinsk, precum și Uralele, acestea includ Udmurtia, Bashkiria, parte a Republicii Komi. Cartea Roșie a Uralilor include cărți separate cu animale rare din diferite regiuni ale Uralului.

Din cauza activităților umane multe animale și plante pur și simplu nu au unde să existe. Un om în cantități mari taie păduri, scufundă mlaștini, poluează râuri și încalcă compoziția pământului. Multe terenuri din sălbăticie se transformă în orașe și, astfel, lumea plantelor și a animalelor trebuie să locuiască pe un teritoriu, astfel încât ele se distrug.

Cartea roșie a Uralilor a constat în primul rând de elemente separate pentru regiuni individuale. În regiunea Chelyabinsk, Cartea Roșie a fost înființată în 2006. Apoi, în Perm și Sverdlovsk, s-au creat cărți similare separate, acest lucru sa întâmplat în 2008. Și în 2015, a fost creată o carte care a legat întreaga persoană și a devenit Cartea Roșie a Uralelor. Acesta a inclus toate speciile de floră și faună pe cale de dispariție.

Categorii de cărți roșii

Cartea este împărțită în categorii separate, fiind create pentru a determina gradul de dispariție a animalelor. Datorită acestor categorii, este clar cât de puțin rămâne acest tip de animal sau plantă pe teritoriul regiunii Urali.

Categoriile cărții roșii din regiunea Ural:

 • Cartea Roșie a Uralilor0 - acest grad include cele mai rare animale, cum ar fi reni, castor de râu, tarpan. Numerele lor sunt critic mici.
 • 1 - această categorie include specii de animale și plante care mor. Acest desman, maral, saiga. Dacă nu se iau măsuri pentru restabilirea populației acestor specii, acestea nu pot fi salvate de la dispariție.
 • 2 - această categorie se referă la animale a căror număr scade treptat, de exemplu, vidra și nurca. Le puteți salva dacă nu le mai exterminați.
 • 3 - această categorie include specii ale căror habitate sunt limitate în mod semnificativ, cum ar fi lemne, molii care zboară, hamsteri, jerboase mari.
 • 4-5 - aceste categorii includ animale, care sunt destul de multe, urechi, pikas, zebre, hamsteri de jungar, hamsteri de stepă și altele.

Animale rare

Cele mai rare animale au fost studiate puțin, așa că mulți nu știu despre existența lor. Dar ele sunt interesante, uimitoare și merită cunoscute în detaliu.

Flying Fly

Cartea roșie și lista animalelor dispăruteVeverita zburătoare aparține detașării rozătoarelor familia zboară. Se referă la 3 grade ca o specie rară. Locuiește pe teritoriul Uralului în păduri mixte, cu frunze mici, cu frunze de pin și de frunze mici. De asemenea, locuiește în Rezervația Ilmen.

Locuințează doar în pădurile în care există copaci goi și, în mod necesar, prezența unor astfel de arbori, cum ar fi mesteacăn, arin și aspen. Cuiburile sunt construite în goluri, se mișcă de-a lungul ramurilor copacilor, pot sări pe distanțe lungi. Salt poate acoperi până la 50 de metri, iar direcția poate fi schimbată în orice moment.

Se hrănește cu alimente vegetale. Iarna devine inactivă. Puii nu aduc mai mult de 4 bucăți într-o așternută.

Noaptea lui Nachtter

Bufna de noapte aparține liliecii de ordine, o familie de lilieci obișnuiți. Acești indivizi aparțin categoriei 3. Noaptea de iarnă din peșterile din Bashkortostan și regiunea Chelyabinsk hibernează la o temperatură de 0-1 grade. Această specie este treaz noaptea. În timpul zilei se ascunde în copaci. Femelele se adună în apropierea peșterilor pentru iernare la începutul lunii septembrie. Masculii pot incepe iernarea in noiembrie. Mouse-ul acestor șoareci în timpul iernii. Aproximativ la jumătatea lunii iunie femeile aduc un pui.

Steppe pika

Ce animale sunt incluse în cartea roșiePikha se referă la ordinea celui mai rău, familie pishchuhovye. A aparținut categoriei a patra, aparține speciei prost studiate. Împușcă stepele, zonele de frontieră ale deșertului. În stepele din Uralul de Sud, această specie este destul de comună, dar numărul acesteia este în continuă scădere.

Pika trăiește în colonii mici. Când se apropie de pericol, se produce un anumit sunet. De asemenea, acest sunet poate fi folosit în perioada jocurilor de împerechere. Pentru așezare, el alege stepele, pline de iarbă și arbuști. În pământ se năpustesc. Și fiecare familie are propriul teritoriu, iar indivizii nu intră pe teritoriul străin.

