amigdas.com

Foi otel laminate la rece: tehnica de producere

Tehnologie de laminare la rece Producția de oțel laminat la rece permite producerea de benzi și foi cu o grosime de 0,5 până la 1 mm, care nu se poate realiza cu o metodă fierbinte. În cazul laminării la rece se obțin produse de înaltă calitate, dimensiunile sunt observate cu exactitate, suprafața este impecabilă, proprietățile fizice și mecanice permit utilizarea foilor în diferite industrii, metalurgie feroasă și neferoasă. Ciclul de producție de laminare la rece este energetic intensiv, în comparație cu tehnologia fierbinte, producția de foi laminate la rece include mai multe redistribuții, necesită utilizarea unui echipament divers și complex.

Varietate de produse

Oțel laminat la rece sunt produse folosind diferite în proiectarea laminoarelor, care au mai multe nivele de performanță și caracteristici tehnice diferite, astfel încât producția este o varietate largă de sortimente de plăci metalice:

 • aproximativ 80% din cea mai mare parte din tablă de oțel laminată la rece este fabricat ca un oțel carbon scăzut, cu o grosime de 0,5 la 2.6 mm, lățimea benzilor este de 2,3 m, produsele sunt adesea folosite în industria automobilelor și, prin urmare, a doua denumire comună „foaie caroserie de automobile“ sale ;
 • Tipuri de foi laminate la recedin oțel cu conținut redus de carbon, foile cu grosimea de 0,08 până la 0,6 mm, o lățime de 1,3 m cu acoperire protectoare, cel mai adesea cu staniu, se obțin benzi de staniu pentru producerea recipientelor pentru alimente, cutii;
 • produce o cantitate destul de mare de oțel (decapier) decupat și decupat, utilizat în fabricarea de articole de email și alte articole cu un strat similar;
 • pentru utilizarea în construcții, acestea primesc produse sub formă de metal de acoperiș cu zinc;
 • produce două grupe de oțeluri aliate din punct de vedere tehnic - oțel inoxidabil și electric, care se disting prin rezistența lor la coroziune;
 • Metalurgia neferoasă produce produse laminate la rece sub formă de benzi de aluminiu, cupru, nichel, zinc, titan, plumb, benzi și foi de compoziții compuse ale acestora și ale altor elemente;
 • o folie din aluminiu este produsă prin benzi cu o grosime de 0,006 mm, o lățime de 1,0-1,5 m.

Tehnologia de producere a metalelor electrotehnice

Oțel electrotehnic atunci când se utilizează în condiții de inversare permanentă a magnetizării prin curent alternativ, se caracterizează prin pierderi mari de inducție magnetică și histerezis (watt), se împarte convențional în două tipuri:

 • dinam;
 • transformator.

Cum se produce metalul electrotehnicPentru a asigura combinația necesară de calități, metalul laminat trebuie să aibă o cantitate suficientă de aditivi de siliciu și cât mai puține impurități și carbon posibil. Structura materialului la ieșire trebuie să fie texturabilă și granulată. Oțelul dinamic este utilizat în fabricarea mașinilor dinamice (motoare electrice), a generatoarelor. Conținutul de siliciu se situează în intervalul 1-1,85%. Oțelul transformator este fabricat prin dispozitive electromagnetice și transformatoare, aditivii de siliciu sunt de 2,85-3,45%.

Produce foi de oțel electrice și benzi de grosime de la 0.2 până la 1,2 mm, lățimea producției la 1,0 m. Materia primă de pornire se utilizează role la cald grosime 2,2-4 mm transmise de la morile cu înfășurătoare ale cuptorului sau producție continuă.

Tabla de metal este produsă în două moduri: laminate și lustruite. Al doilea este faptul că materialul original este produs în rulouri, care după împrăștierea la rece sunt împărțite, iar următoarea pregătire, editarea și recoacerea se fac politicos. Cea mai obișnuită este metoda de producție în role, iar tăierea se face chiar înainte de sortare.

Metoda rotundă ajută la creșterea productivității, a calității, se deschide posibilitatea de automatizare și mecanizare a majorității operațiunilor, acesta își păstrează forma și caracteristicile metalului în procesul de fabricare a acestuia datorită stabilității metodelor de prelucrare. Uneori tăierea în magazin nu este efectuată, deoarece unii beneficiari acceptă livrările sub formă de rulouri.

Procese de producție

În producția internă folosiți:

 • mori reversibile cu o singură celulă;
 • continuu cu trei cărți, cu cinci cărți;
 • mori cu mai multe role.

Placi laminate la recePentru rularea unui metal de transformator cu o reducere mare, este important să se utilizeze mori puternice continue cu cinci celule sau cu mai multe role și utilizarea lubrifianților de proces de înaltă performanță. Informațiile informative despre producția pe aceeași mașină în aceleași condiții de oțel cu emisii scăzute de carbon și transformator arată că, pentru eliberarea celui de-al doilea tip, este necesară o presiune mai mare și un consum sporit de energie (cu aproximativ 12-15% mai mult).

În timpul laminării în prima etapă, crimpurile intensive datorate unei deformări destul de mari duc la încălzirea benzii la o temperatură de 120-150 ° C. Acest lucru are un efect benefic asupra proceselor ulterioare, deoarece încălzirea materialului la o astfel de temperatură reduce rezistența acestuia la tracțiune. Degresarea se face în mai multe moduri:

 • ultrasunete;
 • chimice;
 • electrolitica.

Pentru a obține un material de înaltă calitate, folosirea unei reacții la temperaturi înalte în etapele preliminare, intermediare și finale ale tratamentului termic joacă un rol. Pentru schimbarea proprietăților magnetice ale utilizării oțelului transformatorului:

 • îndepărtarea gazelor din metal și arderea carbonului;
 • pentru a îmbunătăți proprietățile schimbării conținutului formei de carbon pe un grafit;
 • pentru a reduce stresul intern, a crea o suprafață cu granulație grosieră, a schimba orientarea cerealelor, a recristaliza metalul nitat.

Fabricarea foilor de oțel laminate la receRecuperarea reciclării sub formă de bilete de extrudare la rece se realizează în cuptoare cu burdufuri cu o temperatură de 1000-1200 ° C și diferite atmosfere protectoare în condiții de vid sau hidrogen uscat. Acest lucru este necesar pentru a reduce indicele de duritate al benzii, pentru a mări boabele de ferită, pentru a coagula impuritățile și pentru a reduce numărul acestora după terminarea primei redistribuiri a ciclului rece. Reacția oțelului de transformator nu afectează scăderea cantității de carbon din material. Grosimea materialului rezultat depinde de regimul de rulare și de proiectarea morii.

Material rulant și profilare

Roluri rulante de material sub formă rece ei experimentează o presiune ridicată de la contact, indicatorii de încărcare sunt de câteva ori mai mari decât tensiunea la 20-25 ° C. Sunt exigente excesive pe suprafața foilor produse. Pentru a se potrivi cu caracteristicile tehnologice ale producției și pentru a servi eficient pentru o lungă perioadă de timp, rolele trebuie să fie puternice, iar la suprafață să aibă un anumit microrelief, să nu permită defecte și deteriorări.

Cum de foi laminate la receRolele de lucru pentru mori de laminare la rece sunt fabricate dintr-un metal cu un conținut ridicat de carbon, în care prin aliere sunt introduse adaosuri de elemente de vanadiu, crom, tungsten și pământuri rare. Rolurile în procesul de producție primesc o deformare elastică întărită, destinată aplatizării și deformării. În ciuda faptului că în timpul lucrului pe suprafața rolelor se formează o bulbare termică, aceasta nu le poate scăpa complet de efectul deformării elastice.

Datorită acestei caracteristici a procesului de fabricație, metoda de creare a profilului inițial (pe mașini), care ajută la evitarea defecțiunilor foilor sub forma unei diferențe de grosime transversală în anumite locuri. Profilul convex al numai arborelui superior de lucru este obișnuit, iar cele două cele laterale și inferioare de lucru sunt emise sub formă de cilindri obișnuiți. Valoarea convexității auxiliare depinde de tipul de morărit, de proprietățile și de grosimea materialului laminat, de dimensiunea arborilor și de alți factori. Adesea se folosește o metodă pentru a crea o convexitate cu o grosime cuprinsă între 0,05-0,45 mm.

Pe butoiașe role de susținere, în unele cazuri funcționează teșituri pe margini, cu o lungime de 250 mm, diametrul rolei de la acest punct se reduce la 3 mm. Aceasta se face pentru a distribui uniform încărcătura de-a lungul tobei și pentru a reduce uzura elementului. Pentru a funcționa corespunzător laminorul, este necesar ca în magazin să existe cel puțin trei seturi de role de susținere și cinci role de lucru.

Caracteristici de foi laminate la rece

În unele cazuri, atunci când se prelucrează oțelurile din aliaj de înaltă calitate, primul ciclu de producție asigură recoacerea la înmuiere, iar pentru compozițiile cu conținut scăzut de aliere nu se efectuează acest tratament. După aceea, suprafața materialului rulant este curățată de scală prin gravare, sablare, o combinație a acestor metode. În acest stadiu de producție liniară sunt îmbinate fâșiile de bobine pentru coarne, prelucrarea cu lubrifianți de ulei și tăierea marginilor laterale.