În timpul verii, aceștia sunt activi în orice moment al zilei. Mananca iarba proaspata si coaja copacilor. În timpul iernii, trăiește în burrows și mănâncă iarba de vară.

În anul, femela poate aduce până la două litri, în fiecare pot fi 6-12 pui.

Grădină dormită

Sonia aparține familiei rozătoarelor ruginite. Este inclusă în categoria 3 ca o specie rară.

Locuiește în păduri sau grădini cu frunze largi. Dieta este alimente vegetale, dar mănâncă o mulțime de insecte și vertebrate mici.

În timpul iernii, el doarme. Offspring aduce de 1-2 ori pe an, în litter 3-7 pui.

Categorii de animale rare

În Ural, există multe rezervoare în care se găsesc pești, reptile și moluște. Unele dintre ele sunt foarte afectate de oameni, corpurile de apă sunt adesea poluate cu tot felul de deșeuri de producție sau pur și simplu se suprapun, locuitorii râurilor nu se pot mișca. Populația lor încearcă să restaureze specialiștii, dar nu toate speciile pot fi reproduse bine.

Păsările sunt adesea ruinate de cuiburi, nu au spațiu în păduri, sunt vânate pentru elemente valoroase.

Animalele includ:

 1. Păsări și animale din cartea roșieMamiferele sunt arici obișnuiți, ushan, piele de piele nordică, lilieci pitic, nurca europeană, vidra râu și altele. Nurca este extrem de exterminată datorită blănurilor moale valoroase, numărul este în continuă scădere.
 2. Reptile - șablon de model, stepă de creț, țestoasă de mlaștină, ax, șopârlă rapidă, cap de cupru și așa mai departe.
 3. Păsări - Grebe, pelicanul, comună Scoter, Harrier decolorați, codalbul, vultur de stepă, Osprey, buzzard, vultur, soim saker, șoimul pelerin, și multe alte specii. Barza neagră este o specie foarte rară de păsări care își construiește cuiburile în Ural.
 4. Pesti - taimen comun, sterlet, grayling european, tansy pre-caucazian, obisnuit Podkamenshik.
 5. Amfibia - Pescarul siberian, vulpea, creanga, broasca siberiana.
 6. Moluște - plavlenosnaya limney, bobina chilei, gastrokopta teel.
 7. Insecte - gândac, rădașcă, Mantis, copii, mreană-tăbăcar, a stepa Dybok, kurtonotus, tonkohvost, Calosoma SYCOPHANTA, patinator iaz, ranatra, theclinae spinoasă owlfly, pestriț, bondari, diverse specii de furnici. Din Arahide, cea mai rara specie este tarantula sud-rusa. Insectele sunt încă foarte multe specii, este imposibil de listat toate tipurile.

Plante rare și ciuperci

Plantele din Cartea Roșie există multe, aproximativ 136 de specii. Din acest număr de plante, 40 sunt endemice, se găsesc numai în această zonă.

Tipuri de plante rare

Ce animale sunt amenințatePlantele amenințate includ feathergrass, tonkonog, pyreynik, ceapă de gâscă, ascunzătoare, ceapă albastră și oblice, sphagnum, zăpadă, lobar și alte plante. Sunt rare, de asemenea, ciupercile: grătar, skeletoctoc, burete de stejar, ramaria. Aceasta este doar o mică listă toate plantele și ciupercile, care sunt enumerate în Cartea Roșie a Uralelor.

Numărul de plante este în continuă scădere. Macul, Astragalus din Perm, mlaștina vântului uranian, lagotis și alte plante au rămas mici.

Foarte puține rămășițe ale phloxului siberian, inului nordic, nezabudnikul din Ural și zigadenul siberian. Un pic mai mult și aceste plante nu vor fi lăsate deloc și va fi imposibil să le refaceți numărul.

În ciuda faptului că multe specii de plante iar lumea animală se află în stadiul dispariției, specialiștii continuă să lupte pentru existența lor. Elementele enumerate în Cartea Roșie sunt interzise pentru a fi exterminate și dacă o persoană respectă această lege, multe specii de plante și animale pot fi salvate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Nurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animalNurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animal
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Negru ferret - locuitor de pădureNegru ferret - locuitor de pădure
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Red Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viațăRed Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viață
Amur tigru - o pisică imensă din paginile cărții roșiiAmur tigru - o pisică imensă din paginile cărții roșii
Interpretarea visului: ceea ce visa visul despre faptul că femeia și-a pus rochia roșieInterpretarea visului: ceea ce visa visul despre faptul că femeia și-a pus rochia roșie
» » Ce animale sunt incluse în cartea roșie a Uralilor
© 2021 amigdas.com