Răsucirea la rece a răsucirii include:

 • Eliberarea foilor laminate la recerecoacerea metalului în rulouri;
 • de formare;
 • Tăierea foilor dintr-o rolă pe mașini de tăiat, îndreptare, ulei;
 • produse de respingere, ambalaje pentru prezentare, expediere către consumator;
 • Uneori, în magazinele industriale se realizează tinnirea sau galvanizarea în paralel a benzilor metalice în unități speciale, acest lucru se face după faza de rulare.

Determinarea calității produselor

În funcție de scopul foii de oțel laminate la rece, se impun cerințe diferite, în special, la tratamentul de suprafață. Aceste cerințe sunt prescrise de specificațiile și condițiile tehnice stabilite în GOST 91 - - - 1956:

 • metal pentru mașini este produs cu o suprafață care corespunde la 1 și 2 grupe;
 • oțel structurat subțire cu un număr mare de carbon este caracterizat printr-o varietate în 3 grupe;
 • oțelul structurat aliat este produs cu o suprafață, caracterizată în 4 grupe.

Sortarea foilor laminate la receSuprafața benzii corespunzătoare grupurilor de calitate 2 și 3 permite defecțiuni sub formă de valuri mici, printuri de la role și mici zgârieturi. Al patrulea grup de calitate permite aceleași modificări, dar deja în grosimea foii. Uneori, calitatea foilor și a grupului de prelucrare sunt convenite de către client și producător cu încheierea acordurilor relevante.

Pentru alte specificații standard, stipulate în GOST, includ cerințe pentru a asigura un anumit grad de capacitate a materialului de a desena. În funcție de acest lucru, în conformitate cu GOST, oțelul din oțel inoxidabil de înaltă calitate cu scop structural este împărțit în trei grupe:

 • litera H indică gradul normal de desen;
 • Scrisoarea F este folosită pentru a se referi la un material cu abilitatea de a desena adânc;
 • combinația de litere VH caracterizează un grad ridicat de desen.

În plus față de desen, există o cerință pentru granularitatea, manifestată prin mărimea sa, la microstructura cavității, la alte proprietăți mecanice, de exemplu, extrudare. În acest sens, metalele pentru producția de autovehicule, cu eliberarea de părți ale unei structuri complexe, deosebit de complexe (întindere), desemnează SALT, restul elementelor mai puțin complexe cu o capotă complexă sunt clasificate ca SV.

Tipuri de defecte în tablă de metal

Unele defecte au un caracter specific și se manifestă numai pe anumite produse, altele fiind potrivite clasificator standard de sacrificare și sunt frecvente:

 • Identificarea defectelor din tablă laminată la receNerespectarea dimensiunilor la eliberarea benzilor constă în apariția unor grosimi diferite în direcția longitudinală a benzii, zonele în relief, deformarea regiunilor individuale. Acest lucru se întâmplă din cauza grosimii mici a produselor laminate la rece, mult mai puțin decât în ​​producția liniei telefonice.
 • Încălcarea uniformității se manifestă prin apariția de fisuri, găuri, muchii rupte, delaminări, datorită calității slabe a materialului sursă sau a încălcării tehnologiei.
 • Prin defectele superficiale sunt nedotravy sau peretravy, benzi de culoare închisă, împinge sau umflături, au detectat o încălcare sau metoda procesului de corodare improprie a oxidării, prezența poreclele și proeminențele de pe suprafața rolei.
 • Dezavantajul este suprafața zdrobită a miezului, un astfel de defect fiind rezultatul unei curățiri necorespunzătoare a suprafeței benzii și a rolelor înainte de prelucrare.

otel laminat la rece este în cerere, în diverse industrii, costul său de producție este determinată în principal de costul inițial al produsului la procesele de prelucrare și de producție din magazin constituie aproximativ 20% din costul total.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tabelul sortimentului de țevi din oțel: diametru și greutateTabelul sortimentului de țevi din oțel: diametru și greutate
Dependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminatDependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminat
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
Caracteristicile producției și fabricării plăcilor ondulateCaracteristicile producției și fabricării plăcilor ondulate
Cât costă armătura de 12 mm și caracteristicile saleCât costă armătura de 12 mm și caracteristicile sale
Caracteristici de oțel laminat la caldCaracteristici de oțel laminat la cald
Clasa oțelului 30: caracteristicile semifabricatelor în funcție de stareClasa oțelului 30: caracteristicile semifabricatelor în funcție de stare
Fabricarea oțelurilor laminate la cald în conformitate cu GOST 103-76Fabricarea oțelurilor laminate la cald în conformitate cu GOST 103-76
Colțar oțel inegal: sortiment și gostyColțar oțel inegal: sortiment și gosty
» » Foi otel laminate la rece: tehnica de producere
© 2021 amigdas.com